BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 1 miesiąc temu #790700 przez gaabrysia
No to pewnie 5, długo nic. . To teraz wszystkie naraz..

W wawie pochmurno i bardzoooo wietrznie.
Gdzie reszta mamusiek?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #790704 przez gusiag
no długo nic a potem w dziwnej kolejności :)
Ola jeszcze śpi, my już po obiedzie a jak ona zje to znów znikamy z domu.
reszta mamusiek zapracowana pewnie, jestem jedną z niewielu niepracujących..
aha jak wstanie to włączę to radio polecone przez Emme.

11 lata 1 miesiąc temu #790841 przez mariola2041
ale to taka krótka i łatwa piosenka alle loite tytuł i szybko wchodzi do głowy ona też zna kosi kosi łapki całe szybko się uczy i dużo mówi dużo powtarza i mówi co chce już że jeść pić że na nocnik chce tylko że jeszcze nie chodzi

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 1 miesiąc temu - 6 lata 6 miesiąc temu #790849 przez asiula2134
/

11 lata 1 miesiąc temu #790923 przez georgette102
cześć dziewczęta

marigra wszystkiego najlepszego, przede wszystkim dużo zdrowia, miłości i pieniędzy :)

mariola to pięknie, że Zosia już śpiewa piosenki, nam do tego daleko, zachwycam się jak Maja naśladuje zwierzęta albo jak pokazuje poszczególne części ciała

aisod
ja też przytakuję i nawet próbuję naśladować obco mi brzmiące wyrazy ;) dogadujemy się ale bez większego zrozumienia :silly: dzisiaj w końcu nagrałam filmik, ale jest to trudny obiekt, bo jak tylko widzi aparat to podchodzi i próbuje mi go zabrać, przez to niestety mamy coraz mniej zdjęć

asiula no niestety trudno jest się przestawić, poza tym ta jesienna pogoda, nie wiem jak u ciebie ale u nas zimno wieje brrrr a najgorsze jest to, że już po południu ciemno :dry:

u was zęby a nas dopadło przeziębienie, tzn Maję, lekki katarek miała już przed weekendem, ale teraz już bardzo leci z nosa a do tego marudna, ma lekki stan podgorączkowy ale już podałam ibufen, mam nadzieję, że jej całkiem nie rozłoży

a z pozytywów.... odzyskałam dziś mój kochany komputer yupi yupi yupi!!!!!

11 lata 1 miesiąc temu #790980 przez aisod
Hej!

A ja byłam u lekarza... Złapał mnie taki ból po prawej stronie brzucha, że ani chodzić ani leżeć nie mogłam a łzy same leciały... Bałam sie, że to może wyrostek :/ Na szczęście okazało sie, że to tylko przestawiła mi się miednica, niegroźne, ale uciążliwe i bolesne. Mam uważać, jak chodzę ;) Już zacząć chodzić jak kaczka(bujać się na obie strony), tak żeby nie przeciążać jednej strony.
Trochę sie przestraszyłam, ale na szczęście to nic poważnego :)

Georgette no widzisz Ty też się nowego języka dzięki temu nauczysz ;) Hehe! U nas też już coraz mniej zdjęć :( Jak sie uda dwa zrobić to jest sukces :D

Asia spokojnie wkręć się teraz w pracę, a do nas zaglądaj, żeby sie odstresować :)

Uciekam leżeć i spać :) Dobrej nocy!

11 lata 1 miesiąc temu #791259 przez ewelinda83
witam po udanym likendzie :)

fajnie, ze tu taki ruch :) jest co czytac :)

ide robic sniadanko, odezwe sie pozniej :) dziecko ciagnie do pokoju na prówe ;)

11 lata 1 miesiąc temu #791290 przez gusiag
hej
u nas koszmarna noc, Ola wieczorem nie mogła zasnąć zasnęła po 22 a o 1 płakała mocno przez sen a o 3 wstała całkowicie i płakała "mama" musiała spać ze mną już całą noc, a zasnęła o 5.
Asiu pewnie jakoś wbijesz się w rytm. Fajnie, że Kapi pięknie się sprawuje :)
Dorota jak Maja?
Aisod no to nieciekawie z tą miednicą. Musisz chyba przestać tak sprzątać, szaleć po domu itp. Nie ma przeproś, wszystko ci mówi, że masz odpuścić.
Ewa witaj, czekamy na wieści :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #791317 przez gaabrysia
Hej u nas noc cudowna.. Oczywiście z pobudka, ale nie co 1,5 h tylko jedną p 3;) wyspalam się!
U Oli to na pewno zeby, podajesz jej coś na noc?
Adrian właśnie szykuje się do snu, w sensie układa;) a ja zaraz startuje do pracy..
Niby slonko dziś, ale i wiatr..

Aisod, ja w ciąży miewalam takie bóle jak rwa, chyba u nas rodzinne. Ani się wyprostować ani zgjac.. Uważaj na siebie i tak jak gusiag mówi zwolnij trochę ..

Ewa fajnie, ze udany, opowiadaj;)

Miłego dnia;)

11 lata 1 miesiąc temu #791459 przez marigra
cześć dziewczyny

nie wiem jakim cudem ale pisałam do was w sobote a mojego postu nie ma :S ...hmmmm

no ale nieważnie, nie będę pisać ponownie bo to już dawno nieaktualne

co u nas - ja wiecznie zabiegana w wielkim niedoczasie.
Bardzo dziękuje Wam za życzenia, naprawdę miło usłyszeć takie fajne słowa.
W niedziele mieliśmy gości - 13 osób dorosłych i 4 dzieci - masakra narobiliśmy się jak głupki, a nikt nic właściwie nie zjadł :D ale plus z tego taki ze teraz przez tydzień mamy rarytasy:)

Zuza trochę znow zaczyna nam kasłać - dostała lekki katar- wiec spowrotem dajemy leki i kropelki do noska...wczoraj w żłobku ktoś ją ugryzł w rączke i ma takiego paskudnego siniaka, aż ma skóre zdarta - poszłam dzisiaj do żłobka i zwróciłam uwagę - pani oczywiście twierdziła ze niemożliwe....ale jak pokazałam to powiedziała, że jest jeden chłopiec który gryzie....wiec się zdenerwowałam i mowie, ze proszę zwracać uwagę, żeby nie gryzł, bo ja przyprowadzam dziecko do domu i nie wiem czy spadła czy się uderzyła czy co się stało....eh szkoda gadać....

zazdfroszcze wam tego spania - u nas dzisiaj to było jakieś szaleństwo właściwie popłakiwała całą noc i nic już nie pomaga nawet to ze spi z nami....od momentu jak psozła do złobka to wszystkie zasady poszły w kat i teraz robimy wszystko żeby spała....

11 lata 1 miesiąc temu #791483 przez gaabrysia
Mojej biedna zuza, tragedia! A najgorsze ze dzieci bardzo szybko łapią takie zachowania... Hmmm i niedługo nie tylko ten chłopiec będzie gryźć;/

11 lata 1 miesiąc temu #791643 przez gusiag
Aisod ja pamiętam mój ból nerki i ten strach czy trzeba będzie coś robić czy nie, także miednica może jeszcze nie jest taka zła.
Marigra masakra, biedna Zuza! no ja to bym tam zrobiła pewnie aferę, masz rację że jej nagadałaś. Jak ma takie przeżycia niemiłe w tym żłobku to się nie dziwie, że źle śpi i płacze maleństwo :(

11 lata 1 miesiąc temu #791767 przez georgette102
u nas też noc była koszmarna, więc teraz ledwo siedzę, Maja płakała w nocy, nawet jak T przyniósł ją do łóżka to strasznie płakała, ostatecznie usnęła jak nosił ją na rękach ale za to rano pospała do 6.30, co mi z tego jak ja wstaję o 5.30 :unsure:

aisod ja już w połowie ciąży chodziłam jak kaczka, ale dlatego, że spojenie łonowe rozlazło mi się i strasznie bolało, przeszłam parę metrów a później w nocy spać nie mogłam z bólu, mam nadzieję, że to nic poważnego ale tak czy siak oszczędzaj się

gusiag
Maja chora, po powrocie ze żłobka nie chciała jeść a zawsze wraca głodna jak wilk, widać, że ją bierze przeziębienie, ale na szczęście nie gorączkuje, nie mam co z nią zrobić, więc niestety musi chodzić do żłobka

marigra współczuję przeżyć żłobkowych, niestety nikt tak dobrze jak my nie zaopiekuje się naszymi dziećmi, opowiadałam niedawno jak Maja miała guza, bo jakieś dziecko zepchnęło ją z krzesełka, a to jakiś chłopiec ją bił i drapał, ehhhh na szczęście później nie będzie tego pamiętać, nie wiem jak ty ale ja poza w/w incydentami jestem zadowolona ze żłobka, bo pracuje tam znajoma T, którą Maja po prostu uwielbia, jak T ją zaprowadza, otwiera drzwi to mała biegnie prosto do niej i pcha się na ręce

ewelinda czekamy na relacje z weekendu

11 lata 1 miesiąc temu #791796 przez marigra
czesc dziewczyny

ja tylko na chwile.....wybaczcie ze niewiele napisze ale wlasnie sie dowiedzialam ze moja mama ma nawrot choroby nowotwirowej i czeka ja kolejna chemia....do tego Zuza zniw przeziebiona i kaszle a ja jutro wyjezdzam w trase ....za fuzo jak dla mn :( :( :( ie..... :(

11 lata 1 miesiąc temu #791819 przez gusiag
Marigra mocno Cię przytulam, życzę ogromu sił i pozytywnych myśli Twojej mamie i Tobie. Będzie dobrze, musicie wierzyć i tak będzie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka