BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #716097 przez lili91
A i jestesmy (nie)szczesliwymi posgadaczkami ciemieniuchy. Najpierw czolko teraz glowka i o ile z czola ladnie zeszlo to z tym we wlosach nie mozemy sobie poradzic

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #716100 przez pauluska
My już po szczepionce Igunia śpiocha cały czas. Kluska moja waży już 7300 no ale czytałam że dzieci do 3 msc podwajają swoją wagę a do roku potrajają więc mam nadzieję że tak będzie :D

Co do wagi to ja chciałabym schudnąć 10 kg koniecznie tylko oczywiście z ćwiczeń nic nie wyszło bo upał taki (wiem wiem głupie wytłumaczenie :D ) Trzeba działać nic się samo nie zrobi a zauważyłam że czasami przed moim D. się wstydzę a to już nie jest fajne.

Sevilla nie boli Cię brzuch bo robieniu brzuszków ? Po ile robisz ?

Co do smoczków Iga od początku jest na mm ale smoka żadnego nie toleruje do ssania i już w sumie to i dobrze jedna rzecz mniej do oduczania będzie :)

11 lata 4 miesiąc temu #716123 przez Olga60
lili91 napisał:

A i jestesmy (nie)szczesliwymi posgadaczkami ciemieniuchy. Najpierw czolko teraz glowka i o ile z czola ladnie zeszlo to z tym we wlosach nie mozemy sobie poradzic

U Nataszy też się pojawiła na główce a na początku była w brwiach i chyba jeszcze jest przy uszkach, jeśli to ona :huh:

Odparzenie też miała jak były upały, ale pod jedną paszką, po sudokremie nie ma :kiss:

Dziewczyny śliczne te Wasze bobaski :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #716133 przez KarinaM
lili91 napisał:

My też mieliśmy najpierw na brwiach na lewej. Zlikwidowałam maścią cholesterolową. Potem pojawiła się na główce ale mało. Poszła w ruch maść cholesterolowa. Ale widzę że znowu ma na brwiach ale teraz po prawej stronie. Trzeba zacząć smarować.

Młoda spała dzisiaj od rana od około 8:00 do 15:30. Teraz gada z małpką w leżaczku. Jest grzeczna. Ciekawe kiedy Jej się znudzi.

Igorek

Irina

11 lata 4 miesiąc temu #716138 przez Alex_87
Hmmm moja Zuzka też czasem ma pod paszkami takie zrolowane, myślałam, że to krem się nie wchłonął dobrze, ona nigdy nie da sobie tam dokładnie wytrzeć ani się nasmarować :dry:

No i zauważyłam, że we włoskach lekko jej się łuszczy skóra, ale nie wiem czy to ciemieniucha, jeśli już to lekka odmiana ;)

Właśnie wróciliśmy od pediatry, bo chciałam się dowiedzieć czy nic jej nie jest w związku z tymi jej histeriami - jest zdrowa jak ryba, ale lekarz powiedziała, że rzeczywiście powoli mogą jej iść już zęby. Urządziła taką histerię jak wracaliśmy, bo chciała na ręce a w foteliku siedziała. Tylko, że już zauważyłam, że jak chce wymusić noszenie to poprostu krzyczy w niebogłosy, a jak rzeczywiście jest głodna albo ma brudną pieluchą to lecą jej łzy.
Pauluska dzieci do 3 miesięcy podwajają wagę? Jeśli to prawda to będę miała niedługo 8-mio kilogramowego klocka a domaga się coraz częstszego noszenia ;)

No i jeszcze jeśli chodzi o smoki, Zuzka na początku nie chciała, później ją nauczyłam a teraz od kilku dni zamiast je ssać to je gryzie albo wogóle nie chce. Dostała w prezencie gryzaka i jak jej dawałam to też go gryzła. A ten smok to jednak fajna sprawa była :dry: hmm a może te są już za małe i jej nie pasują?

11 lata 4 miesiąc temu #716148 przez Sevilla
pauluska brzuchol mnie nie boli, ale może dlatego, że przed ciążą dużo ćwiczyłam, a brzuszki to dla mnie była podstawa :) Ja obecnie robię 6 weidera, więc obecnie robię 144 brzuszki (jestem na 7 dniu ćwiczeń)

11 lata 4 miesiąc temu #716162 przez pauluska
Co do tej wagi to gdzieś w książce doczytałam , tak jak pisałam Iga już 7300 waży ale staram się ją nosić jak najmniej bo zwyczajnie nie dam rady za niedługo ;)

Co do ćwiczeń to byłam leń przed ciążą a chce zacząć 30 dniowe ćwiczenia z Jillian Michaels - 30 Day Shred tylko chyba muszę wstawać godzinkę wcześniej bo wieczorem jestem zbyt zmęczona teraz w ogóle Igula bawiła się w leżaczku a ja się położyłam nawet nie wiem kiedy usnęłam budzę się a moje dziecko wielki uśmiech do mnie (mimo że muzyczka przestała grać ona sobie grzecznie leżała i czekała aż mama się obudzi :D)

11 lata 4 miesiąc temu #716202 przez Sevilla
pauluska u mnie tak to wygląda, że wstaje godzinę wcześniej niż moi mężczyźni, ewentualnie ćwiczę wieczorem, kiedy mały śpi i w razie czego jest Michał, który będzie mógł się nim zająć :) Trening właśnie przejrzałam i chyba się skuszę :P

11 lata 4 miesiąc temu #716264 przez Olga60
Sevilla napisał:

pauluska brzuchol mnie nie boli, ale może dlatego, że przed ciążą dużo ćwiczyłam, a brzuszki to dla mnie była podstawa :) Ja obecnie robię 6 weidera, więc obecnie robię 144 brzuszki (jestem na 7 dniu ćwiczeń)

Booszee Sevilla jestem pełna podziwu! !! Kiedyś próbowałam to ćwiczyć, ale padłam po 4 dniu :P

11 lata 4 miesiąc temu #716287 przez pauluska
To jutro pobudka o 5 i działam :) :D

11 lata 4 miesiąc temu #716367 przez munnecabrava
Nienawidzę brzuszkow....Kurcze muszę iść do lekarza bo ciecz moimi górnikami nie tak...jestem tak nerwowa że bez kija nie podchodz...nie radzę sobie juz z moimi nerwami w ogóle istanio zauważyłam że nawet jak sobie swobodnie idevti mam pięści zacisniete....

11 lata 4 miesiąc temu #716489 przez demoniqe
jak często wasze dzieciaki wydają z siebie dżwięki? Bo mój to chyba za rzadko. Chce coś powiedzieć, wierzga nogami i rękami ale nie wydaje dzwięku. Jak mu dotykam ust to guga.

11 lata 4 miesiąc temu #716491 przez moniaaak
Dziewczyny karmiące piersią: czy Waszym maluchom zdarza się robić pieniącą się kupkę? Bo mojemu synkowi od kilku dni się zdarzają. Normalnie są żółte, ale się pienią.

11 lata 4 miesiąc temu #716493 przez moniaaak
demoniqe napisał:

jak często wasze dzieciaki wydają z siebie dżwięki? Bo mój to chyba za rzadko. Chce coś powiedzieć, wierzga nogami i rękami ale nie wydaje dzwięku. Jak mu dotykam ust to guga.

Demonique Kacperek też nie za często. Najwięcej gada do karuzeli, czasami jak się do niego nagadam to usłyszę w odpowiedzi: "a guuuuu" :-)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716511 przez tysiiiak
Demoniqe Kuba często sobie gaduli. W zasadzie na tym głównie polega jego aktywność na machaniu rączkami i nogami i gaduleniu. Ostatnio kilka razy pisnął i coraz więcej pokrzykuje jak na niego nie patrze albo do zabawek.

Moniaak Kupek spienionych nie robi ale za to ostatnio ulewa jeszcze więcej niż zwykle :( czasem wręcz wymiotuje :( biore go do odbicia, beknie tak że na dworzu słychać i zaraz chlust na podłogę :( niewiem czy to przez te upały czy jak :( chyba się do pediatry wybiore bo czytałam o zagęszczaczu do mleczka i niewiem czy jest sens podawać "Bebilon Nutriton Instant" - stosuje się go też do mleka mamy. :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka