BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #106623 przez Rika
Natimp1 właśnie nie, chodziłam prywatnie i ciągle było wszystko OK, łożysko OK, pępowina OK, waga małej OK, wymiary OK, moja waga OK... a tu taki psikus :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #106639 przez masuska
piernikarczyk07 też mam zielony pokój, którego nie cierpię i zastanawiam się nad ta pościelą:

Dostałam od teściowej na zmianę też zieloną, z różowymi kropkami. Śliczna, ale nie cieszy oka jak ta wyżej.

natimp1 mówisz że dogonisz? Właśnie pół godziny temu wstawiłyśmy z mamą pierwsze pranie dla synka, ale tylko koce, pieluchy tetrowe, flanelowe i skarpetki, rękawiczki:) Resztę popiorę w czerwcu. Skupiam się na spakowaniu torby do szpitala:)

Rika jednak prywatnym nie ma co ufać. Jest u mnie jeden taki co do niego chodzą 4 siostry, każda ma już inne nazwisko, no i jednego dnia przyszły wszystkie i każda po kolei miała nadżerkę wielkości 5 zł, dla mnie to paranoja jakaś.

13 lata 8 miesiąc temu #106678 przez Viszka11
witajcie;)

jak sie dzis miewacie???

zabijecie mnie ale sprzatal dzis ostro i mylam okna i wieszlam firamki....a nie pownno sie tego robic...

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #106691 przez natimp1
viszka jak się dobrze czujesz to sprzątaj ale po co okna i firanki,nie za duz ryzyko?

masuska- no Ciebie to w przenośni mozna tylko dogonic, ale ja mogę się pochwalic ze z 1,5 mca temu posegregowałam ciuszki Bo Maksymilianku i mam teraz juz przegląd co potrzebuje dla juniora i moze podchodze tak do tematu bo z ciuchów mama nadkomplet ..

13 lata 8 miesiąc temu #106697 przez Rika
Jeśli chodzi o wieszanie firanek to oczywiście jest niebezpieczne jeśli ktoś ma problemy np jak dziecko jest już nisko i uciska na szyjkę i szyjka się rozwiera lub jest miękka. Już gdzieś tutaj pisałam (chyba na temat przesądów) że nie bez powodu są na salach porodowych drabinki. Podczas skurczy łapie się za drabinki i kuca z rękoma w górze. To pozwala dziecku wejść w kanał rodny. Dlatego mówi się że kobieta w ciąży nie powinna wieszać firanek :) ale jeśli ciąża jest "zdrowa" to nie ma przeciwwskazań. Oczywiście Masuska ma zakaz wieszania firanek :)

13 lata 8 miesiąc temu #106707 przez piernikarczyk07
masuska ja lubię naszą "pistacjową" sypialnie :lol: Oglądałam tą pościel na samym początku teraz już chcę inną (taka zmienna jestem he)

Rika tak jestem z Zabrza, wcześniej mieszkałam 5 lat w Mławie (masuska na pewno wie gdzie to jest :blink: )

Ahaa ja myję i wieszam firanki średnio co 2 góra co 3 tygodnie (śląsk!), teściowa mówi że wreszcie "wskakam" to dziecko, mąż wrzeszczy na mnie ale jak na samym początku nie mogłam nic robić to w grudniu na święta nikt jakoś nie umył mi okien pfff więc teraz jak czuję się dobrze to korzystam :lol: :P Jakbym czuła się źle to na pewno bym tego nie robiła :blink:

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #106714 przez aska27
Witam Dziewczyny :)
piernikarczyk07 co 2-3 tyg myjsz okna uuu, szok! hihi no ja jutro zabieram się za czyszczenie okien, a dzisiaj poprzesadzałam kwiatki,a mam ich troszkę :laugh: uwielbiam :blink:

ach, dzisiaj kupiłam kolejne ciuszki dla mojego maleństwa.. no i dla męża :blink: powiedzmy,ze na zajączka :)

a jak Wasze apetyty?? :woohoo: jeśli chodzi o lody :) .... może któraś z Was ma na nie apetyt .. polecam więc lody "Premium" KORAL.. w teco za 14zł z groszami mozna kupić dwa opakowania /tzn dwa litry/ :blink:

osobiście uwielbiam lody Grycan, ale te są też pyszne!!! :laugh:

13 lata 8 miesiąc temu #106724 przez Rika
Oj ja mam ochotę na ciasto z kremem, które moja siostra zawsze robiła :) jak Zuza wstanie to chyba pójdę do sklepu i kupię biszkopta, krem i zrobię :) a na lody jakoś nie mam ochoty :) za to jak zwykle wzięło mnie na arbuza, mam jeszcze truskawki i wielką ochotę na świeże ogórasy :)
Wiecie, w pierwszej ciąży nie miałam zachcianek żadnych więc wydaje mi się, że teraz nadrabiam :)

piernikarczyk07 urodziłam się w Zabrzu i mieszkałam tam przez pierwsze 3 lata swojego życia :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #106749 przez aska27
kamilka, masuska pościel i jedna i druga jest piękna :) dzisiaj oglądałam w sklepie no i niestety jest bardzo droga... może wiec rzeczywiście lepiej poszukać i zamówić w necie.

www.sklep24dzieci.pl/10ele-posciel-z-mos...onu-haft-zyrafa.html

Rika ciastko z kremem mmmm :laugh: hihi a w pierwszej ciąży też miałaś taki apetyt na słodkie i owoce?? Podobno apetyt wskazuje na płeć dziecka, ciekawa jestem czy to jest prawda :)

13 lata 8 miesiąc temu #106782 przez masuska
piernikarczyk07 to też jest już któraś z kolei, ale już chyba przy niej zostanę. Ale tych zielonych ścian to mam dość, wolę coś łagodniejszego.
aska27, kiedyś babeczka w sklepie mi powiedziała żebym sobie przyszła, pooglądała, sprawdziła model i zamówiła w necie, chodziło o łóżeczko i wózek. W 100% się z nią zgadzam.

Ciasto z kremem... miałam w niedzielę karpatkę, teraz chodzą za mną lody, ale i wątróbkę dziś wszamałam, właśnie jako zachciankę.

Rika ten arbuz, chodzi za mną:)

A co do prac domowych, Mąż tylko dzwoni i pyta, leżysz? Okna sobie odpuściłam, mama mi umyła i firankę wymieniła. Ale za to wszystkie wyprane rzeczy dla synka dziś wyprasowałam, ha! Spodobało mi się prasowanie pieluch tetrowych, ale kaftaniki bym wyrzuciła najchętniej!

13 lata 8 miesiąc temu #106804 przez aska27
ach masuska nawet mi nie przypominaj o wątróbce ...uwielbiam ją,ale kiedys gdzies przeczytałam,ze nie mozna jesć wiec nie jem.. być moze przesadzam,a ja juz tak mam :)

13 lata 8 miesiąc temu #106839 przez Rika
Już pisałam z siostrą i zrobi mi to ciasto na święta :) he he
A co do apetytu i płci dziecka to nie wierzę w to. Ja np w pierwszej ciąży miałam wstręt do mięsa i żyłam na samych warzywach, owocach, makaronach. Teraz też warzywa (sałatki z ostrym sosem), owoce, makarony, mięso może nie istnieć :)
A jak patrzeć na czas kiedy nie byłam w ciąży to ludzie wtedy mogliby pomyśleć że jestem bo np moimi ulubionymi kanapkami (dopóki się nie przejadłam :/) były kanapki z chlebem, masłem, dżemem brzoskwiniowym (tylko)i pasztetem :) lub z dżemem i parówkami. uwielbiam śledzie w cynamonie i kurczaka na słodko :) A jak jadłam coś słodkiego i było mi za słodko to musiałam zagryźć najlepiej kawałkiem chudej wędlinki :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #106852 przez aska27
oj,a ja przed ciążą żyłam tylko na słodkim hihi ..czekolada na cały dzien, czasami dwie :woohoo: ważyłam ok 56-58 teraz zaczęłam jeść jak należy :blink: /ze względu na dziecko/ ale cos mi sie wydaje,ze po ciąży wrócę do moich starych nawyków :laugh:

Rika widze,ze juz 30 tydz się zaczął :laugh: oj jak ten czas szybko mija!!!

13 lata 8 miesiąc temu #106857 przez hoborr
masuska i piernikarczyk ja też mam zielony pokój i nie wiem jaka pościel będzie pasowała dla dzidziusia! Osobiście podoba mi się turkusowo - biała a;e czy to pasuje? do zielonego?

Rika czasami nie będąc w ciąży miałam różne zachcianki jedzeniowe! Raz w jakiejś knajpie zamówiłam naleśnika z mięsem i kazałam dodać do tego miks owoców - to kelnerka uśmiechnęła się pod nosem i powiedziała że jak była w ciąży to też jadła takie głupoty! Ale ja nie byłam w ciąży!! A teraz nie ma dnia u mnie bez LODA!
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #106886 przez piernikarczyk07
Hmm nie wiem czy turkus pasuje :dry: normalnie mówię Wam dziewczyny że szału dostaję jeśli chodzi o łóżeczko i pościel do niego :huh:
W dodatku mojemu mężulkowi pokazałam listę co jeszcze nam brakuje dla małego i kazał mi jak najszybciej zamówić to nieszczęsne łóżeczko :S OSZALEJE

Co myślicie o tych łóżeczka z serii Safari :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka