BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #881831 przez Kinga2424
Marza Mi dużo pajączków pojawiło się po pierwszej ciąży. Teraz też nowe pewnie przybędą. Ale jakoś teraz się tym nie stresuję. Nie sądzę, że w ciąży można coś na to stosować, no ale może akurat. Będę o tym myśleć jak urodzę.

malvi Super, że z pracą już tak daleko:)

jagodzianka44 BRAWO!!! Serdeczne gratulacje:) Powodzenia na angielskim:) Musi być dobrze! Napewno sobie poradzisz:)

Aneta_78 I ja zgadzam się co do rożka. U mnie sprawdził się rewelacyjnie. Pierwsze Paulinkę w niego zawijałam. Jak wyrosła z niego, to na nim spała (jakby jej się ulało, ale miała również bardzo mięciutko). Potem poobcinaliśmy wstążki i wylądował w wózku. Miałam dwa i teraz prawdopodobnie tez kupię bliźniakom po dwa. Jeden prał się, schnął. a w drugim spała;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #881840 przez Aneta_78
:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #881842 przez Kinga2424
Aneta_78 Hihi... to mi ostatnio odbija na punkcie ubranek do Paulinki. To jej kupię kurtkę na jesień (bo przecież jak urodzę to jak ja jej to kupię;)) Wczoraj kupiłam jej rajstopki i kilka par skarpetek. W tamtym tygodniu body, bo wkońcu nie ma;) Mój mąż na mnie wrzeszczy, że pełne szafy, a Paulinka i tak nic nie ma (w mojej opinii).

Dziś teść powiedział mi, że dobudówka powinna się zakończyć do grudnia. DO grudnia będziemy już mieć niby pomalowane, meblowane. Dziś kończą piwnice. Jutro leją strop. A potem tydzień przerwy i piętro. Idzie im to jak burza. I ja zaczęłam wariować, że wciągu miesiąca muszę się przeprowadzić z większością rzeczy na strych i do dużego pokoju. A tyle roboty mi jeszcze zostało. Drobnej dłubaniny, ale szok.

10 lata 7 miesiąc temu #881859 przez malvi

Aneta_78 napisał: Jagodzianka idziesz jak burza..:-)

Nelka otulacz "na żywo" wygląda...hm...licho :-) Cieniutki materiał, zero usztywnienia, taki kocyk właściwie tylko zszyty w paru miejscach...Ja bym nie kupiła, chyba że po porodzie zmienię zdanie. Ale już co do rożka, to ja polecam! Nie zastąpiłabym go kocykiem. Ja miałam fajny, usztywniony, teraz tez kupilam małej nowy...

Ania dzięki za gazetkę...chyba kupię te DADY newborn :-)

Straciłam suwaczek :( help me..

Aneta musisz chyba dodać "[url]" na samym początku i powinno być ok ;)

Chciałam się jeszcze z Wami podzielić przepisem na taką mini-sałatkę owocową, którą sama ostatnio wymyśliłam:

1 porcja sałatki a'la Malvi
1 jabłko i 2-3 mandarynki pokroić w kostkę, pokropić sokiem z cytryny i posypać cynamonem :) MNIAM :D

10 lata 7 miesiąc temu #881994 przez agniesia1604
Po wizycie u lekarza:)

na 99% chłopak!:)

10 lata 7 miesiąc temu #882022 przez agniesia1604
Aneta_78,
na 99% chłopak;)
Co do otulaczka... kupiłam taki przydał się ze 3 razy. Przydał się kiedy miał ostry ból brzuszka...polecam...
Poza tym stosuje się go też do uspokojenia malucha ... i tu polecam super filmik pewnego Dr Harvey Karpa (dostępny nawet w języku polskim trzeba w necie poszukać) POLECAM!

Caroina,
Nie martw się tym ze tylko masz 2 kg na plusie:) Ja do 30 tygodnia miałam max 4 kg na plusie ...za to potem 1 kg na 3tygodnie:P ;) ... Nadrobisz kochana nadrobisz...
Od 30 tygodnia to dziecko przybiera 200-300gram na tydzień:P
Ja przytyłam w sumie 7kg... zaczęłam jednak z małą nadwagą.

Marza,
mi również pojawiłos ię dużo pajączków na nogach i zapomniałam o tym powiedzieć lekarzowi.
Za to zapytałam się lekarza czy mogę jeść jajo na miękko ...i oczywiście mogę jeść:)

Do mamusiek które mają brzdące do 2 lat:
Powiedzcie jak sobie radzicie z pociechami i ciążą... brzuszek przeszkadza np w schylaniu do łóżeczka? Ja już prosze męza by w nocy mi Stasia wyciagnął bo nie daję rady;/
Jak to z dźwiganiem u Was? Kręgosłupy bolą ? Kurde kręgosłup jeszcze nie zdażył sie zregenerować i stąd ten straszny ból ...ech...
u mnie dodatkowo trcę czucie w nodze to lewej albo prawej i chodża mi mrówki po nogach... ech.... musze się wiecej ruszać

___

Co do wyprawki...
Już takową posiadam ....aczkolwiek jest trochę rzeczy które musze zakupić i będę kupować okolo w 34-37 tygodniu:)
JEdynie dla Stasia muszę kupic kilka ubranek na lato ale to się wybiorę do SH.

___

Wracając do rożka, becika i otulacza.... otulacz super sprawa na lato ( ja rodziłam w lipcu sprawdził się bo jest cieniutki)
Teraz termin na listopad... więc becik lub kocyk będzie lepszym wynalazkiem- raczej:)

_________

Super dzieki za gazetkę jeso czekałam na te oferty pieluch, bodów z krótkim rękawkiem, o obiadki dla Stasia za 4zł supko:P
:PPPP A pieluchy na wyprawkę jeszcze zdążę kupić :)
Ta torba do porodu to też nie głupia sprawa:)

10 lata 7 miesiąc temu #882061 przez Caroina
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Pocieszyłyście mnie bo jak więcej z Was tak ma/miało tzn. ze to normalne :)

Najgorsze nogi to mam ja. Pajączki to nic, mi już nawet żylak wyszedł – taki lekko wypukły i ciągnie się od łydki do uda :( wypadałoby tylko w długich spodniach chodzić ale nie mam takiego zamiaru. Nię będę się kisić niech się inni krzywią ;)
Kiedyś jak się orientowałam to takie lasrowe usuwanie jednorazowo kosztuje ok. 1000zł. Jest jeszcze tańsza opcja (skleroterapia). Jest to wstrzykiwanie substancj w niedrożną żyłę, która powoduje jej stan zapalny i w końcu żylak zanika, jednorazowo koszt ok. 200zł

Puki co pomogą tabletki Cyclo3Fort. Sama ginekolog mi je poleciła i mówiła, że można je stosować nawet w 1trym. W pierwszej ciąży stosowałam ale nie pamiętam od kiedy i faktycznie nic nowego mi nie wyszło. Teraz też już biore ale dopiero od tygodnia, a żylak pojawił mi się już na początku ciaży.

Również polecam rożek u nas bardzo się przydał.

Jagodzianka Brawo! Powodzenia dalej :)

Agniesia jakie masz szczęście, że wiesz już tak prawie na 100% :) gratki! Teraz już tylko wyprawkę szykować :)

10 lata 7 miesiąc temu #882074 przez nelka
Caroina ja też mam tylko 2kg na plusie. Najważniejsze że dzidzia rośnie prawidłowo i to ona ma przybierać na wadze na nie my :lol:

Ale fajne dresiki będą w biedronce! dzięki Ania

Agnesia gratulację chłopaka! to będziesz mieć trzech facetów którzy będą cie wielbić :cheer:
mnie też boli krzyż od podnoszenia Zosi, ona waży już ponad 12kg więc jest co dźwigać :( do łóżeczka już się nie schylam bo za bardzo muszę się wyciągnąć, tylko że ona ma 2lata więc jest dosyć samodzielna...

10 lata 7 miesiąc temu #882088 przez Kinga2424
agniesia1604 Drugi chłopczyk:) Serdeczne gratulacje!!!
U mnie z wkładaniem do łóżeczka, to czysta parodia. Pierwsze ja nachylę się, włożę swój brzuszek do łóżeczka, a dopiero potem kładę Paulinkę w łóżeczku. Parodia. Ciężko ją tam włożyć. Wyciągnąć troszkę łatwiej, bo chwyta się od razu karku. Ogólnie wysiadam. Teście tak nauczyli Paulinkę, by ja tylko nosić. Jak ja gdzieś idę, to oni ją non stop noszą. Dziś to skomentowałam, bo robią tym mi problem, bo jak ja mam ją ciągle nosić. Mam stracić ciąże. Po około minucie trzymania jej na rękach czuje się tak, jakby brzuch ciągnął ku dołowi.

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #882100 przez Aneta_78
:-)

10 lata 7 miesiąc temu #882109 przez Kinga2424
Aneta_78 Sesji zdjęciowej roczkowej??? Wczoraj dostałam hmmm... miniaturę zdjęć do wybrania. Teraz muszę wysłać jej to co chcę. Ciężko tu coś zobaczyć, ale pokaże Wam:)

pokazywarka.pl/g3j8lr/

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #882155 przez Aneta_78
?

10 lata 7 miesiąc temu #882161 przez Caroina
Kinga Śliczne te zdjęcia macie, faktycznie trudno będzie z czegoś zrezygnować

Aneta Ruchy czułam już chyba z każdej strony. Od wczoraj właśnie tak bardzo nisko mnie kopie więc to pewnie od ułożenia zależy. A ten skurcz w którym miejscu Cie łapiee. Koleżanka ostatnio narzeka, że dopada ją ból w okolicy pachwiny i zawsze z jednej strony. Ostatnio czytałam, że od 17tc mogą pojawić się takie dolegliwości więc to co ona ma to norma.
Widze, że nadal nie masz suwaczka. Ja swoje stworzyłam na str.:
www.suwaczki.com/
Na końcu jak już utworzysz swój, skopiuj ten pierwszy link z tabeli i wklej go w Swoim profilu.

Dobranoc :)

10 lata 7 miesiąc temu #882264 przez Marza
Dzień doberek :-)

Zdjęcia cudne! Mała jest naprawdę urocza :-)

Ja czuję ruchy w różnych miejscach. Najczęściej pod pępkiem, ale też w dole brzucha :-) właśnie mnie dzidzia maltretuje hehe

Dzisiaj wizyta u lekarza na 12:30. Troszke się stresuję... Trzymajcie kciuki Myszki ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #882273 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

U mnie Paulinka ma drzemkę. Właśnie pojechały do domu moje dwie kuzynki, były na kawie. Paulinkę odwiedziła 7 miesięcy starsza kuzynka Julka. Jak one się pięknie bawiły. Mam nadzieje, że moje dzieci będą też tak fajnie się dogadywały.

Aneta_78 Jeżeli chodzi o ruchy. To ja czuję dość wysoko ruchu Bąbli, ale chyba przez to, że ostatnio były ułożone w poprzek. Przynajmniej ja tak sobie to tłumaczę. Paulinkę strasznie nisko czułam, bo głową wierciła dziurę by przejść;) To było okropne uczucie. A co do skurczy, to ja dzięki Bogu jeszcze ich nie mam. Za to bardzo często brzuch mi się napina. Co też nie daje mi spokoju.

Marza Kciuki zaciśnięte. Powodzenia!!!

Miłego dnia:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka