BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #562507 przez Waszka87
Mój też już na zakręcie. Pa brzuszki ;-) spokojnej nocy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #562513 przez xxElaElaEeexx
Tylko mojego nie ma :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #562557 przez Lenucha217
aksa napisał:

a mojego jeszcze nie ma :dry:

no właśnie się zastanawiałam skąd ja tam w tym moim szpitalu z 'extra' warunkami się doproszę przegotowanej wody, musiała bym swój czajnik zabrać, ale akurat mam taki malutki o pojemności 0,5 i to właśnie do szpitala jakiś czas temu był kupowany
ale nie ukrywam wygodniej by było kranówki nalać

młody zaczął 'pływać' w brzuszku nooo nareszcie aktywniejszy jest!:)

Lenusia jak tam minęły ci praktyki?? podziwiam,że masz siły!

Aga udanej nocki ;)

A dziekuje Ci skarbie , 3 h takze raz dwa i bylam w domku . Prowadzilam zajęcia temat Rewia mody na zimowe chlody ...dzieciaczki projektowaly ubranka na rozne okazje pozniej pokaz mody wybor najcikawszych stroi , medale... kupa smiechu przy tym , pozniej kazde pisalo jak rozumie pojecie "twoj ubior swiadczy o Tobie" :) tez ciekawych rzeczy sie dowiedzialam :P Po powrocie robilam kluski slaskie , marynowalam karkówke bo w niedziele zjazd rodzinny , jutro zrobie ciasto i starczy :P Ogladam po raz nie wiem ktory galimatias zagram i zmykam polezec. uper ten malutki wiewioreczki jeeeeeej juz sie nie moge doczekac kiedy my tak bedziemy sobie leżeć :P Co chwile przewijam i ogladam ich foteczke. Co do tamtum rosa to ja bede rozrabiac cala saszetke w butelece po kubusiu z dziubkiem i uzywac 3 razy dziennie

11 lata 10 miesiąc temu #562558 przez Lenucha217
aksa napisał:

a mojego jeszcze nie ma :dry:

no właśnie się zastanawiałam skąd ja tam w tym moim szpitalu z 'extra' warunkami się doproszę przegotowanej wody, musiała bym swój czajnik zabrać, ale akurat mam taki malutki o pojemności 0,5 i to właśnie do szpitala jakiś czas temu był kupowany
ale nie ukrywam wygodniej by było kranówki nalać

młody zaczął 'pływać' w brzuszku nooo nareszcie aktywniejszy jest!:)

Lenusia jak tam minęły ci praktyki?? podziwiam,że masz siły!

Aga udanej nocki ;)

A dziekuje Ci skarbie , 3 h takze raz dwa i bylam w domku . Prowadzilam zajęcia temat Rewia mody na zimowe chlody ...dzieciaczki projektowaly ubranka na rozne okazje pozniej pokaz mody wybor najcikawszych stroi , medale... kupa smiechu przy tym , pozniej kazde pisalo jak rozumie pojecie "twoj ubior swiadczy o Tobie" :) tez ciekawych rzeczy sie dowiedzialam :P Po powrocie robilam kluski slaskie , marynowalam karkówke bo w niedziele zjazd rodzinny , jutro zrobie ciasto i starczy :P Ogladam po raz nie wiem ktory galimatias zagram i zmykam polezec. uper ten malutki wiewioreczki jeeeeeej juz sie nie moge doczekac kiedy my tak bedziemy sobie leżeć :P Co chwile przewijam i ogladam ich foteczke. Co do tamtum rosa to ja bede rozrabiac cala saszetke w butelece po kubusiu z dziubkiem i uzywac 3 razy dziennie

11 lata 10 miesiąc temu #562576 przez Beata 26
Faken, a ja przysnelam - teraz sie obudzilam i i czuje sie jak zmielone i wyplute g....o!

Ale mam pudelko lodow waniliowych - w nich nadzieja..;)

Lenusia - kreatywne zajecia, co sie dowiedzialas ciekawego?

11 lata 10 miesiąc temu #562582 przez Beata 26
Wybaczcie to malo szlachetne porownanie;)

11 lata 10 miesiąc temu #562603 przez ufolka
Aksa u mnie w szpitalu w pokoju laktacyjnym był czajnik, u was też na oddziale jest pewnie taki pokój, więc może będzie, a jak nie to kranówę albo mineralną wodę lej i już :)
Beata dawaj lody :P

dziewczyny, jak ja bym chciała urodzić w ten weekend.. R. z moją mamą w domu są, to by z Amelką mama została a R. był ze mną, no i już bym miała dzidzię przy sobie :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #562687 przez 25malinka
hej laski!!!

Pewnie już śpicie,a ja dopiero Was nadrobiłam...

Po wizycie wszystko ok,powiedział,że narazie nie widzi porodu,ale to dobrze bo zawsze lepiej w terminie,brzuch mi się jeszcze nie obniżył, szyjka szczelna,nie mówił mi nic o tych badaniach na paciorkowca,a ja nie zapytałam,więcc nie wiem w końcu może u nas nie jest wymagane, termin porodu na 5,6 marca, dał mi zwolnienie do 7 marca i powiedział,że jeśli nie urodzę do 8 marca przed południem to żebym zadzwoniła to się umówimy i da mi skierowanie do szpitala,kurde wolałbym do tego czasu urodzić bo nie chce miec wywoływanego porodu!!!!!!

Przyjechaaliśmy do domu o godz 16 a o 17 przyjechał brat cioteczny S z nażeczoną prosić na wesele( ona tez w ciąży ale dopiero 4 miesiące), chłopaki wypili sobie flaszkę a my żeśmy obejżały trochę naszego wesela,pojechali po 21.00(mój S zakręcony oczywiście i nie dobrze mu było), szczerze to juz nie miałam siły siedziecc,kręgosłup mnie bolał.....

Unbreakableudanego weekendu w górach

vernix,ufolkacieszę się,że kolację się udały

offca kurde wspólczuję Ci,że nie możesz nic zrobić w związku z tym przykrym zapachem szczura

wiewiórka Ogromne gratki,śliczny maluszek i dzielna mamusia

waszka ładny brzucholek i jakie fajowe te klapeczki,

aga ładnie się prezentujecie z Zosiaczkiem i łóżeczko śliczne

Alez jestem zmęczaona,aż mnie oczy bolą
Dobranoc

11 lata 10 miesiąc temu #562750 przez Agnieszka86
Witam weekendowo:)

Malinka dobrze, że po wizycie wszystko w porządku. Czyli póki co, spokojnie możesz czekać na poród.

U mnie noc znośna, miałam 3 mocne skurcze, które potem ustały jak ręką odjął i zasnęłam.
Zjadałam właśnie śniadanko, zrobiłam listę zakupów dla K. bo jedzie sędziować jakiś turniej na hali, więc jak będzie wracał to zrobi zakupy zaopatrzeniowe :)

Jakie plany na dzisiaj? Ja zamierzam umyć okna, jak męża nie będzie ( gdyby był, nie zgodziłby się, żebym to robiła :blush: ), zupkę mam z wczoraj, kotlety opanierowane w lodówce czekają na smażenie, więc z obiadem nie mam roboty. Dla siebie szybko coś upichcę.

Wiecie, jak patrzę na to czekające na Zosię łóżeczko, to się rozklejam, taka jestem wtedy rozlazła... I ciągle mam przed oczami Wiewiórkę z Szymonkiem :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #562751 przez Waszka87
Hej ślicznotki ;-)
Jeaaa jestem dzisiaj 1.
Mąż pojechał na uczelnie dalej się będę nudzić cały dzień, może coś posprzątaj ale po wczorajszym wolałabym odpocząć i poleżeć. Wiecie co? Od paru dni mam taki przypływ dobroci ciepła i miłości wobec mojego męża. Chyba nigdy taka dobra nie byłam pewnie to hormony, nawet pralinkami lindt się chętnie dziele hihi.
ktoras noc z rzędu spie jak trupek nawet na siku się nie budzę. Malutki jest juz tak wysoko pod samymi cyckami go czuje. Ok uciekam na śniadanko i poleze a później się zobaczy.

PS. Cały czas jestem zauroczona zdjęciem wiewiórki z Szymkiem ahhh.... Chce tak!

Aaa Agniecha wyprzedzilas mnie. Nie myj okien wariatko! Poczekaj bliżej świąt !

11 lata 10 miesiąc temu #562753 przez Agnieszka86
Waszka87 napisał:

Hej ślicznotki ;-)
Jeaaa jestem dzisiaj 1.
Mąż pojechał na uczelnie dalej się będę nudzić cały dzień, może coś posprzątaj ale po wczorajszym wolałabym odpocząć i poleżeć. Wiecie co? Od paru dni mam taki przypływ dobroci ciepła i miłości wobec mojego męża. Chyba nigdy taka dobra nie byłam pewnie to hormony, nawet pralinkami lindt się chętnie dziele hihi.
ktoras noc z rzędu spie jak trupek nawet na siku się nie budzę. Malutki jest juz tak wysoko pod samymi cyckami go czuje. Ok uciekam na śniadanko i poleze a później się zobaczy.

PS. Cały czas jestem zauroczona zdjęciem wiewiórki z Szymkiem ahhh.... Chce tak!

Aaa Agniecha wyprzedzilas mnie. Nie myj okien wariatko! Poczekaj bliżej świąt !

Słońce, mycie okien ma przyspieszyć poród :) Jak będziemy bliżej świąt to mąż się oknami zjamie :)
Fajnie masz, że na siku nawet wstawać nie musisz w nocy... zazdroszczę normalnie!

11 lata 10 miesiąc temu #562755 przez patrycja85
hej
ale się wyspałam:) dziś są u mnie rodzice więc raczej mnie nie będzie więc nie piszcie za duzo:))) miłej soboty!!!

ufolka urodziłas?:)

Aga zlituj się i zostaw te okna krejzolko!

malinka-badanie na paciorkowca nie jest obowiązkowe, zależy od lekarza, ale myślę ze warto żebyś zrobiła prywatnie i dziewczyny na pewno to potwierdzą. taki paciorkowiec jest bardzo niebezpieczny dla dziecka w trakcie porodu, dlatego lepiej wiedzieć wcześniej żeby mogli w czasie porodu działać.

11 lata 10 miesiąc temu #562756 przez Waszka87
Agnieszka niech Zosik posiedzi jeszcze z tydzień ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #562759 przez Agnieszka86
Waszka87 napisał:

Agnieszka niech Zosik posiedzi jeszcze z tydzień ;-)

nieeee.... już terminowo może się rodzić, 38 tydzień skończony, wiec z całych sił chce zaprosić ją na ten świat :)

Malinka faktycznie z tym paciorkowcem nie ma żartów, tak jak Patrycja pisze. Lepiej wiedzieć, bo od razu jak trafisz do szpitala to zaczniecie działać i dzidzia będzie bezpieczna!

Patrycja udanej soboty i wizyty rodziców :)

11 lata 10 miesiąc temu #562760 przez ufolka
Dzień Dobry :)

Wiecie, Dominia urodziła z lutówek, aż normalnie się popłakałam, bo uświadomiłam sobie że i my tuż tuż :) ja się wyspałam meeega :) mąż zasnął na kanapie, a miały być przytulanki, no ale wybaczam mu bo mam dobry humor hehe

Malinka super że okej z wami, a badania sobie zrób prywatnie dla swojego spokoju, to nie jest jakiś mega koszt a warto :) ja też płaciłam bo one nie są refundowane, tylko gin wymaz pobiera:) i wsakuj na męża, pij liście z malin i działaj kobieto, bo ja miałam wywoływany a teraz zrobię wszystko żeby tylko urodzić normalnie :P
Aga zostaw te okna, bo tylko sobie zaszkodzisz, to chyba nawet nie za dobrze dla dzidzi to podnoszenie rąk itd, urodzisz i bez tego hehe
Waszka śpij, wyśpij się teraz za parę lat do przodu :D
Patrycja nie urodziłam, ale brzuch mnei boli i krzyż tak dziwnie, jakby nerki..

no nic, jadę wyniki robić :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka