BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #562881 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny nie było mnie na dwa dni na forum, w miarę czasu nadrobię Wasze wpisy, Wiewiórka synuś boski a Ty kwitniesz kochana:)

Ja wczoraj byłam na pierwszym ktg, położna powiedziała że wszystko w porządku
Franek fikał jak szalony podczas badania:)

miłego wekendu:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #562887 przez anecia88
Cześć Dziewczynki ja tylko na chwilkę ...

Wyszłam wczoraj ze szpitala przetrzymywali mnie 2 tygodnie na fenoterolu bo miałam rozwarcie na 4 cm pani doktor powiedziała że jestem już w bezpiecznym terminie do porodu i wypuściła do domu naszczęcie ... kazała brać jeszcze tabletki na potrzymanie skonsultowałam to ze swoim lekarzem prowadzącym i powiedział żebym absolutnie tego nie brała już bo to szkodzi dla dziecka .. i że bierze się je do 38 tygodnia także odstawiłam.. ale powiem wam jeszcze jedna sensacje w moim przypadku umówiłam się również do swojego lekarza na wizytę żeby on swoim okiem powiedział co się dzieje z moim podwoziem i okazało się że wogóle nie miała rozwarcia że w szpitalu ktoś powiedział że mam rozwarcie i tego się trzymali a z jego wczorajszych badań wychodzi że nie mam żadnego rozwarcia i szyjka jest ok i że wytrzymam do swojego termin ....
I wiecie co już sama nie wiem komu mam wierzyć już całkowicie zgłupiałam ....

11 lata 10 miesiąc temu #562893 przez wiewiorka
cześć Dziewuszki
Szymonek śpi, więc skorzystałam i zajrzałam do Was w celu zameldowania,że z wagi zeszło mi już 6 kg. A i mam jeszcze dobrą opowieść z porodówki. Otóż położyli u nas w trój osobowym pokoju dziewczynę z przenoszoną ciążą. I tak sobie zaczęłam z nią rozmawiać o moim porodzie. Widzę, że pobladła więc mówię ze mogę przestać jeśli ją to przeraża a ona z uśmiechem na twarzy,że nie spoko chętnie posłucha. Nie mineło pół godziny a ta dostała skurczy porodowych. 5 godzin poźniej urodziła :))))Proszę jak tu psychika potrafi dużo zdziłać

11 lata 10 miesiąc temu #562894 przez Agnieszka86
anecia88 napisał:

Cześć Dziewczynki ja tylko na chwilkę ...

Wyszłam wczoraj ze szpitala przetrzymywali mnie 2 tygodnie na fenoterolu bo miałam rozwarcie na 4 cm pani doktor powiedziała że jestem już w bezpiecznym terminie do porodu i wypuściła do domu naszczęcie ... kazała brać jeszcze tabletki na potrzymanie skonsultowałam to ze swoim lekarzem prowadzącym i powiedział żebym absolutnie tego nie brała już bo to szkodzi dla dziecka .. i że bierze się je do 38 tygodnia także odstawiłam.. ale powiem wam jeszcze jedna sensacje w moim przypadku umówiłam się również do swojego lekarza na wizytę żeby on swoim okiem powiedział co się dzieje z moim podwoziem i okazało się że wogóle nie miała rozwarcia że w szpitalu ktoś powiedział że mam rozwarcie i tego się trzymali a z jego wczorajszych badań wychodzi że nie mam żadnego rozwarcia i szyjka jest ok i że wytrzymam do swojego termin ....
I wiecie co już sama nie wiem komu mam wierzyć już całkowicie zgłupiałam ....

e

O kurcze! A my tutaj obstawiałyśmy, że już pewno urodziłaś!
Jakby nie było jesteś już na tym etapie, że dzidziuś jest bezpieczny, więc teraz tylko trzeba czekać, aż akcja się rozwinie. Dobrze, że Was wypuścili, bo w domu to całkiem inaczej.

11 lata 10 miesiąc temu #562896 przez Agnieszka86
wiewiorka napisał:

cześć Dziewuszki
Szymonek śpi, więc skorzystałam i zajrzałam do Was w celu zameldowania,że z wagi zeszło mi już 6 kg. A i mam jeszcze dobrą opowieść z porodówki. Otóż położyli u nas w trój osobowym pokoju dziewczynę z przenoszoną ciążą. I tak sobie zaczęłam z nią rozmawiać o moim porodzie. Widzę, że pobladła więc mówię ze mogę przestać jeśli ją to przeraża a ona z uśmiechem na twarzy,że nie spoko chętnie posłucha. Nie mineło pół godziny a ta dostała skurczy porodowych. 5 godzin poźniej urodziła :))))Proszę jak tu psychika potrafi dużo zdziłać

Fajnie, że kg ubywa :) Nie brakuje Ci kopniaczków i brzuszka ogólnie. Nie łapiesz się na tym, że kładziesz rękę na brzuchu z czułością??
Wywołałaś dziewczynie poród :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #562902 przez Agnieszka86
Słuchamy sobie z Zosią Duffy, podoba się jej :) Idę popatrzeć na łożeczko... jestem stuknięta!!! :S :S

11 lata 10 miesiąc temu #562905 przez koticz
Dzięki dziewczyny za wsparcie :)
Depeche mnie na szczęście nie trzebabyło czyścić...ale niezależnie od dnia takich chwil nie zapomina się nigdy.
Kiedyś gdzieś słyszałam,że jeśli kobieta straci dziecko to już zawsze będzie czekać aż to się powtórzy,u mnie niestety się to sprawdza...Do porodu tylko 16dni a boję się tak samo jak wtedy kiedy dowiedziałam się,że jestem w ciąży...może dzięki temu w ogóle nie czuję strachu przed porodem,czały czas skupiając się na tym,żeby tylko Młoda urodziła się cała i zdrowa...potem pewnie będę sterczeć nad łóżeczkiem i patrzeć czy oddycha... no ale nie zamulam Wam humoru moimi demonami...

super te melliski!A nie odpażają?Kiedyś miałąm japonki z sylikonowymi paskami i na całej ich długości miałam bąble :S

Mąż klepie mnie po brzuchu i mówi,że Mała ma lanie ;) i puszcza głośno muzykę z radia i cieszy,że Młoda tańczy :side:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #562908 przez andzia_zg
anecia88 o matko...co za lekarze :cheer: :cheer: :cheer: każdy gada co innego... i jeszczew kazali Ci brac te tabletki gdy ciąża juz donoszona... szok :cheer:
A my tu wszystkie obstawiałyśmy że juz urodziłas...
Ale dobrze, że już jestes w domu... teraz tylko czekac aż się rozwinie akcja...

wiewiórka nie da się ukryć - pomogłas dziewczynie i w końcu urodziła :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #562909 przez koticz
Aga to normalne,ja czasem siadam u małej w pokoju na dywaniku i się rozglądam rozczulona,wąchając ten zapach loveli (tylko u niej tym pachnie),albo otwieram szafę i patrzę na jej ubranka.
Mój J co się tam przekręci to puszcza dziecięcą pozytywkę i słucha ;)

Spadam już teraz naprawde,

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #562912 przez aksa
witam sobotnio!

u mnie badanie na paciorkowca kosztuje 31zł, ana wynik czeka się tydzień

Depeche czajnika na korytarzu to ja nie widziałam, pisałam,że mam zakupiony taki 0,5 specjalnie do szpitala jak babcia moja leżała to kupiliśmy bo nie ma taka bida :dry: , a lodówka?? buehehehe żart dobry :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

anecia szok! co za lekarze i komu tu wierzyć?!nie no przegięcie...

wiewiórka witaj :) a jaki Twój synuś jest? grzeczny czy daje popalić mamusi?? :) fajnie, że kg lecą w dół! oby tak dalej :)

nasza noc dzis do dupy, wstawałam co chwile na siku, jestem nie wyspana plus ta pogoda bleee

a my dziś mamy w planach odwiedzić znajomych, koleżanka ma na dniach zdejmowany szew i będzie rodzić, ale wkurza mnie ta laska taki tym - wszystkowiedząca pouczająca i w ogóle..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #562916 przez Paulina 77
Zapomniałam Wam powiedziec, że dowiedziałam się, ze faktycznie po octenisepcie kikut może się "ślimaczyć", a najlepiej zasusza spirytus, wiec bede uzywać obydwu rzeczy.
anecia a myśmy myślaly, ze urodzilaś :) moze faktycznie po przyjeciu do szpitala miałas 4 cm, a potem sie wszystko ładnie pozamykało?
Wiewiórka ale masz fajnie z tymi kilogramami, ja juz czekam na schudnięcie, bo wygladam jak ksiezyc w pełni ;)

11 lata 10 miesiąc temu #562921 przez aksa
na mojej liście szpitalnej jest octenisept..którego jeszcze zresztą nie kupiłam :cheer:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #562922 przez Lafi
Witam w tak paskudny dzień, jeszcze mój m zaraził mnie, i teraz boli mnie gardło i mam katar, udusić dziada :)

Anecia i badz tu mądrym.

Wiewiórka to juz wiadomo jak nie bedziemy mogły urodzic to wiesz info na priv :)

Dołaczam ja tez w zeszłym roku poroniłam 4.03, czyścili mnie, ciezkie przezycie, po tygodniu wróciłam do pracy, i to mi troszke pomogło wrócic do życia.

Paulina do Seweryna miałam spirytus i łądnie sie mu na tym goiło, trzeba było porzadnie wypedzlowac wokoł kikuta patyczkiem do uszu. ale zobacze co powiedza w szpitalu

11 lata 10 miesiąc temu #562925 przez Waszka87
ja Octenisept dostałam prawie cały wiec bede go uzywać, do pepka gaziki najlepsze jałowe zeby wytrzeć, zeby kawałki waty nie zostawały. mozna tez krocze sobie psikac wiewiórka mi poleciła :)

11 lata 10 miesiąc temu #562933 przez Depeche
Wygotowalam butelki, smoczek , laktator i nakladki. Jaka jestem wkur. na to wszystko, jakos nie mam takiego powera, jak za pierwszym razem. Zapakowalam kosmetyczke, zaczne sie zaraz pakowac o ile nie eksploduje. Nie mam do tego glowy.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka