BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

7 lata 9 miesiąc temu #1057315 przez joanna1991
Hej dziewczyny! Potrzebuje pomocy otoz moj progesteron w 22dc wynosi 0,180 ng/ml jak mam to interpretowac? Jestem teraz w pracy i sie martwie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 9 miesiąc temu #1057317 przez joanna1991
Jeszcze nowa strona..

7 lata 9 miesiąc temu - 7 lata 9 miesiąc temu #1057318 przez ziaa
Kurde Joanna a jak wyglądał wcześniej cykl? Miałaś monitoring? Pregnyl?
Bo tak niski wynik chyba nawet oznacza cykl bezowulacyjny o ile mnie pamięć z moimi wynikami nie myli... Na pewno jest za niski. Brałaś wcześniej progesteron w II fazie cyklu?

A co się dzieje z Nati??? Chyba dawno się nie odzywała...

7 lata 9 miesiąc temu #1057325 przez Nowa...
Joanna- według mnie owu wcale nie było niestety. Może monitoring by się przydał? Ziaa- no oby jednak lekarze coś wymyślili a najlepiej żeby po zabiegu samo zaskoczyło:)

7 lata 9 miesiąc temu #1057336 przez joanna1991
ZIAA NOWA jak bylam w 19 dc u nowego doktorka to powiedzial ze z tego co widzi to sa slady po owu. Dodam ze 16 dc plamilam delikatnie na wieczor i jajnik pobolewal.
W tym cyklu bralam CLO ale bez pregnylu bo moja poprzednia ginka byla w tym czasie na urlopie i nie raczyla udzielic mi info co mam dalej robic.

7 lata 9 miesiąc temu #1057339 przez ziaa
Joanna
to nie wiem... Ja miałam wynik jak z załącznika i lekarz powiedział że cykl był bezowulacyjny. Z pewnością potrzebujesz progesteronu w drugiej fazie cyklu. Ale jeśli owu była to może to kwestia jakości pęcherzyka, że progesteron się nie podnosi? A skoro owu była dopiero 3 dni przed badaniem to może on jeszcze nie odbił w górę? Może warto zrobić raz jeszcze badanie?
Bo ja zaczynam podnosić progesteron dupkiem właśnie od 3 dnia po owulacji.
Teorii może być dużo, musisz to skonsultować. A ja bym raz jeszcze oznczyła progesteron.

Załącznik nie został znaleziony

7 lata 9 miesiąc temu #1057342 przez Pumcia
Magmus ale ja byłam na kontrakcie u nich czyli na własnej działalności- nic nie musieli ;/

Ziajku Kochany to czekam na kolejne wieści, zaglądam tu żeby Cie dopingowac a wiesz ze ostatnio zaniedbałam forum;/ oczywiście 3 mam kciuki za wszystkie starające się- bo dlaczego tylko ja mam mieć nieprzespane noce i kolor skóry " niewyspana biel " :)

7 lata 9 miesiąc temu #1057343 przez Nowa...
Joanna- według mnie jak pisałam cykl był bez owu. U mnie owu była a dzień przed @ co już progesteron spada był prawie 3,5 i doktorka mówiła że owu była,tylko za późno zrobiłam bo cykl był bardzo krotki. Ale progesteron można sztucznie podnieść jak Ziaa pisze:)

7 lata 9 miesiąc temu #1057344 przez Pinezka
Joanna - faktycznie troche dziwny ten wynik, zwlaszcza przy prawie pewnej owu u ciebie

Zia - dalej trzymam kciuki za ciebie ;) moze to badanie przepchnelo troche jajowody i teraz pojdzie sprawniej?

Ja czekam na @ w polowie przyszlego tyg. W tym miesiacu juz dzialalismy, ale musialby to byc zloty zstrzal, hehe, bo rozwalilo mnie przeziebienie, ktore skonczylo sie ostrym zapaleniem ucha. Jestem juz na drugim antybiotyku i mam - uwaga uwaga - perforacje blony bebenkowej :O Takze super atrakcyjna sie czuje i przyglucha jestem :P

7 lata 9 miesiąc temu #1057346 przez Nowa...
Pinezka- Życzę oby to był nie tylko złoty strzał ale szczęśliwy strzał:) koniecznie nas informuj:)

7 lata 9 miesiąc temu #1057347 przez magmus88
Hej.

Joanna, a może w Twoim laboratorium są inne widełki? Sprawdzałaś? Bo hm... faktycznie dziwne jeżeli gin potwierdził owu.

Ziajka - Pinezka dobrze mówi. Może jajowody zostały przepchane i będzie tylko lepiej :)

Pinezka! Matko jak to strasznie brzmi.... łącze się w bólu bo niestety wiem jak uszy potrafią boleć :( No i trzymam kciuki! :)

Puma... sorki :D zapomniałam, że nie miałaś zwykłej umowy jak plebs hehehe.

7 lata 9 miesiąc temu #1057349 przez joanna1991
Ja juz nie wiem co robic... Tak sie zastanawiam nad tym wynikiem caly czas.. Krew na to badanie pobierala mi z palca ale to pewnie nie ma znaczenia... Na cale szczescie w nowym cyklu wizyte mam miedzy 10-12 dc wiec doktorek zadziala. Takze uspokoilam sie bo sytuacja bedzie zapewne opanowana :)

ZIAJEK ty wiesz jak bym bardzo chciala twoja pozytywna bete :D jak najszybciej :) zeby ten cykl byl dla was niespodzianka :)

PINEZKA zdrowka zycze i owoxnych staranek :*

7 lata 9 miesiąc temu #1057351 przez joanna1991
MAGMUS
Załączniki:

7 lata 9 miesiąc temu #1057352 przez magmus88
Kurcze... TO może gin miał jakies przewidzenia?ech.... albo znowu pomyłka w laboratorium? Dziwna sprawa .

7 lata 9 miesiąc temu #1057353 przez Zmienna
A u mnie dziś oficjalnie 1dc nowego. Miniony był 33 dniowy, i tym razem nie było żadnego plamienia. Dostalam od koleżanki jakąś herbatke i tak popijałam ją sobie. Niby to jakoś ma wpływać pozytywnie na cykl. Może wpłynęło a może brak plamienia nie jest spowodowany akurat tym, ale popić nie zaszkodzi ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka