BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 miesiąc temu #715163 przez munnecabrava
A oto i mój pyrtuś :)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #715166 przez munnecabrava

a tak trzymam główkę :)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #715167 przez demoniqe
my wczoraj chrzcilismy! bylo 33 stopnie a ja w marynarce w kosciele. Dalismy rade. Malutki spal caly czas oprocz samego momentu chrztu. Ksiadz polewal go woda a on sie usmiechal :)))

tata mu w kapaniu zawsze polewa to lubi. :)

11 lata 4 miesiąc temu #715168 przez munnecabrava
A tu wyglądam jak mały tłuścioch :P w dodatku łysy :P

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #715209 przez Alex_87
Zuzka też uwielbia być noszona pionowo :) Nasze dzieciaki są już wszystkim zainteresowane, tyle nowych rzeczy wokoło :) ale ona wczoraj usiadła tak normalnie, a żeby tak sadzać dzieci to chyba koło 6 miesiąca dopiero można :P

M-brava fajna ta Twoja kluseczka :D

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715235 przez tysiiiak
M-brava śliczna Madziulka :) a włoski to jeszcze będzie miała ich tyle że nie ogarniesz ich w całość :P

Alex silna bestia z Zuzki :)

Demoniqe też już bym chciała być po chrzcinach ale my musieliśmy na wrzesień przełożyć bo mojego taty nie będzie w sierpniu. Fajnie że Kubuś nie płakał :)

Dziwczyny, które mają probemy z bączkami polecam Infacol :) ja daję czasem profilaktycznie jak zjem coś co mogłoby go wzdymać i młody strzela bąki aż miło :)

11 lata 4 miesiąc temu #715261 przez Alex_87
Oj Tysiak wolałabym żeby mi Zuzka nie robiła takich niespodzianek, niech trochę zwolni z tymi swoimi akrobacjami ;)

Też bym chciała być już po chrzcinach, my mamy za 3 tygodnie, ale taaak mi się nie chce na samą myśl o tym :/ a na dodatek dzień wcześniej mamy osiemnastkę kuzyna, ale chyba darujemy sobie, bo ma tam być 40 osób, a nie chce żeby Zuza była rozdrażniona na drugi dzień na swoich chrzcinach.

Hmm suwaczek mi zniknął :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #715289 przez demoniqe
Noo to prawda ze dzieci po chrzcie jeszcze grzeczniejsze są :) mały na sali bankietowej cały czas prawie spał lub gugał z babciami :)

Potem pojechaliśmy do moich rodziców z teściami na wieś na tarasik na poprawiny chrztu :) było super, piwko, słonko, tarasik, basen z zimną wodą :)

Wypiłam chyba 3 Karmi aż mi cycki pękały :)

W kościele były 3 chrzty. Matki poubierały dzieciaczki w całe garniturki a tu 33 stopnie!!! Darły się całą mszę! Mój był w spodenkach i bluzeczce na krótki rękaw i kimał jak złoto!

Ksiądz poleca żeby chrzcić przed ukończeniem 6 miesięcy bo potem dzieci ciężko ogarnąć :) ostatnio jeden wylał nawet całą wodę święconą jak złapał za miseczkę :)

Kuba już 3 noce śpi od 20 do 5 rano :) potem zje i śpi do 7:20 :) jestem wyspana jak nigdy!!! Bałam się o laktację jak tak długo śpi ale jest wszystko ok.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715296 przez Alex_87
A tu Zuśka śpi sobie w hamaku :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ciekawe czy to prawda, że dzieci po chrzcie są grzeczniejsze :P Moja babcia też tak uważa :D
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #715297 przez demoniqe
Dziewczyny a jak z bąkami/kolkami u waszych maluszków?? U nas od tygodnia odpukać jest super, nic małego nie wybudza, jem już wszystko nawet smażone i ser żółty i jest w porządku. Mały z kupy raz na 2-3 dni robi teraz 3 razy dziennie. Może dlatego też super śpi (do 10 godzin w nocy i po 3 pod rząd w dzień 2-3 razy).

Podaję mu co prawda nadal espumisan co 6 godzin i Bio-Gaia raz dziennie, ale nie wiem czy to ich zasługa czy raczej tego że jelitka mu się już przyzwyczaiły. Wczoraj na przykład wogóle mu nie dałam espumisanu i było dobrze.

Mama się śmieje że w przyszłym miesiącu zaczniemy mu maczać smoka w różnych pokarmach :) znając życie naprawdę to zrobi bo przy dwójce dzieci mojej siostry tak było :) Iga lizała czereśnie jak miała 3 miesiące i wysysała soczek :)

11 lata 4 miesiąc temu #715299 przez demoniqe
Alex_87 napisał:

A tu Zuśka śpi sobie w hamaku :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ciekawe czy to prawda, że dzieci po chrzcie są grzeczniejsze :P Moja babcia też tak uważa :D

Ależ ma boskie włoskiii!!!

Kubie się strasznie wycierają (cała czapka we włoskach ostatnio) i zaczęły mu rosnąć blondaski!!

11 lata 4 miesiąc temu #715330 przez pauluska
Cześć :) Dzieciaczki słodkie .

Co do chrzcin my robimy we wrześniu idę dzisiaj do księdza porozmawiać co i jak , tak w ogóle zastanawiam się czy chrzestnym może być osoba która żyje w separacji nie wiecie ? Bo jak nie to nie mamy chrzestnego:D

Co do spania Igula dalej nocki ładnie przesypia od 20 do 6 poguga i tak od 7 jeszcze drzemka. Ale jest taki ukrop że masakra , Igusia śpi w samym pampku.

11 lata 4 miesiąc temu #715341 przez KarinaM
A to moja Irina w dzisiejszy upalny dzień

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715371 przez Alex_87
Demonique jej też się wycierają, po porodzie miała dwa razy więcej włosków :) zresztą wrzucę zaraz fotkę, bo wtedy miała burze włosów :D

Co do bąków i kolek, czasem moją coś dopadnie, daję Delicol i Espumisan. Przyznam, że diety już nie trzymam, jem większość rzeczy, jedynie to wzdymające potrawy omijam i niektóre owoce, bo stwierdziłam, że ta moja dieta to na nic. Jak byłam tydzień temu chora to jadłam przez 3 dni bułkę z masłem tylko i mała też miała kolkę...Więc akurat w naszym przypadku kolki nie zależą od diety tylko pewnie mała się nałyka powietrza za dużo czasem.

A taką czuprynę miało moje dziecko dzień po porodzie :D w ogóle kluska z niej była, teraz ma głowę bardziej proporcjonalną do ciała :D

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715382 przez tysiiiak
Alex mimo wytartych włosków Zuzia i tak ma mega czuprynke :D zacznij kupować spineczki :D jaka duża już Zuzia :)
KarinaM Irina super :) też duża dziewczynka :) i nas dziś żaden materiał nie przejdzie Kuba w samym pampku a i czasem bez jest marudny strasznie dziś z tego gorąca :dry:

Ja też diety raczej nie trzymam :) ostatnio nawet fasolkę jadłam i było oki :) jedyne czego się boję to cebula, czosnek, orzechy, czekolada (w większej ilości) i owoce niektóre (też w większej ilości) no i kapusta,groch a i nie przesadzam z ostrymi bo chyba po takim czasie i mój żołądek by tego nie zniósł :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka