BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #712777 przez Olga60
Tu akurat nie mamy wyboru, bo Euvax to jedyna szczepionka na wzwB, a przeczytałam jeszcze, że inne kraje europejskie już dawno wycofaly tą koreanską szczepionkę ze względu na możliwe skutki uboczne, tylko w Polsce podawana jest bo jest tania i to jest chamstwo, że oszczedza się na zdrowiu dzieci! !!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #712787 przez vika
Olga60 napisał:

Tu akurat nie mamy wyboru, bo Euvax to jedyna szczepionka na wzwB, a przeczytałam jeszcze, że inne kraje europejskie już dawno wycofaly tą koreanską szczepionkę ze względu na możliwe skutki uboczne, tylko w Polsce podawana jest bo jest tania i to jest chamstwo, że oszczedza się na zdrowiu dzieci! !!!!

SĄ RÓŻNE SZCZEPIONKI szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=1...z=960&to=szczepionka moja miała pierwszą dawkę w szpitalu EUVAX B a potem Hepavax Gene w mojej przychodni taką szczepią a dodam,że ta przychodnia do której chodzę jest sprywatyzowana

11 lata 4 miesiąc temu #712794 przez Sevilla
Joasia dziękuje, że mnie uspokoiłaś z tym okresem :) Ja szczerzę mówiąc mam ochotę na drugie dziecko, ale pierwszy w kolejności jest ślub w następnym roku, a potem zaczniemy starać się o rodzeństwo dla Maksika :)

11 lata 4 miesiąc temu #712806 przez Olga60
vika napisał:

Olga60 napisał:

SĄ RÓŻNE SZCZEPIONKI szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=1...z=960&to=szczepionka moja miała pierwszą dawkę w szpitalu EUVAX B a potem Hepavax Gene w mojej przychodni taką szczepią a dodam,że ta przychodnia do której chodzę jest sprywatyzowana

Qrwa a jak pytałam pediatre o szczepionki to mówił że tylko ta jest na wzwB, a wzbranialam się przed nią bo wiem że jest syfiasta :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #712810 przez Daarikaa
Joasia ja juz bym chciala drugie bejbiątko ale po pierwsze chce 100% uwagi poswiecic narazie Klaudynce a po drugie teraz mamy budowe wiec wole byc w pelni "sprawna" anie brzuchata :silly:

sprawdzalam w ksiazeczce i na szczescie moja niunia nie miala takiej szczepionki.

11 lata 4 miesiąc temu #712817 przez Olga60
Moja miała dwa razy serię 12009, ale wkurza mnie że podają złe rzeczy, nie informując że jest coś lepszej jakości! !!!!!!

11 lata 4 miesiąc temu #712822 przez Alex_87
Rany ja nawet się nie orientowałam, że są różne szczepionki na żółtaczkę itd. W książeczce sprawdziłam to była szczepiona inną serią w szpitalu 12006, ale kurde w przychodni nie napisali jaka to była seria :/

Ale urządziła nam cyrk, przez dwie godziny ryczała, już dawno tak nie płakała, to była kolka, odgazowałam ją, mimo to i tak płakała...Teraz zasnęła i nawet nie zjadła bo nie chciała cycka, więc chyba będę musiała ją obudzić za niedługo, bo już długo nie jadła :/

11 lata 4 miesiąc temu #712827 przez vika
to prawda,że ta szczepionka ma najgorszą opinie i co jakiś czas wycofują kolejne serie.Też nie rozumie tego jak mogą tak ryzykować sami niech sobie zafundują takie lewe serie forum.darzycia.pl/index.php?topic=10562.0

my możemy tylko dużo czytać i modlić się by kolejny raz nie trafiło na nas bo tak naprawdę to każda szczepionka może żle wpłynąć na nasze dzieciaczki :(

11 lata 4 miesiąc temu #712878 przez vika

11 lata 4 miesiąc temu #712933 przez munnecabrava
Tzn ja jestem pro szczepionki bo jak by sie zdarzyło że dziecko ma umrzeć kiedys na krztusiec to jednak warto swoją drogą akurat jezeli chodzi o szczepionkę na żółtaczkę to tutaj nie do końca kumam czemu szczepi sie takie małe dzieci ogólnie zastanawia mnie dlaczego szczepionki zaczynają się tak wcześnie???

I faktycznie mogą mieć negatywny wpływ na dziecko i Ci wszsycy lekarze co mówią że to bzdury powinni troche wiecej czasu spędzić nad literaturą naukową.

Swoją drogą dlaczego nie mam możliwości reklamacji tej szczepionki, kupiłam coś co jet wadliwe. Jak kupiłabym zabawkę z bsf to przychdze zwracają mi kasę, podobnie jst w przypadku innych rzeczy. A czemu mamy dawać wzbogacać sie koncernowi farmeceutycznemu ??? I póxnij nic sobie z tego nie robią, może jak teraz musieliby zwrócić pieniądze wraz z odszkodowaniem to dało by im to do myślenia.

Ja wiem że tu nie chodzi o kasę, ale jakieś konsekwencje czegos takiego powinny być. A te matki których dzieci miały problemy po szczepieniu kto im pokyje koszty leczenia, lekarstw ??

A lekarce się dostanie... bo zamierzam zrobić haje w przychodni dlaczego nikt mnie nie poinformował o tym ze z tymi szczepionkami były problemy dlaczego nie zotałam pinformowana o ewentualnych powikłniach ta pinda mi nawet nie powiedziała o tym ze dziecko może mieć gorączke i powinnam kupić panadol...
Dlaczego też nie miałam informacji o tym że mogę kupić w aptece inne szczepionki ;/

Kurcze to jest moje pierwsze dziecko ja nie mam obowiązku wiedzieć wszystkiego;/

Vika rzeczy typu monitor czy te wszystie stowazyszenia stop szczepionkom są skonstruowane na zasadzie propagandy i tego nie ma co czytać. Tam zawsze będzie źle i źle i źle.

WHO jest wiarygodne no i później konkretna prasa medyczna .

bo wychodzi n to że mam chodzić z laptopem do lekarza i jak czegoś nie wiem to googlować;/

11 lata 4 miesiąc temu #713027 przez tysiiiak
dziewczyny jakie macie karuzelki nad łóżeczka ? właśnie planuje zakup i niewiem co wybrać i czy inwestować w te droższe ;>

11 lata 4 miesiąc temu #713035 przez Olga60
Tysiiiak ja w smyku kupiłam taką prostą, tzn z nakrecaną ręcznie pozytywką i ta cała zawieszka jest pluszowa w ładnych intensywnych kolorach, no i oczywiście się kręci :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #713044 przez anek
Witam!

Szczepionki temat rzeka, ile osob tyle opini.my szczepilismy tylko 5w1.
U nas kolki troszke mniejsze, ale problemu z kupcią.Lena nie robi po 3dni.ostatnio dałam 1/3 czopka i poszła mega kupa.
U nas pogoda okropna, kropi ciągle i straszny wiatr jest.wczoraj bylismy 2 razy na ekspresowym spacerku.dziiaj pewnie to samo bo jak narazie nic sie nie poprawia;(

Zaczełam ćwiczyc z Ewą Chodakowską, ale jak narazie robie tylko pół skalpela bo forma kiepsciutka.chciałam biegac ale nie mam z kim a samej jakos nei chce mi sie.nie moge sie patrzec na moj brzuch, chociaz waga jest mniejsza niz przed ciażą.

Co do kolejnego dzidziusia to u nas "produkcja"juz zakonczona.dwójeczka nam wystarczy:)

Tyssiak ja mam taka:http://allegro.pl/karuzela-podrozna-mala-ksiezniczka-tiny-love-new-i3391162665.html
jestem zadowolona bo dzwieki nie są takie ostre tylko delikatne melodyjki.

11 lata 4 miesiąc temu #713045 przez gusiek_kom
ja polecam tą, mój Maksio ją uwielbia:
izabawki.com/pl/p/Karuzela-Wyspa-Marzen%2C-Tiny-Love/4422#

ktoś z rodziny ma tą i też jest super :)
izabawki.com/pl/p/Karuzela-Rosnij-z-Muzyka%2C-Tiny-Love/4419#

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka