BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 tygodni temu #489392 przez Misiowa
Bol glowy troche odpuscil po spacerku i od razu lepszy humorek:) za to Hancia biedulka meczy sie z zabkami i trze uszko caly czas...mam nadzieje ze to od zabkow a nie zapalenie ucha.

Olga slicznie wygladasz z synusiem:) no a corki to masz cudne:) trzymam kciuki zeby udalo sie pieniazki odzyskac za wozek

Daria Tymus to niezly przystojniak i te wielkie oczka-super:)

Chlopek chlopaki super! A fotelik bardzo fajny:)

Kejtin no niestety musze sie przemeczyc. Mam nadzieje ze te oczka to nie zwiastun chorobska.

Kamyczka gratulacje dla Dominika! Moja Hania nawet nie mysli o przewrotach;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #489419 przez chłopek
do Kswerego przyjdzie Kukołaj :)

12 lata 2 tygodni temu #489704 przez kejtin
Misiowa zmartwie Cie... bo te tarcie uszka... to raczej konieczna wizyta u laryngologa... ja bym tego nie bagatelizowala... bo jesli to juz troche trwa, warto lekarza zapytac by sie bardziej nie rozwinelo bo dopiero bobas bedzie mial problem, nie wspominajac o nieprzespanych nocach rodzicow...

Ja tez musze sie wybrac bo zauwazylam u malej w uchu "cos" i nie wiem czy to wosk czy jakas wydzielina bo jest glebiej...\

12 lata 2 tygodni temu #489760 przez Olga
Oj tak,uszko to lepiej sprawdzić,bo to naprawdę może być nawet od gardełka :(

Ignaś uwielbia te kaszki na dobranoc z Hippa,pół tego dużego słoiczka zjadł i wołał jak się ociągałam z łyżeczką :) Zupki tak nie wola ha ha :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 tygodni temu #489836 przez Misiowa
Hej dziewczyny:) dzisiejszy dzien bez bolu glowy:) niedawno wrocilam z kina i teraz patrze ze moja wiadomosc z wczoraj sie znow jakos pojawila...no ale z tarciem uszka Hani niestety nadal aktualne do tego doszly czerwone poliki i brodka i z tego wszystkiego zapisalam Hancie na piatek do pediatry, zobaczymy co powie.

Kejtin niech malutka szybko zdrowieje! Biedulka:( Hania tez ma wydzieline w uszku ale u niej to ewidentnie woskowina. Co jakis czas sama wychodzi i wtedy mozna to ladnie zebrac;)

M89m wychodzisz z malym w taki mroz? Bo nam polozna na SR mowila ze max do -10 mozna wychodzic a potem szlaban;) u nas dzis niby troche sniezylo ale nic juz nie ma, ale mi tam akurat sniegu nie brakuje;)

Olga ja sie wczoraj pokusilam na probke kaszki bobovity z bananami:D i tak nam zasmakowala ze dzis kupilam cala i teraz jemy z mezulkiem kaszki dla niemowlakow:D hehe;)Hancia nie moze to my za nia;)

Hania cos spac nie moze...kreci sie w tym lozeczku i co chwile sie budzi. Obawiam sie ze nocka moze byc ciezka. Dobranoc :)

12 lata 2 tygodni temu #489868 przez kejtin
Dzien dobry :-)
Olga jakie kaszki z hipa pokazesz o jakim produkcie piszesz? :)

Misiowa - mi tez smakuja te kaszki :D ale córci jeszcze bardziej, ale kurcze... mąż jej podjada ! :)

My o dziwo nocke mielismy całkiem niezła, podałam małej lek o 21 po kapieli i mleczku, przeczyściłam nosek i poszła spać.. pobudka o 2:30 mleczko na śpiocha i poszła spać i jeszcze teraz śpi a ja już z mleczkiem czekam aż tylko oczka otworzy :)
Bardzo szybko zadziałał ten lek a bałam się że nie pomoże bo na mnie homeopatyczne leki nie działały w ogóle :cheer:

A jesli chodzi o uszko to i tak na wszelki wypadek przejde sie do laryngologa, niech zajrzy i powie czy wsio okej, wole dmuchac na zimne:)

Czy jak bedzie naprawde zimno (czyli temperatury od 0 w dół) to czy smarujecie policzki dzieciaczkom jakimś ochronnym kremem ?

Olga kiedy maluchy na randke umawiamy? hehe :)

A i z nowości: jak mała wczoraj zobaczyła pediatrę jak zaczęła płakać.. musiałam ją wziąć na ręce i uspokoić bo strasznie płakała gorzej niż przy zastrzykach... I pani doktor powiedziała, że dojrzała do etapu gdzie boi się obcych ;-) A tak się zawsze do obcych uśmiechała:) no nic, będę musiała z tym walczyć :cheer:

12 lata 2 tygodni temu #489900 przez Misiowa
Hej dziewczyny:) Hania dzis wstala o 7 wiec niezbyt sie wyspalam;) zaraz zrobie sobie kawke i miejmy nadzieje ze mnie postawi na nogi.

Kejtin pewnie ze lepiej isc do lekarza zeby czegos nie przeoczyc:) a kremikiem ja juz od jakiegos czasu smaruje poliki. Ale i tak zawsze za bardzo zimne i po powrocie ze spacerku sa czerwone. Moze bardziej doswiadczone mamusie moga polecic jakis dobry kremik?

12 lata 2 tygodni temu #489918 przez anszka
Witam :)
u nas nocka też nie najgorsza :)
Ja też już od jakiegoś czasu stosuję krem. Smaruję małemu całą buźkę kremem na każdą pogodę Nivei i jestem zadowolona.
Miłego dnia i zdrówka dla chorujących maluszków i mam :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #489924 przez Anna77
Dzień Doberek. A u nas kolejna nocka bardzo fajna. Spokojne karmienie na śpiąco, wstaliśmy po 8, więc naprawdę przyjemnie. Dzisiaj u nas znowu śnieży troszkę, bo po wczorajszym niewiele zostało... na szczęście.

Dzisiaj chcę jechać do koleżanki na plotki, ale ona mieszka daleko i za Poznaniem. A ja mieszkam a drugim końcu i muszę całe miasto przejechać. A w taką pogodę, to z reguły całe miasto zakorkowane na maksa :(

kejtin, Misiowa niech Wasze maluszki szybko wracają do zdrowia.

Olga mój B też kupił Matiemu kaszkę Hippa w słoiczku na kolacyjkę. Tylko że nie chcę jeszcze dawać. Jemy obiadek jeden dziennie i tyle. On i tak sporo waży. Włączamy póki co mięsko. Pewnie za tydzień zdecyduję czy dołączam jeszcze jakąś kaszkową kolacyjkę, czy może deserek przedpołudniem. Zobaczę.

Oj Matiemu zbiera się na drzemkę. Znikam pomału.

12 lata 2 tygodni temu #489939 przez anszka
Anna - do mnie jedziesz? ;) zapraszam :woohoo:
A Mati jest grzeczniutki w samochodzie, jak z nim sama jedziesz?

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #489946 przez Anna77
Misiowa my smarujemy się Bambino i jest ok.

Anszka do Tulec, ale fakt to w tym samym kierunku. Już chciałam odwołać, ale jej córeczka będzie zasmucona, więc jednak pojedziemy. Mati grzeczny jak jedziemy, prawie zaraz zasypia.

12 lata 2 tygodni temu #489949 przez Olga
Hej dziewczynki
U nas tez nocka normalna,gorzej było z zaśnięciem,bo mały miał nerwy,bo nie mógł usnac i w końcu Marice się to udało :) Nie wiem,czy 5 już są za male,czy może dlatego,że Ignaś wczoraj wypił buteleczkę soczku,ale rano cały mokry był-body i pajac po pachy :lol: ale spał,nic go nie ruszalo :)

kejtin takie są te kaszki :) jest ich jeszcze więcej :)
alma24.pl/produkt/4224164/kaszka-hipp-ml...ryp8t64a5noa5iltxdcx

alma24.pl/produkt/4224063/kaszka-hipp-ma...ryp8t64a5noa5iltxdcx

alma24.pl/produkt/4224203/kaszka-hipp-ml...szkami-po-4-miesiacu

Ja podobnie jak anszka kremu Nivea na każdą pogodę,sprawdzal mi się już 10 lat temu przy Oldze. :) Krem nie może zawierać wody :)

Anna my juz po malutku jemy wszystko,tzn.i deserek i zupkę,a w niektóre dni kaszkę zamiast deserku.I do wieczornego mleczka dosypuję kleik kukurydziany,ale tylko jedną łyżeczkę :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 tygodni temu #489961 przez anunia
Hej dziewczyny.

U nas nocka ładna ,mała zjada mi już po całym słoiku zupki,narazie tylko zupkę podaje ,ale myslałam o jakies kaszce ...Pomysle :laugh:

M89M-Ładna młoda mamusia i synus też słodziutki ,i widzę uwielbia jagody :)

Misiowa-zdrówka dla małej Hanci :kiss: i oby sie nic nie rozwineło z uszkiem

Kurcze piszecie o waszych maluszkach ,że sie przewracaja z pleckąw na brzuszek i odwrotnie a moja jeszcze nic z tych rzeczy nie robi :dry: nie wiem czy się juz martwic czy ma jeszcze czas ?

Jedyne co zaczeła podnosic mocno pupkę jak siedzi albo leży i odpycha sie nózkami :laugh:

12 lata 2 tygodni temu #489962 przez Anna77
Olga pewnie u nas też tak zaraz wszystko pójdzie, ale pani dr mi powiedziała, że ze względu na wagę Mateusza (8300) lepiej nie przesadzać i nie dodawać za dużo kalorii, bo mu pierś w zupełności wszystko pokrywa. A do końca 6 miesiąca i tak w sumie mógłby być tylko na piersi ;) Do picia też tylko woda, którą zresztą daję tylko po obiadku a i tak nie chce pić. Próbujemy wszystkich możliwych "podajników". Butelka ze smoczkiem, butelka z dziubkiem (Lovi) i ostatnio rozpakowałam nawet kubek Lovi ten 360. A ten Nivea też muszę kupić, bo mi też sprawdzał się przy chłopakach.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #489966 przez Anna77
Anunia ma czas jeszcze :)

Tu link do fajnych ćwiczeń wspomagających obroty (tylko od razu piszę, że ten Maluch ma skończone 6 miesięcy)

i drugi z przyjemnymi zabawami -

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka