- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja moja " koleżankę" gole maszynka chyba nie odwzylabym się wydepiliwac
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Ufolka ja golę się maszynką, a potem balsamem po goleniu męża się tam smaruję Widziałam, że Domina urodziła... ale jej zazdroszczę
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aga też jej zazdroszczę ale w takim pozytywnym sensie, aż mi łezka poleciała jak przeczytałam też chciała bym żeby rach ciach i po wszystkim, bez znieczulenia, trzy szwy, no marzenie ja przy poprzednim to zabiłabym za znieczulenie, no ale miałam wywoływany, teraz tak kurczowo trzymam się słów ginki, że na pewno nie przenoszę że już się bardzo niecierpliwię
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Waszka zrób sobie to badanie, dla dobra maleństwa i własnego spokoju. Na pewno nie będzie za późno na zrobienie badania.
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak , dzien dobry.
Nocka taka sobie, dziecko ( to starsze) mnie kopalo po plecach, bo przeciez najlepiej sie spi w poprzek lozka, potem sie odwrocila i walila mnie glowa w plecy. A teraz na mily dzien dobry specjalnie przywalila mi kopniaka w cycka. Wiec sie do niej nie odzywam. Doslownie mi swieczki w oczach stanely.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciekawe tylko czy muszę sama probowke kupić no i wizytę mam wieczorem a laboratorium jest od 8 do 10 rano
a moze sprobuj zadzwonic do labo;atorium, bo przeciez to i tak jest w 100% platne, ze nie masz skierowania, bo sie zgapilas i czy mozesz bez isc. Nie, oni tam wszystko na miejscu ci zrobia, bo to taka szpatulka.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche napisał:
Napisalabys jaj dokładnie tego uzywalasA ja wpadlam napisac " dobrej nocy"
A co do TAntum o kupulam teraz 5 saszetek, bo pamietam, ze jak mi przy pierwszym moj kupil cal paczke to kolezance dawalam.
a chyba gotowalam wode w czajniku na korytarzu, nalewalam do butli po wodzie mineralnej, czekalam az wystygnie ( ale jak ktos lubi to nie musi ), rozpuszczalam proszek no i w kibelku chluuuuus, wiadomo po czym. No i tyle.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a mojego jeszcze nie ma
no właśnie się zastanawiałam skąd ja tam w tym moim szpitalu z 'extra' warunkami się doproszę przegotowanej wody, musiała bym swój czajnik zabrać, ale akurat mam taki malutki o pojemności 0,5 i to właśnie do szpitala jakiś czas temu był kupowany
ale nie ukrywam wygodniej by było kranówki nalać
młody zaczął 'pływać' w brzuszku nooo nareszcie aktywniejszy jest!
Lenusia jak tam minęły ci praktyki?? podziwiam,że masz siły!
Aga udanej nocki
Aksa no bez jaj, ale czajnik el. na korytarzu to chyba jest!
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie w szpitalu to się trzeba naprosic żeby smoczek wypazyc o czajniku niema mowy
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Jak zwykle pół godz nadrabiania waszych postów
co do Tantum Rosa to jak byłam na porodówce i gadałam z położną to mówiła, zeby miec kilka saszetek Tantum rosa, żeby rospuścić sobie to w butelce z dziubkiem i postawic koło grzejnika,wtedy będzie cały czas ciepłe i polewać sobie krocze przy każdej wizycie w toalecie (tylko przed uzyciem dobrze wstrząsnąć bo robi się zawiesina)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja dziś mam w planach zrobić placek po wegiersku. Ciekawe czy wyjdzie.
Malinka ja jako mikrobiologi radziłabym Ci zrobic badanie na GBS prywatnie. I to nawet lepiej, że robisz je później, bo chociaz masz najbardziej aktualny wynik i lekarze będą na porodówce wiedzieli jak reagować. Ja tez wymaz będę miala dopiero pobierany na wizycie 19 lutego.
I nie martw się - ja tez nadal jestem szczelna i jakos nie zapowiada się bym wcześniej urodziła...Tak jak w styczniu Wojtek na maksa siępchał na świat i 2 tygodnie temu tak nagle sie wszystko uspokoiło. Owszem czasem mnie boli i to nawet bardzo ale raczej czuje tylko ból pleców i od kilka dni chodzę okrakiem, bo bola mnie pachwiny, a tak to cisza. Tylko mam wrażenie że mi się zrobiłą jakaś taka pełna buzia.
Ale mam cichutką nadzieje, ze na wizycie we wtorek gina powie, że w kobcu szyjka puszcza... chcialabym...
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aksa u mnie w szpitalu w pokoju laktacyjnym był czajnik, u was też na oddziale jest pewnie taki pokój, więc może będzie, a jak nie to kranówę albo mineralną wodę lej i już
Beata dawaj lody
dziewczyny, jak ja bym chciała urodzić w ten weekend.. R. z moją mamą w domu są, to by z Amelką mama została a R. był ze mną, no i już bym miała dzidzię przy sobie [/quote
To bierz chłopa i sie postarajcie! Ponoc to działa.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zadzwonię w poniedziałek bo dzisiaj nieczynne, dzięki
U mnie w szpitalu to się trzeba naprosic żeby smoczek wypazyc o czajniku niema mowy
Zarty jakies, czyli jak ci sie herbaty zachce to nie ma. Jej, a ja jecze, ze w niektorych sa kible przy sali, a ja musze zasuwac, bo jest kilka ale w jednym miejscu. Bez jaj czahik i lodowka dla pacjentow to dla mnie norma ( umarlabym chyba na tym ich jedzeniu).
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzień doberek
Jak zwykle pół godz nadrabiania waszych postów
co do Tantum Rosa to jak byłam na porodówce i gadałam z położną to mówiła, zeby miec kilka saszetek Tantum rosa, żeby rospuścić sobie to w butelce z dziubkiem i postawic koło grzejnika,wtedy będzie cały czas ciepłe i polewać sobie krocze przy każdej wizycie w toalecie (tylko przed uzyciem dobrze wstrząsnąć bo robi się zawiesina)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja dziś mam w planach zrobić placek po wegiersku. Ciekawe czy wyjdzie.
Malinka ja jako mikrobiologi radziłabym Ci zrobic badanie na GBS prywatnie. I to nawet lepiej, że robisz je później, bo chociaz masz najbardziej aktualny wynik i lekarze będą na porodówce wiedzieli jak reagować. Ja tez wymaz będę miala dopiero pobierany na wizycie 19 lutego.
I nie martw się - ja tez nadal jestem szczelna i jakos nie zapowiada się bym wcześniej urodziła...Tak jak w styczniu Wojtek na maksa siępchał na świat i 2 tygodnie temu tak nagle sie wszystko uspokoiło. Owszem czasem mnie boli i to nawet bardzo ale raczej czuje tylko ból pleców i od kilka dni chodzę okrakiem, bo bola mnie pachwiny, a tak to cisza. Tylko mam wrażenie że mi się zrobiłą jakaś taka pełna buzia.
Ale mam cichutką nadzieje, ze na wizycie we wtorek gina powie, że w kobcu szyjka puszcza... chcialabym...