BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #614014 przez tysiiiak
dzien dobry :D
na północy słoneczko świeci :D

lalka ja mam zgage praktycznie co wieczor :angry: ratuje się rennie albo mlekiem ;)

ja dzis pierdziele nie sprzatam :P nie mam weny nawet na to zeby sie ubrac co dopiero sprzatac :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #614036 przez pauluska
Dzień dobry. Jej co za dzień, a raczej co za noc :( Czytając Was cieszyłam się że nie mam problemów ze snem bo to najgorsze co może być no i dopadło i mnie i do tego same uciążliwości. W nocy wstawałam średnio co 1,5 h do łazienki ale z takim bólem krzyża, brzucha, krocza i nóg że myślałam że nie dam rady dojść do łazienki dosłownie płakałam - wrażenie jakby mnie rozsadzało od środka. A kolejną dolegliwością o której nawet nie wiedziałam że może się przytrafić jest okropny ból dłoni, nawet nie umiem go określić bolą mnie kości, palce do tego stopnia że jak wstaje z łóżka mam problem aby się nimi podeprzeć :( Od rana ryczę co chwile i w myślach mam że chciałabym już urodzić bo nie daje rady, a za chwilę ryczę bo myślę co ze mnie za matka która tak narzeka. Czuję się psychicznie i fizycznie fatalnie

11 lata 8 miesiąc temu #614037 przez Domiś91
Mi zostało tylko odkurzanie i mycie podłóg ;) Ja zgage raz mam , raz nie mam.. nic nie pomaga tylko drzemka :D eheh.. w moim przypadku drzemka jest jak antybiotyk :D działa na wszystko :P
Ja zaparcia miałam okropne w II trymestrze, praktycznie cały i lekarz zalecił suszone morele/śliwki.. ochyda, wolałam się męczyć. W życiu bym tego nie zjadła! teraz od tygodnia mam lekką biegunke czasem, ale ogólnie jest ok z wypróżnianiem narazie! ODPUKAĆ

11 lata 8 miesiąc temu #614048 przez Sevilla
Mnie w nocy budzi najczęściej ból biodra na którym śpię i muszę się przewrócić na drugą stronę :dry:

Pauluska nie przejmuj się, bo w takim razie ja też jestem złą matką. Tak mi czasami ciężko, że chciałabym by Maks już się urodził ..

11 lata 8 miesiąc temu #614056 przez ewela86
zaparcia... oj pamiętam te męczarnie i stres przed pójściem do toalety...masakra. pomogły śliwki suszone no i wogóle dużo błonnika w potrawach i unikanie tych ciężkostrawnych i duużo wody...

11 lata 8 miesiąc temu #614057 przez KarinaM
Na wodę nie mam ochoty. Niestety nic na to nie poradzę. Śliwki jem mimo tego że mi nie smakują.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #614060 przez Daarikaa
no mnie ostatnio coraz czesciej zgaga dopada bo mała upodobała sobie góre brzucha i wszystko mi sie cofa ;/

Zjedz kapuste kiszona to powinno pomóc na zaparcia :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #614061 przez Sevilla
Alternatywą dla jedzenie suszonej śliwki, jest zalanie jej na noc ciepłą wodą. A rano taką namoczoną zjeść a wodę w której się moczyła wypić :)

11 lata 8 miesiąc temu #614063 przez ewela86
ja też za bardzo nie przepadam za suszonymi śliwkami ale wolałam to niż bolesne kupki :P
podobno kiszona kapusta też pomaga jak napisała daarikaa

ufff...jeszcze tylko łazienka została...

11 lata 8 miesiąc temu #614068 przez KarinaM
Co do kapusty kiszonej to chyba nie dla mnie bo ja nawet bigosu nie lubię a śliwki namoczę dzisiaj i zobaczymy. Może będą trochę lepsze.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #614092 przez Domiś91
Kurde dziewczyny, posprzatałam... i czuje sie tragicznie.. na majtkach miałam strasznie dużo śluzu żółtawego, a teraz zdycham na ból w plecach :( Chce mi się płakać, nie wiem co się ze mną dzieje!! Czytałam że przed porodem odchodzi czop śluzowy, ale nie wiem ile go jest??

11 lata 8 miesiąc temu #614094 przez Domiś91
Było go tak na oko małą łyżeczke do cukru, nawet nie całą...

11 lata 8 miesiąc temu #614097 przez pauluska
Domiś a badał Cię ginekolog dopochwowo ? Bo się na ten śluz skarżysz dość długo o ile pamiętam i abyś nie miała jakiegoś zakażenia bakteryjnego chociaż przy posiewie to wszystko wyjdzie. Ja teraz biorę clotrimazol bo też miałam upławy żóltawe ale nie dużo i w poniedziałek właśnie idę na posiew.

11 lata 8 miesiąc temu #614112 przez Domiś91
Badał mnie na ost wizycie dopochwowo i było wszystko ok.. wponiedziałek ide na przesiewowe, nie wiecie ile sie czeka na wyniki??

11 lata 8 miesiąc temu #614120 przez Alex_87
Sevilla napisał:

Alternatywą dla jedzenie suszonej śliwki, jest zalanie jej na noc ciepłą wodą. A rano taką namoczoną zjeść a wodę w której się moczyła wypić :)

O rany Sevilla ja zrobiłam sobie raz taki "wywar", tą wodę to jeszcze wypiłam, ale te rozmoczone śliwki przypominały mi nie powiem co :P jak je jadłam to stawały mi w gardle. Jednak wolę zjeść parę takich normalnych suszonych ;)

A ten czop śluzowy to chyba nie wygląda jak taki normalny śluz, tylko bardziej taka galaretka albo ścięte białko i się ciągnie. ale nie wiem bo nie widziałam, tzn raz tylko trafiłam na zdjęcia i jakbym zobaczyła u siebie na majtkach coś takiego to bym się przestraszyła na jego widok :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka