BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #714809 przez Alex_87
Zuzka napewno dostaje tej histerii też z powodu zmęczenia, widać, że jej się oczy kleją, jest zmęczona ale żeby przespać się trochę gdzie tam, wczoraj spała najdłużej 40 min. Ona chyba boi się, że jak zaśnie to ominie ją coś ciekawego :D Najlepsze jest to, że wieczorem po kąpaniu i jedzeniu bez problemu zasypia i budzi się dopiero rano...więc nie wiem o co chodzi, że w dzień już nie chce.

Achh dziś przyjeżdża do mnie moja przyjaciółka, w końcu się nagadamy :D dobrze, że mąż w domu to się małą zajmie. W ogóle to dziś powiedziałam mu, że cały dzień ma się nią zajmować, bo wczoraj sobie poszedł na piwo jak miał okazję spędzić ze mną trochę czasu, liczyłam na małe co nieco, więc dziś niech się wykaże przy dziecku.

Miłej niedzieli! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #714833 przez tysiiiak
Ale złapałam zonka dzisiaj :ohmy: Moje dziecko spało od 19.30 do 7 rano :ohmy: mam wyrzuty sumienia że nawet się w nocy nie obudziłam i nie zajrzałam do niego bo jak się obudziłam o 6 i zdałam sobie sprawę, że on nie jadł w nocy to wystrzeliłam jak z procy sprawdzić czy oddycha :huh: nawet temperaturę mu zmierzyłam... I do tej pory się zastanawiam czy może jednak go karmiłam a zrobiłam to jakoś mechanicznie przez sen :unsure: No zachodze w głowę i nie przypominam sobie :unsure: Poza tym jak się obudziłam to spał tak jak zasnął tylko szmatka-przytulanka była po drugiej stronie (może to jej zasługa bo spał z nią pierwszy raz).
No i jak się obudziłam to moje cycki prawie eksplodowały więc nie karmiłam go w nocy.
Jeszcze Kubula jak się obudził to cierpliwie poczekał aż odciągne nadmiar mleczka taki zuch :P

M-brava kocham te dni, w których nie muszę robić obiadu :D
Alex wzajemnie miłej niedzieli i udanego spotkanka :)
Karina oj pojechałabym na Audioriver :S

11 lata 4 miesiąc temu #714861 przez pauluska
Alex a probowalas z brzuszkiem ? u nas bylo identyko wielka histeria przed spaniem ze zmeczenia a Iga kocha spac na brzuchu poloze ja kilka razy potrzase wozkiem i spi z godz , poltorej i wkoncu jest szczesliwa i wyspana w ogole odpukac Iga calkiem inne dziecko moze to po przekroczeniu tych magicznych 3 msc :) caly czas smieje sie guga jest niesamowita hihi

11 lata 4 miesiąc temu #714867 przez vika
Moja też uwielbia spać na brzuszku,jak tylko nie daje sobie rady ze spaniem to albo na brzuszek trze bużką kręci się i zasypia albo na rączki w kołyskę najpierw troszkę postęka a potem wtula się i zasypia a ja z nią tańcze do póki twardo nie padnie :)

11 lata 4 miesiąc temu #714868 przez tweety
hmm... a ja dzis z M pierwszy raz po porodzie. no i nawet nie zdazylam pomyslec ze ja juz mialam okres. 2 tygodnie temu. jezu mam nadzieje ze nie bedzie niespodzianki!
u nas bole brzuszka zelzaly, o ile nawet ich juz nie ma. nadal duzo ulewamy, a marudzimy na glod i spiocha! nocki nadal 21, 22 - 2, 3 i potem 6 rano. zazdroszcze spania tyle godzin, u nas jeszcze kupa raz dziennie ale jak na zlosc o 4, 5 rano

11 lata 4 miesiąc temu #714922 przez Sevilla
Nie wiem czy ktoś pamięta Agnieszka1604 (pisała u nas jakiś czas temu), defakto moja kuzynka urodziła wczoraj Stasia 3030g i 56cm długi :)

U nas z płaczem to samo, drze się jakby ktoś go obdzierał ze skóry a wszystko ze zmęczenia. W dzień spać nie chce, co najwyżej 15 minut, kładę go na golasa bez pampersa a i tak potówki mu wyskakują .... o i właśnie znów się obudził aaaa TRAGEDIA!!!

11 lata 4 miesiąc temu #714924 przez tysiiiak
Sewilla widziałam na sierpniówkach :) gratulacje dla kuzynki :)
a jak sobie radzisz z siusiami jak kładziesz na golasa? rozumiem, że na pampku leży :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #714933 przez Sevilla
Tysiiak poportostu kładę go na ręczniku złożonym na pół (to i tak potem idzie do prania) a radość Maksa z bycia na golasa nie oceniona ... hahaha sama najchętniej w takie upały byłabym na golasa ale mi to już nie przystoi :P :laugh: :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #714945 przez munnecabrava
Hehe to ja jestem szczesciara moja małą śpi w dzień ma tak godzinę półtorej aktywności dwie godziny snu i sama zasypia w lozeczku. Ale przed snem dyskusja z.misiami;p kłótnia trochę łez ale potem pada jak mucha. Heh a moja jak jest na golasa to muszę ja kocykiem przykryć;p dlatego śpi w ciuszkach. Za to mamą popyla w majtkach i staniku ;p oczekiwania na. Okres ciąg dalszy ...niby się zabezpieczamy ale i tak mam schizy ..

11 lata 4 miesiąc temu #714955 przez ewela86
dzięki dziewczyny!

my też bardzo uważamy ale mam strasznego stresa i chyba przed każdym okresem będzie taka nerwówka...

mała właśnie śpi w wózku przy włączonym okapie :ohmy: :lol: :ohmy: wcześniej wierciła sie strasznie choć zmęczona a teraz nawet nie drgnie!

Diana w miarę znosi te upały (przynajmnej tak mi sie wydaje :dry: ) potówek póki co nie ma od czasu gdy miała te plamki?krostki na twarzy. wszystko ładnie samo poznikało więc to musiała być jakaś reakcja po przyjściu na ten piękny świat...

11 lata 4 miesiąc temu #715042 przez Alex_87
Pauluska spanie na brzuchu nie pomaga, raz już prawie zasnęła, to ją położyłam na brzuchu i się rozbudziła :/
Choć nie powiem dzisiaj było już lepiej :) babcia położyła ją w hamaku i tak jej się podobało, że spała ze 2 godziny :)
Wieczorem zaczęła płakać, ale pomasowałam jej dziąsełka i zaczęła się śmiać :)

Dziewczyny co to moje dziecko wyrabia, leżała na brzuchu u mojego męża w takiej pozycji półleżącej jak w leżaczku i tak się odpychała, że w końcu usiadła i to dwa razy :ohmy: oczywiście wiem, że ona nie może tak robić, bo to obciąża kręgosłup i nawet jej nie próbujemy sadzać, ale jestem w szoku, że ona takie coś zrobiła.

Zuzka też uwielbia leżeć na golasa :D też ją kładę albo na ręczniku albo na podkładzie :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715121 przez munnecabrava
Ewela a dostałaś już drugi okres po porodzie ?

Heh bo ja dalej czekam chyba kupie dzisiaj albo jutro test bo się ino denerwuje.
My sadzamy czasem Pysie bo ona to uwielbia w ogóle nie ma innej pozycji jak noszenie w pionie i ogląda wszytko. Ju twardo trzyma główkę. A jak lubi zabawę w samolocika :D Ja się toche boję tak ją brać ale mój maż to szalony

Dzisiaj noc 20-3, 3-6 ale obudziła się o tej szóstej i się gapiła gugała teraz poszła w ruch flacha:)

11 lata 4 miesiąc temu #715150 przez ewela86
no ja jeszcze nie miałam drugiego okresu ale u mnie to jeszce nie czas więc się nie stresuję narazie :ohmy: ale im bliżej tym coraz częściej o tym myślę :ohmy:
jeśli tak się denerwujesz to kup sobie ten test, żeby oszczędzić sobie nerwów :silly:

Diana też uwielbia być noszona w pionie i wtedy głowa jej lata na około!

u nas dzisiaj jakaś szalona noc. Wczoraj zasnęłą o 6 wieczorem i spała do 1 w nocy w wózku!!!!Nawet kąpiel ją minęła i spała do rana w sukience na ramiączka.

11 lata 4 miesiąc temu #715151 przez KarinaM
Wczoraj byliśmy nad jeziorem. Młoda trochę tam spała a trochę chciała na rączkach na pionowo pooglądać co się dzieje. Jak wróciliśmy to po kapaniu trochę pomarudziła i poszła spać o 20:00. O 01:00 obudziłam się sama i dałam Jej jeść przez sen. O 04:00 to Ona mnie obudziła. Zjadła i dalej spanie. Ale o 6:30 dała koncert że jest glodna. Podjadla i pospala jeszcze do 7:30. Teraz guga do malpki i hipcia w lezaczku aż dostała czkawki.

Spalismy dzisiaj przy otwartym balkonie bo tak duszno i gorąco. W nocy było aż 22 stopnie.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #715156 przez tysiiiak
u nas nocka oki :) 20-4-7.30 (pospalibyśmy chwilkę dłużej ale koszą mi pod oknem :dry: mimo że to 8 piętro niesie się jakby koło mnie stali z tą kosiarką) teraz młody dosypia ale przy zamkniętych oknach siedzimy :huh:

Ewela Dianka poczuła wakacyjne szaleństwo i w ciuchach postanowiła spać :D

Kubula też uwielbia być "sadzany" na brzuchu i nogach naszych :dry: staram się zawsze żeby jak najbardziej leżał... I wtedy kocha odpychać się nóżkami :) wcześniej był taki mały że kopał mnie po mleczarni a teraz wkłada mi pytki do buzi :S

Chyba u nas deszcze i burze dziś. Niewiem czy się cieszyć czy płakać bo nie lubie w domu siedzieć ale ulga by się przydała ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka