- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- danusia87
- Wylogowany
- budujemy zdania
moniaW
anuuuusia
tak 87 to mój rocznik i bardzo się cieszę że są tutaj osoby z mojego rocznika!!
isia
ja też mieszkam za granicą a mianowicie w Austrii.
Jestem teraz w 3 ciąży pierwsza ciąża zakończyła sie terminowym porodem 27.11.2011 tu też urodziłam śliczną Olivkę, druga ciąża zakończyła sie w 15tc 3.06.br to też była córcia! teraz jestem w 7tc i boje się masakrycznie aby wszystko było ok. Nie wiem co robić chyba poczekamy z tą informacją do 23.10 wtedy dostanę książeczkę Mutter-Kind Pass i to będzie najlepsze wyjście! Co o tym myślicie?
Piszecie o lekarzach bez serca, ja mam wspaniałego Austryjaka, przy pierwszej ciąży chodziłam do Polki tutaj w AT ale nie byłam zbyt zadowolona bo każdą wizytą zastanawiałam sie czy dzisiaj będzie miała humor... , teraz jestem zadowolona lekarz pomimo np. złego samopoczucia i tak jest miły także super.
U nas raz mdłości z rana raz z wieczora ale do wytrzymania. Całymi dniami tylko bym spała. Cieszę sie że mam tak wspaniałego i wyrozumiałego mężusia no i córcię jak mama się źle czuje to jest bardzo spokojna za to jak ja mam siły ona na raz też ich dostaje ... wiecie o czym mówię!!!!?
Pozdrawiam i do później! :*:*:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
monia - ale masz okropnego lekarza Chociaz powiem Ci, ze ta moja polozna tez jakas dziwna. Wprawdzie nic nie mowila, ale byla bardzo chlodna w stosunku do mnie, mialam wrazenie, ze nie lubi mnie, bo nie jestem Angielka Ale kij jej w oko, nie musze jej ogladac do 16 tc.
Isia - to juz jest nas tutaj czworka mieszkajacych w UK Bylam raz w Walii, chyba w Cardiff, fajnie bylo! Ale ten ich walijski, hehehe, jak chinski
Nati - strasznie mi przykro Wiem, jakie to uczucie biedna moja
Danusia - rozumiem Twoj strach, my nie mowimy o ciazy do 12 tc, az bede miala USG...
Ja musze sie wybrac do polskiego sklepu, bo chce zrobic dzisiaj gulasz na obiad, mniaaaaaaaaam!!!!
- isia
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziewczyny z UK ja jestem dopiero 8 tyg w ciąży, a mam już za sobą 7 skanów na NHS, 3 razy robili mi badanie krwi na przyrost beta i badania ginekologiczne też miałam. Ja należę do tych niecierpliwych, więc raczej bym nie wytrzymała do 12 tyg. Dzięki temu dowiedziałam się że mam cystę na prawym jajniku 22 milimetry. teraz do 25 pazdziernika jestem na zwolnieniu lekarskim. A bijące serduszko widziałam już w 5 tyg i 5 dniu ciąży
- isia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- isia
- Wylogowany
- gaworzenie
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Biedroneczka - juz sie nie moge doczekac, az zobacze Twoja sypialnie po remoncie! My wlasnie sie zastanawiamy nad przeprowadzka do domu, bo mieszkamy w mieszkaniu, a ja naprawde pragne miec ogrod!
Poszlam dzisiaj sobie sama na spacer i zjadlam loda. Pogoda byla po prostu letnia!!! Cudownie!
Ja dzisiaj na obiad robie kluski slaskie (z dziurka) i gulasz, mniam!!!
- isia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Aguśka88
- Wylogowany
- gaworzenie
bylam dzis w miescie na zkupach, pogoda u nas cudowna jak na październik.
Kupiłam sobie buty na jesień, wikusi buty i jakieś pierdoły....niby nic , a kasy poleciało o wiele wiecej niz sie spodziewałam.....
Danusia Teraz musi być wszystko dobrze Trzymam za nas wszystkie kciuki, zeby nie zdarzyły sie żadnej z nas nieprzyjemne sytuacje... Bedzie ok
Isia Witaj, fajnie ze jestes z nami. Ja tez mieszkam w UK.
7 skanów....wow :blink:Ja jutro mam dopiero pierwsza wizytę u położnej.
Paradsie ja tez mieszkam w mieszkaniu, i tez mam zamiar przeprowadzoc sie do domku zanim urodzi się dziecko, wczesniej mieszkałam w domku, super było bo był ogród, ale te 2 poziomy, denerwowało mnie latanie z góry na dół,...jednak mieszkanie jest wygodniejsze dla mnie, bo ma jeden poziom.....a najbardziej to mi się marzy parterówka
Isia zawsze uwielbiałam chodzić na grzyby,ale tylko wyłącznie z moją babcią, ona swietnie się na nich znała,odkąd nieżyje moze byłam na grzybach z 2 razy, sama do siebie nie mam zaufania, a teraz po tych zatruciach o których się słyszy w telewizji to już się boję zbierać, ale mi wystraszy sam spacer po lesie, ten zapach.....
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Aguska - no wlasnie dzisiaj bedziemy patrzec na bungalows, bo tez chce parterowy, a nie po schodach latac, nie ma szans!
Ale sie najadlam, gulasz wyszedl mi musze przyznac palce lizac, ale caly dzien bylam na nogach i wlasnie sie polozylam
- danusia87
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzisiaj bardzoooo leniuchowalam. Tatuś zajął sie córeczką a ja Mamuśka oszalał sobie w lozeczku, niestety z bólem brzucha, biegunka i mdlosciami.....:/ niezbyt ciekawy scenariusz!
Na kiedy macie terminy Kochane?????
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Aguśka88
- Wylogowany
- gaworzenie
danusia oj biedna , wspołczuję Ci naprawdę, tyle musiałaś przecierpieć.... szczególnie ta operacja... taka groźa w ciaży, ale na szczęście wszystko się dobrze skończylo teraz też będzie dobrze
Z moich wyliczeń mam na 10 maja, ale tak jak Paradise dowiem się na usg w 12 tygodniu
Paradise, no własnie tez bym chciala bungladow, ale tutaj w naszej okolicy nie ma ich dużo do wynajęcia, a jak są to kosmicznie drogie...nie bede płaciła 700 funtów za wynajem....bez przesady.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
U mnie chyba jednak sobotnie wymioty nie były w. ciążowymi bo wczoraj rano dopadlo męża, wieczorem moją mamę (była wczoraj chwilę u nas z tatą), a dziś rano tatę. A i jeszcze męża kuzyn dziś smska przysłał że on też chyba złapał, a widzieli się w sobotę i wczoraj chwilę. Także na moje szczęście to najprawdopodobniej jakiś wirus, którego pewnie Synuś ze żłobka przytargal;-) Dawid wymiotowal s czw. na pt. w nocy, wtedy myślałam że coś mu zaszkodziło.
A dziwny ten wirus bo trzyma tylko dzień - dwa ale zwala z nóg dosłownie momentalnie. Nikomu nie życzę!!!
Trzymajcie się Mamusie!!!