BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 tygodni temu #490651 przez saiko
Olga napisał:

Js w foteliku samochodowym wolę niż w leżaczku,siedzi sobie w nim fajnie i wygodnie mi jest :)

Już po wywiadówce,jakoś przeżyłam ;) wiecie co się dowiedziałam,oja Olga i inne dzieci muszą szybko sie nauczyć znaków drogowych i przed samymi świętami będą zdawać na kartę rowerową(t jest klasa sportowa,więc rajdy itp.więc muszą mieć).bo od stycznia bedzie się zdawało w WORD ha ha.Masakra jakaś,dzieci będą normalnie na egzamin musiały jeździć,tak jak na prawko.Do tej pory to się w szkole odbywało :)

Olga, ja jestem w szoku, myslalam, ze juz nie ma czegos takiego jak karta rowerowa :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #490657 przez kejtin
ja tez karmie w takim krzeselku :) Dzieki temu ze sie rozklada nie ma problemu z pozywieniem:)

Dzis ciezka noc przede mna bo maz jedzie na noc do pracy a rano jedziemy do laryngologa a po poludniu mamy pediatre... obym to jakos przezyla ;)

Dobranoc wszystkim :)

12 lata 2 tygodni temu #490728 przez Misiowa
Kejtin powodzenia u lekarza! Mam nadzieje ze wszysto bedzie dorze i ze nocka bedzie spokojna:)

12 lata 2 tygodni temu #490754 przez chłopek
my mamy krzesełko do karmienia i sebek w nim na półleżaco je

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #490757 przez Olga
Saiko,a widzisz,dzieciaczki się męczą tak jak i my :lol: ja właśnie weszłam na testy do karty rowerowej i 2 razy pod rząd oblałam ha ha :lol: masakra jakaś :angry:

Ja znów ryczę na Porodówce-nie mogę ogladać tego programu :) ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 tygodni temu #490861 przez Misiowa
Dziendoberek:) My na nogach od 6:30, Hania poprostu bardzo chciala prezenty od mikolaja zobaczyc:)

Olga ja ostatnio tez sobie wlaczylam i sie splakalam:)

Teraz pora na jakas kawke i sniadanko:)

12 lata 2 tygodni temu #490873 przez anunia
Witam :)

My też na nogach o 6.45 :dry:

no ale co w końcu mikołajki :laugh:

uciekam zrobić sobie kawusie :silly:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #490875 przez Anna77
My też mówimy Dzień Dobry. Mateusz obudził się przed 7 dzisiaj niestety. U nas dzisiaj aż -7 stopni :ohmy: Ciekawe czy chociaż troszkę się ociepli. Wpadnę jak położę małego na pierwszą drzemkę.

Miłego dnia :)

12 lata 2 tygodni temu #490910 przez chłopek
witam my od 7 nie spimy, kswcio spał do 8, na 12.30 idziemmy do przedszkola na mikołaja, u nas -10

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #490939 przez Anna77
My dzisiaj przez tę temperaturę wyjdziemy na spacerek raz i chyba w takie zimne dni tak już zostanie - po Kubę do przedszkola i wtedy załatwimy wszystko po drodze. Nie chce mi się dwa razy wychodzić w taki mrozik.

Olga niesamowite z tą kartą rowerową. No ale może to dobrze, będzie im potem łatwiej robić prawko.

Słoneczko my jemy teraz w krzesełku. Nasze też ma regulowane oparcie, więc nie siedzi tak zupełnie prosto. Jemy w kuchni przy stole, tak żeby Mati wiedział że czas jedzenia, to czas jedzenia, a nie zabawy czy oglądania bajek - na to zresztą też przyjdzie czas ;)

Kejtin daj znać po wizycie u laryngologa i pediatry.

A jeśli chodzi o ciuszki, to ja postanowiłam że oddam do Domu Małego Dziecka. Te ciuszki w większości Mati ma już jako czwarte, a nawet piąte dziecko. Nie są zniszczone. Póki co u nikogo z bliskich mi osób nie zanosi się na dzieci i pewnie zanosić nie będzie. A w takim miejscu zawsze się przydadzą. Nie będę sprzedawać nawet tych nowych. Zostawię tylko te "sentymentalne" :)

Byliśmy wczoraj u pediatry, bo Mateuszowy wyszło coś na środku czoła, tak nad brwiami. Ma to już ponad dwa tygodnie i już mnie denerwowało. Czasem jest czerwone, trochę szorstkie i żadne wykluczanie z diety nic nie dało. Zresztą za dużo tego by było do wykluczania. Pani dr powiedziała, że większości dzieci coś teraz gdzieś wychodzi i jeśli to nie swędzi i jest tylko w jednym miejscu, to może to być tylko objaw tego że organizm uczy się tolerować nowe rzeczy. Zapisała mi krem do zrobienia w aptece. Dzisiaj odbieram i zobaczymy.

12 lata 2 tygodni temu #490943 przez Misiowa
Cos te nasze dzieciaczki nie lubia za dlugo spac;) my juz po sniadanku i kawce i sluchamy sobie plyty od mikolaja - swiateczne piosenki spiewane przez michaela buble:) teraz powiannam sie wziasc za pozadki jakies ale srednio mi sie chce;)sponko swieci i pewnie zaraz na spacerek wyjdziemy:)

12 lata 2 tygodni temu #490952 przez Anna77
Misiowa uwielbiam Michaela Buble, ale on chyba nie zachęca do sprzątania :silly:

12 lata 2 tygodni temu #490981 przez Misiowa
Anna haha zdecydowanie masz racje;) ale tak fajnie swiatecznie sie zrobilo ze jakos dam rade;)

12 lata 2 tygodni temu #490988 przez anszka
Witam się i ja w ten mroźny poranek :)
Wstaliśmy przed ósmą, Wojtulek drzemie, a ja planuję się wziąć za porządki :)
Dokładnie rok temu dowiedziałam się, że serduszko mojego skarba już bije :)

Z krzesełka jestem zadowolona (zwłaszcza z koloru - w końcu coś mi kolorystycznie pasuje do mebli :laugh: ), oparcie jest regulowane, wiec nie ma kłopotu z karmieniem, tylko mąż musiał rozwiercić jedną rurkę, bo dziura była źle nawiercona ;) Materiał też jest fajny i wkładka dla niemowląt też zdaje egzamin.

Anna, Olga lub Chłopek - ile mam dać mleka modyfikowanego po raz pierwszy? Kupiłam Nan.

12 lata 2 tygodni temu #490990 przez daners
hEJ mamunie;] Moj mi chyba prezent mikołajkowy zrobil :) drzemke hahaha ;] korzystam nadrabiam czytanie ;p

póki co milego mikołakowego dnia :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka