BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu #887768 przez majka1987gnoWlkp
kuuurde kolejne z czereśniami wyskoczyły!!!! a u mnie nie ma:( bynajmniej w okolicy :/
Agni z tym grilem to jest myśl zwłaszcza że pogoda ma być że hoho :) taka kaszaneczka mi się marzy z cebulką w folii aluminiowej................. i na to papryka grilowana mmmmm teraz pół nocy spać nie bedę mogłą przez zachciewajki :/
Ulka ładnie napisałaś i ja się podpisuje.... wiara czyni cuuda :D ja wierzyłam/ miałam nadzieję i coo nie zdążyłam zatestować owu :D i tak Wam mamuśki życzę żeby wiara w cud poczęcia Wam przyniosła ogromne szczęście jakim jest dzidzia :*

[/url [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #887777 przez Pinezka
Nie uwierzycie, chyba mnie efekty uboczne progesteronu dopadly :dry: Jakies dwie godziny po wzieciu wieczornej kapsulki zaczelam sie dziwnie czuc - strasznie senna, z zawrotami glowy, wrazenie doslownie jakbym pijana byla. Jak otworzylam mezowi drzwi, to tak na mnie patrzyl, jakby podejrzewal, ze przy robieniu kolacji ze dwa driny sobie strzelilam :blink: Na szczescie juz mi przeszlo. Mam nadzieje, ze nie przytrafi mi sie cos takiego jutro w pracy, bo bedzie zonk.

Meli, ja tez wstaje o 7, bede wypstrywac newsow :lol:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887786 przez julka
U mnie też są czeresnie, ale po 15zł/kg... truskawy po 5zł to ja jestem w niebie - Truskawki KOOOOOcham :)

Agni, pozazdrosćic meza... mojego podstepem albo szantazem trzeba ciagnac zeby kupic cos jemu albo do domu... a juz cos dla mnie to nawet nie probuje, ale moze to i lepiej, bo przynajmniej nie przeszkadza ;)

Majka, dziś dla Ciebie leci... "Bynajmniej" :P

Pinezka, to jutro łyknij tabletke wieczorem, już w łóżku - przespisz efekty... ja tak robiłam z Bromergonem.
Podziękowania: Pinezka

10 lata 6 miesiąc temu #887787 przez Asiaa
Takiego posta wcześniej naklepałam na tel i go wcięło, bo mnie wylogowało pewnie dlatego że na forumie coś zmieniali :S ale dobrze że emotki już są ;)

Monigue w lutym miałam monitoring, w 16dc miałam maliny, w 18dc pęcherzyka już nie było i dr kazała następnego dnia zacząć brać dupka, więc dupek od 19dc, cykl 30 dni. Kolejny maliny w 16dc, dupek od 19dc, cykl 30dni. Następny maliny w 18dc, dupek od 21dc, cykl 32dni. W ostatnim cyklu owu mnie wyrolowała i przyszła wcześnie jak na mnie, bo najprawdopodobniej w 10dc, testowałam od 12 do 18dc z nadzieją,że jeszcze ją złapię, ale wtedy skończyły mi się testy więc od 19dc brałam dupka. Plamienie miałam w 25dc i potem się rozkręcało pomału, więc to potwierdza,że owu była wcześnie, ale nie pomaga w dokładnym określeniu dc. Zatem jeszcze w trakcie brania tab. Wiadomo,że jak owu będzie później to i @ też, a dzień czy dwa w wzięciu dupka, aż takiej różnicy w długości cyklu nie robi ;)
Mam nadzieję, że trochę pomogłam :)

Ewelinda poprawiajcie :D

Zapomniałam Wam jeszcze napisać, że wczoraj z partyzanta pojechałam do mojej gin z pytaniem, że może jakieś badanie by zobaczyć jak pęcherzyki rosną, to powiedziała, że na wcześniejszych widać że rosną i że mam jechać do domu i nie myśleć o tym za dużo, bo to może przeszkadzać bardziej niż pomagać. Mam się zjawić jak skończą mi się tab, clo i dupek. :unsure:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887800 przez Chudzinka
Dzięki za porady, myślę że w weekend się przejdę jednak i coś kupię, jakiś jeden mały talizman ;)
Asiaa - widzę, że już podejmujesz konkretne kroki, trzymam kciuki, słuchaj Pani gin ;)
Meli - trzymam kciukasy za test!
No i doczytałam o tragedii Gosi z wrześniówek. Nie mogę... I o naszej Gosi znów cały czas myślę... Niech to się wszystko wreszcie jakoś poukłada, czy to tak dużo prosić o bycie matką i możliwość kochania kogoś całym sercem? Tyle bym oddała, żeby im się udało, a człowiek taki bezradny :(
No ale musi się w końcu udać. Musi...

10 lata 6 miesiąc temu #887801 przez majka1987gnoWlkp
a myślałam że będę pierwsza a tu dupaaaa :D mąż mnie obudził bo jak słoń w składzie porcelany tam stuknął, tu puknął :D
Jula no widzisz czlowiek już nie wie co pisze o tej godzinie :P i nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ciąża mnie ogłupia :D dobrze Przynajmniej dzieci będą inteligentne :D :*
Meli ja już wstałam i czekam na testa :)

[/url [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #887838 przez Agnilla
aa Chudzinka, bos Ty 6 godz wstecz...a ja patrze, co Ty w nocy piszesz ;)
zawsze jak rozmawiam z ta moja kolezanka z NY to tez musimy sie tak zgadac, by pasowalo obu :)
cholera, chyba mnie jakas alergia lapie, gile mam do kolan i kicham od rana :/
Meli, gdzieś Ty :unsure:

10 lata 6 miesiąc temu #887847 przez monique1983
Ula - testów na razie nie będę wrzucać, bo tak jak Asia wcześniej pisała u mnie też słabo widać na zdjęciu. Ale jak się doczekam ciemniejszej krechy to na pewno wrzucę.

Asia - dzięki za wyjaśnienia, chyba się wstrzymam i zobaczę czy coś tam jeszcze będzie się dziać, najwyżej zamiast cyklu 28-29 dni będę mieć 31. A działać profilaktycznie działam jak ten śluz płodny się pojawił, ale czy owulacja będzie jedna wielka zagadka. Ja też bym chętnie sprawdziła na usg czy tę pęcherzyki rosną i będzie owulacja, no ale moja gin kazała przyjść dopiero w następnym cyklu, więc pozostaje grzecznie czekać :huh:

Majka - też bym zjadła tej kaszanki z grilla i szaszłyczki, w niedzielę grill to może zaspokoję trochę smaki ;)

Chudzinka - ja też kilka dni temu czytałam o Gosi i spłakałam się strasznie i zadawałam sobie to dokładnie to samo pytanie co Ty " czy to tak dużo prosić o bycie matką"...straszne już 3 aniołek :(

10 lata 6 miesiąc temu #887856 przez Agnilla
ja Wam dziewczyny zycze zebyscie mialy taka sytuacje jak ja, wyłam badalam sie, tez przeciez owulacji nie bylo...i co, w cyklu, w ktorym sie w ogole nie spodziewalam cyk 2 kreski. i wtedy tez bedziecie wyły, zobaczycie :) :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #887875 przez ann-sunshine
Dzien dobry.

Lato wrocilo. Zakupy zrobione, sniadani e zkedzone, odpoczywam. Jeszcze obiad musze zrobic.

Od 3 do 5 nie spalam. Potem pol godz, pol godz przerwy i jeszcze pol godziny. Tragedia. Ale obiad wumyslilam, liste zakupow zrobilam :-)

Meli?

Chudzinka kazda z nas chyba takie pytanie sobie zadaje. I czemu ten swiat jest taki okrutny ze jednym daje a drugim nie :-(

10 lata 6 miesiąc temu #887880 przez meli1990
test po 6 robiłam ale nie miałam jak wejść. niestety negatywny. dziś mam 37dc temp nadal na wysokim poziomie więc nadzięji jeszcze nie tracę i na @ nie czekam :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887903 przez majka1987gnoWlkp
ja jestem zalogowana jeszcze na 40 tygodniach i to od paru lat.... teraz w grupie dziewczyn koło mojego terminu jest dziewczyna która miała tak że przez równe 3 miesiące miała normalnie okres, krótszy bo 3 dniowy, testy negatywne !! a co?? w cionszy jak nic chłopaka się spodziewa. meli 3 mam więc kciukasy żeby był kropek :)

[/url [/url]

Podziękowania: meli1990

10 lata 6 miesiąc temu #887930 przez Agnilla
meli, oczywiscie, ze my tez nie czekamy na Twoja @! :)
zbieram sie po wyniki, a brzuch mnie rozbolał grrrr :angry:
Podziękowania: meli1990

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #887952 przez Asia K
Niestety nie jestem w stanie was nadrobic :(
Ale widze ze Meli ... tez trzymam kciuki by małpa nieprzylazła :)
Wszystkim życze miłego dzionka :kiss:

p.s. jak teraz po zmianie forum wejsc na swoje wiadomosci? :S

10 lata 6 miesiąc temu #888010 przez monique1983
Sytuacja u mnie wygląda tak dziewczyny, zrobiłam zdjęcia słabo widać, w rzeczywistości inaczej to wygląda, ale wrzucę. Dzisiaj kreska ciemniejsza niż wczoraj, ale jeszcze równe nie są, ale chyba idzie w dobrym kierunku. Na zdjęciu pierwszym test z wczoraj na górze i dzisiaj na dole. Na zdjęciu drugim na górze test z marca gdy owu była potwierdzona na usg, a na dole z dzisiaj.
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka