BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #959082 przez Alesandra
ale tu dziś pusto i cicho..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #959083 przez bujanka
Syza ja czekałam na paczkę z gemini 8 dni roboczych, strasznie długo szła, tym bardziej że zamówiłam w sobotę, więc łącznie 10 dni z niedzielą. Ale ładnie zapakowane w wielkie pudło każda rzecz osobno w bąbelkową folię oklejona taśmą. Wszystko ok, tylko krem linomag trochę mała data ważności do 08.2015
Ale taka różnica że z allegro tego co malina chyba dawała link też zamówiłam w sobotę i przyszło w środę. Też polecam, ręczniczek z kapturkiem prześliczny i przewijak też :)

Monia świetna fotka :)

Aleksandra wejdź sobie na stronę szpitala, jeśli taką ma i tam powinno wszystko być napisane. W moim przynajmniej było

To ja dziewczyny praktycznie cała wyprawka zrobiona, jeszcze tylko pampersy kupić, jakąś szczotkę do włosów i akcesoria do obcinania paznokietek ;)
Jutro pierwsze ktg, jestem ciekawa co tam wyjdzie, bo chyba zaczęły mi się te skurcze przepowiadające, na chwile twardnieje dół brzucha i za chwilę ok, tylko sama nie wiem czy to może tak mała się wypina czy to jednak te skurcze, macie tak?

9 lata 11 miesiąc temu #959099 przez Ada2424
Hej Mamusie :) ja dziś wyspana, Julitka wczoraj cały dzień spokojna i w nocy też, jedynie delikatnie się przeciągała i w końcu mnie żebro przestało boleć ale pewnie za kilka dni znów zacznie szaleć, ona tak ma. Ja wczoraj zamówiłam reszte ciuszków z rozmiarów 68 i 74 i mam już wszystko oprócz staników do karmienia, ale je za miesiąc kupie dopiero :) wczoraj tak mi się fajnie prasowało, że drugie pranie na raz poprasowałam na siedząco :) coraz szybciej mi to idzie. Zrobiłam sobie przerwe w praniu, jutro kolejne wrzuce, ogólnie z ciuszków to jeszcze 3 prania będą i zostaną później tylko kocyki, pościel itp. :) myślałam, że dłużej mi to zejdzie. Popiore i pakuje torbe a później już tylko pozostanie czekać na córcie :)

Monia jaka focia słodka :)

Monique żebyś kochana wiedziała z tą wagą że tak będzie jak mówisz ;)

Alesandra na stronie szpitala powinno być tak jak bujanka napisała, u mnie jest podana lista rzeczy.

Syza ja też coś koło 6-7 roboczych dni czekałam zawsze na przesyłkę z gemini, ale zapakowane jest zawsze wszystko solidnie nie powiem :)

Dziewczyny ile na Waszych listach szpitalnych jest podane pieluszek tetrowych że trzeba mieć do szpitala? U mnie jest 10 io zastanawiam się po jaki ciul im aż tyle :whistle:

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #959102 przez Alesandra
ja nie moge nigdzie znalezc takiej informacji;/ niestety nie napisali nic.
Ada aż 10 pieluch tetrowych ?

9 lata 11 miesiąc temu #959106 przez Alesandra
u mnie jest tylko informacja o standardowym pacjencie a nie kobiety rodzącej ;/

9 lata 11 miesiąc temu #959113 przez Ada2424
Alesandra no tez sie zdziwilam po co az 10 ? Bede musiala tam jeszcze zadzwonic przed spakowaniem torby i dokladnie o wszystko wypytac bo zglupialam jeszcze kolezanka mi wlasnie napisala co w grudniu tam rodzila ze ciuszkow swoich nie trzeba bo szpital ubiera w ich a tylko na wyjscie trzeba miec swoje, znow na stronie szpitala pisze ze trzeba miec i takie kolo macieja, ale zadzwonie i sie dowiem wszystko :)

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #959125 przez Alesandra
właśnie chyba trzeba tam zadzwonić aby za dużo nie dźwigać bo to zupełnie bez sensu... ja też będę dzwoniła bo w tej mieścinie gdzie będę rodziła to nie ma żadnych informacji... porażka

9 lata 11 miesiąc temu #959135 przez kristi*
Ada2424 u mnie napisali 2-3 pieluchy.
Ja już mam torbę spakowaną, nawet zapomniałam że jedną kieszonkę się rozpina i można torbę wydłużyć :cheer: , dzięki temu wszystko mi weszło nawet paczka pampersów :laugh: , Drugą torbę też mam spakowaną jak trzeba będzie coś dowieść to mężuś będzie wiedział, żeby tą drugą torbę wziąść :laugh:

I wczoraj dostaliśmy mały prezent od mojej cioci Krysi z Australii, będzie musiała na zdjęcie troszkę poczekać :laugh: jak mały podrośnie:

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #959141 przez Alesandra
kristi to ty się najszybciej uwinęłaś :) a koszulka śliczna tylko rzeczywiście zanim mały będzie nosił to sporo czasu upłynie

9 lata 11 miesiąc temu #959179 przez kristi*
Na metce jest napisane 12-18 m-cy, więc na przyszły rok koszulka :cheer:

Brzusio nadal czasem pobolewa, zastanawiam się czy to normalne, bo nigdzie o tym nic nie znalazłam, w sumie pod koniec ciąży wiele się dzieje.

:angry: A w ZUSie cisza...... :angry: chyba do nich napiszę pytanie czy w ogóle dotarło do nich moje zwolnienie, w kulki sobie lecą, w tym miesiącu to i tak ciężko u nas, bo tylko moją wypłate mamy i jakieś grosze męża bo roboty nie miał w grudniu.

9 lata 11 miesiąc temu #959193 przez Alesandra
kristi ja tez z zusem mam teraz problem i cierpliwość powoli tracę. a jaki to jest ból ??

9 lata 11 miesiąc temu #959209 przez kristi*
hmmm..... ciężko mi określić, delikatny w dole brzucha, :huh:

9 lata 11 miesiąc temu #959213 przez bujanka
kristi jak na okres? tylko tak leciutko pobolewa? Ja tak mam raz na jakiś czas :blink:

9 lata 11 miesiąc temu #959218 przez Karolincia
Witam Was Kochane moje :) :)

Paula - Co do torby do szpitala to spakuję ją według listy którą ustalił szpital, wktórym bede rodzić ;) Mam tam napisane m.in. 3 pieluchy tetrowe, 10 podkladów seni 60x90 cm , ubranka trzeba mieć dla Maluszka swoje bo nie daje szpital ;)

Kristi - Zaszalałaś :D Prosze bardzo, wszystko spakowane masz i nawet dodatkową torbę dla Męża :D :) :) Pieknie :)
Z tym bólem brzucha to moja ginekolog mowila, ze nospe trzeba wziąc i kłaść się do łóżka i leżeć....
Koszulka śliczna, tylko faktycznie troche ciocia poczeka zanim sie doczeka zdjęcia Marcinka w niej :P

Alesandra - Moja Lilka też spokojna dziś :) Może pogoda tak działa na Nasze Maluchy?? :)

Ja dla odmiany czekam na przelew od zusu z pieniążkami :/ Ciekawe kiedy zczna mi wysylac, bo maja troche do nadrobienia :P

9 lata 11 miesiąc temu #959219 przez Karolincia
Monia - Cieszę się, że lepiej spałaś, bo od razu pewnie masz werwę do działania :) :)
Ojj...jak słodko śpi Antoś :) Z piesiem :) :) Bosko !! :) :)

Syza - Hahaha Mąż już panikuje :P To spakuj już tą torbę, żeby chłop zawału nie dostał :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia