BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #757459 przez moniaW
a ja od 2 dni źle się czuję :( nie chce mi się wymiotować ale w brzuchu mam takie dziwne uczucie że od każdego jedzenia mnie odpycha.mam nadzieję że to szybko przejdzie...
już wolę mieć te różne zachcianki:)

anusia zdaj nam relacje z pierwszej wizyty!:)
ja mam kolejną za tydzień:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #757478 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

dla tych, co juz maja dzieci - kiedy sie zaczynaja zachcianki tak w ogole?

Nati - sama wiesz, nasze organizmy pracuja teraz dla dwojga, wiec masz prawo byc zmeczona :)
Co do szczypania w brzuchu to nie wiem, ja czasami poczuje, jak mnie cos to tu to tam ukluje, ale w sumie rzadko, ale szczypania nie odczuwam. Ale sama wiesz, ze kazda kobieta i kazda ciaza jest inna :)

monia - na pewno niedlugo Ci przejdzie, glowa do gory!

Ja za 25 minut koncze prace i do domu, a na obiad dzisiaj bardzo angielsko: ryba z frytkami mniaaaaaaaaaaaam!!!!!!!!!!!!!! :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #757493 przez tramama
Hej, mam problemy z netem dlatego zniknęłam na jakiś czas. W sobotę powinno być już wszystko w porządku to wrócę. Teraz wpadłam tylko pochwalić się, że mój robaczek ma 8 tygodni i 2 dni, 18 mm i na usg machał do mnie rączkami ;) Niesamowite uczucie :)

Szczęśliwa żona i wkrótce mama :)

11 lata 2 miesiąc temu #757523 przez agnieszka_23
hej dziewczyny !

Witam nowe mamusie ;)

Szkoda, że żadna z Was mi nie odpisała na mój problem.. ;( no trudno, nie zawsze można mieć oparcie i jakaś radę od innych.

co do zachcianek to ja nie mam żadnych, wręcz przeciwnie, nie mogę patrzeć na jedzenie..

nati - ja mam czasami też takie szczypnięcie, czasami boli jak na okres, mój lekarz stwierdził, że wszystkie bóle brzucha (jeśli nie ma krwi i nie chodzi się po ścianie) są normalne ;)

tramama - wiem co czujesz, moja kruszynka ma 17 mm i też machała ;) wiercipięta malutka..

11 lata 2 miesiąc temu #757536 przez usia
Kochane długo się nie odzywalam ale czekałam na wizytę u lekarza. Witam nowe mamusie :laugh: moje maleństwo ma się dobrze ma 8.7mm i z usg wynika że jestem w 6 tygodniu i 6 dniu ciąży. Trochę nie rozumiem na stronie internetowej obliczylam że jestem w 8 tygodniu ciąży. Ostatnią miesiączkę miałam 13 sierpnia i bądź madra. Może wy mnie oswiecie jak to jest. :unsure:

11 lata 2 miesiąc temu #757547 przez SYLWIA
agnieszka_23 napisał:

hej :)

byłam dzisiaj u lekarza tego który już będzie prowadził moja ciąże.. Od piątku maluszek urósł 0,5 cm ;) lekarz kazał mi odstawić duphaston, powiedział, że niepotrzebnie brałam (no przecież lekarz mi kazał - co prawda inny, ale sama z siebie bym leków brać nie zaczeła). Ostatnia tabletke wieczorem biore.. odstawiała może któraś z was tak wcześnie? naczytałam się, że duphaston odstawia się stopniowo i minimum w 12 tyg.. boje się i nie wiem co teraz zrobić.. nie bedzie szoku dla maluszka z powodu nagłego spadku hormonów? Jakoś mi się to nie widzi... ;/

Aga ja biorę Duphaston mi lekarz kazał brać do końca 12 tygodnia. Każdy lekarz podchodzi inaczej, nie wiem co powinnaś zrobić, Może zadzwoń lub idź do poprzedniego i podpytaj.

[url=http://www.su

11 lata 2 miesiąc temu #757563 przez Paradise1982
Agnieszka - sorry jak nie odpisalam, to nie biorę tego i nie miałam pojęcia, co Ci napisać :(

11 lata 2 miesiąc temu #757571 przez Aguśka88
Witam :)

co do zachcianek zauważyłam że mam większą ochotę na owoce: pochłaniałabym truskawki, borówki, winogrona, maliny, mam ochotę też na surówki..... buraczki, surówki z białej kapusty,marchewki, ale na lizanie mokrej ściany jeszcze mnie nie wzieło, tak jak było w tym artykule :lol: :lol: :lol:

nati
: mnie czesto pobolewa brzuch, a wczoraj tak własnie szczypał, ciągnął, dzis ból był jak na okres, boli mnie zawsze w pracy w pozycji siedzącej.mam nadzieje ze to normalny objaw....chociaż z Wikusią tak nie miałam, ale wiedomo, co ciaża to inaczej, ale powiem położnej na wizycie w poniedziałek o tych bólach.

agnieszka: ja niestety ci nie pomogę, nie wiem nic o duphastonie :(

usia
: moze lekarz obliczył ci ciążę od zapłodnienia a nie od ostatniej miesiaczki, a dzien zapłodnienia obliczyl na podstawie miesiaczki ;)

11 lata 2 miesiąc temu #757577 przez Paradise1982
USIA - ja bym wierzyła USG, zapłodnienie może sie zawsze trochę opóźnić...

Haha ja tez jeszcze nie jem kredy :) ale uwielbiam ryby :)

Czas na fish & chips :-D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #757586 przez anuuuusia
Byłam na kontrolnej wizycie u endo. TSH wzrosło mi w przeciągu kilku dni, ale za to pozostałe hormony w normie. Endo nie panikował, ja chyba też nie powinnam :S Kolejne spotkanie za 3 tyg. i znowu badania.

monia ja mam podobnie, czasem nawet mnie nie mdli tak ostro, ale czuję, że mój żołądek odmawia jakiegokolwiek jedzenia. Jedynie banany mi wchodzą :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #757634 przez agnieszka_23
wiecie ja nie mam z kim pogadać.. nie mam się komu pożalić, pomarudzić. Mój jest za granicą od 1,5 miesiąca.. jeszcze drugie tyle muszę czekać, aż wróci.

Usia- a może gin podał tydzień wg rozmiarów kruszynki.. mój pierwszy lekarz podczas USG powiedział, że "wymiary zarodka wskazują na ... tydzień"

11 lata 2 miesiąc temu #757659 przez nati.olsztyn
Agnieszka - Ja bralam duphaston w poprzedniej ciąży z powodu plamienia w 6 i 9 tygodniu. Bralam od 9 do 15 tygodnia i nie pamiętam, ale z karty ciąży wynika że odstawiałam z dnia na dzień.

11 lata 2 miesiąc temu #757675 przez Paradise1982
Anuuuusia - a czy ty ogólnie chorujesz na coś z tarczycą czy wyszło w ciąży?

11 lata 2 miesiąc temu #757879 przez moniaW
usia mam taką samą sytuacje jak ty,ostatni okres miałam 14 sierpnia czyli dzień po tobie a na pierwszej wizycie tydzień temu lekarz mi powiedział że widzi ciąże w 5 tygodniu a z moich obliczeń teraz leci 8 tydzień .więc wydaje mi się że on liczył od zapłodnienia wszystko wyjdzie jak wyliczy datę porodu, może już na następnej wizycie :)

czy wasza rodzina i przyjaciele wiedzą już o waszej ciąży?bo my jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy oprócz mojej przyjaciółki która jest 13 tc,nie mogłam się powstrzymać :)

11 lata 2 miesiąc temu #757885 przez Paradise1982
Hej!

U mnie mój manager wie w pracy, moja mama i moja przyjaciółka. Reszcie powiemy po 12 tc jak będę po USG. :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka