BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #714473 przez vika
Alex_87 moja od kilku tygodni mega się ślini do tego wkłada strasznie nerwowo rączki do buzi już nawet nauczyła się pomagać sobie drugą rączką :laugh: dopycha ją aż czasem jej się cofa :angry: od jakiegoś czasu gryzie wszystko i przy tym wydaje takie nerwowe dzwieki :laugh: a smoczka nie ssie za to jak mi w samochodzie marudzi przytrzymuje w jej buzi a ona gryzie go śliniąc się przy tym strasznie:)ostatnio lubi leżeć na moich kolanach na brzuszku gryząc moją rękę :laugh: wczoraj byłam u lekarza podobno większość dzieci tak robi,co nie oznacza wczesnego ząbkowania, u mojej jeszcze nic nie widać {na szczęście} ale zobaczymy :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #714485 przez munnecabrava
Mój lobuz spał od 20 do 6 szaleństwo ale teraz taaaaaka maruda;)

11 lata 4 miesiąc temu #714494 przez KarinaM
Moi chłopcy pojechali nad jezioro a ja wyszłam z Iriną na podwórko i siedzimy sobie. Znaczy Ona śpi po jedzonku a ja siedzę. Nie chciałam jechać z chłopakami nad wodę bo jakoś tak duszno jest i nie wiem czy to burzy nie będzie.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #714612 przez munnecabrava
Ha dziewczyny pierwszy krok do odzyskania formy po ciąży kupiony karnet na basen i silownie. Kupiłam sobie też chusteczki samoopalajace jak uspie dzieciora to sobie wydepiluje brwi;-) zrobię paznokcie. Byłam w pracy heh przydalabym się im ale na każda prośbę dajciemi coś wysmialy mnie ;(

Dziewczyny a dostała juz którąś drugi okres po ciąży? Regularnie ? Dziwnie? Bo ja juz 30 dzień czekam.....dzisiaj rano dostałam takiego ataku bólu...że mi się poród przypomniał nie wiem co to było....

11 lata 4 miesiąc temu #714674 przez ewela86
ależ upał!!!!!!! ja dzisiaj nie wychodziłam z domu z małą.

tysiaak dzięki za link. rzeczywiście są z dwoma poziomami :)

zamówiłam dziaij parasolkę do wózka bo już mnie denerwuje to skakanie z wózkiem!

dzisiaj dostałam piękny bukiet kwiatów od mężula bo jutro mamy rocznicę ślubu :lol: niestety za bardzo nie poświętujemy bo jutro wieczorem wyjeżdża do pracy :( dzisiaj jedynie wspólna kolacja a potem może jakaś kąpiel przy świecach :kiss: :kiss: :kiss:

oj mi tez przydałaby się regulacja brwi nie mówiąc o odzyskiwaniu formy...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #714684 przez ewela86
A oto Dianka:)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #714689 przez Hania84
vika - moja mała robi identycznie :D też wkłada piąstki do buźki i się strasznie ślini. Moja znajoma spytała czy mała ma zaczerwienione i spuchnięte dziąsła...ja na to , że nie...więc powiedziała że to nie na zęby tylko jest to spowodowane tym że u naszych dzieci zaczęły intensywniej pracować ślinianki i dzieci nie nadążają z połykaniem śliny i stąd ślinienie i pomaganie sobie piąstkami :)

11 lata 4 miesiąc temu #714690 przez ewela86
dziewczynki mam pytanko: do jakiego wieku lub kg może spać dziecko w takim łóżeczku turystycznym na tym wyższym poziomie? Bo zastanawiam się czy to jest stabilne? Znalazłam na tablicy takie: tablica.pl/oferta/baby-design-lozeczko-t...is2N.html#74cb29450a

11 lata 4 miesiąc temu #714715 przez Alex_87
Ja u mojej na dolnych dziąsełkach czuję takie jakby zgrubienie, zresztą to, że teraz zaczęły się jakieś objawy nie znaczy, że za kilka dni wyjdzie jej ząb, bo może wyjdzie dopiero za 2 miesiące ;)

Zresztą w przyszłym tygodniu idziemy do lekarza, bo od kilku dni kilka razy dziennie krzyczy, dostaje histerii dosłownie, nie mam pojęcia co jej jest, chyba to nie brzuszek, bo jak wkładam rurkę to gazy nie idą, a poza tym ładnie robi kupkę. Może to te dziąsełka ją bolą, bo czasem jak jej zaczynam masować to robi jej się lepiej. No już nie mam pojęcia, dlatego wolę iść do lekarza i się poradzić.

A wogóle dziś przeczytałam gdzieś, że jak maluchy robią bańki ze śliny to znaczy, że są zadowolone :D śmiesznie to wygląda jak mała puszcza taką bańkę :D

Ewela Dianka podobna do Ciebie :) Najlepszego z okazji rocznicy ślubu :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #714724 przez tysiiiak
Ewela najlepszego z okazji rocznicy :* nie ma za co :) a wydaje mi się że jak dzieciaczek powoli zaczyna stawać przy czymś to wtedy już na niższy poziom tak jak z drewnianym łóżeczkiem :) ale warto sprawdzić jak z tymi kg bo niewiem :P
Dianka śliczniuchna :* :kiss:
aaa i do turystycznego jeżeli Dianka miałaby często spać to polecam kupić osobno jeszcze materac

Kubula też robi takie fajne bańki ze śliny :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu #714732 przez ewela86
Dzięki dziewczyny:)

no moja mała też ostatnio ślini się intensywnie...

alex moja ostatnio histerii dostaje jak już jest zmęczona i ja przetrzymam z kąpielą - wtedy nawet jeść nie chce choć wiem że jest głodna - tak się drze :ohmy: mam nadzieję że Zuzi nic nie jest i lekarz ci coś poradzi...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #714734 przez tysiiiak
ewela Kubula ma to samo jak się spóźnię z kąpielą albo jak za długo trwa :dry: wczoraj tak miałam i już wanienka stała a ja zdesperowana stwierdziłam że nie bedę go kąpać tylko nakarmię i zaśnie najwyżej ale nie chciał jeść więc wykąpałam go w 2 sekundy, espresem ubrałam i dopiero zjadł i zasnął w 3 minuty ;)

ale fajne fajerwerki oglądałam z balkonu :D na rozpoczęcie jarmarku puszczają :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #714758 przez vika
ewela Wszystkiego najlepszego :) a Dianka słodka i taka duża się wydaje :)

co do chusty to dziś mi nie wypaliło:( za gorąco i mała za bardzo się denerwuje,mam nadzieję,że to z gorąca :)

Ja mała co drugi dzień kąpie tak szybko i niczym nie smaruje i widzę,że lepiej jej się śpi a co drugi dzień myję ją porządnie i oliwkuje wtedy dłużej mi nie chce zasnąć pewnie od tej oliwki :)

11 lata 4 miesiąc temu #714774 przez KarinaM
Ewela wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.
Diana cudowna: długa i taka szczuplutka.

Moja też czasem puszcza bańki ze śliny. Najczęściej rano przy przebieraniu jak za dużo guga.

U mnie nad Wisłą od wczoraj jest Audioriwer. Grają muzykę elektroniczną czy jakąś taką. Strasznie niesie się po wodzie i słychać w domu a nie zamknę balkonu bo jest 21 stopni na dworzu a w domu około 28. Już ostatnia noc dzisiaj. Trzeba wytrzymać.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #714779 przez munnecabrava
Moje dziecko dzisiaj o 5 postanowiło prowadzić dyskurs z misiem, nie wiem co mu tak opowiadało ale tylko auuu i auuuu. Oczywiście wstałam na męża kolejke do małej i mnie wylozeżył teraz bo dał jej jeść i mi ją zostawił do uspania ooo ja się zemszczę :P:P

Hehe a dziecko mi odpływa w leżaczku.

Dzisiaj obiad u teściów normalnie skacz w radości :) Jedyny plus to nie muszę gotować.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka