BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #575407 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #575408 przez vernix
ufolka napisał:

a masz już szpital wybrany czy jedziesz gdzie ostry dyżur będzie?? fajnie że masaż Ci zrobi, może akurat :)

[/i]

Lekarz asekuracyjnie powiedział mi tydzień temu, że musi zobaczyć co będzie się działo. Jeśli wystąpią jakieś komplikacje napisze mi skierowanie do dalej położonego szpitala (o jakieś 40 km), bo tam jest bardziej doświadoczony personel np. w cc, obracaniu dziecka,próżnociągach (!) a jeśli poród będzie odbywał się w miarę płynnie to wyśle mnie do szpitala, który znajduje się bliżej mojego miejsca zamieszkania, o 15 km. Zobaczymy jak szyjka zareaguje na masaż :P

Musimy dać radę, już niedługo:)dobijające jest to czekanie...

11 lata 9 miesiąc temu #575417 przez Lenucha217
ooo matko ale sie zdyszałam wynoszeniem pościeli na balkon :)) szok jakie proste czynnosci moga zmeczyc

11 lata 9 miesiąc temu #575430 przez mamcia2013
Lenucha217 napisał:

ooo matko ale sie zdyszałam wynoszeniem pościeli na balkon :)) szok jakie proste czynnosci moga zmeczyc

mi spadły pierścionki na podłoge to na kolanach je zbierałam :D :D :D
to już nie ten vigor co kiedyś :D

11 lata 9 miesiąc temu #575432 przez kika1985
mamcia2013 napisał:

Lenucha217 napisał:

mi spadły pierścionki na podłoge to na kolanach je zbierałam :D :D :D
to już nie ten vigor co kiedyś :D

ja nie mogłam kozaków dziś założyć u gina na stojąco :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #575436 przez ufolka
Vernix no strasznie dobijające, te tygodnie ostatnie są najgorsze. Oby wszystko okej było :)
Kika fajnie że po wizycie w porządku, no życzę Ci w końcu żeby doszła ta sofa i wózek, musisz nam tu zdjęcia powklejać jak już będą hehe
Lenucha a jakie masz opcje na wizycie? czemu ostatnia? idziesz po skierowanie? :)
Mamcia ja na kolanach zabawki zbieram Amelki albo jak coś porozwala :) przed własnym dzieckiem na kolanach chodzę hehe

11 lata 9 miesiąc temu #575438 przez Lenucha217
hahah ale z nas pokraki :) Starosc nie radosc :P jeszcze troszke dziewczynki.... jeszcze troszke i my im wszystkim pokażemy :) bedziemy ubierac buty na uszach pierscionki zbierac na jednej rece

11 lata 9 miesiąc temu #575443 przez andzia_zg
vernix napisał:

Nic się nie rusza?? Andzia, Ufolka? Nic, a nic??

Andzia trzymam kciuki za wizytę.Może dowiesz się, że Wojtuś też jest tak duży jak Franek Ani Czajki i czeka Cie cesarka?? Jakoś chciałabym bardzo, abyś już urodziła :)

U mnie też bez większych zmian :) Zaczynam dzisiaj 40. tydzień, a tu porodu, ani widu, ani słychu.Wczoraj zrobiłam sobie bardzo aktywny dzień i nic.
Najgorzej jakoś boję się wywoływania..
Mam wrażenie, że jutro nie zapisze ani jeden skurcz, położna będzie kazała mi przyjść w poniedziałek i też nic się nie ruszy i położą mnie na patologii za tydzień...

No widzisz jakos nic się nie rusza. Wczoraj wieczorem to już ledwo co chodziłam tak mnie bolały pachwiny... i co... dalej cisza...
I też Ci powiem, że boję się wywoływania... Dziś podjadę na KTG, pewnie znów będzie cisza... a wieczorem o 20:00 wizyta...

Tak sobie czasem myśle, że skoro Wojtek jest duży to czy nie lepsze od tego wywoływania byłoby CC... byłoby to może bezpieczniejsze dla małego... bo jakbym miała urodzić w terminie 6 marca to on byłby już całkiem duży a wtedy jest duże ryzyko zaklinowania, niedotlenienia itp... zaczynam się tego obawiać... najważniejsze dla mnie zdrowie dziecka... zastanawiam sie co mi powie lekarka dziś na wizycie... coś czuję, że powie mi, że jesli nie urodzę do 6 marca to wtedy skieruje mnie do szpitala... a przecież do 6 marca to Wojtek moze byc juz duzy wiekszy niz 4kg... tak jak Franuś AniCzajki... troche się boje dzisiejszej wizyty... :-(

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #575447 przez xxElaElaEeexx
A jak siedzicie to czujecie brzuch na udach ???
I czy możecie siedzieć np.na twardym krześle ?

Bo ja czuje jakby mi dziecko cały czas na kolanach siedziało.
A ostatnio jak usiadłam na drewnianym taborecie to myślałam,że mi do dupy wejdzie.
Tak mnie bolało. :huh:
I prowadzę ostatnimi czasy obserwacje mojej pipki to faktycznie coś się zmienia :huh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #575448 przez andzia_zg
ufolka napisał:

wkurza mnie mój suwaczek : Dziś narodziny mojego dziecka- pffffff

Ja dlatego w suwaczku mam ten bardziej odległy termin z OM na 6 marca... bo wg usg to już od wczoraj byłbym mama :P

xxElaElaEexx też mi brzuch leży na kolanach... :S

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #575449 przez kika1985
Andzia nie bój się , mój Dominik też był duży bo ważył 4050 kg i sama go urodziłam

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #575454 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #575455 przez andzia_zg

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #575459 przez ufolka
Andzia nie bój się wizyty, dowiesz się co i jak i wtedy będziesz myśleć, ja też się zastanawiam ile może ważyć Oliwka, bo mi usg nie zrobiła teraz..ale na pewno ok 3,5 kg będzie także zobaczymy :) najważniejsza i tak jest główka :)
Ela no ja prosto już dawno nie usiądę :)

na poprawę humoru :) to czeka wszystkie z nas hehe niektóre drugi raz :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #575461 przez kika1985
ufolka cudną masz córeczkę :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka