BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 1 miesiąc temu #784258 przez pasal
Srenka, to lecę do apteki, moje na virbucolu, ale po czopkach goni je na kupę. I takim sposobem w nocy spały w łajnie i odparzyły sobie tyłki :/ Zuza jak leży na brzuchu to się turla i pełza wiec na zasypianie odpada.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #784288 przez srenka_918
Pawełek ostatnio inaczej nie zaśnie jak na brzuchu ale takie spanie u niego jest niebezpieczne bo sobie nos zatyka to go odwracam ;)

11 lata 1 miesiąc temu #784291 przez srenka_918
No i podziwiam Cię że umiesz zaaplikować czopka ;) Paweł tak prze że go wyprze i nic z tego nie wychodzi... Dlatego wszystko co mu podaję daję doustnie, ładnie łyka więc jest ok.

Ja dziś zrobiłam małą głupotkę ;) Miałam taką ochotę na piwko że aż mnie wzdymało ;) No i wypiłam ;) po roku ;) Pierwszy alkohol ;) Ale mnie ścięło ;) I akurat wtedy małemu zachciało się pić ;) Chyba też mu się udzieliło piwka ;) Wesoły był jak bąk, teraz śpi tak mocno, że spadająca książka w sztywnej okładce na panele nie zrobiła na nim żadnego wrażenia, nawet nie usłyszał ;) Ha ha ;)

11 lata 1 miesiąc temu #784296 przez tweety1992
Haha xD Ciekawe te Twoje dziecko :)

Ja mam ochotę na naleśniki i chyba sobie walnę :p

Co do alkoholu to ja mam wstręt już z przed ciąży. ALe ost miałam ochotę kupiłam sobie Radlera i nie wypiłam jak tylko poczułam zapach. Za to Adam bardzo się ucieszył :D

Masz jakies zdjecie malego?

11 lata 1 miesiąc temu #784431 przez tweety1992

11 lata 1 miesiąc temu #784714 przez srenka_918
Tweety ja mam bardzo podobny smoczek tej samej firmy i trochę w opisie jest oszustwa, pomiar często trwa nawet 10 min i jest miarodajny przy wysokiej gorączce, powyżej 37,5... W sensie to jest temp. orientacyjna, i jak jest troszku za wysoka to mierzysz czymś dokładniejszym... Temperatury mogą się różnić nawet po 0,5 stopnia między innymi... A i przy ząbkowaniu cały czas pokazuje gorączkę, wiem bo mam ;) I szczerze go używam dość często, baterię zmieniałam już 2 razy (bardzo ciężko się do niej dobrać) No i jak chcesz wiedzieć czy aby na pewno jest gorączka to jeszcze w dupci mierzysz, także taki też warto mieć.

Ja nie lubię małego pokazywać tak oficjalnie ;) Masz FB?

11 lata 1 miesiąc temu #784719 przez tweety1992
A no mam :) www.facebook.com/marcela.kaczmarczyk

No ja mam taki elektroniczny ale myślę i o takim ;)

11 lata 1 miesiąc temu #784843 przez pasal
Ja mam termometr na podczerwień i super się sprawuje, sekunda i mam pomiar. Jeżeli chodzi o czopki to moje tez wypierają ale ściskam półdupki i siedzi. Kupiłam virbucol, camillie, dwa smoczki i wit. D i stówka mniej :/

11 lata 1 miesiąc temu #784869 przez tweety1992
Cześć Pasal :) Jak dziewuszki? Lepiej trochę ?

Ja miałam wizytę siostry po 3 miesiącach obiecywania ;p

Mnie się podobaja te w smoczkach ale nie wiem czy dore dlartego Was pytam :)

11 lata 1 miesiąc temu #784889 przez kaska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #784897 przez tweety1992
Możesz ;) Po to mamy te forum

11 lata 1 miesiąc temu #784992 przez pasal
kaska co byś zrobiła inaczej? jakieś rady dla mam terrorystów? moje dziewczyny tak właśnie śpią 4x po 15 minut ewentualnie na spacerach trochę dłużej. I tylko rączki rączki rączki..

11 lata 1 miesiąc temu #785010 przez srenka_918
Pasal, dobrze że mi przypomniałaś, mi się wczoraj wit d3 skończyła i kurczę nie miałam jej na jutrzejszej liście zakupów i mały by nie dostał...

Ja zauważyłam że jak śpiewam małemu to on może dłużej poleżeć niż jak ja robię swoje a on ma się zająć sobą... A już w ogóle ma frajdę jak gitarę wyciągnę, bo zawsze siadam tak, że on może kopać ją albo nogi opierać i te wibracje czuje a do dźwięku się przyzwyczaił nawet ;)

Pasal a może małe na drzemkach mają za ciepło? lub za zimno? Mój mały to musi mieć jak dla mnie za ciepło żeby spał dobrze....

11 lata 1 miesiąc temu #785017 przez pasal
Srenka kombinowanie było różne. Temperatura w domu 21 stopni małe przykryte kocem, suchy pampers, one czyste, czysta, nie używam zapachów w domu, perfum, myję się bezzapachowymi kosmetykami, wilgotność powietrza dobra, nie wiem co im może jeszcze przeszkadzać.

Gabryśka od pół godziny ryczy w sypialni. Na bujaku źle, podłoga źle, ręce źle, smoczek źle. Najedzona, przebrana i się drze. To niech się drze, bo mnie zaraz coś trafi.

11 lata 1 miesiąc temu #785059 przez tweety1992
Pasal Ty to masz z małymi sajgon. Nie zazdroszcze ci

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka