- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Ja szczepię dodatkowo własnie na rota i pneumokoki, z tym że pneumokoki w późniejszym wieku.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ivy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Renatko, ja rotawirusy odpuszczam. Wydaje mi się, że to zbyt wygórowana cena, jak na szczepionkę przeciw biegunce :/ ... a tą mogą wywołać również inne rzeczy...więc i tak trzeba iść do lekarza, a i pewnie na obserwację do szpitala, bo w tym przypadku trzeba działać szybko, aby maluch się nie odwodnił i nie ma czasu na łażenie i robienie badań gdzieś po kątach... Natomiast pneumokoki, tak jak Monix zrobię w późniejszym okresie. One wydają mi się niezbędne tak wcześnie tylko jeżeli chcesz dzieciątko prowadzać do żłobka, albo masz inne dzieci w przedszkolu, uczęszczające na świetlicę itp... pneumokoki lubią skupiska dzieci i właśnie w takich miejscach można je złapać.
A teraz z innej beczki... czy Wasze pociechy próbują już siadać? Bo mój Busiek od wczoraj cały czas kombinuje, jak tu usiąść o własnych siłach. Kiedy go kładę tak, aby nie mógł się podnieść, z obawy, że coś sobie zrobi pod moją nieuwagę, zaraz zaczyna marudzić. Wcześniej podnosiłam go (tzn. sam się podnosił trzymany za rączki) tak ze dwa razy dziennie, ale od wczoraj domaga sie tego cały czas. Ileż można się gimnastykować? A on jest niestrudzony. Martwię się, że to za wcześnie i że może sobie coś uszkodzić. Ale z drugiej strony nie chcę żeby płakał, a on ma głęboko w nosie leżenie, spanie w ciągu dnia, czy w ogóle bycie spokojnym...Dzisiaj, gdy posadziłam go obok siebie na kanapie podparłszy poduszką, postanowił się podnieść...zsunął się na bok, a że nic mu się nie działo postanowiłam zobaczyć co zrobi... cwaniaczek przekręcił się na brzuszek, chwilkę powierzgał rąsiami i nóziami, po czym przeturlał się na plecki... !... oczywiście zaraz był krzyk, że chce spowrotem siedzieć...
Jestem trochę przerażona, bo on chyba ma jeszcze trochę czasu na takie akrobacje...
Martwię się i nie wiem, co robić. Nie chcę go też jakoś szczególnie ograniczać, skoro już się tak rozpędza. Podpowiedzcie mi coś, proszę, bo mam duszę na ramieniu...
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
nie ograniczała go .. nie ma czegoś takiego jak za wcześnie jeśli dziecko samo odczuwa taką potrzebę widocznie szybko będzie siadał wiesz ma sprawnych rodziców co to na szkoły przetrwania chodzą to i on widocznie jest bardzo sprawny
Tylko się cieszyć z takiego zdolniacha, ale jeśli on sam potrafi takie akrobacje wyczyniać to ja bym sie zasntanowiła czy nie pora go trzymać na podłodze bo fiknąć może raz dwa ;/
- martela89
- Gość
Niech próbuje,zapewnia Cię ,że tak szybko mu się nie uda,a jak czasami trochę popłacze to też nic mu nie będzie a najlepiej to kładź go często na brzuszku to mu dobrze zrobi
- martela89
- Gość
Ona mi powiedziała że przy mleku modyfikowanym powinno si epowoli zaczac rozszerzac po skonczeniu 3-4 mc natomiast przy karmieniu piersią 5-6mc ...
Ona mówi że i tak by mi powiedziala o tym jabłuszku ale dla niego lepiej żeby łatwiej wyszedł z tej anemii... fakt że dostal dodatkowo witaminy ale moze sie okazac ze nie bedzie ich dobrze znosił... dlatego lepiej żeby jadł warzywka i stamtad brał witaminy i sole mineralne...
Ja karmie piersią,a dietę rozszerzyłam jak mała miała 4 miesiące
Teraz ma 8 i wcina wszystko to co my,nawet jej osobno nie gotuję,ani nie robię pap
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rzeczywiście wygląda na tych fotach jak dwa różne bobasy he heHe he Nadusia na 2 fotkach zupełnie inaczej wygląda :)dzieci jak śpia maja zupełny inny wyraz buziaka
A ja uwielbiam śpiące niemowlęta, są takie niewinne i kochane
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
widzę że masz jeszcze wkładkę do fotelika ... ja musiałam wyciągnąc bo młody rzucał się jak szprotka
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jest wkładka jest Bez tej wkładki ''utopiła'' by sie w tym fotelikuojoj jak słodko
widzę że masz jeszcze wkładkę do fotelika ... ja musiałam wyciągnąc bo młody rzucał się jak szprotka
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ja dopiero niedawni wyciągnęłam wkładkę, była do 6 kg, też mi się wcześniej wydawało, że Tola się topi w foteliku
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Nadia to śliczny bobasek.
Trenujemy z Zosią leżenie na brzuszku i unoszenie główki. Postaram się jutro wrzucić jakąś fotkę.
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
Gosiu jeśli dziecko samo próbuje to nic mu się nie stanie
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A my dziś od samego rana na dworze, Nadia zaliczyła już pierwszą wystawę psów w swoim malutkim życiu Przez wiekszość czasu spała w łóżeczku, a jak nie spała, to grzecznie siedziała i się rozglądała w koło.
Niedługo znów idziemy na spacerek, taka śliczna pogoda, że aż szkoda siedzieć w domu
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania