BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu #887438 przez monique1983
Asia - sama nie wiem co mam myśleć, śluz jest, test negatywny wczoraj, ale z tego co kojarzę śluz płodny pojawia się przed owulacją. Wieczorem wczoraj na mikroskopie owulacyjnym zaczęła się paprotka pojawiać. No zobaczymy dzisiaj jeszcze będę testować i zobaczymy czy coś ciemnieje ta kreska czy nic. Od jutra mam już brać dupka 16 d.c. Mam nadzieję, że jak coś to nie zablokuje owulacji.

Julka - Ty to chyba pisałaś, że dupek jednak nie blokuje owulacji?

Chudzinka - fajnie, że już do nas wracasz, a sama to nie będziesz testować, jak widzisz trochę nas tu jeszcze jest. Co do kupna jakiegoś ciuszka, to jak masz ochotę to coś tam kup na pamiątkę z Hameryki ;) A z tym organizmem to faktycznie tak jest. Jak miałam czekać 3 miesiące po c.p. to owulka ładna się pojawiła w marcu, a jak gin dała zielone światło tak owulacja zaczęła się blokować, pęcherzyki nie pękać, prolaktyna skoczyła prawdopodobnie właśnie ze względu na myślenie i przejmowanie się.

Aggi - :*

Ewelinda - działaj, trzymam kciuki :)

Ulka - na pewno teraz wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887442 przez ulka1983
Ann leniuchuj póki możesz potem będzie mało czasu na leżonko ;)

Moni spokojnie jeszcze może się pokażą :) jak paprotki są to może dziś lub jutro będą maliny bo u mnie tak bywało. A dupka nieraz brałam jeden lub dwa dni później jeśli nie byłam pewna owu i było ok . Który cykl masz z dupkiem?

Pamiętajcie dziewczyny że maliny nie zawsze są super malinowe. Ja za maliny uznawałam zawsze najbardziej ciemną kreskę w cyklu. Nie jedna z dziewczyn myślała że malin nie ma a dzidzia się pojawiała ;) czasami różnica 2 godzin i kreska testowa była już dużo jaśniejsza więc ciężko trafić szczególnie jeśli się testuje raz dziennie :) życzymy dużo cierpliwości :*

10 lata 6 miesiąc temu #887446 przez ferritka
Hejka,
Agni pokoj sliczny ;)

Ulka ja w 12 tc Wiedzialam na 70% a w 15 na 100% ze strazak jest..chyba duzo zalezy od sprzetu, oka dr I krepacji malucha.. mój mial jej zero I jajka do ekranu przekleil ;)

A w ogóle to Pojecia nie mam co u Was bo mam Foch I bunt bo nie podoba mi sie wyglad forum z tel.

Kuba Maly Kregielek <3

Podziękowania: mesy, ulka1983

10 lata 6 miesiąc temu #887467 przez Asiaa
Monique, ja też mam dupka od 16dc lecz zazwyczaj staram się go przyjąć ze 2 dni po pozytywnym teście owu. Julka przytaczała treść mądrej książki że dupek nie blokuje owu, ale nie do końca wiem co o tym myśleć.
Moja znajoma brała dupa (nie wiem ile miesięcy) i ciągle nic. Zmieniła lekarza, który powiedział jej odstawić te tab, i jak następnym razem do niego poszła to była już w ciąży. A kilka dni temu mała skończyła roczek :)

Uli, oczywiście wszystkie życzymy chłopaka :D

Ferri, dzieciaku :D i maniaku soków :D, powiedz mi gdzie kupujesz warzywa i owoce na te wszystkie soki?

10 lata 6 miesiąc temu #887471 przez ferritka
Asiaaa mój Kregiel ma znajomka na bazarku I bral mi od niego a nie w sezonie to najladniejsze warzywa I owoce w kauflandzie sa
Najlepiej teraz z bazarku I pytac skad maja zeby jaknajmniej pryskane bylo ;)

A apropos sokow Kregiel zamowil mi taka profesjonalna wyciskarke cytrusowa ;) bede robic takie ze mordke bedzie wykrzywiac ;)

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 6 miesiąc temu #887478 przez Asiaa
Ferri, dzięki :)

Po dzisiejszym testowaniu kreska jest ewidentnie bardziej blada niż wczoraj

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887479 przez Ada2424
Bry

Słoneczna pogoda u nas dziś a od jutra ponoć upały w weekend 33 stopnie :/ ogarnęłam gruz z pokoju z wczorajszego kłucia, ile tego było to głowa mała a jeszcze będzie bo w piątek przyjeżdża do nas Męża kolega okna wymieniać to dopiero się nakurzy :/ pocieszam się tylko że w końcu zaczeliśmy robić nasze pokoje i że to już praktycznie końcówka całego remontu została ;) poza tym brzuch przestał boleć, na testach tak samo ciągle czyli jedna kreska mocna a druga bledsza, także bez zmian. Zabieram się za chwilę za obiadek, dziś kluski swojskie do sosu, mielone i buraczki :)

Chudzinka super że do nas zawitałaś. Ty sie nic nie przejmuj bo u mnie raczej sie też nie zapowiada na maliny ciążowe bo nawet nie wiem czy owu była także jak coś to będziemy razem testować dalej :)

Monique pewnie maliny jeszcze zobaczysz w tym cyklu :) pamietasz o naszej umowie? że zakładamy nastepny wątek obie ;)

Ulka dobrze prawisz z tymi malinami. Moja kuzynka kilka dni temu też mi tak samo powiedziała. Ona takich prawdziwych malin nigdy nie miała tylko tak jak ja bledsze i w drugim miesiacu zaszła w ciąże a była pewna że owu nie miała, także chyba jednak się sprawdza że u jednych są mocne maliny bo mają większe stężenie Lh a u innych bledsze jak mają go mniej. Jak jej pokazałam moje testy to stwierdziła tak jak ja że według niej owu była w 17 dc wtedy co miałam najmocniejsze te kreski i co mialam typowe objawy. No zobaczymy, nie nakręcam sie tylko ciekawość mnie zżera czy doczekam sie tych prawdziwych malin w tym cyklu czy jednak nie.

Ann odpoczywaj ile możesz ;)

Asiaa poka testa z dzis i z wczoraj ;)

Ok zabieram sie za obiad :)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #887488 przez ulka1983
Asia dzięki :* krecha bledsza ale działajcie jeszcze tak dla pewności ;) pokaż kreseczki

Ada jak nie w tym to w następnym a może już następnego nie będzie :*

my już po obiadku i leżonko może jakieś papiery chociaż poukładam na leżąco jak mi się będzie chciało ;)

10 lata 6 miesiąc temu #887489 przez Asiaa
Ada, nie ma co pokazywać. Wczoraj był blady cień testowej, a dziś jeszcze jaśniej. Na pierwszy rzut oka jedną widać, na fotce nic nie wyjdzie poza kontrolną. No nic, testuje dalej.

Czy mi się wydaje czy Agni dziś się nie odzywała?

10 lata 6 miesiąc temu #887490 przez Pinezka
Chudzinka - fajnie,ze wrocilas :) Rozumiem cię z ta gula w gardle jak patrzysz na dziecięce wystawy, też tak czasami mam. Na twoim miejscu ciuszek bym kupiła, jako mały amulet, schowała go do szafy i wyciągnęła dopiero jak juz w ciąży będziesz. Tylko pamiętaj,żeby uniwersalny był,bo nie wiesz czy corcia czy synek będzie ;)
Ann, progesteron mam tylko na wywolanie @, bo gin jest zdania, ze za wcześnie na podnoszenie alarmu. Najważniejsze teraz sprawdzić resztę hormonów, i jesli wszystko będzie ok, to następnym krokiem będzie hsg i badanie nasienia.

10 lata 6 miesiąc temu #887507 przez monique1983
Ada - pewnie, że pamiętam i bardzo bym chciała żeby tak było :)

Ula, Ada - mnie też się tak wydaje z tymi testami, na tych co ja mam, takie intensywne nie wychodzą. Zostawiłam sobie mój test z marca, gdzie owu miałam potwierdzoną na usg i wcale takie intensywne nie były. Ja mam te z niebieską końcówką. Takie intensywne chyba wychodziły na tych zielonych u kogoś widziałam, ale nie wiem czy to od stężenia LH zależy czy od testów czy od obu czynników. U mnie na teście dzisiaj podobnie jak wczoraj, ale drugi dzień ładny śluz, na mikroskopie też jak wczoraj częściowa paprotka. No i w związku z tym mam dylemat czy brać od jutra duphaston czy przesunąć go o kilka dni?

Ulka - dupka w poprzednim cyklu nie brałam i przyszła @ w 22 d.c, wcześniej brałam przez 2 cykle i teraz znowu biorę. Jak brałam od 16 d.c. to cykl trwał 28 - 29 dni. Jak przesunę branie go o kilka dni to cykl mi się wydłuży?

Asia - ja też jakoś nie mam przekonania czy dupek faktycznie nie zablokuje tej owulacji. Szkoda by było, jak widać leki zaczęły działać i może jednak będzie. Asia a jak przesuwałaś o kilka dni to nie wydłużał Ci się jakoś bardzo cykl? W którym d.c brałaś i ile on trwał?

10 lata 6 miesiąc temu #887511 przez Ada2424
Monique ja też mam z niebieską końcówką. Ja testuje 15 czerwca jeśli @ nie przyjdzie do tej pory ani jeśli maliny na teście owu się nie pojawią i przekonamy się wtedy co i jak :) tylko musze sobie kupić testy ciążowe żebym miała jakieś inne tez niż tylko paskowe.

Agni a Ty gdzieś się podziała??

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #887514 przez Agnilla
no juz juz, jestem :) na krwi dzis bylam a jak chodze na badania to mam caly dzien rozjechany, a jeszcze jak mi krew pobiora to jem i spie, wylacznie :P a mnie dzis kumpela na spacer wyciagnela, o matko i corko ona z 1,5 rocznym dzieckiem i ja człapiąca za nimi. kondycha do bani. ale opowiedziala mi jak wyglada cesarka u nas w szpitalu, tylko ona miala taka nieplanowana. a u mnie to jednak jak planowana, to troche inaczej wyglada, nie na wariata. ale kuwa...na golasa musze byc na stole :ohmy:
dziekuje za mile slowa odnosnie pokoju Poli :kiss:
co do Jureczka naszego, chyba musze jej sie smsem przypomniec, ze ma sie powoli sprezac, bo ona wskakuje na miejsce Poli wiec duzo czasu nie zostalo :)
Chudzinka, ja kiedys kupilam bodziaka, lata temu :P granatowego, bo tak mi sie spodobal :) pożyczyłam bliźniakom a teraz czeka na Pole :P
cos chcialam zapewne napisac, ale siedze i sie zastanawiam, gdzie mam isc znowu spac :P bo okna wymieniaja nam na klatce, chyba bardziej to slychac w sypialni, a ja chetnie bym tam poszla w samych galotkach spac ;) tylko czy zasne...bo przeciez po pobraniu tez drzemka byla :)
Ferri, bylas na molo i Cie wywialo, widzialam foty. maz mi tez molo obiecuje, bo to jedno z moich ciazowych "marzen" :D jakbym chciala sie na zapas nacieszyc morzem, ale w sumie jak Pola sie urodzi to tez pojedziemy, a co :) niech wdycha jodu :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887551 przez aggi
hurra oddali prąd ;D więc mogę powrócić do świata żywych :)

Asiaa koduję tekst żeby się pogrubiły wyrazy :) Ja w lumpkach też mam problem cokolwiek znaleźć, szukam na internecie :)

ulka heheheh no Ty to chyba w chłopca celowałaś :D ? tak czy inaczej jak wchodzi się w działy dziecięce to wszędzie pełno różu, a dl chłopców tak jakoś skąpo. Ja się dokładnie w 15t5d dowiedziałam że chłopak na 90%, później już był tylko potwierdzany :) co do malin to się zgadzam, ani razu nie miałam przez pół roku super walących po oczach kresek ;)

ferri fajnie że jesteś:* no oni tutaj usilnie starają się nam wmówić że to jeszcze nie wersja końcowa foruma :S

Agni ja jutro cisnę na krew i aż mnie wzdryga na samą myśl..

edit: ktoś chyba wyczytał moje złośliwości (czyt. wyczytał modły :P ) bo widzę że nam foruma na normalnego zmieniają :D

10 lata 6 miesiąc temu #887592 przez ferritka
Noo zaczyna byc tu fajnie sa ikonki na tel I jakies takie poukladane sie wszystko robi B)
Jak jeszcze mozna zasugerowac to opcja Moje tematy byla fajna I tez jej brakuje ;)

Agni ja sprawdzilam czy przejdziemy przez bramki na Molo z wozkami tak przygotowawczo przed naszym spotkaniem :P

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka