BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 1 miesiąc temu #793610 przez gusiag
Asia no to też piękne oświadczyny :)

zła jestem bo wczoraj odesłali mi telefon po naprawie i dziś działo się z nim znów źle mimo, że wymienili płytę główną i jakieś komponenty. Więc chciałam żeby R tam zadzwonił i zapytał czy odesłać drugi raz itp i powiedział, że jestem niesamodzielna, że mam sama to zrobić i wreszcie nauczyć sie języka na tyle żeby we wszystkich tematach się dogadać. Potem mi nagadał, że jestem leniwa, że nic nie robię, że on nibyy nawet za mnie musi myśleć i na koniec dodał, że nie może na mnie patrzeć.
super nie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #793617 przez mariola2041
to witaj w klubie gusiag mój mąż też taki jest że jak go o coś proszę żeby gdzieś zadzwonił bo ja nie znam języka to mówi że skoro siedzę w domu to mam czas się nauczyć języka, i też słyszę nie raz że co ja niby robię przez cały dzień, a najlepsze że kładzie rzeczy byle gdzie potem nie może ich znaleźć i ma pretensje do mnie że to moja winna bo pewnie ja jej gdzieś przełożyłam i że teraz nie pamiętam i że skoro ja sprzątam to powinnam wiedzieć gdzie są...więc dziś mu kupiłam takie małe plastykowe trzy szufladki i postawiłam koło komputera żeby sobie tam chował bo najczęściej tu rzeczy kładzie może to pomoże i będzie trochę w domu spokoju...
a tak to jest ogólnie między nami dobrze tylko mój mąż ma ciężki charakter i nie jedna mi koleżanko mówiła że ona by z nim dnia nie wytrzymała...tylko że ja go kocham i zaakceptowałam ten jego charakter...

[url=http://

[url=

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793621 przez ewelinda83
Kurcze dziewczyny bajka te wasze oswiadczyny :) ale ja az do takich romantyczek nie naleze i L tez, wiec moze dobrze ze nic wiecej nie wykombinowal bo jeszcze bym go wysmiala bo by mi to do niego nie pasowalo :huh:

Gabi jak J juz cie zonka nazywa to moze niech tak zostanie :) pierscionek jak by co jest :silly:

Gosia ale dupek z R :ohmy: chyba mial gorszy dzien, ze sie tak zachowal :angry: nie ladnie, oj nie ladnie :angry: a ,, siedzenie ,, w domu sprzatanie, gotowanie, wychowywanie Oli to dla niego jest nic nie robienie :unsure: :angry: :ohmy:

mariola najwazniejsze ze wy sie doagadujecie i ze ci/wam jest dobrze :)
dbaj o siebie, dobrze ze jestes pod stala kontrola. lepiej czesciej chodzic do lekarza ... :)

11 lata 1 miesiąc temu #793682 przez emma
Fajne historie wasze, dziewczyny :-)
Gabi, J ma dobry gust, niech nie poprzestanie na tym jednym ;-) :lol:
Wstyd się przyznać, ale ja już niewiele pamiętam z tamtych czasów, tyle że miałam 16 lat (więc niektóre z was miały wtedy 5 :silly:) i dostałam srebrny pierścionek ze szmaragdem, a to i tak był dla mnie szczyt luksusu wtedy :-) a niewiele później M sam zrobił nam obrączki z drewna i wzięliśmy w lesie ślub taki tylko dla siebie ;-) ale było fajnie :laugh:

Gosia, nieładnie, dobrze zrobiłaś, że sobie poszłaś na drinka! Przytulam! :kiss:

Ewa, śmiesznie z tym przeklinaniem ;-) chyba musisz to ignorować. U nas jedyne brzydkie słowo to "ble!" ;-)

Mariola, gratulacje dla Zosi, że tak pięknie się rozwija! :-)

Dobrej, przespanej nocy! :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #793701 przez ewelinda83
emma wlasnie stram sie to ignorowac, czasami jest to nawet smieszne ;) ale jak kilka razy slysze ,, mama dupa ,, to juz mi nie jest do smiechu :huh:
ale dzisiaj babcia nauczyla Kinie mowic kochana mama i jak przyszlam z pracy to babcia sie pyta jaka jest mama ? a Kinia - mama konana :kiss:
a z dupa zaczelo sie od kapania ;) powiedzialam do niej ,, chodz myc dupe,, no i tak jej sie spodobalo ze nie chce o tym zapomniec ;)
moze jak pojedziemy do tesciow to powie do szagierki ,, ciocia dupa ,, :lol:

slub w lesie, tez fajnie :) kto by pomyslal ze taka dziecinna zabawa bedzie trwala tyle lat :)

11 lata 1 miesiąc temu #793705 przez emma
ewelinda83 napisał:

emma
moze jak pojedziemy do tesciow to powie do szagierki ,, ciocia dupa ,, :lol:

Lubię to! :lol:
Chyba idę obudzić Zosię, żeby już zaczęła się uczyć przed świętami ;-)
Niestety chyba jednak spędzimy je u teściów... :dry:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793790 przez gaabrysia
Gusiag no to faktycznie, poniosło R...
na pewno już przemyslal jąka przykrość Ci wyrządził..
Chłopy to ciężki gatunek;) z nimi źle, a bez nich jeszcze gorzej!

Emma wasza historia jest wyjatkowa, tyle lat razem ;) wydaje się ze dobraliscie się idealnie i oby tak do grobowce deski;)

Ja zauważyłam ze ostatnio przez pracę jestem bardzo nerwowa, i strasznie czepialska. wszystko j robi źle, nawet zakłada skarpetki młodemu;) ale wrzucilam na luz bo wiem ze z tego mojego dasania i czepiania nic dobrego by nie było. Prośbą a nie groźba.. Takie motto muszę przyjąć.

Fajnie, ze mamy to forum smutkami i szczęściem możemy się dzielić;)

Ewa o jak fajnie;) mama kochana ;* pamiętam jak moja chrzestnica biegała i krzyczała : dupa cipa, ddupa cipa i do tego pokazywała gdzie. A też niewinnie nauczyła się przy poznawaniu części ciała;)

Asia pracuje tuż przy szwoleżerów;) też się Twój mąż wysilil:)
Emma jaki suwaczek fajny ;) niedługo bedzie odliczał tygodnie ciąży;)

Dobrej nocy, ja pije aspiryne i będę się wygrzewac bo coraz bardziej mnie pobiera jakies przeziębienia;(

11 lata 1 miesiąc temu #793924 przez aisod
Dzień dobry!

Jakie piękne historie :) Aż miło poczytać! Każde zaręczyny są wyjątkowe...

Gusiag mam nadzieję, że dziś R Cię przeprosi... Ja wiem, że on teraz w stresie żył przez długi czas, ale niektórych rzeczy nie powinien mówić nigdy!
Co do załatwiania spraw przez telefon to ja za mojego też zawsze załatwiam, bo on nielubi ;)

Emma pszczółki niechcoś w końcu zwojują :P Trzymam kciuki!

Ewelinda uśmiałam się serdecznie :D

Gabi może faktycznie to były już zaręczyny ;) Fajnie by było, bo później będziecie wspominać jak to J nie miał odwagi się zapytać ;) Może sie bał, że mu odmówisz po tej świni :P

Dziś Misiek spadł nam z łóżka... Na śpiąco zaczął spacerować po łóżku i pacnał na ziemię, ale nawet się nie obudził tylko płakał przez sen może przez 10 sekund. Za to myśmy prawie na zawał umarli, nawet malutka sie obudziła w brzuchu. Na szczęście nic sie nie stało i po odłożeniu do łóżka spał do rana (czyli do 6 :P ). Najśmieszniejsze jest to, że dłużej musiałam uspokajać tatę niż syna :P

Miłego dnia!

11 lata 1 miesiąc temu #793938 przez emma
witam was pracowo! :)

Gabi, Aisod, suwaczek pracuje od ponad miesiaca, zeby w koncu nikt sie nie pytal, czy to juz, czy jeszcze nie ;) macie czarno na bialym :blink:

Aisod, pszczolki haruja jak woly, ale na razie zadna mala pszczolka widac na swiat sie nie dobija, pewnie pogoda nie zacheca :blink: jakbysmy mieli czesciej probowac, to musialabym zrezygnowac z pracy, M tez :silly: no a pszczolka przyjdzie i tak kiedy zechce. wazne, ze u twojej wszystko dobrze :). kupilas ten lacibios femina?
Biedny Misio, ale wierze, ze przezyje ;) Zosia miala kilka takich upadkow, gdzie myslala, ze lozko jeszcze sie nie konczy i zbiegala na podloge :blink:

Gosia, tez mam nadzieje, ze dzis humory i amory lepsze :kiss: - mimo ze, przynajmniej u nas, pogoda nie rozpieszcza - listopad na calego... :dry:

ale za kilka godzin weekend i tego sie trzymajmy!!! :lol: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #793976 przez gusiag
Aisod jak dziecko nie zauważyło, że spadło to sie nic nie stało :) może podłóż pod łóżko koce i poduszki na wszelki wypadek?
Emma twoja historia miłosna nadaje się na scenariusz :) fajnie, gratuluję takiego czegoś.
u nas też pogoda paskudna, oby Ci czas szybko minął i reszcie pracujących też
Gabi pomogła aspiryna?
Ewa to super, że babcia wreszcie coś ładnego nauczyła Kinie. Moja Ola tez mówi kochana mama, a wczoraj jak zasypiała, niestety ze mną, to trzymała mnie za szyje i powiedziała kocham mama. niesamowite.
za to nie wiem co się dzieje, z nocy na noc jest coraz gorzej, nie chce chodzić spać, krzyczy że nie ucieka, przed 23 wreszcie się udało i to niestety ze mną w łóżku, przełożyłam ją a o 5 wstała i krzyczała nie nie nie w swoim i tak przez jakiś czas, stałam głaskałam i nic nie pomagało więc żeby jakoś pospać jeszcze chwilkę znów wzięłam ją do łóżka i i tak nie mogła spać, oczy jak 5zł i gapi się na wszystkie strony, dopiero po 6 zasnęła ale tak się rzucała że nie wiedziałam, czy odkładać znów ją czy co i R poszedł sobie na kanapę a Ola zajęła całą jego stronę.
może jej jest za ciasno w swoim łóżeczku, może muszę kupić łóżko takie jak ma Misiek?
a z R gadamy tylko oficjalnie

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793987 przez emma
Gabi, polecam taki ziolowy preparat ehinacea - czy jakos tak ;) na przeziebienie bierze sie dwie tabletki na noc i dwie na dzien, do tego witaminke c albo c i b, mi pomaga w 1-2 dni :) jak to Ewa powiedziala jestem "chorowitka" ;) wiec testowalam sporo witamin w tym roku, chcoiaz prawda jest taka, ze bylam tylko 2 razy przeziebiona i dzieki tym witaminom na przeziebieniu sie skonczylo, a jak pracuje sie 40 godz. w tygodniu z dziecmi, ciezko uniknac przeziebienia :) sprobuj, moze i tobie pomoze. ehinacee mozna lykac nawet po 1 tabletce dziennie tak profilaktycznie, a to same ziola sa :)

Gosia, przykre zachowanie twojego meza... :( ja bym sie chyba obrazila na smierc za cos takiego... :unsure: niestety nie umiem ci poradzic co z tym spaniem. u nas jest juz taka rutyna, ze o 19 Zosia krzyczy "Zosia paaać!" (spać ;)) i wspina sie na lozko dodajac "Am! Am! Am!" (bo mleko na noc dostaje do lozeczka w butelce), a potem zapypia i niestety spi maksymalnie do 6-6.30, ale wieczor mamy dla siebie. moze Ola faktynie nie lubi tego lozka, my mamy to wieksze, 140 cm, ktore mozna zamienic w lozko dla przedszkolaka, Zosia je uwielbia, moze Ola tez wolalaby wieksze, zeby nie czuc sie jak w wiezeniu, nie wiem. a moze ona potrzebuje mniej snu i pomoglo0by ograniczenie drzemek w ciagu dnia, moze wtedy szybciej bylaby zmeczona po poludniu? moze zapytaj ja, o co chodzi? :)

Asia, takie cieple pajace mozna dostac wszedzie doslownie :)
Zalezy jaki sklep lubisz. ja najbardziej Gapa i mothercare i tam jest naprawde duzy wybor, tylko, ze ceny sa tez ladne. za cieply pajac ze swinka peppa licza sobie 129 zl, ale nie ma glupich, wiec weszlam se na allegro i kupilam identyczny w stanie idealnym za 40 zl juz z wysylka :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #794017 przez mariola2041
hej no ze spaniem też nie wiem co poradzić bo u nas Zosia tak samo jak u emmy woła już o 19 spać i że chce jeść i idzie spać i śpi tak do 6-7 i potem jeszcze tak 0 10 się kladzie spać i to wszystko...

[url=

11 lata 1 miesiąc temu #794054 przez gaabrysia
Hej, przegapilam to pytanie...
Ja kupiłam w mathercare dwa, jest promocja i te mega ciepłe są - 20% czyli 79.99.
Kupiłam też hm, tyle ze bez stóp... Za 59,99.
Ja mówie o takich z watka w środku! Dzięki Emma spiszemy sobie i zakupie idac do pracy.

Gusiag a może Ola woli spac z Tobą?;) adrian większy niż Ola a lubi swoje lozeczko. A jest standardowe..

Muszę spadać, wpadne później..

11 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #794266 przez asiula2134
/

11 lata 1 miesiąc temu #794324 przez emma
Asia, do metra, powiadasz? A jaka masz tam stacje? Super, ze masz takiego spiocha, zazdroszcze :) ja sobie powtarzam, ze w trumnie sie wyspie ;) wczoraj wysiadlam o 21.30 :silly:

u mnie jeszcze godzinka, ale da sie przezyc :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka