- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
A gada i krzyczy po nas ciągle zwłaszcza jak jej coś nie pasi np za długo leży sama w łóżeczku. Może wasze dziecirki mają mało do powiedzenia ot co później się to zmieni i zatesknicie za ciszą
Moja lubi jak jej śpiewam chociaż ona jedna :P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olka!
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gusiek_kom
- Wylogowany
- pierwsze słowa
przez ostatnie dwie noce znowu budził sie co godzinę! masakra! mam nadzieję że to przez te upały...
czy Wasz dzieciaczki też zaczynają powoli pełzać jak leżą na brzuchu? Maksio przeczołgiwał się już od 2 tygodnia jak zaczęłam go kłaść na brzuchu i im bardziej się denerwował tym większy dystans pokonywał, a teraz od jakiegoś czasu ma już odruch naprzemienny
czy robiłyście swoim dzieciaczkom sesję zdjeciową? ja zauroczyłam sie śpiącymi zdjeciami i stwierdziłam że to fajna pamiątka zdjecia robiliśmy w 7 tygodniu
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Jakiś marudny, ale może to przez pogodę.
Mój mąż dostał się wczoraj do nowej pracy i dziś składa wypowiedzenie. Mega stresa miał bo zaczął myśleć o tym że jest Kubuś i że ma nadzieję że w nowej pracy będzie mógł nam poświęcać dużo czasu. Oby! W końcu nie może myśleć tylko o sobie, ale i o nas nigdy nie traktowaliśmy aż tak poważnie zmiany pracy. Zawsze mówiło się: będzie co ma być, a teraz człowiek bardziej się zastanawia.
Znalazłam ciocię do opieki nad Kubą. Zapomniałam że mam jedną jedyną w rodzinie która nie pracuje a wychowała swoich trzech chłopaków. We wrześniu muszę iść na 2 tyg do pracy więc mam nadzieję, że się zaopiekuje Kubą
Zachęciłyście mnie do tych brzuszków chociaż po skokach na trampolinie z dziećmi siostry szwy mnie w cipce ciągnęły przez 2 dni!!!
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natasza guga trochę do lampy, a jak z nią rozmawiam to tylko odp "er, gu" no a jak już za długo sama to też piszczy i krzyczy
A w ogóle to ostatnio dostaje nagle jakiejś histerii przed butlą i drze się na maxa jakby jej ktoś krzywdę robił, nie wiem o co chodzi
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do butli u nas też coś nie tak czasami się nad nią znęca jak je nie wiem o co chodzi, no ale mam nadzieję że przejdzie i teraz namiętnie ssie piąstki swoje i mnie też jak ją trzymam na rękach
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Zuzka też dużo guga i wydaje przeróżne dźwięki z siebie, i od kilku dni aż krzyczy ze szczęścia a jak jej coś nie pasuje to piszczy aż boję się o szyby w oknach ciekawe czy będzie to miało przełożenie na gadanie w przyszłości.
Pieniste kupki też jej się czasem zdarzają, ale robi tak od początku i nie zauważyłam niczego niepokojącego.
Tysiak Zuzka też miała taki tydzień, że dosłownie ulewała więcej niż jadła chyba, zaczęło mnie to niepokoić, bo wystarczyło ponosić ją troszkę a ona pół podłogi zalała, ale przeszło i znowu ulewa niewiele
A w nocy spała od 21 do 6 obudziłam się przed 5 z mega bolącymi cyckami i musiałam odciągać, nawet myślałam żeby ją obudzić, ale szkoda mi było, ale jak wstała to myślałam że włoży obie ręce do buzi taka głodna była
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Drzemki mimo marudzenia ma nadal dwugodzinne. Właśnie ma już drugą dziś.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas pieniącej nie było ale są rzadkie. Kuba przez te upały budzi się nie raz ale 2 w nocy na picie. W dzień zaczął coś marudzić. Poguga, poguga, ale zaraz się nudzi i jęczy, zajmie się matą i za 5 min jęczy. I bąki go też maltretują znów trochę.
Jakiś marudny, ale może to przez pogodę.
Mój mąż dostał się wczoraj do nowej pracy i dziś składa wypowiedzenie. Mega stresa miał bo zaczął myśleć o tym że jest Kubuś i że ma nadzieję że w nowej pracy będzie mógł nam poświęcać dużo czasu. Oby! W końcu nie może myśleć tylko o sobie, ale i o nas nigdy nie traktowaliśmy aż tak poważnie zmiany pracy. Zawsze mówiło się: będzie co ma być, a teraz człowiek bardziej się zastanawia.
Znalazłam ciocię do opieki nad Kubą. Zapomniałam że mam jedną jedyną w rodzinie która nie pracuje a wychowała swoich trzech chłopaków. We wrześniu muszę iść na 2 tyg do pracy więc mam nadzieję, że się zaopiekuje Kubą
Zachęciłyście mnie do tych brzuszków chociaż po skokach na trampolinie z dziećmi siostry szwy mnie w cipce ciągnęły przez 2 dni!!!
moj M zmienil pracę 2 tygodnie po porodzie i jest masakra. ja u rodzicow a on w Warszawie sam. pracuje po 15 godzin a dzisiaj ma mawet nocke. widzimy sie w weekendy. nie zycze nikomu.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
najlepiej dogaduje się z tatusiem on chyba ma więcej cierpliwości by się z nią bawić
Tośka przestała ulewać tak mega ale też czasem zdarza jej się zakrztusić,trzeba ją cały czas pilnować bo niby nie ulewa ale czasem jej się cofa tak mało,że wychodzi jej mleko nosem i wtedy strasznie krzyczy a mnie aż ściska jak myślę sobie co ona biedna czuje
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
A jak ją kłade na brzuszku to jak czasem przychodze to ona cała w zwroconym mleku ...
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iga dość dużo czasu jest aktywna ale na szczęście potrafi bawić się sama a to na macie a to na leżaczku a to macie piankowej ciąga misie chociaż czasami do niej zagaduje aby wiedziała że nie jest sama.
Zaczęła też ulewać ale to jak zje 150 ml jak zje 120 ml nie ulewa no ale czasami krzyczy po tych 120 że chce jeszcze więc robię jej 150. Tak poza tym moje dziecko odsypia szczepionkę a ja w końcu robię obiad. A Wy gotujecie codziennie ? Bo ja nadal mam problem z organizacją porządku w domu o obiadach nie wspomnę
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
Powiem tak ja kocham kuchnię ale nie lubie tam siedzieć 3/4 dnia więc robie baaardzo proste i szybkie dania. Co do "zdrowości" tych dań to nie oszukujmy się mój mąż nie lubi zdrowego jedzenia ale u nas króluje.
- spagetti (ale robię sama) bolognese czasem carbonarę, i 4 sery
- wątróbka po bolońsku , zwykła , z sosie
- polędwiczki w sosie z colą uwielbiam
- polęwiczki w czosnkowo ziołowym sosie
- kurczak z ryżem w mlionach rodzajów sosów
- zapiekanki z mięsem miielonym
- uwielbiam robić zupy pomidorrowa , rosołek, pieczarkowa i warzywna aaa i barszcz
ja ubie jeszcze makaron ze szpinakiem i z kurczakiem
fasolkę szparagową, piecarki zapiekane ale przy tym więcej roboty ;)pierogi pyzy