BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #98692 przez miskiewicz88
Jasio to duży chłopczyk już, my za tydzien mamy szczepienie to sie dowiemy ile mała waży...ale ona co 2 godziny jest głodna i robi się z niej mały grubasek:)

Monix moja też przespi cała noc z przerwą na karmienie, ale w dzien juz nie:)To tylko pozazdroscic Tobie:):):)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #98724 przez aslani
Jasiu zasypia między 19-20. Budzi się po 4-5 godzinach, potem co jakieś 3godz. Generalnie o 6 rano jest już gotowy do życia :P
A jeśli chodzi o okres, to kończy mi się już drugi. Też za tym nie tęskniłam. :(
Gosiu staram się Jasia nie nosić na rękach za wiele. Wystarczy jak trzymam go do odbicia! Inna sprawa, że ciało stopniowo się przyzwyczaja. Najgorzej było na początku jak miał kolki. Na szczęście teraz jest już dobrze.
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #98886 przez Kasiekk
No Zosieńka cudnie rozmawia :)
Karol dodaje do tego jeszcze bąbelki burczenie i inne dźwieki ;)

miskiewicz88 może ma upodobania do prawej strony ;) Karol np woli odwracać się na lewy bok, ale staram się kłaść go tak żeby dawał głowe i w drugą stronę choć na brzuchu to nie przechodzi ;/

aslani no Jasio strasznie duży :O jak to możliwe że taki maluch taki wielki ? fakt że Karolek na pewno dopiero ok 5kg waży dowiem się za tydzień no ale miał kłopot z tą wagą

makaja co do okresu ja też nie dostałam i nie myślę o nim oby pojawił się jak najpóźniej ponoć do 6 mc może się nie pojawić przy sn bo tyle regeneruje się organizm...

Co do ślinienia to jest tak że naszym pociechom ustabilizowała sie produkcja sliny tzn produkowana jest potrzebna ilość problem polega na tym że one nie umieją jej jeszcze łykać dlatego językiem ją wypychaja (to słowa pediatry)

Co do wymiotowania Karola właśnie nie wiem ocb bo tak jak go odbijam to nie rzyga tuż po jedzeniu też nie ale jak np leży na macie albo na przewijaku i zaczyna kombinować z paluchami wymioty gwarantowane ;/

Co do spania to Karol nie przestawil sie wraz z przestawieniem czasu ... zasypia 21-22 i śpi do 4-5 potem budzi się za 3h i to już duża gotowość do zabawy :D

Buziolki

13 lata 8 miesiąc temu #100902 przez makaja
dziewczyny piszcie !!!!
moze jakies fotki wyślijcie :)

13 lata 8 miesiąc temu #100925 przez aslani
Od wczoraj walczymy z Jasia katarem. Zrobił się taki zielony, ściągamy często fridą. Dostaje witaminę C i wapń, powinno być dobrze. Nie ma podwyższonej temperatury, ani innych "złych" objawów. Mamy czekać i obserwować. Humor mu dopisuje.
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #100976 przez Monix
My z przeziębieniem walczymy już bodajże 4 dzień. Nadii też leci z nosa cały czas wydzielina, ale jest biała. Dostaje też syrop na kaszel.

Aslani chyba mamy takie same łóżeczka ;)

13 lata 8 miesiąc temu #100980 przez Kasiekk
aslani a my chyba mamy takie same "nianie" :D

a oto My :D
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #101289 przez makaja
Kasiekk jak Karolek się zmienił na buźce:)

Aslani też mamy takie bodaski:) Jaś super lezy na brzuszku... kurcze Miłoszkowi dalekoooo do tego, zaczynam się tym matrwić, no ale idziemy w środę do neurologa może powie mi jak ćwiczyć.....
Monix dobrze, że to tylko taki nie groźny katarek a Nadusia duzo kaszlała?? bo Miły tak troszkę kaszle ale wydaje mi się, że to taki kaszelek niczego sobie....
mam pyt. czy podajecie szkrabom wit K jak mam takie wit 2 w 1 K i D i zostało mi jeszcze z 5 i zastanawiam sie czy nadal podowac, bo podobno wit K tylko do 3 miesiącva . Jak myślicie ???

13 lata 8 miesiąc temu #101295 przez Kasiekk
no przytyło mu się :D

makaja ja bym dokończyła te "rybki" ...

co do brzucha... makaja ja tez mialam problem z młodym ale wiesz co długo go trzymam na brzuchu u mnie i coraz bardziej sie przekonuje ze to nic zlego ;) fakt ze nie trzyma jeszcze tak żeby tak długo się patrzeć ale z dnia na dzień coraz lepiej :D

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #101297 przez miskiewicz88
Makaja na opakowaniu jest napisane do 3-4 miesiaca, wiec spokojnie mozesz podawac:)Na pewno nie zaszkodzi:)Ja małej bede do 4 msc podawala:)
Moja Marcela tez nie lubila na brzuchu lezec, strasznie plakala i nie chciala podnosic glowki, ale staralam sie czesto ją kłaść i teraz są efekty:)

Kasiekk synuś podobny do Ciebie:)
Alsani Jas ma sliczne oczka:)
Gisia_ann Zosia ladnie gaworzy:)

Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #101315 przez Ivy
Cudowne te nasze pociechy.
Marcela ma świetną fryzurę :D , takie ładne, ciemne włosy to i ja bym chciała :D .
Loluś faktycznie "wydoroślał" :D .
Jasio ma piękne oczka, jak węgielki :D . My jeszcze czekamy na decyzję synka, co do koloru oczu... ;) bo po mnie ma mieć brązowe, a po lubym jasnozielone.

Same słodkości.

Busiek od początku tylko na brzuszek i na brzuszek. Główką wierci jak opętany...a dzisiaj przepełzał jakieś dziesięć centymetrów, tyle że... w tył :ohmy: :laugh: , bo nogami zawsze przebiera, jak żabulek jakiś :blink: a dziś jeszcze łapkami się tak śmiesznie zaczął odpychać :lol:

Ostatnio marudzi, gdy leży, ciągle chce siedzieć, albo na brzusio, albo najlepiej żeby go nosić i pokazywać mieszkanko... boję się, że go zanadto nauczę... a może nawet już to zrobiłam :unsure:

I busiowe wiercipięctwa:

13 lata 8 miesiąc temu #101336 przez makaja
fajoski bubusiek Kubusiek
Marecela ma genialne włoski WOW i takie bujne nooo i super wygląda w opasce :)

No staram się kłaść Miłego na moim brzuchu ale cwaniakowi wcale się to nie podoba juz nie mówiąc o zwykłym leżeniu na brzuchu jest rozpacz jakbym mu największa krzywdę na świecie wyrządziła i miękka głupia mamusia ustępuje..... staram się go kłaść na chwilkę dosłownie po pare razy ale mam wrażenie że mnie za to znienawidzi :( i wcale chętnie główki nie podnosi kurczę chyba robi mi na złość ....

13 lata 8 miesiąc temu #101343 przez makaja
może i mnie się uda zamieścic foteczkę :)

13 lata 8 miesiąc temu #101345 przez makaja
no chyba jednak nie

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #101348 przez miskiewicz88
dawaj makaja ta foteczke czekamy:) Ivy śliczna mamusia z Ciebie i Kubuś jaki mały przystojniaczek:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka