BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 tygodni temu #489225 przez Daria23
Olga-ja mam wciąż nadzieje że Tymkowi się spowrotem odmieni bo on teraz ma 7,5kg a mnie juz plecy bolą jak nie wiem:(a powiedz mi codziennie świeżą ta kaszke gotujesz?bo ja dziś pierwszy raz dałam i dużo wyrzuciłam bo tylko łyżeczka była potrzebna...a co jeszcze można dawać co ma ten gluten?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #489227 przez mama89muminka
Hej mamusie.

Nie moglam przez kilka dni nawet usiasc, Miro niby goraczki az takiej juz nie ma, tylko stan podgoraczkowy i powoli jakos przechodzi, wiec to pewnie na zeby, marudny, jesc za bardzo nie chce do tej pory, stad moja nieobecnosc.

Zdziwilo mnie, ze dzisiaj spal 10 godzin z tylko jedna przerwa na karmienie... Przynajmniej sie wyspalam. Teraz biedak spi, bo caly dzien sie bawil i spiewal sobie :D

U nas snieg juz prawie tydzien, -15 w dzien i -25 wieczorami, wiec wieczorne lub pozno-popoludniowe spacery nie wchodza w gre.

Wsatwiam wam kilka zdjec, w tym sniegu, moze ktoras chce troche, oddam za darmo ;)

Tu nasza jagodka :D

12 lata 3 tygodni temu #489230 przez chłopek
m89m ja nie chce mam swój śnieg nie tak duzo jak u ciebie ale mało tez nie ma

12 lata 3 tygodni temu #489232 przez Daria23
M89M-ale Miro słodki a zdjęcie z jagodami bezcenne:):):)u was tak mrozi???brrrrr u nas jak jest -3 to mi się wydaje tak zimno jakoś:)

12 lata 3 tygodni temu #489237 przez mama89muminka
No zimno jest, ale za to pieknie, jak w bajce :D Dobrze ze nie mieszkamy gdzies w okolicach Rovaniemi, o tam to juz zupelna zimnica :P

12 lata 3 tygodni temu #489241 przez chłopek
u nas dzisiaj -5

12 lata 3 tygodni temu #489248 przez mama89muminka
Jak u was takie cieplo to az mi sie chce do Polski wracac na zime :P W dodatku wyrzucilam moja stara ciepla kurtke i teraz marzne.

12 lata 3 tygodni temu #489276 przez Kamyczka
Mama89muminka Miro jest przesłodki :) a TY wygladasz jak 16tka :) Rovaniemi to stamtad jest Mikolaj?

12 lata 3 tygodni temu #489281 przez mama89muminka
16? To i tak wiecej niz wiekszosc ludzi mysli, zazwyczaj slysze 12-13 :D DZieki :) Tak, Mikolaj jest z Rovaniemi, ale i tak ode mnie jest spory kawalek, ja mieszkam na poludniu Finlandii :)

12 lata 3 tygodni temu #489319 przez Kamyczka
mama89muminka napisał:

16? To i tak wiecej niz wiekszosc ludzi mysli, zazwyczaj slysze 12-13 :D DZieki :) Tak, Mikolaj jest z Rovaniemi, ale i tak ode mnie jest spory kawalek, ja mieszkam na poludniu Finlandii :)

hehehhehe to teraz myslą,że spacerujesz z braciszkiem :lol:

12 lata 3 tygodni temu #489320 przez kejtin
Anna thx za rady:)
Podaje jej jedna porcje granulatu (jest w buteleczkach/ampulkach) rozpuszczona w niewielkiej ilosci wody dwa razy dziennie i wstrzykuje do buziaka. Masc juz kupilam, oby pomoglo...

Dzieki dziewczyny za wsparcie, to w sumie pierwsza nasza choroba a wszystko co nieznane jest ptrzerazajace;)

Daria ja daje kaszke manna mleczna i rozrabiam z woda i pije przez butelke - Nestle;)
Ale mi wlasnie pediatra dzis powiedziala ze to za wczesnie i ze gluten powinno sie wprowadzac jak bobas skonczy 6 m-cy...To ja mowie ze mala ladnie toleruje i nic jej nie jest, to powiedziala ze nie szkodzi i lepiej poczekac... i kupilam kaszke bezglutenowa bananowa - niech ma;)

muminka ja biore snieg - poprosze z dostawa do ogrodu i tyle bym mogla balwanka ulepic:)

Kamyczka jak bobo? przeszlo uczulenie?

12 lata 3 tygodni temu #489329 przez mama89muminka
kamyczka a niech sobie mysla co chca :P a wyobraz sobie ich spojrzenia jak bylamw ciazy :D

kejtin, masz to zlatwione, snieg do ogrodu juz leci ;) mam taka zaspe przed domem ze na balwana wystarczy na pewno

12 lata 3 tygodni temu #489340 przez kejtin
biore :D bo u mnie nic nie ma ...
a jak Ty tam dajesz rade tak daleko od pl ?:)
Finlandia to mi sie tylko z butelka % kojarzy;)

12 lata 3 tygodni temu #489344 przez mama89muminka
a jakos sie daje rade, po 4 latach to juz sie zdarzylam przyzwyczaic, ale na poczatku to ciezko bylo. No % to maja tu duzy wybor ;) ostatnio nawet udalo nam sie zywca polskiego kupic :P

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #489357 przez Olga
Daria ja mu codziennie nie daję tej manny,tak 2-3 razy w tygodniu i zawsze nową gotuję.ale leję 1/4 szklanki wody i na oko sypię tej manny,żeby taka gęsta nie była,bo się kluchy zrobią i resztę wylewam.Podaję już ze 2 łużki do zupki :)

m89m chyba fajnie jak mlodziutko wyglądasz,gorzej jakby Ci dodawali lat :)
miro jest boski :kiss:

My dzisiaj tylko 15 minutowy spacerek w koło bloku zrobiliśmy na rączce,Ignasia wszystko interesowało i pewnie był zdziwiony,co tak biało :lol: ale powietrza dostał-wystarczy ;)

Ignaś dzisiaj tak zaczął fajnie piszczeć,to nowośc dla mnie,bo on zazwyczaj cichutki jest :) fajnie mu to wychodzi :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka