BezpiecznaCiaza112023

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #616908 przez poziomka-1801
Wkurzam sie bo niby taka technika i sprzet a lekarze nadal kija warci..jedyny plus tego ze dowiaduje sie przed porodem a nie po bo bym chyba gebe wydarla ze mi dziecko podmienili;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #616933 przez nike84
poziomka-1801 nie martw sie, zrób jeszcze raz badania, może to tym razem lekarz się pomylił.
Moja koleżanka przez całą ciąże miała potwierdzane, że bedzie dziewczynka, a po urodzeniu jak położyli jej dziecko na piersi lekarz powiedział "gratuluje ślicznego chłopca". Wyobraź sobie jej zdziwienie. Cały pokoik, wózek i ubranka na różowo a tu chłopiec. Oni dopiero mieli problem. Ty masz jeszcze czas zrobic badania gdzie indziej, lub jesli okaże się że to jednak chłopczyk, wymienić wyprawkę.
Nie martw się bo dzidziuś wszystko czuje :)

11 lata 8 miesiąc temu #616936 przez klaudia69
wspolczuje Ci z calego serca ze zaszla taka pomylka ale z drugiej strony plec nie jest wazna. istotne zeby maluch byl zdrowy. nie mozesz sie denewowac bo to ma zly wplyw na dziecko, mimo wszystko sproboj do tego podejsc inaczej. bedziesz miala slicznego, kochanego synusia:)
ja sie dzis wybieram do lekarza bo nie pokoi mnie bardzo to chorobsko. mam nadzieje ze mi cos przepisze i szybko przejdzie bo cztery dni to juz za dlugo.

11 lata 8 miesiąc temu #616968 przez Patrizia
idz Klaudia idz dadza ci cos co nie zaszkodzi a Tobie napewno ulzy :)

poziomka nie ma co schizowac bo w sumie to nie wiadomo na 100% kogo masz w brzuszku idz na badanie na potwierdzenie moze to faktycznie pepowina i znowu lekarz sie pomylil. I NIE DENERWUJ SIE BO TOBIE AKURAT NIE WOLNO BO NAM TU ZARAZ URODZISZ :) tak jak Pasal napisala teraz to jakas tragedia ale jak juz bedzie po wszystkim to bedziecie sie smiac z tego :)

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #617188 przez Karo290392
Pasal
Aleś ty śliczna! :)

Poziomka
No nie wiem co w tej sytuacji Ci powiedzieć ale dziewczyny mają racje nie denerwuj sie bo to w niczym nie pomoże a jedynie moze zaszkodzić. Może faktycznie lekarz się pomylił trzeba teraz tylko czekać na kolejne i dokladniejsze badanie. ale pamiętaj nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.:*

11 lata 8 miesiąc temu #617232 przez DoMI*
Hej Kochane..
jak tam Poziomka spokojniej juz?
kochana jestesmy wszystkie z toba ale niedenerwoj sie bo bobasek czuje i wie ze to z jego powodu..
a przeciez chcecie dziecka..i chcecie kochac go
co u was jeszcze Dziewczynki

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 8 miesiąc temu #617375 przez Patrizia
Wczoraj tak pieknie u mnie slonko swiecilo a dzisiaj pada deszcz i tak szaro :( za godzinke wybieram sie do szkoly rodzenia, troche sie wczoraj odchamilam zafarbowalam wloski dzisiaj wyprostowalam i tak mozna sie miedzy ludzmi pokazac :P bo juz jak sierota wygladalam :P NIech mnie ktos kopnie w dupe zebym zaczela sprzatac pokoik dla malucha bo w przyszlym tygodniu zaczynamy najprawdopodobnie remont wiec musze pozbyc sie tych pierdulek z szafy i wogole oproznic caly pokoik ale nie mam weny gdzie to slonce!!!!!!!

Ksawerek(*)

11 lata 8 miesiąc temu #617437 przez pasal
i zacznij wyceniać różową część wyprawki ja mam tylko dwa smoczki, 4 butelki i kilka małych ubranek i bodziaków więc tak czy siak muszę resztę gdzieś kupić, do Twojej kolejnej wizyty się wstrzymam z chodzeniem po sklepach :) pomyśl, jeśli to chłopiec to kolejne przyjemne zakupy przed Tobą :) k dowód na to, że technika z naturą nie wygra.

11 lata 8 miesiąc temu #617444 przez Karo290392
Patrizia
Pocieszę Cię bo u mnie słonko też się schowało :)
Jaki kolorek włosków teraz prezentujesz ? Ja w końcu też pofarbowałam sobie hmm... 2 dni temu jakoś i wolałam nie ryzykować i wiśnia teraz króluje. Fajnie masz że możesz już pokoik szykować dla malucha :)
U nas zapowajadają w końcu promocje na dziecięce rzeczy i już się nie moge doczekać kolejnego usg i zaczecia zakupów :)

Dziewczyny mam pytanie do Was.. W związku z tym że w maju lece do PL a to bedzie jakoś koniec 18. tygodnia . Powiedzcie mi co myślicie na temat latania w tym stadium? Lot trwa najdłużej 2.5 godziny.

11 lata 8 miesiąc temu #617452 przez Karo290392
A i jeszcze jedno (sorki za zawracanie łowy) powiedzcie mi dziewczyny ile kosztuje badanie usg prywatnie ? i ile mniej wiecej sie czeka na wizyte? Bo myslę czy moze uda mi sie na takie badanie załapać jak bede w PL

11 lata 8 miesiąc temu #617459 przez pasal
Karo, dziękuję i myślę, że w tym stadium możesz spokojnie lecieć :)

Patrizia ja też zaczynam szykować pokoik do remontu :D właśnie wzięłam się za sprzątanie szafy :D rozgrzebałam, zrobiłam ogromny bałagan i już mi się nie chce :)

11 lata 8 miesiąc temu #617465 przez DoMI*
och ale macie fajnie ..pozazdroscic niepasuje do was.. ja niemam co sie wypowiedziec ,, ani doradzic..

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 8 miesiąc temu #617466 przez pasal
Prywatnie ? myślę że u nie których lekarzy możesz mieć wizytę nawet na drugi dzień jak zadzwonisz a zwłaszcza jak powiesz, że jesteś w PL na ktrótki okres i chciałabyś się upewnić że wszystko ok, koszt to od 60 do 200 zł ( u mnie za 200 zł masz wizytę z badaniem w 4D ze zdjęciami i filmem na CD) najczęściej za badanie USG jest to 80 zł

11 lata 8 miesiąc temu #617491 przez Karo290392
Pasal
Kurcze, Dziękuję za odpowiedź. W takim razie musze teraz tylko poszukać gdzie robią takie badania i zadzwonić.
Dzięki Za pomoc :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #617708 przez poziomka-1801
Nasz ufoludek...

Pasal ja mam dosłownie wszystko od bodziaków przez pajace skarpetki czapeczki i smoczki z firmy Lovi(rózowy i pomarańczowy)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiora
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka