BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467695 przez Pliszka
Dzień dobry znad śniadanka!

Vini, super komplet! :)

Oglądaliśmy wieczorem "Meridę Waleczną", bardzo mi się podobała, strasznie lubię kreskówki :)

Miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #467698 przez jadziatopol
czesc dziewczyny :)
Ja juz po pierwszym sniadanku...teraz drugie jem...jajecznice na maselku i kromke IG :lol: i kawe zbożową ...szkoda ze nie słodzoną. Dzisiaj Hubek obudzil sie razem ze mna o 2 w nocy i boksowal do 2.30. Potem zasnelismy i o 6 jak w zegarku obudzilismy sie obydwoje :)
Dzien zapowiada sie ładny :) moze na spacerek pojde :) A wy jakie macie plany na niedziele?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467701 przez kasia123m
Ratunku.mam bardzo duzo cial ketonowych wedlug tego paska.cukier na czczo 81.ide jesc.powiedzcie mi co ja mam robic.Jadzia a ta jajecznice jadlas na 1 czy drugie niadanie?
Cukier na czczo 81.moze przez to ze starsznie glodna wczoraj wieczorem bylam.a dzis bede stosowac te posilki co do minuty i zobaczymy jutro.moze normalny mocz oddac rano do laboratorium,ale figa nie kupie dzis pojemnika a chyba nie mam.
5 razy sie klulam zeby kropla krwi poleciala.

12 lata 1 miesiąc temu #467709 przez Marlena1888
hej babeczki!
jak tam niedzielne samopoczucie? :) ja wstałam przed 8, zaraz biegne robić sobie śniadanko - teściowa wczoraj w nocy piekła swojski chlebek.. :D dziś fajnie się wyspałam, tylko wstawałam o 1 i 4 i 7.. o co 3 godz. Teraz mój Filipuś jeszcze śpi, ale myślę że po śniadanku się rozrusza :D
vini śliczne te torebeczki, akurat na Zuziowe przyrządy:)
ja teraz czekam na M a po południu jedziemy do mojego d. rodzinnego :P
pozdrawiam i miłego świętowania :*

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467717 przez dominia
Jejku to moze ja tez kupie te paski.. Az sie martwie co z Igorem jak my nie jemy zbyt wiele :( na czczo mialam 74, zobaczymy jak bedzie za godzine :)
Kasia a czemu ta krew Ci tak nie chce leciec ? Przez te plytki czy jak ?

Jadzia mysle, ze podjelas sluszna decyzje, rodzina powinna byc razem :) M napewno bedzie szalal ze szczescia :) teraz oby sie wszystko udalo na lotnisku i w czasie lotu, jestem z Toba ! :kiss:

Princess no zobaczymy co bedzie z tymi zwolnieniami bo wychodzi na to, ze sesja mi wypada w druga polowe lutego wiec akurat na moj termin :ohmy: moze Igi wyjdzie wczesniej to wtedy z nim pojade i z mezem nie wiem kurde ciezko bedzie :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467719 przez jadziatopol
Kasia a zjadlas wszystko co bylo w tej diecie? zjadlas taka ilosc weglowodanow jaka masz zjesc czy ominelas cos ze strachu? teraz pij duuuuzo wody ona wyplukuje ketony. I staraj sie dzisiaj jesc wiecej weglowodanow...a szczegolnie na noc. Co jadlas na noc? ja jadlam jajecznice na pierwsze sniadanie (1 jajko) i kanapki z szynka. Pomieszalam produkty bo mozesz w sumie 3 wiec zjadlam 2 z wedlin i bialko.zbadaj zaraz mocz znowu. Jedna kobieta tez miala codziennie ciala ketonowe i miala jesc wiecej...wstawala w nocy ,zeby jesc. Mi tez krew nie chce leciec...ustawilam na najglebsze klucie i dalej to samo.
Dominia mam nadziej...ze wlasciwa...troche sie stresuje tym wszystkim moze za bardzo ;) kup sobie na wszelki wypadek. Ja sie zastanawiam nad glukometrem i aparatem do mierzenia cial ketonowych z krwi w jednym . Gdzies przeczytalam,ze najpierw w krwi wychodza.
www.nokaut.pl/szukaj/glukometry-optium-xido-glukometr.html
A ja dalam insuline na noc i rano to samo 89 cukier (za wysoki troche) a po 3 sniadaniach teraz mam 82 . Zjadlam dodatkowe jedno sniadanie jak zobaczylam taki niski cukier.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467722 przez Alina2408
Anoda ja kiedys znieczulenie zewnatrzoponowe mialam przy zabiegu na noge niestety okazalo sie po fakcie ze jestem uczulona i zablokowal mi sie plyn rdzeniowo kregowy

musialam pic duzo glukozy i podnosic cisnienie kofeina bo mialam 40 na 60 i straszne bole glowy... czasem jak jest zle to ciagnie mnie w tym miejscu gdzie mi wbijano igle... zawsze rano sprawdzam bo jak dociagam glowe do klatki i nie boli to jest ok jak boli to znaczy ze musze pic wiecej :)

nasza dzidzia wczoraj dawala mi czadu ja zmeczona jakas bylam za to ona nieeeeeeeeee i tak cala noc ale musze sie przyznac ze pierwszy raz poczulam takie klasyczne parcie na moja reke na brzuchu to musiala byc nozka albo lokiec bo tak to czulam w szoku az do damy zadzwonilam :):)

dziewczyny przypominam o glosowaniu :):) jezeli moge www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158

Każdy może oddać 3 głosy dziennie!

slodkie mamy ja wprawdzie nie bylam na diecie cukrowej ale bezsolnej i w ciagu 4 mieisecy udalo mi sie zrzucic 20 kg i od tego czasu moj cukier utrzymuje sie jak u malego dziecka w dobrej normie :) co do sniadan to mozna zjesc dwie kromki razowca z wedlinka albo chudym bialym serkiem albo z chudym serkiem wiejskim, jogurcik z owocami, owsianke itp na kolacje polecam jogurcik z platkami tez dostarczaja witamin, pamietajcie ze winogrona, jablka i gotowana marchewka maja wysoki poziom glikemiczny i na wieczor nie polecam :) swietne sa omlety ja mam taka wkladke do mikrofali z betterwera i mozna robic piekne puszyste omlety bez tluszczu i taki ze szczypiorkiem mniam...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #467724 przez sylwka727
Vini cuda wychodzą spod twoich rąk! Piękne. I malujesz pięknie i szyjesz chciałabym mieć chodź jeden talent :dry: bo jak na razie kupiłam 2 lata temu maszynę i sobie leży :dry:

Gabile też właśnie mieliśmy zamier iść na Meride do kina i zapomniało mi się dobrze że przypomniałaś

Alina głosy oddane :lol:

Ja w nocy się obudziłam i nie mogłam spać bo cały czas jakoś mi chodziły pogłowie te wózki co oglądałam wczoraj do tego myślałam o tym że mała jest taka leniwa i nie kopie ale chyczuła że mama się denerwuje i zaczęła kopać a potem pomyślałam że tak leciutko kopie to mocniejszego kopa dostałam a teraz znów się martwię bo znów cisz tylko małe smyrnięcie było :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu #467726 przez jadziatopol
Kasia zjadlas? nie denerwuj sie ....sprobuj jesc normalnie bez slodyczy do 19-ego i mierzyc sobie na spokojnie cukier. 19 pojdziesz do tej lekarki i wszystkiego sie dowiesz.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467727 przez Alina2408
spokojnie ja tez tak mam czasem wydaje mi sie ze sie nie rusza ale za to pozniej nadrabia za wszystkich :):)

dziekuje za glosy a co do wozkow to umawiac sie i ogladac :)

vini cudka robisz z tym materialow jam usialam kupic sobie cos takiego :)

12 lata 1 miesiąc temu #467734 przez kasia123m
Dzwonilam na kopernika na oddzial i rozmawialam z lekarka.kazala mi wiecej pic przez caly dzien.malo wczoraj pilam i zjesc na noc cos bardziej pozywnego typu pol bulki z zoltym serem.,z bialym serem,melka pol szklanki.mowi ze moge nawet w nocy podjesc.cukier po sniadaniu 155 ale mowila ze wyjdzie wyzzy przez te ketony.mowila ze sie zaglodzilam wczoraj.mam jesc 7 posilkow i nie omojac zadnego noi sprobowac sie wcisnac na kopeernika wczesniej.zadzwonic i powiedziec co i jak.mowi ze to masakra zeby mnie bez zkolenia trzymac do grudnia ale ponoc niewyrabiaja tyle ludzi tam maja codzien.wiec mam sie starac wcianac wczesniej.wazne ze dziecku nic siee nie stanie bo tego sie balam.
A krew nie wiem czemu nie leci.kluje po 5razy i czekam az sama wyleci bo jak wyciskam mam wyzszy.a plytek mam duzo zamalo wiec sie powinno lac jak z kranu.ja mam labe krazenie..zawsze mialam moze od tego.

12 lata 1 miesiąc temu #467736 przez Alina2408
albo niskie cisnienie to tez powoli krew splywa :) wciskaj sie wciskaj a moze sie uda dobrze ze chociaz ktos moze ci doradzic

12 lata 1 miesiąc temu #467738 przez jadziatopol
Kasia to z ktorej diety Kliniki korzystasz...tej co ma 7 posilkow czy 8. Ja jem zawsze 8 posilkow i miedzy posilkami jak mam ok cukier a zawsze mam to i tak jem cos tam...np. pestki z dyni, pestki slonecznika, jakis owoc, kawe zbozowa. Dobrze,ze zadzwonilas tam. Trzeba przy tej diecie pic 2 litry wody (tam jest napisane). Ja sie martwie,ze moze tez mam ketony a paski sa felerne...jej. Co powiedziala...szkodza te ketony dziecku? a co jadlas na kolacje wczoraj. Bo ja zjadlam 20 g bulki pszennej z ziarnami i dowalilam pol szklanki mleka z owsianka. A do Kliniki najlepiej jedz z tym skierowaniem i popros o szybszy termin. Mi znalazly szybszy bo chcialam jechac do stanow...tak wiec jak chca to sie da. Idz i zalatw to w poniedzialek.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #467754 przez MartaB
Vini powinnaś tym handlować ...genialne te przyborniki są :):)

Ja dziś spędzę niedzielę na ogarnianiu korytarza...bardziej mąż ale muszę kontrolę uskuteczniać :).W końcu przyparłam sąsiadkę do muru i w środę przychodzą montować mi szafę :).

Moja córką ponad tydzień w domu bo chora była, jest dziwnie płaczliwa, wrażliwa i jakaś taka melepetka, zastanawiam się czy ma dość domu i pora do przedszkola czy zaczyna widzieć, że brzuch coraz większy i brat już niedługo nadejdzie :D:D

U mnie w Warszawie wieje ...ale jakiś spacer trzeba zaliczyć :).

Pozdrawiam

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #467757 przez aniajulia2
Hej

Alina2408 a coz to za dieta po ktorej sie chudnie 20 kg w 4miesiace? Pytam bo po porodzie musze sie wziac koniecznie za siebie-po macierzynskim planuje wrocic do pracy i przydaloby sie zrzucic troche.

Co do tego szkolenia to jeszcze sie spiszemy-ale nie wiem czy nie pojade z m. Ja mieszkam w Tomaszowie to chyba i tak nie po drodze Tobie.

Kasia wspolczuje z tymi przejsciami z ta dieta ale wydaje mi sie ze powinnas wyluzowac troche bo sie bardzo nakrecasz a to chyba nie sluzy dzidzi.

Moja Igusia od piatku bardzo leniwa az sie troche boje. Bardzo malo sie rusza i bardzo delikatnie. W piatek bylam na wizycie to mowilam niby mialam badanie i sprawdzane bicie serduszka i bylo ok,ale wczoraj tez caly dzien slabo. Moze z tyrz mocniejsze kopniaczki byly

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka