BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #614381 przez Olga60
pauluska napisał:

Ja nie wiem jak w innych szpitalach ale wiem że u nas nie zrobią cesarki bez zaświadczenia specjalisty bądź wskazania lekarza prowadzącego, bo położna mówiła że u nas co druga dziewczyna przyjeżdża na porodówkę i mówi że powinna mieć cesarkę :D a ja jestem taka że muszę mieć wszystko ustalone bo inaczej spać nie będę dlatego pomęczę doktorka w poniedziałek

Ja w pierwszej ciąży to samo, od początku marudziłam mojemu gin o cc. Jedno co Ci mogę podpowiedziec, to jest, żebyś przypilnowala wywołanie skurczy. To jest ważne dla dzidziusia i jego płucek. Zresztą porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #614382 przez Kiniaczek
Dżisas nie idzie Was ogarnąć z tymi postami :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu #614385 przez lania
demoniqe napisał:

właśnie wróciłam od gina.

mały waży 2100 i ma się świetnie :)

doktor powiedział, że mam przyjść za 3 tygodnie i wyjmiemy pessar :)))) czyli w 36 tygodniu i 3 dniu :) powiedział że być może urodzę od razu ale jak będę leżeć to do 38 tygodnia spokojnie doleżę :)

od jutra jestem na L4 teoretycznie :)))

Ja też właśnie po wizycie, mi ściąga pessar 17kwietnia, czyli w 37 tc, też usłyszałam że może być różnie, albo się zacznie od razu, albo poczekam na poród...

11 lata 8 miesiąc temu #614387 przez Olga60
sisina napisał:

PAULUSKA ja cc miałam 4 lata temu ale zapytam bo mam wizyte 17 kwietnia no właśnie moja koleżanka pierwsze dziecko straciła wyobraz sobie w 9 miesiacu szła praktycznie do porodu udusiło sie pępowiną :( .... i zaszła z drugim i lekarz jej powiedział ze bedzie miała cc na zaistniałą wczesniej sytuacje.musze też mojego zapytać właśnie nie pomyślałam

Ostatnio ma takie myśli i strasznie boję się, że mała się udusi. Jak tylko jest zbyt spokojna (jak dziś) to odrazu badam jej tetno dopplerem :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #614388 przez Kiniaczek
Ja wskazań do cesarki nie mam więc przygotowuje się psychicznie na poród siłami natury :) Byliśmy z mężem na spotkaniu z położna która będzie przy mnie podczas porodu także jestem spokojniejsza i wierze że będzie dobrze... :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #614389 przez Olga60
Kiniaczek napisał:

Ja wskazań do cesarki nie mam więc przygotowuje się psychicznie na poród siłami natury :) Byliśmy z mężem na spotkaniu z położna która będzie przy mnie podczas porodu także jestem spokojniejsza i wierze że będzie dobrze... :lol:

I to najważniejsze! Ja odkąd pamiętam, nie wyobrażałam sobie, że mogę urodzić naturalnie i stąd te cc.

11 lata 8 miesiąc temu #614392 przez Kiniaczek
My dziś pół dnia spędziliśmy na budowie... jeszcze później kilka rundek po marketach budowlanych a teraz gotuje pierogi z truskawkami i jagodami :lol: :lol: :lol: :lol:

W nocy obudził mnie mocny ból brzuch ale po nospie na szczęscie przeszło :ohmy: :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #614409 przez pauluska
co do uduszenia pepowina tez tym przezwam u nas w rodzinie w 8 miesiacu sie dziecko udusilo ale kazdy mi mowi ze to skrajne przypadki ale ze jestem panikara to niebardzo mi takie tlumaczenie pomaga jeszcze teraz mam cisnienie 152/80 i czuje sie spuchnieta i oczywiscie juz sie czegos doszukuje zwariowac idzie

11 lata 8 miesiąc temu #614412 przez Ane88
KarinaM napisał:

Ja ćwiczę z tą dziewczyną

dziękuje Ci bardzo:) od jutra zaczynam:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #614413 przez demoniqe
Lania to zobaczymy jak po pessarze sie rodzi :-)

Dziewczyny rozmawialam wczoraj z polozna ze nie da sie pomylic czopa z uplawami. Czop jest brunatny z krwia. Uplawy moga byc brazowawe ale podobno nie da sie pomylic. Pytalam polozna bo przy pessarze mie wiem czy czop ma ktoredy wypasc :-)

11 lata 8 miesiąc temu #614422 przez lkasiulla
Hej :)

Ja dziś cały dzień po sklepach latałam tak że jestem wykończona ale zadowolona bo mam już prawie wszystko dla mojej córeczki :):)

Ane88 a co do za warsztaty były??

11 lata 8 miesiąc temu #614425 przez Ane88
"Szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko"
prosze link

gornyslask.studentnews.pl/s/12/53032-Woj...tochowa.htm?c1=11676

11 lata 8 miesiąc temu #614435 przez lkasiulla
Dzięki :) szkoda że u mnie w mieście nie ma fajna akcja

11 lata 8 miesiąc temu #614445 przez lalka
a mnie tak boli podbrzusze..i mała,że chyba naprawdę urodzę!!!!i wiecie co????sama jestem w domu!!!

11 lata 8 miesiąc temu #614462 przez Ane88
Lalka, a masz w razie czego po kogo zadzwonić na szybko? kurcze to jest normalnie stres jak nie wiem...
już mojemu Marcinowi zapowiedziałam, że od 15 kwietnia nie ma żadnego picia... ;p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka