BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #761228 przez nati.olsztyn
Gosia Współczuję!Silna Kobieta z Ciebie! A Ty, Kochana, może zrobisz nam wirtualną szkołę rodzenia, co?:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #761237 przez Gosia27
Pytajcie śmiało ;)

11 lata 2 miesiąc temu #761302 przez danusia87
Paradise no tak źle napisałam myślałam o Gosi 27 a napisałam do Ciebie:)

a więc

Gosia27Masz cudowną Córeczkę!!!! Ja w 1 ciąży też nie miałam zadnych dolegliwości ciążowych i też swoje przeszłam (operacja w 11tc). Nic się nie martw wszystko bedzie dobrze! Kiedy masz termin na usg???

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 2 miesiąc temu #761343 przez anuuuusia
Dzień dobry :)
Mnie również cycki pobolewają, wieczorami zwłaszcza. I czasem dłuższą chwilę się do snu układam, bo nie mogę sobie odpowiedniej pozycji znaleźć. Co do humorów - ja generalnie jestem bardzo wybuchowa i żyję w ciągłym napięciu. Teraz czuję się o niebo spokojniejsza.

usia mój mąż póki co do porodu się nie wybiera :dry:

Gosia27 śliczną masz córeczkę :)

11 lata 2 miesiąc temu #761364 przez Gosia27
W poniedziałek mam pierwsze usg,juz mi niedobrze ze strachu

11 lata 2 miesiąc temu #761380 przez SYLWIA
Cześć Babeczki ;)

Jak się macie w ten piękny dzień :)
Witam nowe majówki :)

Ja za godzinkę lecę po małego do żłobka.

W niedzielę wyprawiliśmy małemu 2 urodziny było wesoło. Zrobiliśmy urodziny w sali zabaw. W domku nie mamy tyle miejsca, by wszystkich zaprosić.
W tamtym roku robiliśmy urodziny na raty :)

W poniedziałek strasznie bolał mnie brzuch. We wtorek po południu już nie dałam rady i pojechałam na SOR, ale posiedziałam 2,5 h i sobie poszłam. Nie miałam ochoty dłużej czekać.

Dziś już dobrze się czuję. Rozmawiałam z koleżanką i ona miała podobne dolegliwości tzn. taki ból brzucha brała jak ja Duphaston i miała straszne zaparcia, Jej lekarz kazał pić dużo wody i jeść suszone śliwki.

[url=http://www.su

11 lata 2 miesiąc temu #761386 przez isia
dzień dobry :)

Usia- mój mąż był ze mną przy pierwszym porodzie i szczerze to nie wiem jak bym sobie poradziła gdyby jego tam nie było. jak już pisałam, miałam długi i ciężki poród, a on cały czas był tam ze mną i pomagał jak tylko mógł. Biegał przy mnie, wycierał mi czoło mokrą szmatką, biegał koło mnie z takim dużym wentylatorem pokojowym w ręku, który stał na porodówce :laugh: . jak się go pózniej zapytałam po co mu ten wentylator był, to powiedział że jak widział jak się darłam z bólu i byłam cała blada i mokra, to spanikował i złapał za ten wentylator żeby dostarczyć mi więcej powietrza :woohoo: Przy okazji przeszkadzał położnym i lekarzom, bo biegał z tym wentylatorem jak wariat naokoło mnie i ciągał za sobą kabel o który wszyscy się potykali

Paradise- wyniki mają zazwyczaj na drugi dzień także jakby coś było nie tak to już byś wiedziała, może tutaj bardzo spokojnie podchodzą do ciąży, ale jak z wyników coś jest nie tak, to reagują błyskawicznie

11 lata 2 miesiąc temu #761395 przez karla2102
witajcie kochane:))) Fifa , FIFA, FIFA jak widać to nie tylko zmora mojego małżeństwa... Ja non stop się o to kloce a mój mąż nie widzi problemu.... teraz to już wogóle mam dziwne napady złości... o byle co dogryzam mężowi... ale taki jego los... ja na wyniki badan czekałam tydzień czasu bo potwierdzali mi grupę krwi i na to dłużej się czeka. a jak bez tego to powinny być na drugi dzień. Jak tam samopoczucia? A jak tam dziewczyny malujecie włosy w ciąży farbowałyście juz??? ja jestem fryzjerką i mimo ze farbowałam dziewczynom w pierwszym trymestrze w salonie to sama czekam do II trymestru. żeby nie narażać na zapachy dzidzi. ogólnie nie ma przeciwskazań ale jak sama jestem w ciąży to inne mam podejście do tego..

11 lata 2 miesiąc temu #761414 przez anuuuusia
karla mój men właśnie siedzi z kotem na kolanach i dosłownie miażdży pada grając w FIFĘ :dry:
Co do farbowania - I trymestr jest tym najważniejszym, ale nie wiem jak możesz narazić tak małe stworzenie na jakiekolwiek zapachy :P Ja się wstrzymuję (chociaż mam mega odrosty), bo 2 m-ce temu miałam zabieg usuwania takiego guzka i chcę, żeby to się wszystko porządnie zagoiło i zabliźniło. No i zawsze można walnąć sobie farbę bez amoniaku :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #761427 przez usia
Isia- super historia z tym wentylatorem :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #761437 przez karla2102
no ja chodzę do takiej zaufanej lekarki i odradziła mi nawet farbowanie klientek i robienie trwalej w pierwszym trymestrze.Bo opary które wdychamy tzn chemia są szkodliwe dla rozwijającej się fasolki. Szczerze to nie ma farby żadnej bez amoniaku nawet jak producent pisze ze nie ma to jest jakaś ilość pochodnej amoniaku.wiem coś o tym. inaczej farba by nie zadziałała. chyba ze szampony i hna ale dla mnie to dziadostwo. A ja włoski rozjaśniam co prawda farba ale jednak... i od sierpnia nic nie robiłam z nimi aż źle się czuje z takim odrostem wcześniej to co 3 tyg... ale w listopadzie już będzie farba... nie mogę się doczekać :lol: :lol: :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #761489 przez Paradise1982
Tez mi sie wydaje, ze juz powinnam mieć wyniki, wiec musi być se mną wszystko w porządku :)

Isia - ale sie uśmiałam z Twojej historii z wentylatorem :)

Haha, dziewczyny, widzę, że włosy będziemy farbować hurtowo - ja również czekam listopad. Mój nie gra w Fife, ale za to wiecznie przed komputerem, tak czy siak. :(

11 lata 2 miesiąc temu #761496 przez biedroneczka39
No to nie tylko ja chodzę z odrostem :laugh:
isia ha ha ha...musiało to komicznie wyglądać :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 2 miesiąc temu #761518 przez anuuuusia
Ja albo pomaluję początkiem listopada (mam urodziny chrześniaka) albo na święta dopiero.

karla moja siostra jest fryzjerką, więc też siedzę w temacie :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #761526 przez moniaW
też chodzę z odrostami ale aż tak ich nie widać więc się nie przejmuję :)
jestem po drugiej wizycie u lekarza i widziałam serduszko! :kiss:
wszystko jest dobrze,w karcie mam wpisane że jestem w 8 tygodniu ciąży a termin porodu wypada na 21 maja.w poniedziałek idę na badania które mi wypisał,musiałam kupić kubeczki na siuśki :) później idę do szpitala wyrobić kartę z grupą krwi,bo nie mam.
a na kolejną wizytę do doktorka mam się wstawić za 2 tygodnie :)
w końcu mi ulżyło i nawet mdłości dzisiaj odpuściły, chyba z wrażenia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka