BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #562762 przez Waszka87
Ile kosztuje to badanie na paciorkowca, w ktorym tyg mozna zrobic I po jakim czasie jest wynik?
Ja moja " koleżankę" gole maszynka chyba nie odwzylabym się wydepiliwac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #562765 przez Agnieszka86
Waszka ja płaciłam 40 zł, czekałam około tygodnia.

Ufolka ja golę się maszynką, a potem balsamem po goleniu męża się tam smaruję :lol: Widziałam, że Domina urodziła... ale jej zazdroszczę:)

11 lata 10 miesiąc temu #562768 przez ufolka
Waszka ja też jakoś 40 zł płaciłam, i też tak czekałam jakoś prawie tydzień :)
Aga też jej zazdroszczę ale w takim pozytywnym sensie, aż mi łezka poleciała jak przeczytałam :) też chciała bym żeby rach ciach i po wszystkim, bez znieczulenia, trzy szwy, no marzenie :) ja przy poprzednim to zabiłabym za znieczulenie, no ale miałam wywoływany, teraz tak kurczowo trzymam się słów ginki, że na pewno nie przenoszę że już się bardzo niecierpliwię :)

11 lata 10 miesiąc temu #562773 przez Waszka87
To chyba poproszę lekarza o to badanie. Wizytę mam 4marca to będzie 37 tydz. Może nie będzie za pozno

11 lata 10 miesiąc temu #562777 przez Agnieszka86
Ufolka boję się właśnie wywoływania porodu, a mam takie obawy, że u mnie te wszystkie objawy porodowe są, a poród się opóźni...

Waszka zrób sobie to badanie, dla dobra maleństwa i własnego spokoju. Na pewno nie będzie za późno na zrobienie badania.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #562784 przez Waszka87
Ciekawe tylko czy muszę sama probowke kupić no i wizytę mam wieczorem a laboratorium jest od 8 do 10 rano

11 lata 10 miesiąc temu #562785 przez Depeche
Waszka koniecznie zrob, paciorkowiec jest bardzo ogrozny na drogi oddechowe dziecka, dlatego podaje sie ten antybiotyk. Ja wprawdzie slyszalam, ze jak sie tego badania nie zrobi to traktuja jakby sie go mialo i podaja ten antybiotyk. Ale z doswiadczenia, mojej kolezanki, tez wiem, ze ona miala i jej zapomnieli podac. POtem byla panika, dziecku cos tam dawali, nasz szczescie nic sie nie stalo, ale widac tak tez mozna. Trzeba w trakcie porodu tez sie o tym przypominac, bo mi podali na sam koniec jak wystekalam z siebie , ze mam paciorkowca ( pewnie tez by zapomniala).

A tak , dzien dobry.

Nocka taka sobie, dziecko ( to starsze) mnie kopalo po plecach, bo przeciez najlepiej sie spi w poprzek lozka, potem sie odwrocila i walila mnie glowa w plecy. A teraz na mily dzien dobry specjalnie przywalila mi kopniaka w cycka. Wiec sie do niej nie odzywam. Doslownie mi swieczki w oczach stanely.

11 lata 10 miesiąc temu #562787 przez Depeche
Waszka87 napisał:

Ciekawe tylko czy muszę sama probowke kupić no i wizytę mam wieczorem a laboratorium jest od 8 do 10 rano

a moze sprobuj zadzwonic do labo;atorium, bo przeciez to i tak jest w 100% platne, ze nie masz skierowania, bo sie zgapilas i czy mozesz bez isc. Nie, oni tam wszystko na miejscu ci zrobia, bo to taka szpatulka.

11 lata 10 miesiąc temu #562789 przez Depeche
Waszka87 napisał:

Depeche napisał:

A ja wpadlam napisac " dobrej nocy"

A co do TAntum o kupulam teraz 5 saszetek, bo pamietam, ze jak mi przy pierwszym moj kupil cal paczke to kolezance dawalam.

Napisalabys jaj dokładnie tego uzywalas ;-)

a chyba gotowalam wode w czajniku na korytarzu, nalewalam do butli po wodzie mineralnej, czekalam az wystygnie ( ale jak ktos lubi to nie musi :laugh: ), rozpuszczalam proszek no i w kibelku chluuuuus, wiadomo po czym. No i tyle.

11 lata 10 miesiąc temu #562791 przez Depeche
aksa napisał:

a mojego jeszcze nie ma :dry:

no właśnie się zastanawiałam skąd ja tam w tym moim szpitalu z 'extra' warunkami się doproszę przegotowanej wody, musiała bym swój czajnik zabrać, ale akurat mam taki malutki o pojemności 0,5 i to właśnie do szpitala jakiś czas temu był kupowany
ale nie ukrywam wygodniej by było kranówki nalać

młody zaczął 'pływać' w brzuszku nooo nareszcie aktywniejszy jest!:)

Lenusia jak tam minęły ci praktyki?? podziwiam,że masz siły!

Aga udanej nocki ;)

Aksa no bez jaj, ale czajnik el. na korytarzu to chyba jest!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #562792 przez Waszka87
zadzwonię w poniedziałek bo dzisiaj nieczynne, dzięki ;-)

U mnie w szpitalu to się trzeba naprosic żeby smoczek wypazyc o czajniku niema mowy

11 lata 10 miesiąc temu #562793 przez andzia_zg
Dzień doberek :-)

Jak zwykle pół godz nadrabiania waszych postów :P

co do Tantum Rosa to jak byłam na porodówce i gadałam z położną to mówiła, zeby miec kilka saszetek Tantum rosa, żeby rospuścić sobie to w butelce z dziubkiem i postawic koło grzejnika,wtedy będzie cały czas ciepłe i polewać sobie krocze przy każdej wizycie w toalecie (tylko przed uzyciem dobrze wstrząsnąć bo robi się zawiesina)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja dziś mam w planach zrobić placek po wegiersku. Ciekawe czy wyjdzie.

Malinka ja jako mikrobiologi radziłabym Ci zrobic badanie na GBS prywatnie. I to nawet lepiej, że robisz je później, bo chociaz masz najbardziej aktualny wynik i lekarze będą na porodówce wiedzieli jak reagować. Ja tez wymaz będę miala dopiero pobierany na wizycie 19 lutego.
I nie martw się - ja tez nadal jestem szczelna i jakos nie zapowiada się bym wcześniej urodziła...Tak jak w styczniu Wojtek na maksa siępchał na świat i 2 tygodnie temu tak nagle sie wszystko uspokoiło. Owszem czasem mnie boli i to nawet bardzo ale raczej czuje tylko ból pleców i od kilka dni chodzę okrakiem, bo bola mnie pachwiny, a tak to cisza. Tylko mam wrażenie że mi się zrobiłą jakaś taka pełna buzia.
Ale mam cichutką nadzieje, ze na wizycie we wtorek gina powie, że w kobcu szyjka puszcza... chcialabym...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #562794 przez Depeche
ufolka napisał:

Aksa u mnie w szpitalu w pokoju laktacyjnym był czajnik, u was też na oddziale jest pewnie taki pokój, więc może będzie, a jak nie to kranówę albo mineralną wodę lej i już :)
Beata dawaj lody :P

dziewczyny, jak ja bym chciała urodzić w ten weekend.. R. z moją mamą w domu są, to by z Amelką mama została a R. był ze mną, no i już bym miała dzidzię przy sobie :)[/quote

To bierz chłopa i sie postarajcie! Ponoc to działa.

11 lata 10 miesiąc temu #562796 przez Depeche
Waszka87 napisał:

zadzwonię w poniedziałek bo dzisiaj nieczynne, dzięki ;-)

U mnie w szpitalu to się trzeba naprosic żeby smoczek wypazyc o czajniku niema mowy

Zarty jakies, czyli jak ci sie herbaty zachce to nie ma. Jej, a ja jecze, ze w niektorych sa kible przy sali, a ja musze zasuwac, bo jest kilka ale w jednym miejscu. Bez jaj czahik i lodowka dla pacjentow to dla mnie norma ( umarlabym chyba na tym ich jedzeniu).

11 lata 10 miesiąc temu #562797 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Dzień doberek :-)

Jak zwykle pół godz nadrabiania waszych postów :P

co do Tantum Rosa to jak byłam na porodówce i gadałam z położną to mówiła, zeby miec kilka saszetek Tantum rosa, żeby rospuścić sobie to w butelce z dziubkiem i postawic koło grzejnika,wtedy będzie cały czas ciepłe i polewać sobie krocze przy każdej wizycie w toalecie (tylko przed uzyciem dobrze wstrząsnąć bo robi się zawiesina)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja dziś mam w planach zrobić placek po wegiersku. Ciekawe czy wyjdzie.

Malinka ja jako mikrobiologi radziłabym Ci zrobic badanie na GBS prywatnie. I to nawet lepiej, że robisz je później, bo chociaz masz najbardziej aktualny wynik i lekarze będą na porodówce wiedzieli jak reagować. Ja tez wymaz będę miala dopiero pobierany na wizycie 19 lutego.
I nie martw się - ja tez nadal jestem szczelna i jakos nie zapowiada się bym wcześniej urodziła...Tak jak w styczniu Wojtek na maksa siępchał na świat i 2 tygodnie temu tak nagle sie wszystko uspokoiło. Owszem czasem mnie boli i to nawet bardzo ale raczej czuje tylko ból pleców i od kilka dni chodzę okrakiem, bo bola mnie pachwiny, a tak to cisza. Tylko mam wrażenie że mi się zrobiłą jakaś taka pełna buzia.
Ale mam cichutką nadzieje, ze na wizycie we wtorek gina powie, że w kobcu szyjka puszcza... chcialabym...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka