BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 8 miesiąc temu #100335 przez Asiersa
My podaliśmy wino po ciepłej kolacji :) atmosfera była już luźniejsza :) Ja po chrzcinach prawie cały czas siedziałam w innym pokoju z Tomkiem bo nie umiał się uspokoić :( W kościele przespał całą mszę, później zdjęcia z każdym no i był strasznie pobudzony :( za dużo ludzi i wrażeń na jeden dzień jak dla małego dziecka :(

Mój dzielny chłopczyk :*:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #100340 przez Martynka__89
A my jeszcze podaliśmy na stół likier http://img2.frisco.pl/products/full/5011013500680_f.jpg?299ef489e53ee0dbe876c9dd932fcf38

Mati był grzeczny.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #100358 przez Emme
mleko można przechowywać w taki sposób:
# temperatura pokojowa - do 12 godzin
# torba-lodówka - do 24 godzin
# lodówka 40C - 2-5 dni
# zamrażalnik wewnątrz lodówki -100C - 2 tygodnie
# zamrażarko-lodówka -140C - 3 miesiące
# zamrażarka -180C - 6-12 miesięcy

możesz je mrozić w specjalnych woreczkach (choć tak naprawdę nie wiem czym się różnią od zwykłych poza miejscem na wpisanie daty) lub pojemniczkach - niedawno pokazywałam takie na żywność, w których ja zabieram herbatę i mleko modyfikowane.
co do laktatora to ja miałam taki allegro.pl/laktator-reczny-canpol-okazja-i1543263151.html ( w carrefur był po 50 zł! :P)wydaje mi się, że jest wygodniej trzymać tą pompkę, bo można sobie oprzeć rękę

martynka lubię ten likier :)

13 lata 8 miesiąc temu #100365 przez asia26
aha czyli lepszy z ta pompeczka na sznureczku :P a w sloikach mozna przechowywac? i czy yslisz ze w takich zwyklych woreczkach mozna by bylo?

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #100368 przez Emme
jeśli słoiczki będą wyparzone to jasne, a co woreczków to pewnie używałabym zwykłych

wydaje mi się, ze lepiej z tą pompką, bo nie trzeba ręki w górze mieć tylko sobie oprzeć

13 lata 8 miesiąc temu #100375 przez asia26
tak myslalam czy mozna w wygotowanych malych sloiczkach ale chyba tak choc patzre na all to te woreczki tez nie maja jakichs strasznych cen :) musze to przemyslec i podjac decyzje tylko nie wiem czy to nie za szybko jak od wrzesnia dopiero wracam? nic uciekam do jutra i dziekuje za pomoc :) jestescie niezastapione :)

13 lata 8 miesiąc temu #100379 przez Emme
myślę, że im później tym lepiej, bo skoro mleko dopasowuje się do potrzeb dziecka, to do września pewnie jego zawartość czy skład się nieco zmienią :)

13 lata 8 miesiąc temu #100381 przez paulina2209
ja mroziłam w woreczkach tych specjalnych bo maja taki zatrzask żeby powietrze nie dochodziło i jak byłam u dentysty to chciałam dać Monice to mleko a ona go nie chciała, nie chciała nawet takiego co w lodówce leżał

13 lata 8 miesiąc temu #100384 przez Asiersa
ojjjeee jak sobie wspomnę odciąganie pokarmu, to aż mi się wszystkiego odechciało B)

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 8 miesiąc temu #100386 przez Emme
Asiersa napisał:

ojjjeee jak sobie wspomnę odciąganie pokarmu, to aż mi się wszystkiego odechciało B)

:P
pierwsy raz był dla mnie najgorszy, dziwnie się czułam

13 lata 8 miesiąc temu #100388 przez sylka
asia26 ja mleczko przechowuję w takich woreczkach allegro.pl/tufi-woreczki-do-przechowywan...szt-i1468597747.html 2 na próbę podałam małemu po 1 mies. przechowywania mleczko po rozmrożeniu świeżutkie :) Czytałam w necie opinie że w niektórych woreczkach ulega skwaszeniu.

13 lata 8 miesiąc temu #100391 przez paulina2209
sylka napisał:

asia26 ja mleczko przechowuję w takich woreczkach allegro.pl/tufi-woreczki-do-przechowywan...szt-i1468597747.html 2 na próbę podałam małemu po 1 mies. przechowywania mleczko po rozmrożeniu świeżutkie :) Czytałam w necie opinie że w niektórych woreczkach ulega skwaszeniu.

to moje może skisło albo mała już nie chciała siary bo to mleko z pierwszego miesiąca było jeszcze w innym kolorze :laugh:

13 lata 8 miesiąc temu #100393 przez sylka
Moje po rozmrożeniu białe było.

13 lata 8 miesiąc temu #100396 przez Emme
ja właśnie czytałam, że najlepiej do 2 miesięcy przechowywać bo zawartość później może nie odpowiadać dziecku, ale jak to w praktyce wygląda...

13 lata 8 miesiąc temu #100399 przez Martynka__89
Jak miałam "dojne" momenty to zamroziłam dwa woreczki i dwa pojemniczki. Jak rozmroziłam mleko było białe.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka