BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #716041 przez moniaaak
A u mnie 9 kg ciągle na plusie... i waga ani drgnie :(. Kupiłam ten rower i co z tego jak nie ma kiedy się na niego wybrać. Miałam w planach dziś, ale jak mały po 7 zasnął to położyłam się jeszcze z nim i do 10 nam się pospało, a zaraz potem mąż musiał do pracy, więc kicha :(.
Burzy u nas nie było, ale się fajnie chłodniej zrobiło, tylko jakieś chmury wiszą i co chwilę kropi, więc nie wiadomo jak tu wyjść na spacer.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #716048 przez Alex_87
Mi zostało 5 kg sprzed ciąży, ale akurat to mi pasuje :) tylko ten brzuch nie :angry: i tak jest dużo mniejszy, ale jak szukałam sukienki to w każdej wyglądałam jakbym była jeszcze w ciąży, tragedia!

11 lata 4 miesiąc temu #716058 przez munnecabrava
heh mi też taki bebolek wystaje ;/. Najgorsze że u mnie to genetyczne nie pozbędę się tego ;/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716065 przez vika
[/b] munnecabrava [/b] jaka fajna pyzia zupenie jak moja my tez mamy malo wloskow :laugh: a kiecka super uwielbiam takie :)

Alex_87 KarinaM wasze gwiazdy maja fajne wloski,sliczne

moniaaak jaki sliczniusi kawaler zaraz widac,ze to chlopak

Gabi31 no ksiezniczka urocza,sliczne te nasze dzieciaczki
kazde inne a jednak tak samo slodkie w sam raz do schrupania

my tez mamy chrzest 18-stego sierpnia a ja jeszcze nic nie mam poza rozowa sukienka :angry: i czarno-bialymi spodniami ktore mi sie mega podobaja.

ja uwielbiam czarny i biały kolor i zastanawiam się czy wypada iść tak bardziej na czarno zawsze słyszałam,że na chrzest powinno się iść w jasnych kolorach:(

11 lata 4 miesiąc temu #716069 przez lili91
Hej dziewczynki.
Slicze dzieciaczki.
Moja Majeczka rosnie jak na drozdzach. Jest taka slodka.

Potrzebuje porady, jaka butelka a raczej smoczek do butelki imituje piers?

Chce podawac Malej moje mleko czasem z butelki jak np bede musiala ja z kims zostawic, ale ona nie chce nawet smoczka uspokajajacego. Tak jakby nie umiala ssac ,jakby brzydzila ja ta guma. Moze ktoras z was mi pomoze

11 lata 4 miesiąc temu #716072 przez vika
lili91 napisał:

Hej dziewczynki.
Slicze dzieciaczki.
Moja Majeczka rosnie jak na drozdzach. Jest taka slodka.

Potrzebuje porady, jaka butelka a raczej smoczek do butelki imituje piers?

Chce podawac Malej moje mleko czasem z butelki jak np bede musiala ja z kims zostawic, ale ona nie chce nawet smoczka uspokajajacego. Tak jakby nie umiala ssac ,jakby brzydzila ja ta guma. Moze ktoras z was mi pomoze

Ojjjj też by mi się przydała taka informacja ja mam butelkę lovi i Tommee Tippe żadnej nie chce nawet ruszyć,próbowałam na sztucznym mleku herbatkach rumiankowej i koperkowej i na swoim mleku i nic smoczka też mam z lovi avent nuk też nie ssie traktuje je jak gryzaki :(

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716076 przez tysiiiak
U nas Tommee Tippee się sprawdza i smoczki mamy Lovi ale moje dziecko kocha smoczka jak i pićcie z butelki też nigdy nie było problemem... a TT właśnie ma smoczki imitujące pierś i Avent też takie ma i chyba Lovi...
Jak dziecko nie chce trzeba co jakiś czas próbować aż wkońcu załapie i nie ma sensu kupować różnych butelek. Najlepiej jedną i próbować co jakiś czas przez kilka dni dopiero jak to nic nie da to spróbować inny smoczek.

My już przechodzimy powoli na smoczki 3-6 mscy :

Boskie sąąąąą :D i Kubulek chwycił od razu a bałam się że za duże będą jeszcze. Już popzednie takie wyrzute mi się wydawały :unsure:
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #716077 przez demoniqe
ja mam tommee tippee i mały załapał za którymś razem :) teraz pije rumianek z niej po przebudzeniu zawsze.

11 lata 4 miesiąc temu #716078 przez lili91
Smoczka udalo jej sie dwa razy zlapac i momentalnie zasnela, nie musialam nosib bujac itd.

Ogolnie jest grzeczna ale przydalaby sie butla i ten smoczek. Najbardziej na spacery i do sklepu jak mamy wyjsc bo do jakiego bym nie weszla to zaraz sie budzi i krzyk. Od dwoch miesiecy robie zakupy w biegu i nerwach. Oczywiscie przytym zapominam polowy rzeczy.

Malenka odsypia upaly. Juz spi 3,5 godza, obudzila sie tylko na cyca i zasnela.

11 lata 4 miesiąc temu #716085 przez moniaaak
lili91 a kiedy pierwszy raz próbowałaś dawać jej smoczka?
Nie chce Cię straszyć, ale podobno niektóre dzieci takie są, że nie chcą żadnego smoczka ani butelki i koniec. Moja koleżanka tak miała- jak jej córcia skonczyła miesiąc to chciała jej dać smoczka. Ale za nic nie chciała. Też kupowała przeróżne butelki i nie dało rady. Dziś mała ma 1,5 roku i nie ruszyła smoczka. Teraz jest w ciąży z drugim i stwierdziła, że będzie przyzwyczajać do smoka już w szpitalu.

11 lata 4 miesiąc temu #716089 przez tysiiiak
Czy wasze dzieciaczki też mają poodparzane szyjki ? Smaruje Bepanthenem, trochę pomaga ale nie chce do końca zejść. To miejsce jest bardzo żadko wystawione na wietrzenie bo Kubula ma pełno fałdek i jak ja to mówie drugi podbródek :dry: Dodam że niezbyt przyjemnie to pachnie a jeszcze jak mu się uleje kilka razy to o pięknym zapachu dziecka mogę zapomnieć :huh: Staram się to przemywać i smarować ale te upały nam nie pomagają :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #716092 przez moniaaak
Kacperkowi też robiły się odparzenia na szyjce, ma tam taką zrolowana skórę i faktycznie- zapach to ma nieprzyjemny. Ja smaruje codziennie po kąpieli oliwką i wycieram dokładnie.
Wydaje mi się, że to się robi od niedokładnego wycierania, a mój Maluszek konsekwentnie nie pozwala się tam dostać :)

11 lata 4 miesiąc temu #716093 przez Sevilla
tysiiiak napisał:

Karina mi też zostało po ciązy jakieś 6 kilo a i z 15 by się przydało zrzucić :( tak jak u was najgorszy brzuch :( nie dość, że wielki to jeszcze w zebre :/

Sevilla można już ćwiczyć mięśnie brzucha po cc? nie boli Cię rana ? :unsure: też już bym sobie poćwiczyła

Ja przynajmniej nie mam rozstępów, ale co z tego, jak wstyd założyć jakikolwiek strój dwuczęściowy :/

Co do brzuszków, pytałam się ginekologa na wizycie, czy nie ma żadnych przeciwwskazań, to powiedział, że bez problemu mogę ćwiczyć, bo wszystko zagojone. Rana po robieniu brzuszków nie boli, bo to ćwiczenia w pozycji poziomej, ale jak ostatnio byłam w pracy i stwierdziłam, że pomogę dziewczyną w ramach treningu w dostawie i dźwigałam skrzynki z piwem, to rana wieczorem pobolewała ...

11 lata 4 miesiąc temu #716094 przez lili91
Pierwszy raz dalam jak miala okolo miesiac a nawet wczesniej. Chcialam dac w szpitalu ale nie pozwalali.

Mojej szyjke zawsze po kapaniu pudrujea. Nie zawsze da sobie ladnie wypvdrowac ale odparzenia nigdy nie miala.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716095 przez vika
moniaaak moja starsza córka też nie chciała ani jednego i drugiego i nic nie pomogło dlatego obiecałam sobie,ze tym razem naucze od samego początku ale to nic nie pomogło a próbowałam od samego szpitala do tej pory i nic :(

tysiiiak ja mam przy łóżeczku małej przegotowaną wodę z płynem do kąpieli i waciki przemywam co jakiś czas bużkę,szyjkę i pupę moja często ulewa na leżąco i leci jej po szyjce mi to pomaga nie odparza się,czasem ma lekko zaczerwienione ale szybko reaguje i jest ok :)

a my od dziś zaczynamy używać pampki 3 :)

a to moja Myszka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka