BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 10 miesiąc temu #317569 przez Aleksandra
Cześc kochane :)

Ja mam dzis humor "bez kija nie podchodź". Okres daje mi sie we znaki. Leci ze mnie jak z kranu, boli mnie brzuch jakby jajniki sobie imprezę zrobiły. Od rana jestem wkurzona, dokładnie od 4 rano i w ogóle dzisiejszy mój dzień powinien byc cudowny ale jakoś się nie zapowiada.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pogoda jest do d.... Niby słońce świeci ale jest wichura mało głowy nie urwie...

Róża piękne zdjęcia :kiss:

Malina ślicznie wyglądacie :) Jak modelki :)
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #317587 przez mia1082

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 10 miesiąc temu #317592 przez Aleksandra

12 lata 10 miesiąc temu #317626 przez [email protected]
mia-ja bym podała antybiotyk, zeby dzisiusiowi szybciej pomój...nic na własną rękę. ale skoro lekarka przepisała to jak najbardziej w takiej sytuacji. On ma ponad 3 miesiące a biegunka jest niebezpieczna bo moze odwodnić-w takiej sytuacji bym sienie zastanawiałą tylko podałabym i już!
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #317649 przez Malina86

Co do picia to ja daje tez herabtke z Hippa na trawienie, bo nie wiem co mozna dac do picia dziecku? Moze ktoras wie? Mam jej dac np. czysty zwykly rumianek, albo melise? Ona tej Hippowej herbatki nie chce za bardzo pic to juz widze, jak zwykle ziola bedzie wciagac... Czasem wody sie napije jeszcze. Poza tym herbatki Hippa sa slodzone glukoza, a nie cukrem, no, ale wiadomo glukoza tez slodka. Ale owoce tez zawieraja duze ilosci glukozy i jakos sa zalecane. W szpitalach noworodka podaje sie wode z glukoza.

12 lata 10 miesiąc temu #317655 przez Aleksandra

Fajnie mi się zaczęły urodziny, nie ma co. Jeszcze Natalka marudzi bo te dziąsła jej dokuczają...
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #317679 przez Malina86
Olcia- Kochana zycze Ci zeby jednak urodziny sie udaly i wogole wszystkiego co najlepsze! Pociechy z corci i zeby z Z sie wszystko dobrze ukladalo!!! Sto lat!!!

Wlasnie przewinelam Misie, posadzilam w lezaku i pocisnela kupe. No zawsze to samo :)
12 lata 10 miesiąc temu #317716 przez vestusia
Róża - Szymuś superowy i ta sesja, po prostu się zakochałam :D

Olcia, ale gapy z nas. Wszystkiego Najpiękniejszego!!!! Dużo zdrówka, miłości, kasiury i czego jeszcze zapragniesz!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Wróciłyśmy ze spacerku - bardzo dziś fajnie i ciepło, bezwietrznie prawie że. Super pogoda. Poszłyśmy z Anetą do Lidla - kupiłam rajtuzy, piżamki już większe, takie do żłobka, wstąpiłyśmy do Rossmanna, kupiłam jeszcze kilka słoiczków, żeby był już zapasik. Nie widziałam samej marchewki, jedynie znalazłam Obiadek - Marchewka i go wzięłam, ale nie wiem czy chodzi Wam o inne same marchewki - np. jakiś deserek?? Nie wiem, ale mam taką marchewkę.

Zuzia jeszcze śpi, pranie wstawione, Piotrek zalega na narożniku. I mnie się chce spać, ale to raczej niemożliwe...

Dorcia - Aneta chiba nie bardzo ma czas na forum, nio ale ponowię zaproszenie :D
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #317749 przez Dorciaition
Sarna ojej biedna Twoja siorka. Mam nadzieję, że spokojnie dotrze, będzie się dobrze czuła i imprezka wyjdzie.

Olcia wszystkiego najpiękniejszego! Pociechy z córci, męża i spełnienia marzeń!
:kiss:

Mia lekarka pieprznięta, ale co zrobić. Z tego co widzimy ostatnio to chyba większość takich jest.
co do antybiotyku to dałabym skoro przepisała i ma pomóc.

u nas Krzysiek nie wstawał, nie wstaje i pewnie nie będzie wstawał. Pracuje bardzo dużo, ostatnio jest w domu o 20, więc mi go żal i daje spokój. Chociaż Vestusia pociesze Cię, że od Krzysia juz też usłyszałam tekst o tym, że to ja chciałam dziecko.

Mleko w nocy to 2 minuty. Kocham podgrzewacz :) Wkładam tam wieczorem butelkę z wodą i włączam na minimum. Dzięki temu woda jest zawsze gotowa.

Malina to Ci Miśka żarty robi z kupami. :)

Vestusia a gdzie filmik z Zuzią jak zajada?

Kurde ja już nie wiem. PRzed chwilą oglądałam "Sekrety mądrej niani" i tam mówią ,że najpierw podać warzywa,marchewkę najlepiej :)

Malina Lence daje do picia w dzień wodę, albo troszeczkę herbatki z kopru, ale tak ją rozcieńczam, że praktycznie i tak smakuje jak woda.

A to moja dama wczoraj. :lol: Widać bardzo zadowolona ;)

Alanek[*] :(
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #317755 przez mia1082
Dzieki dzewczyny podalam mu ten antybiotyk bo jeszcze jedna taka kupe machnal nawet mu smakowal bo jakis slodkawy smak ma. Smial sie i mlaskal jak bym mu jakis rarytasik dala :laugh:

Dzis przyszlo do nas pudelko z Hippa a w nim pierwsze jablko w sloiczku po 4 miesiacu lyzeczka probka kremu na odparzenia i jakies herbatki :)

Szymcio wymiata na tej sesji cud bobasek :laugh: :laugh: :laugh:

Roza piekne zdjecie :laugh:

MAlina co do herbatki to moj maly od 1 miesiaca ma podawana ta herbatke ulatwiajaca trawienie i uspokajajaca od czasu do czasu i nigdy mu nic po nich nie bylo wiec wykluczam herbatke....poza tym ostatni raz mu ja podalam wczoraj rano a kupsko zielona sadzi mi od dzis od 9.00... zobaczymy
12 lata 10 miesiąc temu #317760 przez Dorciaition
A tu moje dziecię, które uwielbia leżeć przed kąpielą na golasa w łózeczku. Nie raz ryzykowałam bez papmersa, no i nie raz zlała prześcieradło ;)

12 lata 10 miesiąc temu #317764 przez Dorciaition
Mia a dlaczego wysłali Tobie z hippa?? :)
Mi z Bebilonu miśka przysłali :)

12 lata 10 miesiąc temu #317779 przez mia1082
he he he Dorcia a czedmu Tobie misia wyslali ja nie dostalam :( wiesz co nie wiem moze cos z tych pudelek ze szpitala wypelnialam bo troche teego bylo a to pierwsze co dostalismy z Kacperkiem poczta :laugh: wiec podwojnie cieszy
12 lata 10 miesiąc temu #317780 przez mia1082
aaaaa Dorcia Lenka super :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu #317782 przez Dorciaition
Wejdź na stronę bebilonu. Tam się coś wypełnia i wysyłają. U nas w szpitalu właśnie nic nie dawali do wypisywania, ale z tego co wiem, to jak koleżanki wypisywały to duży im wysyłali, więc czekaj :)

Ale jestem zła. Upatrzyłam sobie kieckę na allegro, na chrzciny. Chciałam tylko Krzysiowi pokazać jak wróci. Właśnie patrzę, a ktoś już ją kupił :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka