BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #960531 przez monique1983
Alesandra - co do imienia jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale będzie Pola, Nina lub Iga. Ja bym chciała ostatnio Ninę, ale jeszcze mąż się musi zgodzić ;) Pięknie wyglądałaś :) 2 lutówki już mamy rozpakowane :) Współczuję teściowej.

Monia - oby się nie potwierdziło z tą cholestazą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #960535 przez Iwona_55
Karlinka jakie cudne te Twoje zdjątka :) też kurcze musze sobie zrobic jakieś, bo z okresu ciązy mam raptem kilka :(

Karola lekarz ma obowiązek poinformowac Cie o wymiarach dziecka, a przecież waga też do nich należy .. nie rozumiem go .

co do apetytu , bo widziałam, że ten temat sie przewijał to może nie jest jakis kolosalny, ale za to baaardzo specyficzny . typowe ciązowe zachcianki . Dzis na kolacje np mój P musiał mi zrobić brokuły z delikatnym masełkiem , ale jak stwierdzilam, że to jeszcze nie to , to odgrzewał mi zupe i rybe z obiadu które jadlam z musztardą ( o zgrozo ;p ) i popijałam sokiem pomidorowym ;d haha

Kristi mi na ból pleców pomaga prysznic na przemian raz zimny, raz ciepły .. a tak całkowicie to oczywiscie masaz mojego P :)

Agula nie wiem czemu, ale wiaderko jakos do mnie nie przemawia .. oczywiscie są zwolennicy i przeciwnicy, ale ja wole zostać przy wanience :) kupilismy przewijak na stelazu do którego też montuje się wanienkę, więc jest trochę oszczędności miejsca :)

9 lata 10 miesiąc temu #960536 przez Iwona_55
Karlinka jakie cudne te Twoje zdjątka :) też kurcze musze sobie zrobic jakieś, bo z okresu ciązy mam raptem kilka :(

Karola lekarz ma obowiązek poinformowac Cie o wymiarach dziecka, a przecież waga też do nich należy .. nie rozumiem go .

co do apetytu , bo widziałam, że ten temat sie przewijał to może nie jest jakis kolosalny, ale za to baaardzo specyficzny . typowe ciązowe zachcianki . Dzis na kolacje np mój P musiał mi zrobić brokuły z delikatnym masełkiem , ale jak stwierdzilam, że to jeszcze nie to , to odgrzewał mi zupe i rybe z obiadu które jadlam z musztardą ( o zgrozo ;p ) i popijałam sokiem pomidorowym ;d haha

Kristi mi na ból pleców pomaga prysznic na przemian raz zimny, raz ciepły .. a tak całkowicie to oczywiscie masaz mojego P :)

Agula nie wiem czemu, ale wiaderko jakos do mnie nie przemawia .. oczywiscie są zwolennicy i przeciwnicy, ale ja wole zostać przy wanience :) kupilismy przewijak na stelazu do którego też montuje się wanienkę, więc jest trochę oszczędności miejsca :)

9 lata 10 miesiąc temu #960541 przez Karlinka
Agula -moja szwagierka kąpała w wiaderku i była zadowolona i teraz drugie dziecko też ma zamiar w nim kąpać także myślę że to kwestia wypróbowania. My zostajemy przy wanience . A co do teściów- to prędzej uznają że was porąbało że kąpiecie w wiadrze za 80zł ;p bo pewnie spora część starszego pokolenia-czy rodzice czy dziadkowie stwierdziliby ze równie dobrze możecie w zwykłym kąpać ;pppp
A zdjęcia to mi kumpele zrobiły w ramach babyshower :) A i tak z Małżem wybieramy się na sesję brzuszkową co by wspólne pamiątki mieć. Bo z ciąży to ja prawie zdjęć nie mam...

9 lata 10 miesiąc temu #960542 przez kristi*
Agula musisz przemyśleć, może poczytać jakieś komentarze innych rodziców w necie, ja dostałam wanienke od siostry i przy niej zostaje mężuś zrobi półkę na wannę i na niej będzie stać wanienka. Siostra swojego synka kompała w normalnej wannie od 4m-ca, ja też zamierzam.

9 lata 10 miesiąc temu #960555 przez Karolincia
Dzień dobry ;)

Jak nocka Wam minęła?? Jak samopoczucie ??

Mi od kilku nocy drętwieją palce u rąk - coś szyjny odcinek kręgosłupa mi zaczyna szwankować :blink: ...
Zgaga minęła, usnęłam po 20.00 iw nocy się budziłam, ale nawet się wyspałam ;)

Karlinka -Prześliczne zdjęcia ;) ;) !! My też wanienkę mamy anatomiczną ze stojakiem ;) Prezent od mojej siostry na gwiazdkę :)

Agula - Słyszałam dobre opinie co do tego wiaderka, ale wiesz kwestia indywidualna :)

Monique - Nina - piękne imię :) Oby udało się Meżusia przekonać do tego imienia ;)

Kristi - A może kup sobie taka poduszkę dla kobiet w ciaży?? Można ją później wykorzystać do karmienia dziecka :) Taki rogal ;)

9 lata 10 miesiąc temu #960558 przez karola1322
My sie budzimy o 3 wnocy i spac nie umiemy.. Ja mam wanienke po siostrzenicy wiadro mnie przekonuje.. Moja siostra poszla do szpitala chyba bedzie rodzic

9 lata 10 miesiąc temu #960561 przez Karolincia
Karola - Ehh..to teżnie wyspana dziś będziesz :( Ooo...Siostra w szpitalu !! Wow....trzymam kciuki za Twoją Siostrę żeby poród poszedł sprawnie !!!!! :) :)

9 lata 10 miesiąc temu #960573 przez Alesandra
Witajcie mamusie

Karola Karolincia ja dziś zasnęłam w miarę bo koło północy i pospałam aż do 4. mała się rozpychała. teraz cisza jakoś się nie rusza i już fiksuje. Dobrze, że za godzinkę mam położną to mi zrobi KTG i mam nadzieję, że się uspokoję trochę. Szczerze wam powiem, że jednak żyję już jutrzejszą wizytą. Trzymajcie kciuki jutro za moją malutką oby chociaż z 400 g przybrała bo tak to nie wiem co ona ze mną zrobi. czasami ma dziwne pomysły więc się już jej boję. Karola siostra w szpitalu to już za chwileczkę maleństwo będzie na świecie. Bardzo fajnie, że będziecie miały dzieci w tym samym wieku zawsze to fajniej dorastać z kimś i można porozmawiać od razu z drugą mamą, która jest na tym samym etapie co Ty. Dlatego ja tak bardzo się cieszę, że mamy to forum bo co doświadczenie młodych mam to nie przestarzałe metody, które uparcie próbują w nas wpajać starsze pokolenia.

Karlinka zdjęcia przepiękne. ja miałam też robić i pewnie się zdecyduję bo to super pamiątka tylko muszę jeszcze męża namówić bo on strasznie nie lubi zdjęć ale mam nadzieje, że oporów nie będzie stawiał jak będzie jakaś koleżanka zdjęcia robiła bo potem dziecko jak dorośnie to się zapyta mamusi albo tatusia gdzie był jak mamusi robili zdjęcia to się będzie musiał nieźle wytłumaczyć :P

Monia poczytałam o tym schorzeniu więc mam nadzieję, że się skończy tylko i wyłącznie na przypuszczeniach, oraz że wytrzymasz jeszcze te sześć tygodni aby ciąża weszła już w bezpieczny etap i aby poród nie był ostatecznym rozwiązaniem koniecznym tylko już bezpiecznym wyjściem z sytuacji. Trzymam kciuki

Monique śliczne imiona. My braliśmy jeszcze Polę pod uwagę ale to mi się bardziej podobało niż mężowi. tak samo jak dla chłopców ja miałam imiona nietypowe natomiast Mój bardziej przyziemnie jako on to mówi;D

Co do tego wiaderka też słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii ale nie używałam wiec nie mam własnego zdania więc ciężko mi cokolwiek na ten temat powiedzieć.

lecę szykować się do położnej więc miłego dnia mamulki powinnam zawitać jeszcze koło południa :)

9 lata 10 miesiąc temu #960591 przez monia89
Hej.
jak sie wyspałam dziś szok!
Jak padłam chwile po północy to wstałam o 8.30 :-) nasmarowałam nogi oliwka i kremem dłonie tez nałożyłam skarpety rękawiczki no i korki do uszu wiem wyrodna ze mnie matka ale M był.
Alesandra dziękuję.
Co do wiaderka ono do mnie nie przemawia tymbardziej do M który będzie drugiego syna kąpał od początku....

9 lata 10 miesiąc temu #960601 przez bujanka
Ooo rany Syza, nie mów ze bediesz rodzic juz. Ja dzielnie sie trzymam, w wiekszosci leze tak jak lekarz nakazał. Ale czuje jak mala tez mi sie tam na dole wywierca :huh: Monia i Tobie sie tez skraca szyjka, a jeszcze sporo masz d porodu :dry:

Karolincia jakbym juz nie wchodziła to powodzenia na slubie, moze przydalby sie snieg co? Wtedy bylaby piekna aura :)

Ja już dziewczynki wiekszosc poprane, jeszcze jedna pralka;, dwie pralki juz uprasowala tesciowa i tez mnie wszyscy strasza zebym spakowala torbe bo 4 -go lutego moze mnie po wizycie skierowac juz do szpitala, mam nadzieje ze nie bo jeszcze tyle do zrobienia :S

Monique do ciebie pytanie: bo mamy takie same kołyski (tylko ja szarą w gwiazdki) prałas juz moze ochraniacz na szczebelki, bo ja tam nie widze zadnego suwaka zeby wyjac srodek? boje sie ze jak wrzuce calosc to mi sie flak z tego zrobi.......... :huh:

9 lata 10 miesiąc temu #960626 przez Karolincia
Właśnie wróciłam z zakupów spożywczych, z Teściową pojechałam samochodem to obleciałyśmy kilka marketów ,pomogła mi wszystko wnieść na górę, więc nie musiałam dźwigać aż tyle sama i mogłam sobie pozwolić na większe zakupy bez Mężusia :)
Najlepsze było....:D Dzwoni do mnie a ja akurat po schodach szybko leciałam na górę, do telefonu bo zostawiłam w salonie i odbieram i zdyszanym głosem czesc Kochanie, a moj Meżuś co? - Co sie dzieje? Wszystko w porządku?? Czemu tak dyszysz ?? A ja mowie spokojnie po schodach biegłam... i cisza w słuchawce po czym za chwile słyszę...aaaa,,..bo myślałem że to już....:P hahahaha :D Wystraszył się Biedaczek :P :)

Bujanka - Dziękuję Kochana :* Dobrze, że leżysz całe dnie, a jak sie czujesz? Na kiedy masz termin cc ??
Kurcze dużo w lutym się rozpakuje coś czuję z Marcóweczek :blink: :blink: :blink: :blush: :blush: :blush: :blush:

Monia - Wreszcie jakaś optymistyczna wiadomość od Ciebie !!!! :) Lubię to !!! :D :) Wreszcie wyspałaś się :) Oj tam , stopery , stoperami, ale przynajmniej pozwoliły Ci się wyspać ;) :) Jeszcze jak M był to już w ogóle luksus :) :) Nie mów tak, że jesteś wyrodną matką, każdy ma prawo odpocząć, a szczególnie Ty Kochana w ciąży jesteś i do tego skraca Ci się szyjka !!! Powinnaś tak częściej robić !! :)

Alesandra - Moja Lili też ostatnio jakaś się spokojniejsza zrobiła , mniej kopie, ale za to bardziej wierci się i rozpycha ;) Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę bardzo mocno !!!! Mam zaciśnięte cały czas :) Jestem dobrej myśli, że Alunia przybrała na wadze nawet 500 g :) ;) Mamusia jutro sama zobaczy to na własne oczy i odetchnie z ulgą :)
Powodzenia u położnej, zdaj później Kochana relację !!!! :)

9 lata 10 miesiąc temu #960665 przez monique1983
Bujanka - w całości prałam i nic się z ochraniaczem nie stało.

9 lata 10 miesiąc temu #960673 przez Alesandra
karolincia to ten Twój mężuś się nieźle przestraszył ;P:P:P u położnej dobrze KTG w porządku :) mała jak zwykle nieźle mnie pokopała ...jutro dam znać jak u ginekologa było i mam nadzieję, że mała rzeczywiście te 500 g przybierze

9 lata 10 miesiąc temu #960676 przez Karolincia
Alesandra -Hehehe Alusia jak zwykle wie kiedy kopać :D :D Najważniejsze, że wszystko w porządku :) :)
A jutro na wizycie Ci usmiech nie zejdzie z twarzy : :) Zobaczysz :*

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia