BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #575347 przez xxElaElaEeexx
lusiaczek82 napisał:

witam was
Ela to miałyśmy podobne sny bo mi się śnił pożar takiejgo wielkiego budynku i ja byłam w środku nie mogłam dodzwonić się do męża żeby po mnie przyjechał a nie mogłam z tamtąd wyjść i nagle lekarka się pojawiła i stwierdziła że robią mi cc bo dłużej nie dam rady wytrzymać i widziałam w śnie salę operacyjną i wszędzie pożar :laugh: :laugh: normalnie zakręcone mam sny

Ciekawe co te nasze sny oznaczają?
Że dziś urodzimy?
A może będziemy mieć cc ?
:side: :side: :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #575351 przez ufolka
wiecie, jak już porodzimy wszystko :D to zrobimy sobie ranking snów ehhehe

też bym włosy pomalowała, rozjaśniła trochę bo ostatnio za dużo ciemnych pasemek mi zrobiła, no ale w sumie sama tak chciałam hehe
ehh i na zakupy bym pojechała.. wczoraj w tvn chyba pokazywali płaszczyki wiosenne takie śliczne kolory.. aż mi się zechciało, od razu by mi się humor poprawił, no ale jak urodzę i zdejmą mi szwy to sobie pojadę i może coś wybiorę :)

11 lata 9 miesiąc temu #575352 przez vernix
Cześć Dziewczyny!

Nic się nie rusza?? Andzia, Ufolka? Nic, a nic??

Andzia trzymam kciuki za wizytę.Może dowiesz się, że Wojtuś też jest tak duży jak Franek Ani Czajki i czeka Cie cesarka?? Jakoś chciałabym bardzo, abyś już urodziła :)

Ufolka ucałuj swoją Terrorystkę:) Masz z jednej strony fajnie, bo szybciej czas Ci płynie..albo mam takie wrażenie, choć zmęczenia Ci nie zazdroszczę.

ElaEla alle sen! uśmiałam się!

Gosia powodzenia w szukaniu torebki, może nareszcie coś Ci ciekawego wpadnie w oko.Pamiętaj, żeby odbić sobie podczas zakupów pobyt świrki :lol:

Kinga napisz jak tam po KTG.

Katarzyna dobrze, że po wizycie u Wiktorka jest ok, ale nie chce się ruszać, tak jak i mój mały..
Powodzenia na teście!napisz jak było.

Ciekawe co tam słychać u Hoborr i Patrycji? jak się czują i jak Maluszki?

Unbreakable kuruj się, wskakuj pod koc, pij dużo herbaty z cytryną i miodem. Musisz mieć siły:)

U mnie też bez większych zmian :) Zaczynam dzisiaj 40. tydzień, a tu porodu, ani widu, ani słychu.Wczoraj zrobiłam sobie bardzo aktywny dzień i nic.
Byłam na zakupach z mamą (kupiłyśmy ładne granatowe,urocze buciki dla Heniusia),potem zrobiłyśmy sobie spacer, bo słoneczko ślicznie świeciło. Po zatoczeniu się do domu wstawiłam pranie,powiesiłam, poprasowałam inne, choć mama rzucała się na deskę:) I niccc!
Najgorzej jakoś boję się wywoływania..
Mam wrażenie, że jutro nie zapisze ani jeden skurcz, położna będzie kazała mi przyjść w poniedziałek i też nic się nie ruszy i położą mnie na patologii za tydzień...

Dobra, koniec narzekania! życzę Wam słonecznego, prawie wiosennego dnia!

11 lata 9 miesiąc temu #575357 przez lusiaczek82
Ela może lepiej nie niech maluszki jeszcze posiedzą u nas widze że ty dzisiaj tak jak i ja zaczęłaś 38 tydzień już coraz bliżej!!!!!!a co do cc to ja bym się nie pogniewała bo bardzo bym chciała mieć :laugh: :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #575358 przez Panika992
Witam melduję się 2w1.
Dzisiaj dłużej pospałam.

Unbrekable-ja na chorobę piłam herbatkę z miodem, pomaga na prawdę. Po 2 dniach jak ręką odjął.

Aksa- no widzisz, u mnie coś się dzieje, ale cisza;p A już na terminie siedzę:(

A teraz kawka i trzeba się ogarnąć trochę.

Dzisiaj proszę się po wizytach meldować:P

11 lata 9 miesiąc temu #575372 przez Unbreakable
ooo Andzia, dobrze, że jesteś ;) czyli termin skurczów o 13 jednak się nie sprawdził ;P

Nooo leczę się, gorącym rosołkiem z dużą ilością czosnku (moja mama to ma pomysły ):/ i jak herbatka, to albo z soczkiem z malin albo z miodkiem. Zobaczymy.

Pisałam wczoraj do Patrycji, nie odzywała się. Mam nadzieję, że wszystko u Nich w porządku a to, że się nie odzywa wynika tylko z tego, że Ignaś jest tak kochany, ze wszystko inne ma w pupie ;)

No to AniaCzajka ma duuuuuże wyzwanie - 4500 niezła kluseczka ;)

Gosiu nawet mnie nei strasz z tym CC - już tyle razy miałam zmieniane te terminy że teraz już bym chyba zastrzeliła lekarza. Do jutra muszę być zdrowa bo mam wizytę i jak mnie zobaczy w takim stanie to będzie ciekawie.
A poza tym udanych zakupów ;)

11 lata 9 miesiąc temu #575375 przez ufolka
Vernix masz rację, czas leci szybciej mi, czasami to nawet nie wiem gdzie ucieka :)
też najbardziej boję się tego, że będę leżeć i czekać na wywołanie.. a przecież mam małe dziecko w domu, nie mogę jej na tyle zostawić, no nic, będę kombinować :) ja Amelkę rodziłam w 42 tyg, robiłam wszystko, chodziłam itd tylko żeby coś się ruszyło i nic, no i na indukcję poszłam, za pierwszym razem wzięło a się rozkręciło bo położna wody przebiła i masaż szyjki mi robiły. Tylko że u mnie wszystko było pozamykane na cztery spusty, nic się nie działo w środku, a teraz jest inaczej i też nic ;/ Życzę żebyś zaszła a tam 4 cm rozwarcia i szyjka zgładzona i skurcze 80 % :D

Hoborr z tego co wiem ma się już lepiej, tylko strasznie tęskni za Adusią, jej córeczką starszą. Robercik też chyba już lepiej, usg wyszło okej więc teraz tylko czekać na wypis :) mam zdjęcie Robercika ale w tel a z niego nie mogę wstawiać do kompa bo mi kabel nie działa. No ale na lipcówkach jest, tak jak pisała Hoborr
Andzia a Ty na którą masz wizytę?? pozdrów AnięCzajkę, skoro dzidziuś ma być taki duży to niech lepiej jej cesarkę zrobią.

11 lata 9 miesiąc temu #575380 przez ufolka
wkurza mnie mój suwaczek : Dziś narodziny mojego dziecka- pffffff

11 lata 9 miesiąc temu #575382 przez Panika992
Ufolka- mój suwaczek też mnie dobija...
Ciekawe ile sobie poczekamy jeszcze...Mi lekarz dał czas do 11.03, jak sama się nie rozpakuję to mi pomogą;p

AniaCzajka- 4,5kg łosz Ty, faktycznie najlepsze rozwiązanie to cc.

11 lata 9 miesiąc temu #575388 przez mamcia2013
Hej Lalki, nadrabiając Was zjadłam całą czekoladę :ohmy:

Super że po wczorajszych wizytach wszystko ok :)

AniaCz spory byczek z Frania :)

Ufolka no i gdzie Twoja dzidzia?? Według suwaczka to dziś :D :D :D

Gosia udanych zakupów :P

Aksa śniłaś mi się! pokazywałyśmy sobie nasze brzuchy a konkretnie rozstępy na nich!

chyba te hormony tak działają na sny, każda chciałaby już tulić maluszka a tu echo.. :D

11 lata 9 miesiąc temu #575391 przez xxElaElaEeexx
lusiaczek82 napisał:

Ela może lepiej nie niech maluszki jeszcze posiedzą u nas widze że ty dzisiaj tak jak i ja zaczęłaś 38 tydzień już coraz bliżej!!!!!!a co do cc to ja bym się nie pogniewała bo bardzo bym chciała mieć :laugh: :laugh:

No tak lepiej niech jeszcze posiedzą :)
Ja bym chciała naturalnie rodzić -ale jak się mam męczyć bardzo długo to niech lepiej zrobią cc ;)

11 lata 9 miesiąc temu #575392 przez ufolka
Panika u mnie jak do wtorku nic to 7 w szpitalu mam być.. ehh oby nie leżeć, normalnie doła łapię, znów nie umiem normalnie urodzić tylko wszystko się przedłuża ;/

11 lata 9 miesiąc temu #575393 przez vernix
Ufolka życzę Ci tego samego! no może plus jeszcze tego, żeby rozwarcie szło nawet szybciej u Ciebie, bo przecież Amelcia będzie czekała na Ciebie i siostrzyczkę.
No nic musimy czekać i zdać się na to, co będą mówić i robić lekarze:)

W niedzielę mam termin porodu z USG, 7.03 z OM, a lekarz zapisał mi ostatnią wizytę na 8.03 z masażem szyjki, jeśli nic się ruszy i napisze skierowanie na wywołanie...

11 lata 9 miesiąc temu #575397 przez ufolka
a masz już szpital wybrany czy jedziesz gdzie ostry dyżur będzie?? fajnie że masaż Ci zrobi, może akurat :)

11 lata 9 miesiąc temu #575401 przez Lenucha217
Cześć my dalej 2 w 1. dzis mam wizyte o 18 poprosze o usg i ostatnie zdjecie do kroniki malego :)
Ania czajka uhuuhu to kawał mężczyzny
Elusia hahahahahahaahahahaa poplułam sie czytajac Twoj sen

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka