BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #716784 przez KarinaM
Moja krztusi się wtedy kiedy za szybko chce zjeść ( je lapczywie). Teraz zmądrzyła się i jak chce na ręce to udaje że się krztusi. Wiem bo podchodzę do Niej i chcę Ją już wziąć a Ona nie krztusi się tylko śmieje do mnie. Umie sobie matkę wychować!

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #716790 przez tysiiiak
Ja staram się robić obiad na 2-3 dni ;) lubie gotować ale jak mam biegać z kuchni do dziecka co chwilę to męczy takie gotowanie...
Najgorzej jest wymyśleć co na ten obiad :unsure:
Ja zawsze uwielbiałam wszystko z czosnkiem a teraz czosnku nie mogę i większości ulubionych dań nie robie :(
dziś mam schab rolowany z serem i szynką i pastą musztardową (pomysł z gazetki biedronkowej :P ) ziemniaczki i fasolke :D cały dzień przygotowywałam ten obiad chyba :P
No i jeszcze trzeba iść po zakupy na ten obiad zawsze :huh:

11 lata 4 miesiąc temu #716827 przez Julie20
hej , jestem tu nowa ale widze ze post dlugo trwa ;) mam na imie Julia, 20 lat i mam 15 miesiecznego szkrabka ;) szukam jakiejs mamusi ktora chcialaby sie zaprzyjaznic , jest tu taka? ;)

11 lata 4 miesiąc temu #716882 przez tysiiiak
Witaj Julie20 :) My na forum jak jedna wielka rodzina więc napewno znajdziesz tu bratnie dusze :) skoro Twój szkrabek ma 15 mscy to będziesz miała więcej tematów wspólnych z Majówkami 2012 :) ale i tu zachęcamy do rozmowy :) może jakieś przydatne rady będziesz miała dla nas świerzo upieczonych mam :)

Moje dziecko śpi już 3 godzine :ohmy: chyba przestawię kąpiel z 19 na 20 :S Ciekawe co mój Kubulek będzie porabiał w nocy :unsure: :whistle: :S
o zgrozo ... :evil:

11 lata 4 miesiąc temu #716934 przez Sevilla
Tysiiak a mały ma uczulenie na czosnek?? Ja spróbowałam i o dziwo nic małemu nie jest, a mleko też mu smakuje. Co do gotowania, ja małego biorę w leżaczek i heja do kuchni gotować, choć fakt zaczynam być mistrzem w gotowaniu 30 minutowym, bo po tym czasie małemu się nudzi. Dziś praktycznie przespał cały dzień, jestem ciekawa co będzie w nocy .... :huh: :huh: :dry:

U mnie brzuszków dzień 8, po dwóch tygodniach chyba wyślę Wam rezultaty o ile będą widoczne :)

11 lata 4 miesiąc temu #716940 przez pauluska
Sevilla koniecznie będziesz dla nas motywacją :D

Zjadłam na obiad sos czosnkowy i popiłam kawą mocną czarną i teraz umieram z bólu żołądka ehh :( Iga dzisiaj przespała cały dzień ma stan podgorączkowy biedna. Po kąpieli padła szybko ciekawe czy pośpi do rana.

11 lata 4 miesiąc temu #716943 przez KarinaM
U mnie już po kąpieli. Irina smacznie śpi.
W nocy spałam sama bo mąż wyjechał na dwa dni i rano Irina zaczęła stekac więc wzięłam Ją do łóżka ale nie pasowało Jej spanie koło mnie. Wzięłam Ją na swój brzuch i spała tak półtorej godziny. Aż byłam w szoku.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #716951 przez Olga60
Odnośnie obiadów to wyliczylam ostatnio i się nie opłaca mi gotować dla 3 osób. W pobliżu mamy domowy bar gdzie są obiady na abonament i dzienny koszt za wszystkich to 25zl oczywiście z zupami do wyboru. A ja nie ma szans, żebym za tą kwotę ugotowala pożądany, tresciwy i z surówką obkiad. Oczywiscie też czasami robię makarony tj spaghetti, rigatoni w smietanowym z szynką lub brokułami itp

I muszę się pochwalić, moja mysia dzisiaj pierwszy raz o to od razu 3x pod rząd zasmiala się na głos :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716968 przez tysiiiak
Olga żebym ja miała taki bar koło siebie ;) marzenie :cheer:

Sevilla raz jadłam i co prawda nic małemu nie było i nie zauważyłam też żeby mu mleczko nie smakowało ale akurat do tego mam jakąś blokadę :P czasem poprostu dodaje czosnek w przyprawie zamiast tony świerzego :S
Ale na nic nie mam takiej ochoty jak na zimnego energetyka :S ahhh...

No i moje dziecko wykąpane i zamiast jeść i spać to sobie guga :P może dłużej pośpi :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #716971 przez pauluska
Olga60 ale Ci zazdroszczę tego baru. Obiady smaczne ? My braliśmy ze szkoły jakiś czas ale były okropne wszystko smakowało tak samo czyli nijak. A ja nie lubię gotować, męczy mnie siedzenie w kuchni. Mój D. jest wyrozumiały na szczęście zdarzy mi się coś tam raz na tydzień zrobić , pewnie jak Iga podrośnie zacznę gotować.

W niedzielę D. będzie chrzestnym i nie wiemy co kupić na prezent. Jakieś pomysły ?

11 lata 4 miesiąc temu #716977 przez Olga60
Pauluska właśnie smaczne (my wszyscy jesteśmy baaardzo wybredni) to nie takie obiady szkolne :P

A co do prezentu, to moje dzieci od chrzestnych dostawaly zlote łańcuszki na szyję i rączkę + zawieszka krzyżyk

11 lata 4 miesiąc temu #716979 przez Daarikaa
julie witaj! tutaj wszyscy sa mile widziani :)

jutro idziemy na szczepienie - przez ten szum wokol tych szczepionek mam podwojnego stresa :/

malunia juz wykapana i lula u siebie w lozeczku

ja ostatnio preferuje gotowanie w parowarze wrzucam marchewke, kalafior, ziemniaczka szoparagi i rozne inne cuda i obiad sam sie robi a przy okazji dietetycznie

zmienilam kolor wlosow na czarny to byla pierwsza zmiana po ciazy - teraz przydaloby sie troszke zrzucic kg bo po ciazy zostalo mi z 7 :/

a oto ja weselnie i Klaudunia "sennie" ;) jak przyjechałam do domku wykąpać niunię :)

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #716984 przez Olga60
Daarika bardzo ładnie wyglądasz, tak z pazurem!

11 lata 4 miesiąc temu #716995 przez tysiiiak
Daarika ależ radykalny krok :D też lubie czasem tak zaszaleć :P super wyglądasz :) sexi mamka :D

Pauluska jak dla dziewczynki to może jakieś kolczyki a dla chłopka łańcuszek :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #716997 przez Azja
hej ja jestem z kwietniówek, moj mlody tez robil pieniste kupki, pediatra powiedziala zeby dawac BioGaia 5 kropelek dziennie, odkad podaje mu kropelki pienistej kupki nie bylo

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka