BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #881248 przez malvi
Agniesia może i tak jest, ale chciałabym się już sama o tym przekonać :D i pewnie też nie będę mogła spać jak będzie kopać - mnie budzi nawet jak kot biega albo jak słońce mi zbyt mocno zaświeci na twarz :P

Kinga fajna ta sukienka z Lidla :) i legginsy też by się jakieś przydały. Chociaż moja mama dziś dzwoniła, że kupiła mi jakieś spodnie ciążowe ;)

Jagodzianka a jak tam Twoja matura? Już skończyłaś czy masz jeszcze jakieś egzaminy?

Mi to pisanie dziś idzie jak krew z nosa :P może jutro będzie lepiej :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #881257 przez jagodzianka44
Ja sama mam Karolina na imie ;P. Malvi ustne jeszcze zostaly ;P koncem czerwca egzamin zawodowy :).

Marcin sie na mnie drze bo Maje zaczepiam, od wczoraj ruchow nie czulam to teraz popukalam w brzuszek lekko, Marcin pocalowal brzuch a Maja skopala mnie ;P

10 lata 7 miesiąc temu #881264 przez Ania86
Cześć :)

Ja już po wizycie ale nie miałam usg, ale szyjka ok, ciśnienie dobre mam skierowanie na badania a kolejna wizyta z pomiarami małej 2 czerwca :) Lekarz pytał mi się czy czuję ruchy? Jeju ja sama nie wiem :/ troche mnie to martwi i mówiłam mu że czasem czuję coś dziwnego ale pewności nie mam "czy to to". Wspomniałam też o tych upławach i mówił że jeżeli nie ma pieczenia czy świądu to nie ma się czym martwić.

Jagodzianka, ustne to już z górki :) A ruchów zazdroszczę, ja muszę się postarać bardziej wczuć ;)

Aneta, ja takie nerwy mam od paru dni. Nie wiem czy to pogoda tak na mnie wpływa ale nosi mnie bez powodu :/ Sama siebie nie poznaję.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881284 przez Gochens
Dzień Dober :)

Daaawno mnie nie było :)

Nie wiem od czego zacząć w sumie nic się ciekawego u mnie nie działo, byłam dziś na wizycie u doktorka szyjka zamknięta ale dość nisko :cheer: pytałam czy to źle ale doktorek powiedział że nie więc nie ma się chyba czym martwić :)

Zastanawiam się czy nie zrobić USG wcześniej bo korci mnie żeby tą płeć poznać a doktorek mówił że kolejne dopiero za msc więc nie wiem czy wytrzymam :blush:

Co do spania z dzieckiem to ja jestem na nie ale teraz nowy członek naszej rodziny będzie spać na pocżatku z nami w sypialni a Ali zostanie u siebie w pokoju żeby nie budzili się nawzajem a później razem będą w pokoju.

Co do psa też słyszałam że lepiej jak pies "wchodzi" do domu po dziecku u nas akurat tak było bo była suka u teściów jak młody przybył. Ale ona amstaffem więc nasłuchałam się tych groźnych opowieści i może dlatego tak zrobiłam :blink: Ogólnie teraz się kochają, zwłaszcza Ali wkładać jej paluchy do nosa :lol:

Co do szkoły rodzenia my byliśmy i ja byłam zadowolona z tym że mieliśmy ten przyspieszony kurs weekendowy ale w sumie fajnie bo wszystkie info z gazet i innych źródeł w jednym miesjcu fajnie opowiedziane plus odpowiedzi na pytania :)

U mnie plus 4,5 kg :) Chyba nie jest źle, aj tam zresztą będziemy zrzucać PO :)

a tu mój domek :woohoo:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miłego wieczorku :kiss: :kiss:
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #881292 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #881294 przez Aneta_78
.

10 lata 7 miesiąc temu #881298 przez jagodzianka44
Ania i Aneta nerwe tez mam, albo chodze zla albo placze-,-.
Noo ustne z gorki, ten zawodowy jeszcze i finito :)

10 lata 7 miesiąc temu #881299 przez pauletta
Chcialam sie pochwalic corką, ktora od tyg. Zreszta mnie kopie :-) i bedzie Maja jak u Jagodzianki :-)

10 lata 7 miesiąc temu #881302 przez jagodzianka44
Aneta moja kolezanka 3 razy dzieci naturalnie rodzila i mowila ze kazdy kolejny byl bardziej bolesny i gorszy ;// Gochanes masz przeee swietna pizame! :)

zjadlam Zelki i mala sie wierci haha :)

10 lata 7 miesiąc temu #881303 przez jagodzianka44
Pauletta Majki górą! :)

10 lata 7 miesiąc temu #881306 przez pauletta
jagodzianka44 napisał:

Pauletta Majki górą! :)

Ojj tak :-)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #881313 przez Aneta_78
.

10 lata 7 miesiąc temu #881318 przez jagodzianka44
Anetka stwierdzam,ze lepiej byc na wszystko przygotowanym :). Ja o plci dowiedzialam sie w 13/14tc potem lekarz tylko potwierdzil :)

10 lata 7 miesiąc temu #881323 przez Caroina
Pauletta Gratuluje dziewczynki. Bardzo podoba mi się imie Maja, szkoda, że mój mąż je odrzuca z listy :dry:

Gochens Wiem co czujesz. Też chciałabym już wiedzieć jaka płeć ale jakoś się nie udaje. Mam wizyte 26maja ale już jakoś sie nie nastawiam, że się dowiem bo na ostatniej wizycie było tak ułozone, że nie dało się zobaczyć :dry:
Ślicznie wyglądasz i przygarnęłabym te misie ze ściany ;)

Co do kolejnego porodu to słyszałam, że z reguły powinien być krótszy o 1/3 od poprzedniego i tego się trzymam :) a tak serio to Aneta wcale nie jest za wcześnie, ja też już coraz więcej o tym myśle (choć nie chce, bo aż strach). Dla mnie tym razem będzie gorzej bo pierwszy poród miałam zaplanowany w klinice ze znieczuleniem, a teraz tego nie będzie i przeraża mnie to :(

10 lata 7 miesiąc temu #881347 przez jagodzianka44
wkoncu to forum dziala! jak tam mamusiee ?! :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka