BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467497 przez Madlen
Jadzia, TSH im niższe tym lepiej. Ja w 7 t.c. miałam 17 :ohmy: , teraz miałam 0,55. Normy nie dla ciężarnych to w moim lab. 0,25-5

FT4 mam 13,51. Normy 10,6-19,4

Moja endokrynolog z zeszłym mcu powiedziała, że wyniki mam idealne i mam do niej przyjść na konsultację dopiero w grudniu.

A Ty ile masz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #467498 przez jadziatopol
Madlen ja od poczatku ciazy i ta i tu mialam robione tylko TSH i zawsze bylo w normie. Teraz na Klinice mi zrobili TSH i FT4 i TSH jest 2.0 (w normie) i FT4 ponizej normy 9,20 ale moja diabetolog powiedziala,ze mam idealne wyniki....ale czy aby na pewno? gdzies wyczytalam wlasnie ,ze w ciazy w II i III trymestrze FT4 ulega zmniejszeniu i jest to podobno normalne. Czy wiesz cos na ten temat?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467501 przez Madlen
Mi endo mówiła, że FT4 spada w późniejszej ciąży, bo dzidzia wysysa, zresztą najbardziej potrzebuje naszych hormonów na początku ciąży, bo potem produkuje własne, jakoś tak. Wiec jest ok.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467506 przez jadziatopol
uffff ;) Madlen dzieki :) ja jak zwykle siedze i wyczytuje.....juz dosc! bo sie wpędze w jakąś nerwicę ;)
acha...dziewczyny podjelam decyzje. Lecę :) jestem pełna obaw i wątpliwości ale jak nie zrobie tego to moze bede żałować....a jak mnie zawrócą to wróce najblizszym lotem. Boje sie tylko,ze to bedzie mega meczace dla mnie i maluszka :(

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467520 przez Madlen
Jadzia. Bdb decyzja. Gatuluję :)
Ja tarczycą się bardzo przejmowałam, ale przyzwyczaiłam już, że będę brać te tabletki na czczo pół h przed posiłkiem już zawsze. Teraz olewam to, moje przejmowanie nic nie da. Robie badania i idę na konsultacje, nie mam wpływu na to.

Dziś zrobiłam spis ubranek dla małego, trzeba to będzie wyprać, a potem poprasować. A Wy macie to już zrobione?
Pierzecie na prawej czy lewej stronie?
Ręcznie czy w pralce?
Z płynem czy bez?

12 lata 1 miesiąc temu #467524 przez Satine0
Ja jeszcze nie prałam :d Ale będę prać normalnie na prawej stronie w pralce z płynem do płukania Dzidziuś <3 pachnie cudownie i ubranka po nim mięciutkie.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467534 przez sylwia1986
Ja już raz prałam, bo większość rzeczy dostaliśmy, ale i tak na początku lutego znowu będę prać na świeżo :)

12 lata 1 miesiąc temu #467535 przez mrufka
Jadzka mam nadzieję że cie nie zawrócą i będziesz mogła się cieszyć końcówką ciąży z ukochanym :kiss:

Madlen ja też prałam na prawej stronie te z misia na lewej w płynie do prania Dzidziuś najpierw pomoczyłam a potem sru do pralki :laugh:

A ja dziewczyny z innej beczki mam pytanie co do wózków z jakimi kołami kupujecie piankowe czy pompowane? Mam okazję kupić wózek jeden jest z pompowanymi drugi z piankowymi i nie wiem który :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467536 przez [email protected]
Wyprane w hipoalergicznym i płukane w różowej jelpie,pachnie dzidzią,wyprasowane,poukładane,jeszcze tylko kupie komode i posegreuje osobno 56 i 62

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467537 przez princess
Dominia niech ta wykładowczyni się cmoknie w trąbkę. Zwolnienie to zwolnienie i jeśli na nim jesteś/będziesz to ona ma obowiązek wyznaczyć Ci nowy termin egzaminu bez tracenia ilości podejść. Ja miałam kiedyś taką sytuację, że z pracy wysłali mnie na szkolenie akurat w trakcie trwania sesji, wystawili mi zaświadczenie, że w takim i takim terminie przebywałam w podróży służbowej. Pokazywałam to wykładowcom i wyznaczali mi terminy egzaminów bez tracenia podejść a dziekan przedłużył mi sesję (najpierw napisałam do niego prośbę). Nie daj się podejść oszołomom i znaj swoje prawa. Podobną sytuację miał mój mąż w pracy, pochwalił się przełożonemu, że żona w ciąży a ten powiedział, żeby zapomniał o urlopie tatusiowym tym tygodniowym, że w wojsku nie obowiązuje. Ja się dowiadywałam i to oczywiście nieprawda, ale głupek myśli, że mój mąż nie jest mądrzejszy od niego i go posłucha. Szkoda gadać

Madlen ja piorę na prawej stronie, w pralce. Pierwszy raz bez płynu w Dzidzusiu ale ubranka były niezbyt miękkie, ledwo pachniały ale to akurat chyba dobrze, bo zapachy drażnią maluchy.

Mrufka ja słyszałam pozytywne opinie o jednym i drugim rodzaju kół. Ciekawe czy te piankowe sprawdzają się w zimowych zaspach?

Mój Adaś też dziś ma lenia, rano dokazywał a teraz od paru godzin raz na czas lekko się poruszy. Niedawno do niego zastukałam to odkopnął ale dalej twardo śpi, wypiął się tylko po lewej stronie :)

Mam pytanko, czy któraś z Was wie cos o stosowaniu diclofenacu w maści w ciąży, czy jest dozwolony? Naparza mnie dziś bark niemiłosiernie i mam w domu jedynie maść diclofenacową. Jeszcze się nią nie smarowałąm i nie wiem czy można a na internecie nie mogę znaleźć jednoznacznej informacji :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #467540 przez Satine0
Mrufka zdecydowanie chyba lepsze pompowane :)

12 lata 1 miesiąc temu #467545 przez sylwia1986
Też uważam że pompowane lepsze, choć czytałam że to zależy od terenu :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467546 przez jadziatopol
Madlen Mrufka dzieki :)
kurczę...jezeli chodzi o ciuszki to ja wypralam tez w dzidziusiu i w pralce. Wyprasowalam i czekają :) ale teraz nie moge tego wszystkiego ze soba zabrac.....kolezanka ma mi przeslac w paczce jak sie wszystko uda :)
Moj Hubi tez ma leniuszka dzisiaj :) jak chodze to wogole go nie czuje...ostatnie dwa dni mialam poza domem i troche sie martwilam bo nie czulam go....najlepiej czuje jak ja mam leniwy dzien i leze w lozku na lewym boku to wtedy najbardziej dokazuje :lol:
a jezeli chodzi o kolka to tez slyszalam tak jak Satinei Sylwia ze pompowane sa najlepsze

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467549 przez Satine0
Miałam okazje pchać wózek z kołami piankowymi i pompowanymi:) Dla mnie bez porównania lepsze te pompowane :) Dużo lżej sie wózek pcha.

12 lata 1 miesiąc temu #467552 przez sylwia1986
Dziewczynki chciałam się zdeklarować że mogę Wam co nieco powiedzieć i w razie potrzeby pomóc w sprawach dot. badań laboratoryjnych, ale Wy macie taką wiedzę, ze nieraz ja się od Was uczę :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka