BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 11 miesiąc temu #824305 przez tysiiiak
Nocka fajna z jedną pobudką na mleczko :)

Vika mi się sprawdziło z chińskim kalendarzem :) cóż to za zmiany? :D Też ciekawa jestem :D

Alex Właśnie jak robisz tą kasze manne? :) może zacznę tą podawać a tylko na noc zostawię tą kupną :)

U nas u góry z 6 zęboli opuchniętych jest... Pewnie "promieniuje" :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #824312 przez ewela86
pauluska my mamy takie sanki - prezent od mikołaja, ale niestety jeszcze nie mielismy okazji sprawdzić. Wizualnie wyglądają bardzo fajnie i solidnie ale ten śpiworek taki trochę lichy jest i w środku nie jest niczym obszyty :(

10 lata 11 miesiąc temu #824314 przez vika
hej dziewczyny :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #824323 przez Alex_87
Dziewczyny to nic skomplikowanego :D wlewam do garnuszka tak gdzieś 180-200ml wody, do tego ze dwie łyżki kaszy manny, potem w zależności od tego jak ma być gęsta kasza dosypuje tej kaszki kupnej :)

u nas też widać już drugiego zębolka, dlatego od wczoraj znowu wszystko z łyżki jest beee

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #824324 przez vika
ja też robię kaszę mannę gotuje mniej więcej pól szklanki wody wsypuje dwie łyżki kaszy manny po ugotowaniu studzę ścieram jakiś owoc lub gniotę banana ,dodaję do wystudzonej kaszki no i rozcieńczam mlekiem 60 ml z 4 łyżeczkami mleka wychodzi mi pełna micha kaszki

co do spania z dzieckiem też nie potrafię jak w nocy płacze weżniemy ją do siebie i próbujemy w łóżku utulić ale jak tylko przysypia to odkładamy do łóżeczka ...myślę,że Tosia bardziej lubi spać u siebie w łóżeczku .....

10 lata 11 miesiąc temu #824356 przez Daarikaa
Vika i takie myslenie mi sie podoba :)

My lubimy spac z Klaudia, ona tez nie narzeka hehe ammy duze lozko i jaakos sie miescimy :) Lubie otwierac oczy i patrzec odrazu na niunke :)

tysiiak to Kubus napewno cierpi, ehh te zeby, moglyby wychodzic mniej bolesnie

10 lata 11 miesiąc temu #824361 przez pauluska
Iga to też by nie usnęła z nami w łóżku jak ją weźmiemy od razu wariacje zdecydowanie woli swoje łóżeczko tylko w nim wie że pora na spanie :)

10 lata 11 miesiąc temu #824370 przez Alex_87
Ja lubiłam z małą spać jak urządzałyśmy sobie popołudniową drzemkę przy cycu :D a w nocy napewno bym z nią nie zasnęła, zresztą ona też od razu zaczyna się bawić a w łóżeczku pokręci się i uśnie :)

10 lata 11 miesiąc temu #824426 przez ewela86
Święto! Dianka wytrzymała godzinę w kojcu :ohmy: Fakt faktem musiałam od czasu interweniować i zabawić ale zawsze jakiś postęp :) w międzyczasie zrobiłam prasowanie i przypaliłam ziemniaki dla małej na obiad :ohmy: zdolna jestem :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #824435 przez ewela86
dziewczyny ile się gotuje mięso z królika? oczywiście mniej-więcej. odp aż będzie miękki nie satysfakcjonuje mnie bo jak widzicie nawet z ziemniakami miałam problem :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #824451 przez tysiiiak
Ewela ja gotuję ok pół godzinki i jest dobrze :) Powinno samo od kości odchodzić ;)

Zrobiłam Kubulkowi kaszkę manną z jabłuszkiem startym i zjadł całą michę :D:D dałam 4 miarki mm niewiem czy dużo czy mało ale smakowało :)

Ja też lubiłam z Kubuniem popołudniu podrzemać ale w nocyto koszmar ;)

Dziś eMek rano poszedł do Kuby i się mnie pyta czy może go do nas do łóżka dać i widząc moją minę mówi "no ale już jest 7" to mówię no dooobra :P no i Kuba godzinkę poszalał i powspinał się na eMka i potem jeszcze godzinkę pospaliśmy :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824479 przez vika
moja dziś zjadła całą miskę kaszki z gruszką :)
prezentacja naszej michy :)
tysiak ja też daję 4 łyżki mleka i nie jak pisałam na 60ml wody tylko na 30ml dodaje do ostudzonej kaszki bo do gorącego mleka nie wolno
a tak na serio tak dużo pisałyście o fotelikach...moja tak wygląda w nosidełku...czy uważacie,że jest dla niej za mały...jestem zielona ...ale jeszcze trochę jej brakuje by główka dosięgała brzegu fotelika ...

10 lata 11 miesiąc temu #824523 przez ewela86
tysiak dzięki :) ja miałam część królika akurat bez kości ale gotowałam tak koło 30-40 minut. nawet mi smakował :) do tego ryż, marcheweczka, ziemniak i troszkę kalafiora. zjadła ze smakiem i nawet nie musiałam blendować tylko podziabałam widelcem. chyba się przyzwyczaiła do większych kawałków, ale teraz posiłki trwają dobre pół godziny a nie jak wcześniej 10 minut :ohmy:

vika spora ta micha! więc i ja jutro przygotuję jej takie śniadanko :lol: mam nadzieję że zasmakuje.
Diania mniej więcej tak samo wygląda w foteliku. wydaje mi się że jeszcze trochę może pojeździć bo najważniejsze żeby głowa nie wystawała. w każdym bądź razie my jeszcze się wstrzymujemy z wymianą.

po obiadku i właśnie zaczęła drugą i ostatnią na dziś drzemkę. oby pospała ze 2 godziny bo muszę dokończyć prasowanie i trochę ogarnąć.

10 lata 11 miesiąc temu #824577 przez Alex_87
Mi też się wydaje, że fotelik jeszcze dobry u Ciebie Vika :) u nas to już w barkach nie wchodziła, widać, że było jej nie wygodnie.

Ewela widzisz, mówiłam, że się przekona do kawałków :) chociaż ja ostatnio troszkę blenduje, bo mała mi ostatnio wymiotowała, więc jeszcze trochę obiadek będę rozdrabniała, a w kawałku i tak coś dostaje zawsze do gryzienia ;)

Jejuu ostatnio chodzę taka śpiąca, jak tak dalej będzie to lecę po test ;) ale nie chce za wcześnie, postanowiłam, że poczekam do niedzieli

10 lata 11 miesiąc temu #824586 przez gusiek_kom
Vika myślę że fotelik jeszcze jest ok :) a wg producenta do jakiej maksymalnie wagi dziecko może z niego korzystac? my mamy maxi cosi cabrio i jest do 13kg

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka