- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
Tu akurat nie mamy wyboru, bo Euvax to jedyna szczepionka na wzwB, a przeczytałam jeszcze, że inne kraje europejskie już dawno wycofaly tą koreanską szczepionkę ze względu na możliwe skutki uboczne, tylko w Polsce podawana jest bo jest tania i to jest chamstwo, że oszczedza się na zdrowiu dzieci! !!!!
SĄ RÓŻNE SZCZEPIONKI szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=1...z=960&to=szczepionka moja miała pierwszą dawkę w szpitalu EUVAX B a potem Hepavax Gene w mojej przychodni taką szczepią a dodam,że ta przychodnia do której chodzę jest sprywatyzowana
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga60 napisał:
Tu akurat nie mamy wyboru, bo Euvax to jedyna szczepionka na wzwB, a przeczytałam jeszcze, że inne kraje europejskie już dawno wycofaly tą koreanską szczepionkę ze względu na możliwe skutki uboczne, tylko w Polsce podawana jest bo jest tania i to jest chamstwo, że oszczedza się na zdrowiu dzieci! !!!!
SĄ RÓŻNE SZCZEPIONKI szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=1...z=960&to=szczepionka moja miała pierwszą dawkę w szpitalu EUVAX B a potem Hepavax Gene w mojej przychodni taką szczepią a dodam,że ta przychodnia do której chodzę jest sprywatyzowana
Qrwa a jak pytałam pediatre o szczepionki to mówił że tylko ta jest na wzwB, a wzbranialam się przed nią bo wiem że jest syfiasta
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
sprawdzalam w ksiazeczce i na szczescie moja niunia nie miala takiej szczepionki.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Ale urządziła nam cyrk, przez dwie godziny ryczała, już dawno tak nie płakała, to była kolka, odgazowałam ją, mimo to i tak płakała...Teraz zasnęła i nawet nie zjadła bo nie chciała cycka, więc chyba będę musiała ją obudzić za niedługo, bo już długo nie jadła :/
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my możemy tylko dużo czytać i modlić się by kolejny raz nie trafiło na nas bo tak naprawdę to każda szczepionka może żle wpłynąć na nasze dzieciaczki
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
I faktycznie mogą mieć negatywny wpływ na dziecko i Ci wszsycy lekarze co mówią że to bzdury powinni troche wiecej czasu spędzić nad literaturą naukową.
Swoją drogą dlaczego nie mam możliwości reklamacji tej szczepionki, kupiłam coś co jet wadliwe. Jak kupiłabym zabawkę z bsf to przychdze zwracają mi kasę, podobnie jst w przypadku innych rzeczy. A czemu mamy dawać wzbogacać sie koncernowi farmeceutycznemu ??? I póxnij nic sobie z tego nie robią, może jak teraz musieliby zwrócić pieniądze wraz z odszkodowaniem to dało by im to do myślenia.
Ja wiem że tu nie chodzi o kasę, ale jakieś konsekwencje czegos takiego powinny być. A te matki których dzieci miały problemy po szczepieniu kto im pokyje koszty leczenia, lekarstw ??
A lekarce się dostanie... bo zamierzam zrobić haje w przychodni dlaczego nikt mnie nie poinformował o tym ze z tymi szczepionkami były problemy dlaczego nie zotałam pinformowana o ewentualnych powikłniach ta pinda mi nawet nie powiedziała o tym ze dziecko może mieć gorączke i powinnam kupić panadol...
Dlaczego też nie miałam informacji o tym że mogę kupić w aptece inne szczepionki ;/
Kurcze to jest moje pierwsze dziecko ja nie mam obowiązku wiedzieć wszystkiego;/
Vika rzeczy typu monitor czy te wszystie stowazyszenia stop szczepionkom są skonstruowane na zasadzie propagandy i tego nie ma co czytać. Tam zawsze będzie źle i źle i źle.
WHO jest wiarygodne no i później konkretna prasa medyczna .
bo wychodzi n to że mam chodzić z laptopem do lekarza i jak czegoś nie wiem to googlować;/
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Szczepionki temat rzeka, ile osob tyle opini.my szczepilismy tylko 5w1.
U nas kolki troszke mniejsze, ale problemu z kupcią.Lena nie robi po 3dni.ostatnio dałam 1/3 czopka i poszła mega kupa.
U nas pogoda okropna, kropi ciągle i straszny wiatr jest.wczoraj bylismy 2 razy na ekspresowym spacerku.dziiaj pewnie to samo bo jak narazie nic sie nie poprawia;(
Zaczełam ćwiczyc z Ewą Chodakowską, ale jak narazie robie tylko pół skalpela bo forma kiepsciutka.chciałam biegac ale nie mam z kim a samej jakos nei chce mi sie.nie moge sie patrzec na moj brzuch, chociaz waga jest mniejsza niz przed ciażą.
Co do kolejnego dzidziusia to u nas "produkcja"juz zakonczona.dwójeczka nam wystarczy:)
Tyssiak ja mam taka:http://allegro.pl/karuzela-podrozna-mala-ksiezniczka-tiny-love-new-i3391162665.html
jestem zadowolona bo dzwieki nie są takie ostre tylko delikatne melodyjki.
- gusiek_kom
- Wylogowany
- pierwsze słowa
izabawki.com/pl/p/Karuzela-Wyspa-Marzen%2C-Tiny-Love/4422#
ktoś z rodziny ma tą i też jest super
izabawki.com/pl/p/Karuzela-Rosnij-z-Muzyka%2C-Tiny-Love/4419#
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950