BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #717130 przez sylkaax
Zabaweczki wszystkie super ale mój synek np. dostał pieska www.babyono.mobi/produkty/zabawki/zawies...piesek,5904341209274 i płacz wielki jest chyba wyjątkiem boi się tego typu zabawek ale grzechotki czy tez karuzelka mu pasuje :-P dziwne :-P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #717168 przez munnecabrava
wrrr a u mnie okresu jak nie było tak ni ma. PAuluska Gabi ?? Drugi okres dostalyście regularnie czy nie ?

Moje dziecko wczoraj przestraszyło sie swojego taty i pół godziny się godzili :P tzn ja ich próbowałam pogodzić ale jaki byl krzyk;P

Lekarka mi powiedziała kiedys że dzieci do 7 miesiąca nie są świadome tego co robią i nie robią nic "specjalnie" nol łej:P nie wierzę moja np popiskuje w łóżeczku tzn tzw woła mnie :P przychodzę a ona mina "ktos krzyczał ?? to napewno nie ja"

Sylka fajjne maleństwo :)
Darika co za zmiana :P motywujesz mnie do nowego farbowania :)

Kurcze tylko zaczęłam moją regenerację włosów w zasadzie nie powinnam farbować...no ale najwyzej dłużej to potrwa bo henną na farbowanych się boję ;/

11 lata 4 miesiąc temu #717183 przez pauluska
Ja miałam nieregularne okresy przed ciąża 28-35 dni i teraz dostałam bo 33 dniach od pierwszego. Jeszcze po ciąży organizm wraca do siebie więc i okresy mogą być nieregularne, chociaż przed każdym okresem będzie myśl czy oby nie ciąża ehhh. Ja miałam przypisane tabletki anty wzięłam a na drugi dzień dostałam takich bóli migrenowych tragedia i odstawiłam od razu. Muszę odczekać pół roku od cc i będę spiralkę zakładała uznałam że to chyba będzie najlepsze dla mnie.

11 lata 4 miesiąc temu #717191 przez Alex_87
A moja Zuza ostatnio dostała takie zabawki:
www.tinylove.com.pl/index.php?p985,moj-p...y-owoc-bananowa-anna
www.tinylove.com.pl/index.php?p2129,moj-...oc-truskawkowa-sally

Swietne są, truskawka ma w środku małą truskawkę, która wibruje i się chowa jak się pociągnie :D tyle tych zabawek jest, że trudno się zdecydować :) ale od któregoś momentu dzieci się bardziej interesują drewnianymi łyżkami i pudełkami, więc pewnie nie ma sensu kupować za dużo zabawek dla dzieciaków :)

Mnie też kusi, żeby zafarbować włosy, ale odkąd zaszłam w ciążę to nie farbuję, więc już prawie mi odrosły naturalne, które mają fajny odcień, ale raz na jakiś czas mnie tak nachodzi. Ale teraz nie ulegnę pokusie bo wiem, że później nie chce mi się farbować odrostów :D

11 lata 4 miesiąc temu #717192 przez Olga60
Pauluska a dlaczego musisz czekać pół roku żeby założyć wkładkę, czymś to i Ciebie jest spowodowane, bo po cc możesz spokojnie ją już montować :laugh:
Są dwa rodzaje: ok 300zl i 1000zl, po tej drugiej w ogóle się nie ma okresu, ale pozostają wszystkie objawy które świadczą o zbliżeniu się jakby @ , czyli np bolą piersi

11 lata 4 miesiąc temu #717264 przez demoniqe
sylka witaj! adrianek super!

Mój mały nadal ma gorszy okres. Kolejna noc od poniedziałku gdzie się budzi często. Obudził się o 2 na cycka, a od 3 co 15 min smok mu wypadał aż do 4. Potem pobudka o 5 i o 6, o 6 cycek i spanie do 7:15. Teraz drzemie od 9. Ma jakiś gorszy okres naprawdę. Kiedy wróci mój dawny Kubuś który śpi 8-10 godzin??? :)

Daarika super ci w tym kolorze. Ja mam 3 kg jeszcze do zrzucenia i troszkę brzuszka a w sobotę jadę nad jezioro i nie wiem w co się ubrać. Na szczęście jedziemy ze znajomymi, którym się urodziło dziecko 3 tyg temu przez cc i koleżanka ma duuużo większe brzusio jeszcze.

Ja ostatnio nie gotuję, nie sprzątam, jakoś nie mam weny po takich nocach. Dziś obiadek u teściowej.

11 lata 4 miesiąc temu #717266 przez vika
Ja po pierwszej ciąży dostałam okresu dopiero po 9 msc też miałam cesarkę i karmiłam piersią teraz już miałam jakieś plamienie ale to bardziej wyglądało na jakieś oczyszczanie :dry: zobaczymy

Oj dziewczyny ja też bym chętnie wzięła się za jakieś ćwiczenia ale ciągle czymś sobie tłumaczę :angry: planuje zapisać się na zumbe ale też ciągle to odkładam,zero mobilizacji nie wiem jak się do tego zabrać :huh:

a czy któraś z was ma jakieś nietypowe zmiany po porodzi??? ja z tego co się okazało dostałam uczulenia na słońce :ohmy: masakra jakaś pojechałam na wieś odpocząć i poopalać się to nie dość,że już pierwszego dnia się spiekłam to w dodatku dostałam mega krostki w miejscach opalonych :angry: do tego całe kolana mam w bąblach ropnych wyglądam jak ropucha,okazało się że to alergia na słońce :( teraz już jest lepiej bo pije wapno i już się nie opalam ale zastanawia mnie czy to było jednorazowe czy tak będzie za każdym razem, dodatkowo mam alergię na pylące rośliny która mi się teraz strasznie wyostrzyła MASAKRA

11 lata 4 miesiąc temu #717273 przez Daarikaa
demoniqe nie przejmuj sie i baw sie swietnie a poza tym 3kg to nic :)

my po szczepieniu 6w1 i rota malunia dosc szybko sie uspokoila i ma juz 71 cm :ohmy: :lol: moj wielkolud dlatego nie dziwie sie ze musze kupowac juz 80 rozmiarowo :)

teraz spi sobie w hustaweczce, mam nadzieje ze bedzie spala caly dzien tak jak po ostatniej szczepionce.

pogoda u nas znosna nie jest za goraco wiec Klaudia lepiej sie czuje :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #717323 przez sylkaax
Ja już w sumie po porodzie doszłam do siebie fryzjer ,kosmetyczka zaliczona włosy farbowałam na ombre czyli odrostów nie będzie tak widać bo górę mam podobna do swoich naturalnych ;PP jedynie denerwuję mnie ogromna blizna w kroczu bo ładnie mnie nacieli i same grudki mam. Miałam poród ciężki po 7 h kleszcze masakra mówie Wam ale juz zapominam .Cos okropnego.;(Dziewczyny ja karmię mm okres był 25 dni temu przed ciążą miałam regularny zawsze co 28 dni ;)0 teraz czekam na kolejny z moim M. stosujemy gumki których nie lubię wrr ale tabletek jakoś nie chcę ;P Adrianek noc spokojna karmienie 18,30 - 2 - 5 -8 i zaraz pewnie ;)

11 lata 4 miesiąc temu #717331 przez Daarikaa
sylkaa wspolczuje przezyc porodowych ale Adrianek wszystko Ci wynagrodzi ;) ja na szczescie nie czuje za bardzo tego szycia w kroku... ja przed ciaza mialam bardzo regularny okres co 30 dni a teraz mialam juz pierwsza miesiaczke teraz niebawem czekam na druga

11 lata 4 miesiąc temu #717335 przez demoniqe
sylka współczuję.

Jak mały zaraz nie wstanie to mi pierś eksploduje :) od dziś zaczynam trochę ściągać laktatorem bo muszę zacząć mrozić.

ja biorę tabletki od miesiąca, okresu a raczej plamienia dostałam po 7 tabletce (takie "nic" dwudniowe).
Teraz cały czas leci mi duużo śluzu i to takiego dziwnego dość, gęstego i częśto żółtawego.

Sylka mnie też kiepsko zszyli i wyczuwam grudki. Dodatkowo cały czas czuję szwy, szczególnie po seksiku jak tam spuchnie wszystko.

11 lata 4 miesiąc temu #717343 przez sylkaax
Darika wynagadza z kazdym dniem ale drugi poród zdecyduję się na cesarkę jednak ;( Chociaż chciałabym naturalnie ale ten strach ;(

11 lata 4 miesiąc temu #717356 przez vika
sylkaax napisał:

Darika wynagadza z kazdym dniem ale drugi poród zdecyduję się na cesarkę jednak ;( Chociaż chciałabym naturalnie ale ten strach ;(

współczuje

choć ja miałam dwie cesarki pierwszy poród trwał 5 godzin a póżniej 2 godz na uspokajających i cesarka a drugi 12 godzin i gdyby nie położna dalej by mnie męczyli ale gdybym mogła wybierać wolała bym naturalnie obie cesarki mi się paprały goiły się ponad miesiąc Brrrrr jeszcze to czuje masakra nigdy więcej.....
ale to fakt opłaca się przeżywać każde katusze dla takiego słodziaka :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #717361 przez vika
Daarikaa ekstra wyglądasz też bym chciała na czarno ale się boję :angry:

sylkaax fajny ten twój słodziachek :)

11 lata 4 miesiąc temu #717377 przez Gabi31
munnecabrava napisał:

wrrr a u mnie okresu jak nie było tak ni ma. PAuluska Gabi ?? Drugi okres dostalyście regularnie czy nie ?

Ja jeszcze w ogole nie miałam okresu, a od poltora miesiaca juz wcale piesią nie karmie. I nie wiem czy juz sie powinnam stresowac czy nie...w ciazy nie jestem...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka