BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #614465 przez Gabi31
lalka - nie strasz tylko dzwoń po kogoś żebys sama nie była bo to różnie bywa:(((
Trzymam kciuki! Mnie też dziś strasznie boli i brzuch sie napina...tragedija....rycze bez powodu i nawet jak mąż pyta dlaczego to ja nie wiem co mam odpowiedziec....masakra !!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #614608 przez Daarikaa
Lania jko że też jesteś leżącą mamuśka to proszę powiedz mi czy zdarza Ci się że brzuszek sie czasem napina?? Bo mi dziś właśnie kilka razy się spiął i trochę schizuję.... :( :( :(

11 lata 8 miesiąc temu #614625 przez Kiniaczek
lalka napisał:

a mnie tak boli podbrzusze..i mała,że chyba naprawdę urodzę!!!!i wiecie co????sama jestem w domu!!!

Jakby co wal śmiało :D nie daleko mam do Ciebie :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #614632 przez moniaaak
Przeczytalam pobieznie, bo padam na pyszczek.

Co do zaparć: Lactulose nie pomagało mi, na śliwki mój organizm się uodpoenił. Ale drugi tydzień biorę na czczo Colon C( zupelnie bezpieczny dla kobiet w ciazy). Nie było od razu jakiegos przelomu, bo działa delikatnie, ale daje rade:).

U mnie też cesarka będzie. Ale chyba dlatego, że chcę i mam taką możliwość, choć nie powiem- boje sie o oczy i mój dodatni GBS.
Chociaz moj lekarz prowadzacy jeszcze o tym nie wie;). Bo chodze do innego, a kto inny bedzie ja robil :).

Domiś
u mnie co rano wyplywa sporo śluzu, ale lekarz powiedzial, ze w ciazy to normalne i jak nie ma stanu zapalnego to mam sie nie przejmowac. Juz nie wspomne o tym, że pocę sie tam strasznie:(.

Lalka trzymaj sie tam mocno:).

Uciekam spac gaduly:)
pa

11 lata 8 miesiąc temu #614660 przez lalka
witam się jako się jako pierwsza!!!!

brzuch póki co nie boli,ale noc była tragiczna...i nie wiem co jest gorsze..ból brzucha czy nóg!!!!sikać byłam chyba z 5 razy a schodząc z góry na dół nie bardzo mi się chciało!!!!
biorę magnez...może pomoże!!!!a jutro idę na ktg a potem gin mnie zbada!!!!a tak póki co będę odpoczywać.....

11 lata 8 miesiąc temu #614661 przez dziewczyna84
dziewczyny
wybaczcie że sie "wtrącam" ;) w wasze posty (jestem mamusią majową a tak naprawdę czerwcową 2012) ale polecam gorąco chusty elastyczne.
ja sie ze swoją rozstaje tylko ze względu na kasę ;) - a tak mi żal że muszę ja oddac.
Pomyślcie o tym, poczytajcie
Swoją sprzedaję (i różne wyprawki) naprawde polecam:
na moje dziecko działała bardzo pozytywnie:
- szybciej zaczeło chodzić (bez zmuszania jakiegokolwiek!)
- było przy mojej piersi, więź się zacieśniała ;)
- dobrze działna na kręgosłup dziecka i błędnik podczas spaceru (ta moja, POLEKONT to bardzo dobra firma).

polecam każdej mamie.
Poważnie, i wcale nie tylko ze względu na to, że ją sprzedaję :)

allegro.pl/show_item.php?item=3156659270

11 lata 8 miesiąc temu #614663 przez lalka
a powiedzcie mi laski...czy jak dzidzia się rozpycha...kopie..np po jakimś jedzeniu to maluchowi się podoba czy raczej nie???????
ja właśnie zjadłam na śniadanko jajka i mała brzuch mi rozwala!!

11 lata 8 miesiąc temu #614673 przez Sevilla
Lalka nie wiem czy smakowało, ale ja zawsze sobie tłumacze, że smakowało skoro wywija fikołki :)

11 lata 8 miesiąc temu #614680 przez Karolka85
hej dziewczyny,

Ja też sobie zawsze to tak tłumaczę, że gdy coś zjem i malutka buszuje po brzuszku to, że jej smakowało ;) zresztą ja tam myślę sobie tak- jeśli mi coś bardzo smakuje to jej na pewno też hehe.

Wczorajszy dzień był mega męczący. zakupy praktycznie wszystkie zrobione, ale doszłam do wniosku że 5 godzin bez przerwy na nogach to już jest ponad moje siły... Popołudniu nogi mi do tyłka chciały wejść i kręgosłup pękał z bólu. W dodatku wieczorem odwiedził nas mój braciszek z dziewczyną, chłopy popili a ja usypiałam na siedząco o godz 19ej...

Co do zaparć- też z nimi walczę. suszonych owoców nie jestem w stanie przełknąć, ale daje jakoś rade jedząc ciemne pieczywo z ziarnami, jabłka ze skórką, kiwi, robię sobie często koktail z mrożonych truskawek, no i polecam Activie. ja dodaję do niej musli albo orzechy włoskie.
Na zgagę pomagają migdały i zimne mleko.

11 lata 8 miesiąc temu #614689 przez Karolka85
Przedstawiam wszystkim Pana Groszka ;) pierwszego pluszowego przyjaciela mojej córeczki :) patrzył wczoraj na mnie tak tymi swoimi oczkami z wystawy, że nie umiałam się powstrzymać.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #614693 przez Domiś91
aaaa jaki słodki misiak! :D :blush: :blush:
Dzisiaj ide do rodziców i zamawiam butelki, smoczki itp :) nie ma to tamto! trzeba sie wziac za robote :D

11 lata 8 miesiąc temu #614701 przez Karolka85
No no Domiś bierz się do roboty, bo czas leci teraz tak szybko... Mi calutki tydzień od świąt minął dosłownie jak jeden dzień albo nawet i szybciej. i nawet się nie obejrzymy a będziemy po kolei oglądać fotki naszych narodzonych dzieciaczków :)
Ja teraz skupiam się już właściwie na kupowaniu jakiś pierdół. Wczoraj poza misiem zakupiłam jeszcze książeczkę "Najpiękniejsze bajki świata" i zamierzam od dnia jutrzejszego zacząć czytać brzuszkowi :) ciekawe czy będzie jakaś reakcja

11 lata 8 miesiąc temu #614714 przez sisina
Witam z rana :)

U mnie noc spokojna aż dziwne rwa przechodzi powoli :)

Słoneczko na północy dziś aż miło sie wstaje

Tyle że sama jestem bez męża nawet śniadanie mi nie smakuje :( na obiad pójde do mamy bo już mam dosyć siedzenia w samotności wczoraj odwiedziła mnie siostra z córeczką boże jak te dzieci rosną 8 skończy 3 miesiące a niedawno sie urodziła masakra :)

LALKA a ty wypoczywaj dużo bo niedługo nie bedzie kiedy odpoczywać fajnie że już niedługo bedziesz miała małą przy sobie :laugh:

Ja dziś też musze pobuszować po allegro i dokupić to czego brakuje choć chyba wszystko mam ;)

11 lata 8 miesiąc temu #614720 przez ewela86
Dzień dobry w niedzielny poranek:) chociaż już nie taki poranek...

Noc w miarę przespana z kilkoma przerwami na siusiu.

w piątek zamowiliśmy łóżeczko, więc jeszcze tylko kilka pierdół zostało do kupienia.

Kiniaczek pytanie odnośnie oleju z wiesiołka: przyjmujesz w tabletkach, jak się dokładnie nazywa i od kiedy zażywasz?

11 lata 8 miesiąc temu #614725 przez Ane88
lalka napisał:

a powiedzcie mi laski...czy jak dzidzia się rozpycha...kopie..np po jakimś jedzeniu to maluchowi się podoba czy raczej nie???????
ja właśnie zjadłam na śniadanko jajka i mała brzuch mi rozwala!!

HEJKA WSZYSTKIM:)

moim dzdaniem Jej zmakowało. jak byłam na badaniach prenatalnych i mały ułożył się tak, że Pani nie mogła zbadać mu serduszka to kazała mężowi jechać po coś słodkiego dla mnie żeby dostarczyć dzidziusiowi glukozy:) a jak zjadłam to skakał na prawo i lewo:)
a mój gin powiedział, że jakbym się zaniepokoila, że mam mało ruchów to mam coś zjeść i położyć się na boczku i obserwować czy po jedzeniu wieżga:))) czyli chyba jak sie rozpycha to smakowało:)

jak by nie smakowało to pojwiłby się grymas na buźce:P
ja sobie to tak tłumacze:)
Dziękowała Ci za jajeczka:)))

Przyszedł czas na nową miłość...;*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka