BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #621562 przez DoMI*
poziomka wejdziesz na fejsa na chwile?
mam DOŁA TOTALNEGO!

normalnie wiedziałam ze cos jest nie tak.. podejzewam ze mam zatkane jajniki wiesz,,,
wiem ze niema co domniemac ale ja to czuje ze to jest przyczymna ze nieudaje sie

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #621575 przez Kataleja
Poziomko ja to chyba za duzo wozkow sie naogladalam hahaha -mam na pulpicie ten szary i ten niebieski co Ty masz i rozmyslam nad nimi jakby to inny model byl hahaha ,normalnie nie wierze w siebie :lol: ale by mnie zdziwko zlapalo jakbym zamowila a tam napis Laret :blush:

ja juz po wizycie u ginekologa ,znow sterta witamin i globulki ale jestem dumna bo wkoncu koniec z luteina ,spasmolina :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #621934 przez pasal
Ja już też po wizycie :) moje dziewczyny zdrowe i oczywiście za duże jak na swój wiek, obie przekraczają 27 tydzień. Jak się dorwę do skanera to się nimi pochwalę. Moja waga - 8kg na plusie lekarz coś marudził że mam bardzo słabe mięśnie na brzuchu więc końcówka ciąży zapowiada się leżąca. Skierowania na glukozę nie dostałam :) teraz standardowo morfologia, mocz i jakieś PT

11 lata 8 miesiąc temu #621973 przez poziomka-1801
ja glukoze miałam w ogole szybko bo w 24 tyg i nie wspominam tego dobrze:p dawka 70 a nie 50,po godzinie malo nie wychodzila mi z nosa tak mnie na cofke bralo.
Powinnas sie cieszyc ze dziewuszki takie duze :) bo u dwojaczków najczesciej nie jest zbytnio duza waga. Czekamy z niecierpliwoscia na foto.
Ja dziergam liste zakupów na jutro:) bede w Atrium wiec obskocze apteke by kupic sudokrem jalowe gaziki itp i zajde do smyka bo chce kupic spiworek taki dla malca zamiast kołderki oraz luknąc karuzelke:)

11 lata 8 miesiąc temu #622068 przez moonia154
Patrizia napisał:

Witaj moonia154 gratuluje syneczka u mnie tez zamieszkuje synek Ksawery :) to Twoja pierwsza ciaza?? jak ja przechodzisz ?

Hej :) Jestem tzw. pierworódką i wszystko jest jeszcze dla takie nowe i nieznane ;) Jednakże ciążę przechodzę dość dobrze, najgorsze chwile miałam w 4 m-cu, wtedy też dopiero zaczęły się wymioty na szeroką skalę. Na szczęście już jest ok, lecz niestety nie mogę jeść potraw, które przed ciążą uwielbiałam :unsure: Zostało mi tylko pocieszanie się gotowanym mięsem (wieprzowym!)przyprawionym solą i pieprzem :S Na szczęście, mąż nie protestuje przy obiedzie i zjada wszystko ze smakiem. Zasadniczo nie utyłam za bardzo, tylko brzuszek mam już dość pokażny (siostra moja się śmiała, że taki miała do porodu), ale j się przestałam tym przejmować ;) Pozdrawiam serdecznie :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #622127 przez pasal
ja już tej glukozy chyba faktycznie nie będę miała :D w aptece w Atrium strasznie poprzepłacasz za leki, nie wiem czy nie lepiej Ci się wybrać na miasto, bo przy większych zakupach na prawdę więcej zostaje w kieszeni :) a jakąś niebieską garderobę już masz dla niego ? :D
Przyszedł mi dziś taki rogal do spania a później do karmienia, matko kochana jaki cudowny wynalazek. Polecam jeżeli ktoś już ma problemy z zaśnięciem przez brzuchola, ja jak się położyłam to dopiero teraz wstałam :D

Monia - ja miałam odwrotnie, 1 trymestr odrzucało mnie od wszystkiego, jak widziałam surowego kurczaka w markecie to miałam odruchy wymiotme a w 4 miesiącu stopniowo wszystko mi przechodziło. Dziś jem wszystko i mam duży apetyt.

Domi - najważniejszą sprawą jeżeli nie możesz zajść w ciąże jest to abyś się przebadała. Być może jest jedna prosta odpowiedź w Twoim organizmie ale bez fachowych oględzin za daleko nie zajedziesz.Byłaś u lekarza, czy sama snujesz co Ci moze być?

11 lata 8 miesiąc temu #622136 przez Patrizia
Hej dziewczyny :)

Kataleja mi wlasnie sie szare bardzo podobaja widzialam na zywo i tak mi sie spodobal taki kolorek :)

Fajnie ze wizyty udane i dziciaczki zdrowe :)

domi faktcznie zatkane jajniki maga byc przyczyna moja kolezanka tak miala i poszla na zabieg przetykania i naprawde jej to pomoglo dzisiaj ma synka :) ale musialabys trafic na fajnego lekarza ktory by Cie pod tym wzgledem zbadal i pomogl w zajsciu oczywiscie calym serduszkiem zycze Ci spelnienia tego marzenia :) :kiss:

u mnie dzisiaj piekne slonko bylo az skusilam sie na taka torebke w kolorze wiosny taki niby zolty fajna podoba mi sie :)

poziomka wydaje mi sie ze nam na lato to kolderka nie bedzie potrzebna bo cipelo bedzie a ponoc dzieciaczki tez fajnie spia w rozkach bo sa otulone i czuja sie bezpiecznie :)

moonia154 moja ciaza to jak z MTV ciazna z zaskoczenia :P gbyby nie brzuch to moglabym powiedziec ze wogole nie czuje ze w ciazy jestem jem wszystko nudnosci tez nie mialam jedyne co to teraz tak jakos troche mniej mam energii spac mi sie chce

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #622303 przez Kataleja
Mam pytanie odnosnie GLUKOZY do badania bo dostalam skierowanie i po pierwszym pobraniu mam wypic jej 75 ml . Czy to jakas specjalna glukoza ?? strasznie mi glupio :( Wiem,ze to moja trzecia ciaza ,ale w poprzednich nie mialam takiego badania :huh: Tylko poziom cukru wycisniety z palucha ,nic nie pilam :blush:

11 lata 8 miesiąc temu #622353 przez Patrizia
Kataleja ja wlasie wczoraj robilam glukoze i tez 75g kupisz ja w aptece kosztuje z 5zl przyszlam z nia na badania pani rozpuscila mi ja w wodzie w kubeczku plastikowym i musialam ja wypic na samym poczatku mnie kuła z zyly i po wypiciu musialam odczekac godzine i znowu mnie kula i po 2 godzinach znowu ale nie powinno sie chodzic tylko siedziec i czekac zeby wyniki byly ok wiec sie tam 2 godziny wysiedzialam :/ mozna wziasc cytryne i wkropic pare kropel zeby zniwelowac slodki smak ale ja niestety zapomnialam i musialam wypic taka najlepiej naraz bo jak bedziesz robic sobie male lyczki to poczujesz ten cholerny smak. Mam nadzieje ze wyjasnilam wszystko zrozumiale jak cos to pytaj :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622357 przez poziomka-1801
Cholerka to moze faktycznie odpuszcze sobie apteke na Atrium a kupie u mnie na zadupiu ale i tak do smyka chce wskoczyc oblukac ceny. Mam 3razy spiochy z dopasowanym kaftanikiem i skarpety reszta w szatym polu :silly:

A co do glukozy to nie wiem jak to jest,ja tez mialam ta wieksza dawke czyli 75,wez koniecznie cytryne to Ci babka wcisnie i choc troche zniweluje to smak torebki cukru pudru zalanej woda :silly: no mnie bylo ciezko to przelknac...i oby nigdy wiecej nie kazano mi tego paskudztwa pic bo po jednym razie juz mam dosyc. Slodkiego smaku przez miesiac mialam dosc:)) ale mnie kuto tylko przed wypiciem i po 2h,niestety ja tez chodzilam na dwor by niezwymiotowac a wiem ze nie wolno

11 lata 8 miesiąc temu #622374 przez Kataleja
Patrizia ,Poziomeczko -dziekuje za rade :kiss: napewno sie dostosuje :blink: Widzicie -niby trzecia ciaza a ile czlowiek jeszcze nie wie :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #622382 przez Patrizia
mam do was pytanko czy dalej bierzecie witaminy?? mi sie skaczyly chyba ze 3 tyg temu a ze mam skleroze to caly czas zapominam kupic mam nadzieje ze to jakos negatywnie nie wplywa na maluszka

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #622388 przez nike84
Patrizia ja akurat jak byłam dziś u lekarza to pytałam własnie o witaminy, i powiedział mi, że jak najbardziej cały czas je zażywać.

11 lata 8 miesiąc temu #622391 przez Kataleja
Patrizia -lykaj lepiej witaminki ,ja bralam jak mi sie przypomnialo i wpadlam w taka anemie ,ze teraz lykam i Femibion2 x1 tabl. i femibion vita ferr 4x 1 tabl . a wyniki krwi okropne :(

11 lata 8 miesiąc temu #622392 przez Patrizia
kurcze to dalam du... chyba ustawie sobie alarm na jutro zeby nie zapomniec a tak z ciekawosci to jakie zażywacie??

Ksawerek(*)

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka