BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

13 lata 8 miesiąc temu #102595 przez makaja
Kasiekk gratulacje tez chce żeby Miłek tak lezał.... ćwiczymy ale efektow nie widac .... :(

Monix super fotka.... fajna rodzinka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #103039 przez Kasiekk
kochane dziewczynki byłam dziś u lekarza z młodym skonsultować wyniki badań..
Karol ma fizjologiczną nie dużą anemie...
Powiedziała mi że mam mu dać witaminy i żelazo (napisała mi nazwy na kartce) i że mam zaczac mu dawać jabłko ew soczki i jarzynki ze słoika ...

W końcu przybrał na wadze :D 6200g !!!! Ależ jestem z niego dumna !!

Wiem że Karol jest z początku stycznia, ale czy Wy myślicie już o powiększeniu diety ?

No i powiedziała mi że mogę skończyc już dawać wit D bo ta witamina jest w mleku modyfikowanym a taka większą dawkę potrzebował na początku co o tym sądzicie ?

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #103062 przez miskiewicz88
Kasiekk skoro Karolek pije mleko modyfikowane to faktycznie mozesz przestac podawac mu witaminke D:) Kurcze jestem zaskoczona, ze tak szybko pediatra zalecila rozszerzenie diety....ale to ze wzgledu na ta anemie czy tak po prostu?? Ja karmie piersia, wiec powinnam pozniej niz po 4 msc rozszerzyc diete małej, ale i tak mysle, ze za jakis miesiac zaczne po woli wprowadzac male urozmaicenia Marcelinie:)
Ładnie Karolek przybrał, my jutro mamy szczepienie, zobaczymy ile nasz Skarb wazy... U nas na szczepieniu nie mierzą Małęj...
Wazylam sie kilka dni temu i powoli wracam do wagi z przed ciazy, jeszcze jakies 3 kg mi zostaly:)Ale ze 2kg chyba mam w piersiach hehehehe, chyba o 3 rozmiary mi sie powiekszyly:D
Ranata329 katar chyba nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia.:)
Monix Nadusia cudnie wygladala na chrzcie:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #103092 przez Monix
Nie wiem jak to jest z rozszerzaniem diety przy mleku modyfikowanym, ale i tak wydaje mi sie, że trochę szybko zleciła :unsure: (ale to w końcu ona jest lekarzem i chyba wie co robi :P )

Nam pediatra kazała coś tam wprowadzać, dopiero po skończonym 5 miesiącu - właśnie jakieś jabłuszko, marchewka itp. (póki co jeszcze karmię piersią)

A mi jeszcze zostało 5 kg ''nadwagi'' :laugh:

Dzieki dziewczyny :)

13 lata 8 miesiąc temu #103160 przez Kasiekk
Ona mi powiedziała że przy mleku modyfikowanym powinno si epowoli zaczac rozszerzac po skonczeniu 3-4 mc natomiast przy karmieniu piersią 5-6mc ...

Ona mówi że i tak by mi powiedziala o tym jabłuszku ale dla niego lepiej żeby łatwiej wyszedł z tej anemii... fakt że dostal dodatkowo witaminy ale moze sie okazac ze nie bedzie ich dobrze znosił... dlatego lepiej żeby jadł warzywka i stamtad brał witaminy i sole mineralne...

13 lata 8 miesiąc temu #103305 przez gosia_ann
Monix malutka na chrzcinach wygląda jak mały aniołek :)

Kasiekk gratuluję wagi Karolka!!! Aż się zaczęłam obawiać czy Zośka zbyt wolno i mało nie przybiera na wadze. Dziennie zjada jakieś 700-750 ml, bywały już dni że przekroczyła 800 ml, ale zaczęła jeść mniej :/ Za tydzień mamy szczepienia to zobaczymy ile przybrała.

Mała lubi leżeć na brzuszku, bardzo często ją kładziemy. Ale ostatnio przestała się unosić na rączkach :( miejmy nadzieję że to tylko leniuszek ją dopadł. Leniwie przekręca głowę z jednej na drugą stronę. Nie wiem czemu nie chce podnosić głowy.

O rozszerzeniu diety też już myślę. Zapytam lekarkę kiedy i co mogę wprowadzać. Ciekawe jaką Zosia zrobi minkę jak po raz pierwszy podam jej jedzonko łyżeczką hehe.

13 lata 8 miesiąc temu #103318 przez aslani
My przekładaliśmy szczepienie ze względu na katar. Teraz jesteśmy umówieni na wtorek i nawet jeśli trochę będzie miał to nic nie powiem. Teściowa mówiła, że to nie powinno stać na przeszkodzie.
Próbowałam umówić Jasia do neurologa - terminy na listopad!!! Szukam prywatnie...
Daję Młodemu witaminę C i Wapń właśnie łyżeczką. Mało to efektywne, bo połowa mu się wylewa. Chyba nie umie tak połykać.
Co do wit. D to ciągle podaję. Z wprowadzeniem dodatkowego jedzenia czekam, aż Janek skończy 4 miesiące.

13 lata 8 miesiąc temu #103330 przez miskiewicz88
Aslani karmisz Jasia piersią?
Ja łyżeczką podawałam małej probiotyk, na poczatku tez jej się wylewało , ale po kilku razach ładnie połykala:)

13 lata 8 miesiąc temu #103333 przez gosia_ann
Aslani czy coś cię niepokoi u Jasia że chcesz się zobaczyć z neurologiem?

13 lata 8 miesiąc temu #103478 przez aslani
miskiewicz88 karmię butelką.
gosia_ann Jasiu preferuje prawą stronę, tak mu najwygodniej, rączkę ma bardziej spiętą. Muszę jednak przyznać, że odkąd zaczęłam go częściej i na dłużej układać na brzuchu, a do tego więcej ćwiczyć (rączki do góry i na dół, przewracanie na boki) to się powoli zmienia. Od wczoraj jest jakiś taki rozluźniony. Rączki luźno pozwala sobie podnosić, ogląda się w lewą stronę, a nawet trochę śpi. Zobaczymy. Wolę dmuchać na zimne i niech go specjalista obejrzy. Może zaleci i pokarze jakieś ćwiczenia?

13 lata 8 miesiąc temu #103939 przez miskiewicz88
Bylismy na szczepieniu, Marcelina waży 5900 :)

13 lata 8 miesiąc temu #103999 przez Kasiekk
miskiewicz88 napisał:

Bylismy na szczepieniu, Marcelina waży 5900 :)

No to pięknie ! :)

13 lata 8 miesiąc temu #104022 przez makaja
jestem pod wrażeniem :) Marcelinki i Karolka też my nadal wagi nie zkaupilismy i pewnie dopiero przy wizycie lek sie dowiemy..... dostałam dzis wyniki badan małego i na szczęście ani toksoplazmozaa ani cytomegalia nie groza naszemu bubusiowi, żółtaczka owszem się utrzymuje ale jest tendecja spadkowa... rany tylko czemu to tak długo trwa??
My byliśmy wczoraj u neurologa dostalismy ćwiczenia i wiesz Asalni możesz przekręcić łózeczko na druga stronę żeby Jasio preferował lewą Miłek tez woli na prawo :)i od wczoraj rewolucja w pokoiku...... no ale czego sie nie robi..... Na podnoszenie głowy tez dostalismy serie ćwiczeń i jestem dumna z bubusia bo juz zaczął podnosić, jeszcze trochę poćwiczymy i będzie dobrze :) ale tym razem trafilismy na dobrą panią neurolog o nic nie musiałam się prosic sama o wszystkim pamiętała :)

W koncu i do nas zawitała wiosna kamień z serca mi spadł jak okazało się ,że tamten alarm okazał sie fałszywy :)i badania sa ok :)

13 lata 8 miesiąc temu #104045 przez miskiewicz88
Makaja cieszymy się , ze u Was jest wszystko w porzadku:)

13 lata 8 miesiąc temu #104105 przez renata329
hej szczepicie swoje pociechy na rotawirus i na pneumokoki ,bo ja nie wiem czy mam szczepic czy nie

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka