BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #106177 przez Viszka11
Martus-uwazaj na siebie

Kamilka-sliczny komplecik

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #106267 przez Rika
Zuzia śpi, Kruszynka szaleje a ja mam w końcu czas dla siebie...
Właśnie robię sobie paznokcie
Kurcze czytam posty u Czerwcówek na temat wagi i coraz bardziej się denerwuję
USG będę miała na przełomie 30/31 tygodnia... Już mnie zaczął zżerać stres. Boję się że waga będzie za mała, że będzie to co było z Zuzią.
Sprawdzam właśnie opisy z USG z tamtego roku. USG miałam 27 kwietnia, czyli taka sama data USG jaka ma być w tym roku. Wtedy byłam wg OM w 30t3d ciąży (teraz będzie wg "pierwszego" USG 30t5d). Mała ważyła tylko 1189 g (wg opisu 27t6d ciąży).
Ehh mam nadzieję że będzie dobrze... Już ważę 67 kg. Nie wiem jaka była waga wyjściowa. Ostatnio jak się ważyłam to było 58 kg ale już byłam w ciąży. Tak czy siak waga na tym etapie pokazuje więcej niż w pierwszej ciąży także jakaś iskierka nadziei jest że będzie OK. W pierwszej ciąży przez cały okres jej trwania przytyłam 8 kg...
Dobra nie będę Was zanudzać moimi rozterkami.

I Wy sobie porównajcie, wiadomo, ze inaczej samemu się patrzy na siebie a inaczej jak ktoś inny oceni. Chodzi o wielkość.
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #106292 przez aska27
oj Rika rozumiem Towje nerwy o zdrowie dzidziusia.. ja przez czały czas się martwię hihi no jak już wcześniej pisałam... mogłabym co tydzień chodzić do lekarza,zeby tylko upewniał mnie,ze jest ok :blink:

brzuszek masz piękny :woohoo: w sam raz, nie ma co porównywać z innymi :blink:

13 lata 8 miesiąc temu #106321 przez hoborr
Rika piękne te zdjęcia - szczególnie te nad wodą! Takie przejmujące i w sumie to romantyczne... I nie martw się wagą! Ja dopiero przytyłam 3 kilo a dzidzia duża! Lekarz mi mówił że jak się dużo tyje to nie znaczy że dzidzia będzie duża! A nawet częściej się zdarza odwrotnie! Ktoś przytyje dużo i ma małe dziecko.

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #106332 przez Rika
Hoborr właśnie wiem, ale ja mało w tamtej ciąży przytyłam i mała była mała więc teraz ta moja waga to taka malutka nadzieja że tym razem będzie inaczej...
Zobaczymy po świętach :)

13 lata 8 miesiąc temu #106352 przez Green
rika sliczny brzusio :blink: A te zdj nad woda to w pierwszym momencie myslalam ze to jakies porownawcze z netu wyszukalas dopiero po przeczytaniu tekstu zalapalam ze to ty ,ech :silly: A brzuszek wydaje sie nieco wiekszy :blink:
[/color][/i]

13 lata 8 miesiąc temu #106373 przez Rika
Zdjęcia są z tamtego roku z pierwszej ciąży (początek maja). Umówiłam się na sesję zdjeciową i takie coś nam wyszło :)

13 lata 8 miesiąc temu #106412 przez Viszka11
Rika fajne zdjecie brzusia

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #106437 przez dorotas29
Rika,śliczny brzuszek ,zdjęcia przepiękne!

13 lata 8 miesiąc temu #106456 przez natimp1
hej dziewczyny

rika , generalnie póki co sie wagą nie stresuj , bedziemy sie martwic po badaniach, mój młody tez jakoś wcale wielki nie był teraz na usg, mało tego Maksior tez niby wielki nie był w ciąży a 4100 wazył jak się urodził, przy czym on był przenoszony wiec sobie chłopak rósł 2 tygodnie dłużej- dlatego tez wcale mi się nie spieszy zeby drugi synus rodził sie juz w 38 , niech sobie dzieciaczek rosnie,-a twoja pierwsza córa w którym tygodniu się rodziła ?

dziś taki piekny dzień ze aż się w pracy nie chce siedzieć...:) mój synek dziś z przedszkolem jkedzie zajączka szukac do lasu wiec o 5 jak sie obudzil na siusiu to juz kicał po mieszkaniu, myslałam ze uduszę..... :) mąz mówi ze w przedszkolu anwet butów nie chciał sciagac bo juz musi jechać... :)

hmm dzis mam luxniejszy dzień w pracy a wberw pozorom wcale takich nie lubię , jakos mi sie dłuzy wtedy , ale moze czegos na allegro poszukam, nie moge sobie wybaczyc tego zestawu tomme tippe za 60 zł, zapomniałam ze sie aukcja w sobote kończy a on był tak tani ze szok, a sprawdzałam i był antykolkowy :(

13 lata 8 miesiąc temu #106494 przez Kamilka24
Witam z rana :lol:
Rika sesja super też bym taką chciała, może się skuszę...
Masuska ta pościel to z naszej stronki głównej www.poscieldladzieci.pl :woohoo:
Dziewczyny a jakie Wy butelki kupujecie? Ja mam Tommee Tippee te bezkolkowe narazie tylko 2-ie sztuki po 150ml. Kupić większe też, tzn 260ml?

13 lata 8 miesiąc temu #106502 przez masuska
Cześć dziewczynki, dorwałam fajną książkę i po nocach spać nie mogę, bo tylko czytam:) Dawno nic takiego nie czytałam, bo to fantasy (czasy liceum się przypominają). No i dopiero nie dawno przez to wstałam:)

Rika brzunio jakby większe teraz, ale ślicznie wyglądasz, pępek przy pierwszej ciąży Ci wyszedł?

Kamilka24 ja mam też Tomme Tippee ale jedna 260ml, więcej nie kupuję bo mam nadzieje cycem karmić:)
A pościel już znalazłam na allegro, Mąż zaakceptował, teraz problem czy z baldachimem czy bez, 60 zł różnicy przez to. ale jednak jest taki śliczny:) Do zamówienia jeszcze troszkę czasu.

Natimp1 - też o 5tej miałam pobudkę, bo Mąż zaspał, przez co nie chętnie wstałam. A taki króliczek jak by mi kicał z rana byłby ekstra:) Kochane te dzieciaki.

13 lata 8 miesiąc temu #106515 przez piernikarczyk07
Dzień dobry dziewczyny :)

Ja pościel też miałam wybraną ale jak pomalowaliśmy sypialnie na zielono to teraz już nie wiem... :dry: chciałam zieloną pościel ale teraz boję się że muszę z niej zrezygnować bo zleje się ze ścianami :huh:

Wczoraj mężulek kazał mi zrobić listę co jeszcze potrzebujemy dla synusia, bo jutro zabiera nas na WIELKIE zakupy :lol: Łóżeczko chce kupić w maju, a wózek w czerwcu ale w rodzinie męża już usłyszałam że "wózek kupuje sie po urodzeniu dziecka"...następny zabobon he

Dziewczyny Wam taż maluszki tak "biegają" teraz w brzuszku??? :silly: Mój normalnie szaleje przez cały dzień, nie mogę się na niczym skupić! Tak się rozciąga że szok, no i czuję go coraz wyżej :blink: Na szczęście w nocy grzecznie śpiocha z mamusią :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #106585 przez Rika
Natimp1 ja urodziłam Zuzę w 38 tc i dobrze że urodziłam ją wcześniej bo miałysmy hipotrofię wewnątrzmaciczną i łożysko nie rosło a tym samym nie pozwalało rosnąć i dobrze odżywiać się Zuzi :( dlatego była malutka, leciutka i w ogóle miała tam jak w Oświęcimiu :(

Masuska ja do porodu szłam z takim brzuchem jak na zdjęciu bo już nie rósł... pępek mi nie wyszedł na wierzch rok temu :) ale już w tej ciąży widzę jak idę do porodu z antenką :)

Piernikarczyk07
mi się wydaje że moje dziecię w ogóle nie śpi :)
Ty jesteś z Zabrza? :)

Kamilka24 jak masz zamiar karmić piersią to narazie wystarczy 150 ml :) później kupisz większe :)

13 lata 8 miesiąc temu #106609 przez natimp1
allegro.pl/mega-zestaw-do-karmienia-tomm...bpa-i1513644967.html

hej ja chce kupic takie , jest promocja w tomme tippe i dlatego normalnie wystarczą na początek 150 mln.

rika, gebneralnie 38tc to w terminie myslałam ze wczesniej jakoś, a powiedz mi ale wczesniej juz ci coś stwierdzili z tym łożyskiem?

dzis rozmawiałam z sefowa i od maja juz mam olać prace na tyle ze wziąc l4, a gdyby Młoda ( dziewczyna na moje zastępstwo) czegos nie wiedziała, to mi przygotuja notebooka i mam go zabrac do domu... w sumie co ja będe robic az 2 miesiace w domu, anstawiłam sie na lżejszy maj ale wiecie ze będEkończyc o 13 prace a nie ze moze zajrze do niej raz w tygodniu:)

no nic damy radę jakoś...:) moze dogonie masuskę w przygotowaniach
dziś jest tak piekny dzień ze całe poołudnie na placu będziemy z młodym buszować, a wieczorkiem robie "mufinki" bo jutro przyjaciółka z synulkiem na ploty wpada, jestem ciekawa jak młody juz 11 mcy ma chłopak, urodził się z zespołem downa i troche miała z nim przebojów na poczaku teraz juz ok, ponoc broi jak szalony, mimo ze jednak o te pary miesięcy jest opóźniony -chyba go normalnie zjem bo to cudny blondasek z brązowymi oczami

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka