BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

13 lata 8 miesiąc temu #97549 przez Monix
Makaja, zeszła Miłkowi ciemieniucha po tym sposobie o którym wspominałaś? My niestety cały czas bezskutecznie walczymy :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #97892 przez renata329
ALE CISZA!!!!!!!!!!!!!!!

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

13 lata 8 miesiąc temu #98096 przez Kasiekk
renata i co Twój brzdąc lubi już spacerki ?

powiem Wam że Karol ładuje strasznie paluchy do buzi czasem cala piesc no i oczywiscie jak ma cos w rece to tez do buzi... dlaczego czasem zwymiotuje to co zjadl ;/

13 lata 8 miesiąc temu #98326 przez miskiewicz88
Marcelina tez wklada cale piastki do buzi...
Monix my tez nie moglismy sie pozbyc ciemieniuchy, na szczepieniu pediatra przepisala nam maść robioną i po jednym posmarowaniu głowki ciemieniucha odpadała sama!!!Byłam w szoku , bo wcześniej nic nie pomagalo...Nie pamiętam na bazie czego to było robione, ale termin ważności miało tylko tydzien...
My powoli przygotowujemy się do chrzcin na Wielkanoc:) Ostatnio odłożyłam troche ubranek i czapeczek, z których Mała wyrosła:) Niesamowite jak te dziecieczki szybko rosną:) Musimy wybrać się na jakieś zakupy ,przydały by się czapeczki na wiosnę:D
Jestem troche zaniepokojona , bo Mała leżąc na brzuszku przechyla sie na prawą stronę...i za każdym razem tak jest...za tydzien szczepienie to zapytam pediatre o to...a czy Wy zauwazylyscie moze u swoich Skarbow cos podobnego? :/

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

13 lata 8 miesiąc temu #98496 przez Kasiekk
miskiewicz88 ona chyba chce sie przechylic na plecki :D ale na pewno dobrze jest zbadać to ;)

13 lata 8 miesiąc temu #98508 przez makaja
tak Monix nam po tych zabiegach zaczęła ciemieniucha znikac jeszcze troszkę na czole zotało ale juz koncóweczka :)

Miły tez wpycha łapki do buzi oprócz tego, ma łaskotki na łapkach jak wkładam bluzkę albo klaszczemy to tak się śmieję, że czkawkę łapię..... widok rozbrajający
My tez musimy opracować plan działania na chrzciny... czas tak szybko leci,
Miły konczy dzis 3 miesiące :) i chyba zaczynam powoli dostrzegac charakterek, gadula z niego niesamowaita, a jak sie z nim nie gada to zaraz sie denerwuje.
wiecie nie sądziłam, że macierzyństwo da mi tak wiele.....jestem MEGA szczęśliwa

13 lata 8 miesiąc temu #98547 przez gosia_ann
Zosik też wkłada do buźki swoje piąstki :) jak łaskoczę ją pod noskiem to rączka od razu wędruje do buzi. Mała się też dużo ślini.

Kasiekk pisałaś że mały czasami zwymiotuje to co zje. Mieliśmy z Zosią problem bo bardzo dużo nam ulewała i to nie tylko podczas odbijania bo nawet długo po karmieniu ulewała. Lekarka zapisała nam zagęszczacz do mleka i widać poprawę. Przy odbijaniu praktycznie nie ulewa, zdarza jej się zazwyczaj podczas zabawy i fikania rączkami i nóżkami :) Może loluś po prostu ulewa?

Do za małych ubranek przeznaczyłam jedną szufladę w komodzie, ale już niedługo jej pojemność będzie niewystarczająca. Zosia bardzo szybko rośnie. Nosi już wyłącznie rozmiar 68.

Mam do was pytanie - po jakim czasie dostałyście pierwszy okres po porodzie? W sobotę minie 11 tygodni i jeszcze nie miałam krwawienia. Może dlatego, że dosyć długo miałam odchody połogowe? A może powinnam się martwić?

13 lata 8 miesiąc temu #98644 przez makaja
nie powinnas się tym martwić, ja pytałam gina kiedy dostanę i to może byc za miesiąc za 2 lub 3 mnie sie nie spieszy... juz się odzwyczaiłam :)

13 lata 8 miesiąc temu #98675 przez miskiewicz88
Kasiekk , ale ona przechyla się tylko na PRAWĄ stronę...dlatego sie martwię...

gosia_ann ja karmię piersią a okres dostałam po 6tygodniach...

13 lata 8 miesiąc temu #98678 przez renata329
tak juz polubił,jestem chora,mam straszny katar

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

13 lata 8 miesiąc temu #98679 przez aslani
Poszłam wczoraj z Jasiem do szczepienia, ale niestety musieliśmy przełożyć, bo jest przeziębiony. W nocy ciągle się budzi, bo nie może oddychać. Nienawidzi już Fridy ;) Dostaje wapń i witaminę C. Nie ma temperatury, więc nie jest źle.
Miskiewicz mój Jasiek od urodzenia preferował prawą stronę, od początku mieliśmy zalecone przekładać mu główkę, ale to mały cwaniak, zawsze udawało mu się przesunąć. Nie pomógł nawet kg cukru owinięty w pieluchę tetrową. Efekt jest taki, że ma dziwnie odkształconą główkę :( Generalnie prawa strona jest lekko sztywniejsza, bardziej napięta. Wczoraj dostałam skierowanie do neurologa...Mam nadzieję, że to nic poważnego i wystarczą jakieś ćwiczenia!
Janek waży 8700 i mierzy 66-67cm. Dwa tygodnie temu spakowałam na dno szafy roz 56-62, ale wygląda na to, że lada moment dołożę jeszcze 68... Muszę iść na zakupy. Szok!!!
Piąstkę też ciągle pakuje do buzi, ale staram się dawać mu smoczek, bo to podobno lepsze rozwiązanie.
Ciemieniuchę zwalczyłam tutejszym, "forumowym" sposobem. Oliwka przed kąpielą + wyczesywanie. Po 3 dniach nie ma śladu :laugh: Dzięki dziewczyny!!!
Pozdrawiam Was wiosennie..... :laugh: :laugh: :laugh:

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #98683 przez Monix
Kurde pisałam posta i mi go wcięło :angry: Nie chce mi się już pisać tego samego...

Moja Nadia jest lekko przeziębiona, chyba ja ją zaraziłam. Dostała kropelki do noska i syropik na kaszel.

A piąstki do buźki też pakuje namiętnie, a ślini się jak moje psy ha ha ha :P

Jeszcze tylko dodam, że ja okresu jeszcze nie miałam i podobnie jak makaja za nim w ogóle nie tęsknię ;)

13 lata 8 miesiąc temu #98684 przez miskiewicz88
Moja też się ślini hihi:) i do tego prawie nie spi w ciagu dnia....

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #98688 przez gosia_ann
Aslani twój Jasio ma już niezłą wagę :) Zosia nie ma jeszcze 6 kg a już mi ręce cierpną ;)

Zastanawiam się czy Zosia nie ślini się zbyt intensywnie? Mam nadzieję że wszystko jest w normie. Ślini się jak psiak :)

W ciągu dnia ze spaniem bywa różnie. Dzisiaj przespała prawie 5 godzin. Są jednak dni, że przymyka oko ledwie na moment i stale trzeba ją nosić. W nocy jest lepiej. Śpi od 21 do 3, potem budzi się po 6 i chce rozmawiać i się bawić :) czasami po godzinie harcowania udaje się jej jeszcze zasnąć na trochę.

Popołudniowe pogaduchy z tatą to świetna zabawa :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #98689 przez Monix
miskiewicz88 napisał:

Moja też się ślini hihi:) i do tego prawie nie spi w ciagu dnia....

A moja dość dużo śpi w ciągu dnia (choć mniej niż na początku). Od tygodnia chodzi wcześniej spać, bo ok 22:30 i śpi tak do 9 rano oczywiście z przerwami na karmienie

Ale fajowy filmik, moja Nadia robi podobne minki :lol: Buziaki dla Zośki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka