BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #546305 przez Depeche
mamcia2013 napisał:

Depeche napisał:

www.facebook.com/photo.php?fbid=56641638...99772&type=1&theater

a ja chcem krolicka

a ja mam bialutkiego :D

juz widze mojego charta jak za nim biega

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #546307 przez mamcia2013
Depeche hahaha flaki bym mu wypruła jakby mi go zjadł :D

To mój futrzak (2 lata temu) teraz jest taki jak na tym zdjęciu co dałaś.
Ps. nie patrz na mój ryj :D
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #546322 przez andzia_zg
ufolka skoro mała kaszle to dziś nie ryzykowałam wychodzenia na spacer skoro tak wieje...

mamcia fajowy ten króliczek :lol:

patrycja martwie sie zebyś Ty przypadkiem nie wylądowała z tą miedniczką w szpitalu :huh: albo żebyś nie musiala miec przez to dużo wczesniejszej cesarki :huh: kurcze z niecierpliwoscia bede czekała na wieści z konsultacji...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #546325 przez mamcia2013
Andzia mój futrzaczek to jedyny trafiony prezent od byłego fagasa :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546329 przez 25malinka
Unbreakable napisał:

Od jakiegoś czasu mam zapytać i zapominam ;) jak u was sytuacja rozstępowa?

Jak narazie na brzuszku nic mi się nie pojawiło,a jak u Was dziewczyny???????

11 lata 10 miesiąc temu #546333 przez mamcia2013
U mnie też na razie brak rozstępów. Oby tak dalej...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546336 przez patrycja85
andzia-no zobaczę co dziś powie.dużo kobiet ma problemy z nerkami w ciąży tylko większość startuje z obiema zdrowymi a ja mam jedną po zabiegu. ja też od 2 tyg dużo piję. a że nawet po kubusiu miałam zgagę to teraz obstawiam dr witta:)

unbreakable-ja mam swoje przedciążowe rozstępy (szybko urosłam:)), a to ze póki co nie mamy ciążowych to jeszcze nic nie znaczy-one wychodzą na sam koniec podobno:)

11 lata 10 miesiąc temu #546339 przez andzia_zg
Ja mam na razie tylko jednego rozstępa między cycuchami - taki pionowy (dziwne miejsce jak na rozstępa no ale cóż... :S )

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #546342 przez ufolka
Depeche no zrezygnowałam, nie idziemy dzisiaj, deszcze się rozpadał jeszcze :angry: zadzwoń do babki, najwyżej się wyładujesz hehe
mamcia, malinka u mnie są 3 w samym dole brzucha, ostatnio wyskoczyły, ale teraz to nic, potem jak brzuch spada też się robią :dry:
mamcia super futrzak :ohmy: kiedyś też miałam króliki :) teraz papużki kupię, miałam kupić rybki ale rybki.. nie można pogłaskać hehe myślałam o chomiku albo króliku ale R. za bardzo nie chce, jeszcze dzieci za małe, poczekam aż starsza podrośnie bo by pewnie zamęczyła hehe

idę dziecko moje usypiać, jedno i drugie chyba bo "brzuszne" też coś daje mi po brzuchu :side:

11 lata 10 miesiąc temu #546345 przez aksa
mamcia fajowski króliczek!! i fajna fryzurka ;) zawsze chciałam mieć grzywkę ale niestety twarz mam jak księżyc w pełni i fryzjerka mi stanowczo odradziła :P

co do rozstępów (tfu tfu odpukać) na razie na brzuszku nie mam, za to moje piersi...ehh aż szkoda pisać, tak mi cyce urosły w 3mc nagle że popękały i teraz smaruje smaruje...ale wiadomo :(

gość od szafy się pojawił ooołłłł yeeee chwalmy dzień chwalmy dzień yeeee (tupiemy nóżą w rytm)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #546347 przez wiewiorka
Depeche ja miałam królika ale niestety dostałam uczelnia i więcej pewnie mieć nie będę.A są super, takie pieszczochy. Ja swojego kładłam na pleckach i głaskałam po brzuszku a on zasypiał. Śmiesznie w ogóle podskakują jak się bawią i liżą po ręce jak kotki.

Ja do smarowania sutków mam maść Ziajka bo nie trzeba jej zmywać i bepanthen baby którą trzeba zmywać ale jest też do dupki.Na co dzień do dupki to będę stosować maść Linomag. Mam też maść Alantan i Sudocream. Do mycia Oliatum ale zwykłe mydłko Bambino też zakupiłam. Oliwkę do smarowania również z Ziajki. Do przemywania oczek sól fizjologiczna a do noska aspirator i sól morska z Fridy. Pieluchy z Huggis i z tej samej firmy husteczki nawilżające. Do pępka nie nie kupiłam bo zobaczę co powiedzą w szpitalu. Spirytus lubelski mam bo kupiłam jak robiłam pączki ale nie wiem czy to ma być taki spożywczy czy jakiś w aptece się kupuje???
Noc oczywiście nie przespałam. Powrociły mi skurcze ale takie ze az plecy bolały. Wziełam więc 2 nospy i po 10 minutach je wyrzygałam.Ale to jeszcze nie koniec bo zatoki tak bolą, że chodzę po ścianie. Z rana pojechałam do przychodni i wykorzystałam to że jestem w ciązy i weszłam bez kolejki. Dostałam antybiotyk. Myślałam ze dam rade bez niego ale skoro po tygodniu nie ma poprawy to dłużej się meczyć nie będę. Dostałam Zinnat. Podobno bezpieczny w 9 miesiacu ciąży i powoduje szybszy rozwój płuc u dziecka. Wziełam już pierwszą tabletkę i już mam wyrzuty sumienia, że jednak może on zaszkodzić 

Patrycja trzymam kciuki za twą nerke. Daj znać po wizycie co lekarz postanowił. Ja obstawiam , ze będzie czekał do 38 tygodnia i cesarkę zrobią, żeby nie narażać dłużej twojego zdrowia

11 lata 10 miesiąc temu #546359 przez 25malinka
aksa napisał:

mamcia fajowski króliczek!! i fajna fryzurka ;) zawsze chciałam mieć grzywkę ale niestety twarz mam jak księżyc w pełni i fryzjerka mi stanowczo odradziła :P

co do rozstępów (tfu tfu odpukać) na razie na brzuszku nie mam, za to moje piersi...ehh aż szkoda pisać, tak mi cyce urosły w 3mc nagle że popękały i teraz smaruje smaruje...ale wiadomo :(

gość od szafy się pojawił ooołłłł yeeee chwalmy dzień chwalmy dzień yeeee (tupiemy nóżą w rytm)

[/i]

A smarowałaś piersi od samego początku ciąży,czy dopiero teraz?
Mi nie urosły za bardzo piersi,boje się bo jak mi pozniej wywali,ale smaruje od poczatku i narazie nie popękały,chociaż ogólnie rożstępy przedciązowe mam niestety...

11 lata 10 miesiąc temu #546360 przez mamcia2013
Aksa księżyc w pełni hahah też masz dobre teksty :D ja muszę mieć grzywę bo mam wysokie czoło jak próg :D

11 lata 10 miesiąc temu #546361 przez Depeche
Mamcia co chcesz od swojego ryjka ;)
Moj charcior ma w zwyczaju gonic, czy by zjadl nie wiem, chodzi na smyczy. Duren ma takie geny, ze jak cos poczuje w powietrzu to lapie wiatr w uszy i mozesz go wolac.

Zadzwonilam, oczywiscie poczta. Napisalam jej kolejnego malia, ze albo do konca dnia dostaje nr paczki. ew. zwrot kasy, albo rano zglaszam sprawe do allegro , a poczki juz nie chce,

Rostepow nie mam.

11 lata 10 miesiąc temu #546365 przez patrycja85
wiewórka-kupiłaś wszystko co możliwe?:) a gdzie ty się tak doprawiłaś? miałaś w domu siedzieć? teraz już antybiotyki nie szkodzą, zresztą są takie które nie szkodzą nawet na początku-miałam jakoś w 11 tc anginę i dali mi antybiotyk. co prawda poradziłam sobie bez ale skoro przepisują tzn że można brac.a poza tym bardziej dziecku może zaszkodzić niedoleczona choroba niż kilka dni antybiotyku. no:) i tak jak się umówiłyśmy - zaciskaj nogi przynajmniej do 25 lutego:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka