- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
Anitka ale Ty zdolniacha jesteś. Twój pajacyk wygląda jakby ze sklepu był. Zazdroszczę umiejętności, a ile jeszcze masz przy tym satysfakcji że sama coś dla córci zrobiłaś. Już się nie mogę doczekać, kiedy nowe dzieło nam tu wrzucisz:)
Anitulka fotka przecudna no i Ty taka zgrabniutka. Ja mam 13 kg na plusie, z tego co pamiętam to Mokka pisała że też tyle przytyła do tej pory, a reszta to same chudzinki widzę. Tylko brzuszki do przodu idą.
U mnie póki co rozstępy się nie pojawiły. Do 3 miesiąca smarowałam oliwką, bo balsamów nie można w 1 trymestrze. Potem miałam krem z gerbera, 2 opakowania pharmaceris i teraz kupiłam elastiq. Smaruję się 2 razy dziennie, ale i tak wg mnie wszystko zależy od genów.
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
prawdą jest ze ciezko cos znależć co nie jest rozwe, ale jakos mi sie udaje lubie rozowy ale asekuracyjnie chce miec uniwersalne kolory
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Krecia - też ślicznie wyglądasz. Ale Ty to umiesz zadbać o odpowiednią dietę i ruch, więc to się rozumie samo przez się A jak po badaniu? Wszystko ok?
Co do różowych - nie jestem cięta na ten kolor, nawet sama czasem ubiorę, ale denerwuje mnie, że dla dziewczynki tak ciężko coś w innym kolorze znaleźć. A ja chcę ciuszki potem zostawić na drugiego szkraba, a przecież nie ma gwarancji, ze będzie następna dziewczynka Wprawdzie mój śpiworek z kokardką nie jest zbyt chłopięcy, ale zawsze można kokardkę ciachnąć
Wiecie co, prawie zawału dostałam przed chwilą. Dzwonił lekarz z Luxmedu w sprawie moich wyników badań. Jak to usłyszałam, to już pomyślałam, że nie mam chyba w ogóle hemoglobiny albo nie wiadomo jakie bakterie w moczu były, ale na szczęście bardzo mnie uspokajał, powiedział, ze mam troszkę podwyższony poziom ketonów i żeby iść do ginekologa na badanie. Idę w poniedziałek to już dotrzymam. Powiedział, że w ciąży to normalne i może świadczyć o lekkim odwodnieniu, ale też o czymś groźnym, więc mam iść do lekarza, bo on przez telefon nie może stwierdzić. Któraś z Was miała ketony, prawda? I co z tego wyszło?
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Krecia wy tez ladnie rosniecie;)
To prawda ze teraz najwiecej sie tyje i brzuch rosnie na potege!!!
Za ok godzine czeka mnie wklucie kolejnego wenflonu...juz sie boje co 2 dni mi musza zmieniac wrrr nienawidze tego!!!!
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
też się pochwalę
Brzuch wielki, pupy nie widać.. eh jak ciąża zniekształciła moje ciało.. Cały czas powtarzam sobie, że po urodzeniu biorę się za siebie.. Takie mam chęci! Chcę być zajebistą mamuśką Jak na zdjęciu widać, rozstępy pojawiły się.. Na piersiach(!!Bardzo szybko!!), na prawym boczku, na brzuchu koło pępka i na udzie… Smaruję się odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży, ale widać geny jednak to geny i robią swoje Co do kremów to stosowałam te na rozstępy z Babydream z Rossmanna, Palmersa, Oliwkę z Hipp, Mustellę, olejek arganowy, Ziaję i teraz Bielendę. Rozstępy pojawiły się po stosowaniu Mustelli, gdy smarowałam się Ziają.. Nie wiem, co o tym sądzić..
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Krecia u Ciebie fajnie widać jak w ciągu 2 tygodni brzuch urósł i do tego mam wrażenie ze trochę Ci sie obniżył w porównaniu z poprzednim zdjęciem.
Anitka pajacyk piekny! Wrzucaj nam kolejne swoje dzieła jak bedziesz miała.
Monia aż mnie ciarki przeszły jak przeczytalm o wenflonie. Ja nigdy nie mialam i boje sie takich rzeczy. A przy porodzie dostanę
Trzymaj sie.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Po ciąży też mam plany o siebie zadbać. Juz teraz sobie mowie ze będę dziennie ćwiczyć, ciekawe co mi z tego wyjdzie Mam nadzieje , że wytrwam w postanowieniu jak najdłużej.
- lenartowicz
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Świetne macie te zdjęcia dziewczyny. Ja sobie nie robie prawie w ogole . +12 kg do przodu po dzisiejszej wizycie :/
Mały mój waży 2500 jest ułożony główką w dół wszystko z nim i z szyjka dobrze. Tylko mam już stare łożysko 3stopien martwi mnie to bardzo
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dagnes - dzięki za odpowiedź. Ja mam 1,5, a norma jest do 0,5 (pewnie inna jednostka, u mnie mmol/l). Zobaczymy, co mi lekarka powie
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a i dzis normlanie poczulam sie jak babka z menopauza - raz zimno, a raz mega goraco ze czulam jak mi pot po plecach leci.. hormony mi szaleja najwyraźniej.
Dziewczyny macie juz staniki do karmienia? pytam bo chciałam cos z allegro zamowic ale szczerze zgłupiałam. nie wiem jaki rozmiar wybrac - wg tego co czytalam to obwod powinno sie brac taki jak z przed ciazy, a rozmiar miseczki wg rozpiski danego sklepu, ale z uwzglednieniem zeby była troszke wieksza bo raz ze biust moze jeszcze urosnąć, a dwa ze trzeba tam wkładki włożyć jeszcze...
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Krecia - super, że z dzidzią ok. Ale macie duże te dzieci. Tak bym chciała, żeby Hania miała te 3 kg przy porodzie. Na razie kruszynka. Co do stanika - nie mam i mam pewien problem. Też chciałam na allegro, ale najmniejsze obwody są 75, a ja powinnam mieć 70 tak naprawdę. No ale nie da się takiego dostać, jeszcze poszukam dokładniej, ale raczej mają najbardziej typowe rozmiary. Poza tym boję się tak bez mierzenia kupować. Ale to w sumie bawełniaki, pewnie się dopasowują, co? Jejciu, z tą miseczką to też masakra. Nie wiem, jaką wybrać. Jeszcze większą niż mam teraz? Coś mi się nie chce wierzyć, że mi jeszcze piersi urosną. Nakupuję wielkich, a potem będzie rozczarowanie, ze mam dwa flaczki