BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 11 miesiąc temu #824067 przez tweety
dajcie please link do sklepu next gdzie kupujecie ciuszki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #824070 przez pauluska

10 lata 11 miesiąc temu #824072 przez tweety
pauluska napisał:

pl.nextdirect.com/pl/ proszę ;)

pięknie dziękuję

10 lata 11 miesiąc temu #824080 przez Alex_87
Ja też się wystrzegam tych kupnych kaszek, ale czasem dodam do takiej zwykłej dodam ze dwie łyżki, kupne to sam cukier aż buzie wykręca heheh

U nas chyba idzie drugi ząbek, bo rzadkie kupki :/ aż ma zaczerwieniony tyłek, marudzenie i znowu brak apetytu :dry:

a dzisiaj mój mąż dał po kąpieli butle Zuzce, ja poszłam się umyć i mówię, że dam jej jeszcze cycka jak wrócę, bo czuje, że są przepełnione, po 10 min wychodzę z łazienki moje dziecko śpi już w łóżeczku...laktator znowu poszedł w ruch...poczułam się przez chwilę trochę niepotrzebna ale wiem, że to głupie myślenie :D cieszę się, że J. tak dobrze sobie radzi z wieczornym oporządzaniem małej :)

Maksiu, Pola i Blanka super zdjęcia, jakie duże już te nasze dzieciaki :)

Czy ktoś słyszał coś na temat spacerówek Caretero?

10 lata 11 miesiąc temu #824085 przez pauluska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #824091 przez KarinaM
U nas jakaś masakra z usypianiem. Irina zmęczona, trze oczy ale spać nie ma mowy. Już opanowała do perfekcji podnoszenie się w łóżeczku i siupanie przy szczebelkach. I to pewnie dlatego szkoda Jej spać. Jak wieczorem tak stała i siupala to puściła się i uderzyła tyłem głowy o szczebelki. Był płacz ale wzięłam na ręce i przestała.
Lecę spać bo jutro do pracy. Wtorek wolny ale mam tyle spraw do załatwienia że nie wiem czy starczy mi dnia. W tym tygodniu będę miała weekend wolny. Już się cieszę.

Igorek

Irina

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824103 przez paninka87
Nie ma jeszcze 21 a ja juz wykapana w lozku... zaraz pewnie kimne... jutro przewiduje masakre w pracy.. ja sie ciesze na weekendy ale przewaznie sa rownie intensywne jak caly tydzien i bardzo szybko mijaja...
Alex gratulacje... fajnie ze tak swobodnie rozstajecie sie z cycusiem:) w lutym czeka nas impreza karnawalowa i koncert w Łodzi wiec moze to bedzie dobry pretekst na przejscie tylko na mm

10 lata 11 miesiąc temu #824104 przez gusiek_kom
Ja kupiłam spacerówkę caretero, na razie jest nowa więc nic się nie dzieje, ale czytała że z czasem coś się z kołami dzieje, zaczynają skrzypiec i stają się mniej skrętne... mamy jeszcze maxi cosi mura 3 i generalnie po jakimś czasie cały wózek zaczął skrzypiec, ale maż zrobił mały przegląd i teraz jest ok :) generalnie uważam, że o takie rzeczy trzeba dbac, a im dłużej się dba tym dłużej nam służą. spacerówki caretero są w cenie ok 300 zł. więc nie ma co ich porównywac np. z maclarenem czy innymi droższymi wózkami. jest lekka szybko się składa i ma kosz np. na zakupy. zależy kto czego potrzebuje...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824108 przez Alex_87
Ja potrzebuje takiej spacerówki na wakacje, generalnie za wiele nie wymagam :) chciałabym kupić coś do 300zł, żeby zajmowała mało miejsca i rozkładała się na płasko, no i to chyba tyle :)

Gusiek a którą dokładnie kupiłaś?

Paninka ja sobie tak postanowiłam, że do urodzin mojego chrześniaka chce się na dobre rozstać z karmieniem cyckiem (15 lutego ;)), teraz J. jest przez 2 tyg w domu więc mi pomoże :) tylko trochę się boję, bo ona teraz ząbkuje, więc może nie powinnam teraz odstawiać, ale skoro już 2 dzień zasnęła bez cycka to chyba dam radę ;)

10 lata 11 miesiąc temu #824118 przez moniaaak
hej
nie mam za bardzo czasu pisać, ale podczytuje Was w ciągu dnia.
P. cały czas w szpitalu. Niby coś mówią o zapaleniu płuc, ale lekarze sami do końca pewni nie są. Kursuje między domem a szpitalem. Na szczęście do dziś była u mnie mama, a od jutra z doskoku teściowa, ma się kto małym zająć, a ja mogę P. obiad ugotować i zawieźć.
I wczoraj odebrałam samochód od mechanika, więc mam czym jeździć :)

My kupiliśmy spacerówkę 4 baby city- w zasadzie to chyba podobny standard co Caretero. Szalu nie ma i nie jest to nasz najlepszy zakup, ale z drugiej strony na ile to nam potrzebne? Póki co prowadzi się nieźle, jest lekka i mieści się nawet do bardzo małego bagażnika(sprawdziłam na aucie mamy).
Co do wózków Caretero to miałam pożyczony od koleżanki- po jednym dziecku i faktycznie z kołami to tragedia- ja nie umiałam nim jeździć. kompletnie się nie skręcały.Chociaż jak pojeździmy trochę po błocie to pewnie i u nas będzie to samo.

Mam pytanie: jak dajecie dzieciakom rybę? Bo Kacper tej ze słoika odmawia( dawałam Hippa) i nie wiem czy sama gotować? Jeżeli tak to jak? Z jakiej ryby? Wiem, że niektóre z Was same przyrządzają? Pomożcie :)
A i muszę go pochwalić- w związku z niechęcią do rybki musiałam wymyślić drugi posiłek i dałam mu Risotto z Hippa, takie już nie całkiem zblendowane i zjadł prawie calutki słoiczek 220g, tyle to moje dziecię jeszcze nie wsunęło nigdy( ale za to odmówił Sinlaca na kolację).
Pauluśka którą kaszkę Holle dajesz? Podeślij link proszę :)

10 lata 11 miesiąc temu #824124 przez Olga60
moniaaak ja raz dałam dorsza i parę dni temu łososia. Ta druga ryba lepsza bo bez ości. Kawałek długości palca i szerokości dwóch :laugh: wrzuciłam do gotującej wody na ok 10min. Potem na pól (na drugi dzień) rozdusiłam widelcem , do tego warzywa brokuły, kalafior i marchewka, wszystko polałam odrobiną masełka z ziołami prowansalskimi i Natasza wcinała :cheer:

10 lata 11 miesiąc temu #824128 przez moniaaak
OLga a jaką rybę kupiłaś? Świeżą czy mrożoną?

10 lata 11 miesiąc temu #824129 przez Olga60
TOSIU, MAJU I MAKSIU - Wszystkiego najlepszego dzieciaczki, bądźcie zawsze zdrowe :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #824131 przez Olga60
moniaaak świeżą :blink: w lidlu są często

10 lata 11 miesiąc temu #824136 przez tysiiiak
Sto latek dla solenizantów :kiss:

Dzieciaczki cudne :) jakie już duże te nasze bobaski :)

My dziś cały dzień po a domem wczoraj po urodzinach położyliśmy się koło 1 więc dziś padam ;) Dobrej nocki :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka