BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #296805 przez anakol
Ola, u nas to jest tak że Natalka ciągle domaga się mojej uwagi - przyzwyczaiłam ją do wszystkiego, do czego się nie powinno :dry: Czyli noszenie na rączkach przez długi czas, bo jak nie to płacze i to tak żałośnie, ze się serce kraje - w efekcie jadłam obiad jedna ręką itp. Najgorsze jest to, ze zasypia przy cycku co w praktyce oznacza, że śpi dopóki ma go w buzi - natychmiast jak go zabiorę i wstanę, ona też się budzi, no i w płacz :huh: Wyjątkiem jest spacer na polu, ale przy tych mrozach chodzimy tylko raz dziennie.

Przepraszam, że tylko o sobie piszę, ale nawet te parę zdań naskrobałam na stojąco i kosztem płaczu Natalki.

Ola, zazdroszczę męża w domu i dziecka, które śpi ze smoczkiem - to tak a propos fotki ;) Fajnych masz śpiochów :lol:
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #296809 przez vestusia
Olcia fajne te Twoje śpioszki :)

Ja morduję się z filmem na youtube i wgrać mi się nie chce, bo co chwila mam "błąd wczytywania strony" :angry: :angry: :angry:

Sarna - jej, aż mnie przeraża jak piszesz o tym lunatykowaniu.... brrr.... ciekawe czy to minie, czy jak?

Anakol - mogę Ci podać rękę. Ja mam dokładnie tak samo z Zuzią.
Dzisiaj sama byłam, bo Piotrek pojechał na narty i ledwo zipię. Zuzia spała raz godzinę, raz pół i raz 20 minut. I to wszystko. I również jeśli nie poświęcam jej uwagi i zostawię ją samej sobie to od razu ryk.... tyle, że u nas nie ma problemu cycusia, a smoczka coraz chętniej ssie. Może to niezbyt zdrowe, ale dla mnie nawet kilka chwil spokoju to zbawienie...

Odciągnęłam pokarm. Aż 150ml. Wow. Zaszalałam... :(

Idę dychnąć na Pierwszej Miłości... No i dalej męczę się z youtubem.
12 lata 10 miesiąc temu #296845 przez Aleksandra
Zbyszek akurat wpadł "na chwilkę" po czym usnął i teraz znowu jest na budowie i wykańcza kuchnię, żeby jak meble przyjadą była już gotowa. Więc w sumie jestem sama z Natalcią, ale w razie potrzeby jest blisko. Pewnie niedługo pójdzie z bratem do jakiejś roboty bo z kasą krucho to nie będzie go całymi dniami.

Anakol współczuję ci, że nie masz chwili dla siebie. Może z czasem jej przejdzie...

Sarna kurcze to faktycznie macie problem. Może stało się coś co tak na niego wpłynęło, może coś obejrzał w telewizji?
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #296856 przez Malina86
Hejka z wieczora :)

Aleksandra, ale fajnie sobie spi tatus z cora hehe. Natka jaka poza. Genialnie! :)

sarna podobno lunatykowanie u dzieci nie jest niczym niepokojacym i trzeba to po prostu przeczekac, byleby sobie Domis guza nie nabil i Ty zebys zawalu nie dostala.

anakol badz dzielna, oby Natalce humorek sie polepszyl.

Chyba wystawie kolyske na allegro, bo Mała praktycznie w niej nie spi, a miejsca troche zajmuje.

Malz poszedl na pilke, Miśka lezakuje i spi na jedno oko, nie bylysy dzis na spacerze, bo nie wim kuzwa czy wychodzic czy nie...

Dzisiaj normalnie taki dzien lenia mam ze szok, zaraz biore Miśke w lezaczku do lazienki i bede sie kapac.
12 lata 10 miesiąc temu #296858 przez Aleksandra
Ja ze spacerem czekam jak będzie cieplej niż -20 :) Chociaż żeby było -5, to wtedy pójdziemy na krótki spacer.
12 lata 10 miesiąc temu #296867 przez katka
Witajcie
no ale dzieciaczki super powychodzily na zdjęciach. No a twoje Zdjęcie malinka to poprostu czad. Wygladasz jak modelka.
My dziś jak byłyśmy po Robcia to wskoczyłyśmy na chwilke do przychodni sie zwazyć w pieluszce bodziaku i pajacu Olinka waży 5760. To prawie jak twoja Natalcia Emka.
jutro bede miała zakrecony dzień bo w sobote robimy Robciowi urodziny i musze wszystko przygotować. A i pochwale wam sie bo nie wiem czy wam juz pisałam (znów całuski dla Maliny i Emki) odkad Olinke brzuszek nie boli to uwielbia leżeć na brzuszku i tak długo wytrzymuje :lol: :lol:
Pózniej wam dalej odpisze bo właśnie mi sie obudziła
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #296879 przez Dorciaition
Za chwile Was nadrobię, chciałam Wam pokazać ten strój. Co sądzicie?

Alanek[*] :(
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #296882 przez iva 20
Czesc dziewczyny :kiss:
Melduje sie ze zyje hihi :P jestem zajeta na facebooku konkursem :) chcialam sie pochwalic , ze w sobote ide obciac moje wloski ktore wypadaja garsciami hihi :P
nadrobie was jutro bo dzisiaj nie mam glowy do tego :) aa widze to zdjecie no no spiochy tylko pozazdroscic :)
Dobranoc dziewczynki i kolorowych snow dla was i maluchow :woohoo: :kiss: hehe a teraz czary mary i te dzieciaczki co spia tak dlugo nie zamienia sie na dzieciaczki co spia krotko .... BUUUUUMMM !!! hihi chyba mi juz czaszka sie przegrzewa hehe :P buziaki :P :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #296896 przez Dorciaition
Sarna trzymam kciuki żeby Domisiowi szybko przeszło.

A Tobie Anakol żeby tydzień bez meża szybko zleciał. Trzymaj się :kiss:

Olka cudnie sobie lulkają :)

Vestusia ja w końcu ogarnęłam Youtube ;) Tu Lenka miała nie całe 2 miesiące

Malinka jak nie używasz to pewnie.

My też w ogóle w tym tygodniu nie wyszłyśmy. No ja wczoraj do sklepu osiedlowego- wow. Ocipieje w tym domu. Chcę już wiosnę!

Katka Olinka też pięknie waży. Ale rosnę te nasze maluszki :)

Iva podobno tak jest, że ok 3 miesiące po porodzie włosy wypadają. A dużo ścinasz?

Ej co to za brzydkie czary :P

12 lata 10 miesiąc temu #296898 przez [email protected]
Olcia-raczej nic z telewizji bo on ogląda tylko takie dziecięce cieplutkie bajeczki
no oby było tak jak mowi Malina, ze to naturalny etap...troche tylko taki przerazający:/ bo zeby on tylko chodził, ale czasem wpada w histerie i nie mozna go wybudzić/:(

Anakol-słyszałam ze zwykle takie mamusiowe uzaleznienie przechodzi w wieku niemowlęcym...albo z wiekiem niemowlecym?
12 lata 10 miesiąc temu #296916 przez [email protected]
iva-ja ci dam!!!!! moj niunio pierwszy raz tak długo spało ostatnie dwie nocki co 3 godzinki jak w zegarku

dorcia-ładne te ciuszki, a nowe czy urzywane? i kupilas juz?
12 lata 10 miesiąc temu #296922 przez [email protected]
heheh Dorcia fajny filmik i niunia jaki piekny usmiech zrobiła:*:*:*

wasze dzieciaczi tez tak mają ze jak widzą kamerke albo komórke toza nic w swiecie nie gaworzą??? bo moj Domiś tak miał i teraz widze ze Daro tez!
12 lata 10 miesiąc temu #296926 przez Aleksandra
Dorcia strój pierwsza klasa, jak dla prawdziwej damy :) A filmik rewelacyjny :) Moja jak widzi aparat to zaraz milknie albo się uspokaja, musimy ja filmować z ukrycia :)

Sarna może Malina ma faktycznie rację. Któregoś dnia mój chrześniak obudziła się z mega histerią. Natalka tez płakała ale wtedy miała w ogóle złe dni i noce - może miała z 1.5 miesiąca. Tak jak sobie to przeanalizowałam to wcześniej jego rodzice strasznie się przy nim pokłócili ( z resztą ciągle to robią - dzień bez kłótni jest dniem straconym) a on to tak strasznie przeżył, że przyśniło mu sie coś strasznego. Później gdzieś czytała że przy dzieciach nie wolno sie kłócic bo one to bardzo chłoną, te złe emocje. Lepiej poczekac aż uśnie albo wyjśc - jak to jest oczywiście możliwe - tak żeby dziecko nas nie słyszało i wyjaśnic sobie wszystko. Ale Domis z tego wyrośnie, rozumiem że się martwicie bo to pewnie strasznie wygląda ale wszystko będzie oki :)

Czekam teraz na Z bo wczoraj nie kąpaliśmy Natki więc dzisiaj koniecznie. Teraz mała sobie bryka w czyściutkim leżaczku. Tak nogami przebiera jakby biegła w maratonie :silly:
12 lata 10 miesiąc temu #296928 przez Dorciaition
Moja jak widzi kamerkę to cicho siedzi, a ja nie bardzo chcę mówić żeby głosu nie było ;)

To ciuszki od znajomej. Użyte raz. 3 stówy chce za nie. Jeszcze nie kupiłam.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #296962 przez anakol
Vestusiu, mnie już w ogóle nie przeszkadza że smoczek jest niezdrowy, dużo bym dała za to, żeby Natalka zechciała go ssać. Ale niestety, smoczek jest w łaskach wyłącznie na spacerach. Współczuję Tobie, bo Zuzia w dodatku płacze. Natalka jest spokojna - pod warunkiem, że jestem koło niej, no albo że to jest bardzo krótka chwilka kiedy zostaje sama, to też się czasem uda, np. teraz ;)

Olcia, ja teraz jestem sama z małą dniami i nocami, bo P wyjechał :(

Dzięki, Malina.
My byłyśmy na spacerku, ale jutro chyba nie pójdziemy. Dziś było -15 a jutro ma być zimniej.

Katka, super że Olinka polubiła na brzuszku leżeć :)

Dorcia, ubranko wypaśne. Prawie jak na I Komunię ;)

Iva, mnie też włosy wypadają i się plączą ostatnio, właśnie myślałam że muszę iść do fryzjera jak małż wróci. Dużo chcesz ściąć włoski?

Dzięki Dorcia :kiss: Ale z Lenki to małe cudo jest :lol:

Sarna, wiek niemowlęcy się kończy jak dziecko ma rok chyba, tak? To mnie pocieszyłaś ;)

Oj, płacze. Przerwa się skończyła, idę dostarczyć cyca do memlania :huh:
Jakbym już nie przyszła to dobranoc.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży